اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

لجبازی با ایران کار دست سعودی ها داد؛ ذخائر ارزی عربستان تا 3 سال آینده دود خواهد شد



روزنامه رای الیوم نوشت اعراب خلیج فارس باید برای مقابله با چالش ها ،‌در سیاست های خود تغییرات اساسی ایجاد کنند.

اخبار,اخبارسیاست خارجی,بزرگترین تولید کننده نفت

 

روزنامه رای الیوم نوشت: اعراب خلیج فارس باید برای مقابله با چالش ها ،‌در سیاست های خود تغییرات اساسی ایجاد کنند.

به گزارش «انتخاب»، روزنامه رای الیوم ،‌ در مقاله ای به قلم عبدالباری عطوان نوشت: تحلیلگران عرب خلیج فارس درباره چهار نکته ابراز نگرانی کرده اند اول ،‌ بحران اقتصادی ناشی از کاهش بهای نفت که می تواند پیامدهای سیاسی ،‌اقتصادی و اجتماعی به دنبال داشته باشد. دوم ،‌ حمله به یمن است که وارد ششمین ماه خود شده است و هزینه های مالی و انسانی آن برای اعراب ،‌ رو به افزایش است. سوم نزاع با ایران و محور این کشور است که بازتاب های آن‌ در درگیریهای یمن ،‌سوریه و عراق مشاهده می شود و چهارم خطر گروههای جهادی افراطی اسلامی برای نظامهای منطقه است .

نویسنده می افزاید یکی از تحلیلگران برجسته عرب خلیج فارس( بدون ذکر نام ) درباره بهای نفت تصریح می کند کاهش بهای نفت به کمتر از پنجاه دلار نگران کننده است ولی آن چه که بیش از آن نگران کننده است آغاز پسرفت جایگاه نفت و به دنبال آن منطقه خلیج فارس در سیاست بین المللی است چون آمریکا اکنون بزرگترین تولید کننده نفت در دنیا شده است و زیر پای عربستان را خالی کرده و تولید روازنه نفت شل آمریکا ( ده میلیون بشکه در روز ) به موازات تولید نفت عربستان است.

این تحلیلگر می افزاید پسرفت جایگاه جهانی نفت به معنی پسرفت موقعیت و جایگاه منطقه خلیج فارس در میان مدت و دراز مدت است و باید این قضیه مد نظر قرار گیرد.

نویسنده مقاله می افزاید در گزارشی که اخیرا « سیتی بانک » آمریکا آن را درباره اوضاع اقتصادی عربستان منتشر کرد آمده است درآمدهای نفتی عربستان تقریبا در حدود چهل و دو درصد کاهش یافته و کسری بودجه به صد و سی میلیارد دلار رسیده است و اگر هزینه های دولتی عربستان در همین سطح کنونی ادامه یابد ذخائر ارزی عربستان که به ششصد و هفتاد میلیارد دلار می رسد تا سه سال آینده دود خواهد شد. چون دولت عربستان هزینه های مختلفی دارد که در بودجه کل کشور ثبت نشده است و از جمله این هزینه ها،‌ هزینه فعالیتهای اطلاعاتی امنیتی ،‌ جنگهای سوریه ،‌یمن و عراق و کمک به کشور مصر و سایر کشورها و هزینه های شاهزاده ها و خاندان سلطنتی است که فهرستی طولانی دارد.

نویسنده می افزاید بحران مالی هفته گذشته در چین هم به بازارهای ( بورس ) خلیج فارس خسارتهای سنگینی وارد کرد به نحوی که دراین راستا تنها ، به بورس عربستان در حدود پنجاه میلیارد ریال خسارت وارد شد. به عقیده وبلاگ نویس عربستانی معروف به «‌مجتهد » علت سقوط بورس ،‌ دستور شاهزاده محمد بن سلمان رئیس شورای اقتصادی عربستان به صندوقهای بازنشستگی و صندوق سرمایه گذاری دولتی مبنی بر فروش بخشهای زیادی از سهامشان بود تا هزینه های دولت تامین شود. مجتهد همچنین پیش بینی کرده است عربستان در گام بعدی اقدام به فروش سهام شرکتهای بزرگ دولتی همچون « سابک » ، «‌ برق » و « ارتباطات » کند .

نویسنده می افزاید یکی از تحلیلگران معروف عربستانی ( بدون ذکر نام ) به این نکته اعتراف کرده است که نگرانی اعراب خلیج فارس و عربستان در خصوص خطر ایران و نفوذ این کشور در یمن مبالغه آمیز است و این امر باعث شده است این کشورها وارد جنگ فرسایشی طولانی مدتی شوند که ممکن است ده سال و یا بیشتر طول بکشد. نویسنده درادامه به خطر گروههای جهادی اشاره می کند و می افزاید این گروهها ، بزرگترین چالش کشورهای عربی خلیج فارس هستند و تحلیلگران و نویسندگان عرب خلیج فارس در این خصوص اجماع دارند .

با همه اینها به گفته این تحلیلگران ،‌آمادگی برای مقابله با این خطر همچنان محدود است چون از سوئی ،‌ اعراب درگیر جنگهای یمن ،‌ سوریه ،‌عراق و لیبی هستند و از سوی دیگر این گروهها قدرتمند هستند و از حمایت فراوان محافل جوان عرب خلیج فارس برخوردارند و علاوه بر اینها ،‌این گروهها و طرفدارانشان همچنین بر رسانه های ارتباط جمعی تسلط دارند. به عقیده نویسنده اکنون تنها چاره کشورهای عربی این است که یا در سیاستهای خود تغییرات اساسی دهند یا با ناآرامیهای داخلی روبرو شوند.

 

اخبارسیاست خارجی  -  انتخاب


ویدیو مرتبط :
ورشکسته شدن دولت عربستان سعودی در 10 سال آینده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

لجبازی با ایران کار دست سعودی ها داد!



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

کاهش قیمت نفت دربازارهای جهانی ،عربستان سعودی را از نظر تامین بودجه با مشکل جدی مواجه کرده است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتینیک، بر اساس اعلام صندوق بین المللی پول ؛ عربستان سعودی وبرخی دیگر از کشورای منطقه به علت افت شدید درآمدهای نفتی شان ممکن است مجبور شوند ا ز ذخایر ارزی شان برداشت کنندو حتی برخی آنها با خطر ورشکستگی مواجه هستند.

صندوق بین المللی پول،به عنوان یکی از معتبرترین نهادهای ارزیابی و پیش‌بینی وضع اقتصادی جهان و به عنوان سازمانی که مسئولیت تنظیم نظام پولی و مالی جهانی را برعهـده دارد روز چهارشنبه گذشته گزارشی درباره چشم انداز اقتصادی کشورهای خاورمیانه منتشر کرد . بر اساس آخرین آمار و ارقامی که این نهاد پولی بین المللی ارائه کرده است کاهش قیمت نفت در بازار جهانی باعث شده است از در آمدهای نفتی این کشورها تنها در سال 2015 حدود 360 میلیارد دلار کاسته شود.
صندوق بین المللی پول در این گزارش خاطر نشان کرد صادر کنندگان نفت با توجه به وضعی که اکنون بازار نفت پیدا کرده است تصمیم گرفته اند رویکرد خود درباره چگونه هزینه کردن و درآمدهای بودجه ای را به منظور تثبیت اوضاع مالی شان تغییر دهند.

مسعود احمد رئیس بخش خاورمیانه صندوق بین المللی پول در این باره می گوید با رسیدن قیمت نفت به حدود 50 دلار در هر بشکه ،کشورهای صادر کننده نفت مشکل می توانند کمبود منابع مالی بودجه شان را تامین کنند.

پایین بودن قیمت نفت بیش از همه عربستان سعودی و بحرین را نگران کرده است . چون این دو کشور برای آنکه بودجه عمومی کشورشان کسری نداشته باشد باید برای هر کدام از آنها قیمت هر بشکه نفت به ترتیب به 106 دلار و 107 دلار برسد.دیگر کشورها از این نظر شرایط بهتری ندارند.
کویت نیز برای آنکه با کسری بودجه مواجه نشود باید قیمت هر بشکه نفت برای آن به 49 دلار ،برای ایران باید هر بشکه نفت به 72 دلار و برای امارات عربی متحده باید هر بشکه نفت به 73 دلار برسد.
صندوق بین‌المللی پول در این گزارش توضیح می دهد اگر این شرایط همین گونه باقی بماند ،ریاض مجبور است برای تامین کسری بودجه خود از ذخایر ارزی خود برداشت کند و در پنج سال آینده ورشکسته خواهد شد. عربستان سعودی هم اکنون حدود 700 میلیارد دلار ذخیره ارزی دارد.

دولت عربستان سعودی با توجه به آنکه تلاش می کند به ذخایر ارزی خود دست نزنداکنون روند برخی پرداخت های خود را به تاخیر انداخته است. دولت این کشور همچنین در نظر دارد با بازنگری در ساختار برخی قراردادها که با شرکت ها و نهادهای مالی بسته است رقم مبلغ تعیین شده در آنها را کاهش دهد.

با این حال آژانس پولی عربستان تاکنون به علت افت شدید درآمدها مجبور شده است حدود 70 میلیارد دلار از صندوق ذخایر ارزی کشور برداشت کند. صندوق ذخایر ارزی عربستان توسط نهادهای مدیریت سرمایه در خارج از کشور اداره می شود. بر اساس برخی گزارش ،میزان ذخایر ارزی عربستان سعودی با 73 میلیارد دلار کاهش به 654 میلیارد دلار رسید.

عربستان سعودی که میزان بدهی هایش به دو درصد کل تولید ناخالص داخلی اش رسیده است احتمال دارد روند اجرای برخی طرح های آبادانی و زیرساختی از جمله راه اندازی مترو ریاض و استخدام شمار زیادی کارمند را برای ادارات دولتی به تاخیر اندازد.

 

اخبار اقتصادی - تیک