اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

لابی میلیون دلاری عربستان در آمریکا برای بزک کردن وجهه در افکار عمومی



اخبار,اخبار  بین الملل  , عربستان

اکراه دولت آمریکا برای انتقاد از کارنامه سیاه ریاض در زمینه مسائل حقوق بشری تا اندازه زیادی از رویکردهای دوگانه واشنگتن در قبال کشورها ناشی می‌شود، اما ریاض اکنون به مدد پول شبکه لابی‌گری هم در آمریکا دارد.

  اسنادی که یک پایگاه افشاگر روز دوشنبه رو کرده نشان می‌دهند عربستان سعودی میلیون‌ها دلار برای ایجاد گروه‌های لابی در واشنگتن و ارائه تصویری بهتری از ریاض در رسانه‌های غربی هزینه کرده است.

در ماه‌های گذشته، سازمان ملل و گروه‌های حقوق بشری مانند سازمان عفو بین‌الملل از عربستان سعودی خواسته‌اند اجرای حکم اعدام «علی محمد النمر»، فعال نوجوان عربستانی، به دلیل شرکت در تظاهرات‌های ضد دولتی را متوقف کند.

دولت آمریکا از جمله معدود کشورهایی بوده که سیاست سکوت در قبال این پرونده را انتخاب کرده و از محکوم کردن تصمیم عربستان درباره آن اجتناب کرده است.

این واکنش دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهوری آمریکا تا اندازه زیادی ناشی از تردید واشنگتن برای انتقاد از یکی از متحدان اصلی‌اش در خاورمیانه، صرفنظر از میزان سیاه بودن کارنامه‌اش در زمینه مسائل حقوق بشر است - اما در این میان، نقش یک عامل دیگر را هم نباید نادیده گرفت: شبکه لابی‌گری پرنفوذ ریاض در واشنگتن که البته با صرف میلیون‌ها دلار پول به دست آمده است.

اسناد تازه‌ای که پایگاه افشاگر «اینترسپت» رو کرده نشان می‌دهند رژیم عربستان سعودی اخیراً قراردادهایی را با چندین شرکت بزرگ امضا کرده که تخصص آنها حفظ وجهه مشتری‌هایشان در رسانه‌های جریان اصلی و تغییر دادن نحوه پوشش اخبار مربوط به آنها به نحو مطلوب و دلخواه است.

«الدرمن» که بزرگترین شرکت خصوصی در زمینه روابط عمومی است و گروه «پادستا» طرف‌های جدید قرارداد با رژیم عربستان سعودی هستند.

پایگاه اینترسپت در معرفی این دو شرکت می‌نویسد: «الدرمن که بزرگترین سازمان روابط عمومی در جهان است، به خاطر کمک به مشتری‌هایش در کسب وجهه مطلوب در رسانه‌های جریان اصلی شناخته می‌شود؛ گروه پادستا، یک شرکت لابی‌گری است که تونی پادستا آن را بنا نهاده و یکی از تأمین‌کنندگان اصلی منابع مالی برای تبلیغات هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا است.»

«لی‌فانگ»، افشاکننده این قراردادهای عربستان سعودی در پایگاه اینترسپت ضمن اشاره به جنایت‌های عربستان در یمن و سوابق حقوق بشری این کشور می‌نویسد در ماه گذشته با تعدادی از قانونگذاران کنگره آمریکا درباره سوابق حقوق بشر ریاض گفت‌وگو کرده اما متوجه شده که آنها علاقه‌ای به انتقاد از این کشور ندارند.

اخبار  بین الملل  - فارس


ویدیو مرتبط :
واکنش مسیولان به نقض برجام توسط آمریکا و انتظار افکار عمومی از کمیته نظارت بر برجام

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افت محسوس جایگاه ایران در افکار عمومی آمریکا



افت محسوس جایگاه ایران در افکار عمومی آمریکا,موسسه گالوپ

افت محسوس جایگاه ایران در افکار عمومی آمریکا

در این نظر سنجی 51 درصد از پرسش شوندگان ایران را دشمن آمریکا دانسته اند . تنها 2 درصد از آمریکایی ها ایران را "متحد" و 8 درصد " دوست " می دانند. ایران در کنار کره شمالی از نظر مردم آمریکا دشمن ترین کشورها برای واشنگتن محسوب می شوند.

نتایج نظر سنجی جدید موسسه گالوپ در آمریکا نشان می دهد که تنها 10 درصد از مردم این کشور ایران را دوست یا متحد خود می دانند.

به گزارش عصر ایران به نقل از وب سایت "ecns" در نظر سنجی جدید موسسه گالوپ که از 50 ایالت آمریکا و از میان 1529 تن از شهروندان بالای 18 سال این کشور انجام شده، ایران و کره شمالی در انتهای فهرست کشورهای دوست یا متحد از نظر آمریکایی ها قرار دارند.

در این نظر سنجی 51 درصد از پرسش شوندگان ایران را دشمن آمریکا دانسته اند . در این نظرسنجی کشورهایی چون کانادا و بریتانیا درصدر قرار دارند و بیش از 60 درصد از پرسش شوندگان گفته اند که این دو کشور " متحد "آمریکا هستند.

نکته قابل توجه این نظر سنجی رشد وضعیت چین از نظر میزان محبوبیت در افکار عمومی آمریکا است . قریب به 55 درصد از پرسش شوندگان گفته اند که چین یک کشور متحد یا دست کم دوست آمریکا محسوب می شود.

در این نظرسنجی جایگاه چین به کشورهایی چون عربستان و مصر نزدیک شده و نزدیک به نیمی از پرسش شوندگان این کشور را دوست آمریکا دانسته اند.

همچنین نتایج یک نظرسنجی مشترک دیگر که از سوی روزنامه نیویورک تایمز و شبکه تلویزیونی "سی بی اس" آمریکا انجام شده است، 58 درصد از پرسش شوندگان گفته اند که موافق کاربرد نیروی نظامی از سوی آمریکا برای بازداشتن ایران از تولید سلاح هسته ای هستند.

از نظر بسیاری از ناظران مساله القای ایران هراسی و تبلیغات منفی از سوی رسانه های غربی علیه ایران و نیز برخی سیاست های غلط در حوزه سیاست خارجی و عدم استفاده  کامل از ظرفیت های موجود در حوزه دیپلماسی عمومی یکی از دلایل افت جایگاه کشورمان در افکار عمومی غرب است./عصر ایران