اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قرض‌الحسنه پس انداز ممنوع شد


بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد‌: انجام هر‌گونه فعالیت قرض‌الحسنه پس انداز توسط بانکها و موسسات اعتباری ممنوع است.

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد‌: انجام هر‌گونه فعالیت قرض‌الحسنه پس انداز توسط بانکها و موسسات اعتباری ممنوع است.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد‌: انجام هر‌گونه فعالیت قرض‌الحسنه پس انداز توسط بانکها و موسسات اعتباری ممنوع است و انجام فعالیت یاد شده توسط نهادهای مزبور صرفا" در قالب صندوق قرض‌الحسنه وابسته به بانک‌ها و موسسات اعتباری، موضوع بخشنامه شماره 62690 مورخ 22/3/1390 بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران امکان‌پذیر می باشد.

این گزارش می افزاید: به موجب بند یک از شصت و نهمین صورتجلسه کمیسیون اعتباری مورخ 07/10/1390 مقرر گردیده است مدیریت کل نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری از هرگونه فعالیت بانک ها و موسسات اعتباری در زمینه قرض الحسنه پس‌انداز از قبیل جذب منابع، سپرده‌گیری و ... جلوگیری نموده و مراتب را در پایان سال به کمیسیون اعتباری گزارش نمایند.

براساس مصوبه سی و هشتمین جلسه مورخ 2/6/1390 کمیسیون اعتباری بانک مرکزی ج.ا.ا که به شبکه بانکی ابلاغ گردیده است، انجام فعالیت قرض الحسنه پس انداز توسط بانک ها و موسسات اعتباری صرفا در چارچوب "دستور‌العمل اجرایی تاسیس‌، فعالیت و نظارت بر صندوق های قرض‌الحسنه موسسات اعتباری"‌ مجاز می باشد.‌ لذا بانک ها و موسسات اعتباری که قصد مجزا کردن عملیات قرض الحسنه خود در چارچوب دستورالعمل مذکور را ندارند، ملزم به عودت سپرده های قرض الحسنه پس انداز به سپرده گذاران خود خواهند بود.


ویدیو مرتبط :
حساب قرض الحسنه پس انداز بانک مسکن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بانک مرکزی: صدور و شارژ کارت های اعتباری قرض الحسنه ممنوع است



اخبار,اخباراقتصادی,کارت‌های اعتباری


اخباراقتصادی  - بانک مرکزی: صدور و شارژ کارت های اعتباری قرض الحسنه ممنوع است

این در حالی است که این بانک پیش از این و به منظور پاسخ‌گویی‌ به نیازمندی‌های سطوح ثانوی، مجوز صدور کارت‌های اعتباری بر پایه عقد «مرابحه» را به شبکه بانکی کشور اعلام داشته است. این کارت‌ها به منظور رفع حوایج روزمره از جمله خرید کالا و خدمات ارائه شده‌اند.

صدور کارت‌های اعتباری جدید مبتنی بر عقد «قرض‌الحسنه» و شارژ مجدد آنها، در شبکه بانکی کشور ممنوع ‌است.

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی طی بخشنامه ای به شبکه بانکی خواستار پایبندی بانک ها به دستورالعمل کارت های اعتباری بر پایه عقد قرض الحسنه شد.

متن کامل بخشنامه بدین شرح است:
بانک مرکزی در سال 1387 در راستای تسهیل در اعطای تسهیلات مربوط به خرید کالا و اموال، مبادرت به ابلاغ «دستورالعمل کارت‌های اعتباری بر پایه عقد قرض‌الحسنه» کرد؛امّا با توجه به مؤلفه‌هایی که شرح آن به اجمال خواهد آمد این مهم به نحو شایسته اجرایی نشد.

منابع سپرده‌های پس‌انداز قرض‌الحسنه در مؤسسات اعتباری، ارزان و محدود است. با توجه به ارزان بودن این منابع، تقاضای استفاده از تسهیلات قرض‌الحسنه همواره رو به تزاید بوده است. همچنین براساس آموزه‌ها و احکام دینی و مقررات، استفاده منابع قرض‌الحسنه عمدتا به رفع نیاز‌های اساسی اشخاص (از جمله اشتغال، درمان، ازدواج و ...)، معطوف است.

از سوی دیگر، مصارف کارت‌های خرید اعتباری بر پایه عقد قرض‌الحسنه - با توجه به ویژگی شارژ مجدد آن و در برگیری طیف گوناگون از سطوح نیازمندی‌ها(از نیازهای ضروری گرفته تا نیاز‌های رفاهی و تجملی) - می‌تواند حجم زیادی از منابع قرض‌الحسنه‌ای را به خود تخصیص دهد. این در حالی است که این بانک پیش از این و به منظور پاسخ‌گویی‌ به نیازمندی‌های سطوح ثانوی، مجوز صدور کارت‌های اعتباری بر پایه عقد «مرابحه» را به شبکه بانکی کشور اعلام داشته است. این کارت‌ها به منظور رفع حوایج روزمره از جمله خرید کالا و خدمات ارائه شده‌اند.

مؤسسات اعتباری در قالب کارت‌های اعتباری بر پایه عقد مرابحه با رعایت سقف‌های مزبور، ‌اقدام به اعطای تسهیلات به واجدین شرایط خود می‌نمایند و از این طریق، تأمین گستره وسیعی از نیازمندی‌های روزمره آحاد جامعه ممکن شده است. اهمیت نکات یادشده موجب شد این بانک بازنگری مقررات مربوط را که مبتنی بر اولویت‌بندی و تقسیم‌بندی نیازها در استفاده صحیح از منابع محدود قرض‌الحسنه است، ضروری تشخیص دهد.

در ادامه این بخشنامه آمده است که با عنایت به موارد فوق و نظر به این‌که منابع سپرده‌های پس‌انداز قرض‌الحسنه باید صرفا در امور ضروری از جمله اشتغال، ازدواج، درمان، پرداخت دیه زندانیان، ‌تهیه جهیزیه و ... و با استفاده از قرارداد‌های تسهیلات قرض‌الحسنه‌ای ( و نه با استفاده از کارت‌های اعتباری بر پایه عقد قرض‌الحسنه) مصرف شود، مقرر شد، صدور کارت‌های اعتباری جدید مبتنی بر عقد «قرض‌الحسنه» و شارژ مجدد این نوع از کارت‌های اعتباری که قباً عرضه شده است؛ در شبکه بانکی کشور ممنوع ‌شود.


 اخباراقتصادی -  ایسنا