اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قذافی هم سقوط کرد



 

 

 

قذافی هم سقوط کرد

 

این خبر تکمیل می شود

قذافی هم سقوط کرد

هر چند دیروز درگیری ها در طرابلس "پراکنده" بود و قذافی نیز مهاجمان انقلابی را موش هایی خوانده بود که مهار شدند ، اما از ساعاتی پیش ، روند جنگ به طور کامل به سود انقلابیون بوده است.

خبرهای رسیده از پایتخت لیبی حکایت از آن دارد که طرابلس و انقلابیونی که از سایر شهرها آمده اند ، به نزدیکی مقر قذافی رسیده اند. آنها اعلام کرده اند که باب العزیزیه (مقر حکومتی قذافی) را در محاصره خود دارند.مرکز طرابلس نیز به طور کامل در اختیار انقلابیون است.

نکته قابل توجه این که گردان های ویژه قدافی که به عنوان گارد ویژه ، مسوول حفاظت از حکومت وی هستند ، عقب نشینی کرده اند و تعداد زیادی از اعضای آن خود را تسلیم انقلابیون کرده اند.چند نفر از فرماندهان این گردان ها نیز کشته شده اند.

خبرهای تکمیلی(این قسمت با دریافت هر خبر جدید بروز می شود):

* مصطفی عبدالجلیل رییس شورای حکومت انتقالی لیبی در گفت وگو با الجزیره از بازداشت سیف الاسلام ، پسر قذافی خبر داد. وی افزود که سیف الاسلام در محلی امن نگهداری می شود. رویترز لحظاتی پیش خبر داد:سخنگوی دادستانی دیوان جنایی بین المللی  گفت: خبرهایی داریم مبنی بر این که قذافی بازداشت شده است.

سیف الاسلام

* یگان حفاظت از جان قذافی خود را تسلیم کرد. از محل اختفای قذافی خبری نیست.

* شایعه بازداشت شدن محمد و الساعد قذافی دو پسر دیگر قذافی در طرابلس منتشر شده است.

* مناطق آزاد شده طرابلس شاهد جشن مردمی است. درگیری در سایر مناطق به نفع انقلابیون ادامه دارد.

* عبدالله سنوسی ، رییس سازمان اطلاعاتی و جاسوسی لیبی به سمت جنوب لیبی فرار کرد .پسر او نیز که جزو فرماندهان گردان های قذافی بود ، کشته شد.

* قذافی در پیامی مدعی شد که سلاح به دست در کنار مردم (!) باقی می ماند و می جنگد.

* میدان خضرا که تا دیروز محل اجتماع حامیان قذافی بود به دست انقلابیون افتاد. اغلب مناطق طرابلس به دست انقلابیون افتاده است. نیروهای وفادار به قذافی نقاط محدودی را در اختیار دارند.

* موسی ابراهیم ، سخنگوی حکومت قذافی دقایقی پیش یک کنفرانس مطبوعاتی برقرار کرد و با ادعای کشته شدن بیش از 1500 نفر در حملات ناتو ، خواستار توقف این حملات شد.وی خواستار گفت و گو شد!نکته قابل توجه این که برای اولین بار تلویزیون دولتی قذافی کنفرانس مطبوعاتی وی را پخش نکرد. هم اکنون تلویزیون دولتی لیبی در حال پخش برنامه های از پیش ضبط شده ای درباره صنایع دستی و طبیعت لیبی است!

* پسر بزرگ قذافی خود را تسلیم انقلابیون کرد.

* سخنگوی دولت انقلابیون راز سقوط زودهنگام طرابلس را برملا کرد. وی گفت: از دو ماه پیش با فرمانده یگان ویژه حفاظت از قذافی در تماس بودیم و قرار بود سر بزنگاه نیروهای خود را عقب بکشد و تسلیم کند که این اتفاق رخ داد و قذافی بی محافظ ماند.

* تقریبا همه طرابلس به دست انقلابیون افتاد. تنها در منطقه باب العزیزیه (مقر اصلی قذافی) درگیری و مقاومت هایی وجود دارد که با توجه به کنار کشیدن یگان حفاظت از قذافی ، انتظار می رود این منطقه که همه دستگاه های حکومتی در آن متمرکز هستند ، تا ساعاتی دیگر سقوط کند.

* انقلابیون با حمله به زندان طرابلس ، هزاران زندانی سیاسی را آزاد کردند.

شادمانی انقلابیون در طرابلس

* ناتو فرودگاه و باب العزیزیه را هدف قرار داد.

* منزل عایشه ، دختر قذافی به تصرف انقلابیون درآمد.

* در پی تصرف طرابلس ، قذافی در سومین پیام خود طی 24 ساعت اخیر که از رادیو پخش شد ، با مزدور خواندن انقلابیون ، آنها را متهم به از بین بردن امنیت و زیبایی لیبی کرد و از مردم خواست به سمت طرابلس حرکت کنند و آنها از از شهر بیرون کنند. صدای قذافی در این نوار ضبط شده ، ملتهب و عصبی به نظر می رسید.

* اولین تصاویر از "طرابلس آزاد شده":  مردم در خیابان ها شادی می کنند و عکس های قذافی را زیر پا له می کنند. در یکی از فیلم ها ، مردم تصویر بزرگی از قذافی روی زمین پهن کرده اند و به نوبت با ماشین از روی آن رد می شوند./ درگیری ها در گوشه و کنار شهر و مشخصاً در باب العزیزیه ادامه دارد.

سقوط قذافی

* دو فروند هواپیمای آفریقای جنوبی وارد فرودگاه طرابلس شدند و این گمانه زنی وجود دارد که آنها برای بردن قذافی آمده اند. با این حال  یکی از اعضای شورای انقلابی لیبی در گفت و گو با بی بی سی گفت: احتمال دارد قذافی به سمت الجزایر گریخته باشد ولی هنوز قطعی نیست.

* با توجه به جمیع شواهد و خبرهای رسیده ، می توان به جرات گفت که رژیم قذافی سقوط کرد.

* سفارت لیبی در الجزایر اعلام کرد که به انقلابیون پیوسته است.

* سخنگوی ارتش انقلابیون لیبی گفت: خبرهای ما حاکی از آن است که قذافی طرابلس را ترک نکرده و در گوشه از این شهر پنهان شده است. وی همچنین تصریح کرد : تا چند ساعت دیگر یک خبر خوب به مردم خواهیم داد.انقلابیون می گویند انتظار ندارند قذافی در باب العزیزیه باقی مانده باشد.

* اینترنت در طرابلس بعد از مدت ها ، مجدداً وصل شد.

* انقلابیون می گویند وضعیت نبرد در باب العزیزیه سخت و پیچیده شده است و آنها هنوز موفق به ورود به آن نشده اند. با این حال جشن پیروزی در سایر نقاط شهر برقرار است. شهرهای دیگر لیبی مخصوصا بنغازی جشن سرنگونی دیکتاتور را گرفته اند.

* روند تسلیم نیروهای قذافی همچنان ادامه دارد. حداقل یکصد نفر از نیروهای ویژه قذافی به اسارت انقلابیون در آمدند.

*خلاصه  اولین واکنش های بین المللی به تحولات لیبی:

وزارت خارجه آمریکا: شورای انتقالی خود را برای دوران "بعد از قذافی" آماده کند.

دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس: عصر قذافی به پایان رسید. او جرائم زیادی علیه مردمش انجام داد.

سارکوزی رئیس جمهور فرانسه: قذافی از بقایای نیروهای خود بخواهد سلاح بر زمین بگذارند تا بیش از این خونریزی نشود. انقلابیون به راه خود تا آزادی کامل ادامه دهند.

راسموسن دبیرکل ناتو: زمان  برپایی یک لیبی جدید فرا رسیده است ؛ دولتی مبتنی بر آزادی و نه ترس.مبتنی بر دموکراسی و نه دیکتاتوری ، مبتنی بر اراده جمعی و نه تمایلات اقلیت...../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
سرهنگ قذافی قبل وبعد از سقوط

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کره شمالی: قذافی سقوط کرد چون سلاح هسته ای نداشت



 

 

کره شمالی: قذافی سقوط کرد چون سلاح هسته ای نداشت

 

مقامات کره شمالی معتقدند دلیل سقوط قذافی، نداشتن سلاح هسته ای بود.

به نقل از خبرگزاری کره جنوبی (یونهاپ)، "پیتر هیو" سفیر انگلیس در کره شمالی گفت که مقامات پیونگ یانگ معتقدند اگر حکومت معمر قذافی رهبر سابق لیبی سلاح هسته ای در اختیار داشت با حمله ناتو روبه رو نمی شد و به سرنگونی نمی رسید.

سفیر انگلیس که در پایان ماموریت خود در کره شمالی سخن می گفت؛ ادامه داد: گفت وگو و بحث هایی را با مقامات کره شمالی داشتم . آنها معقتدند اگر حکومت سرهنگ قذافی از سلاح هسته ای دست بر نمی داشت ناتو هرگز به لیبی حمله نمی کرد.

سفیر انگلیس ادامه داد: این سخن به این معنی است که کره شمالی دست از سلاح هسته ای خود بر نخواهد داشت مگر اینکه کل جهان از سلاح های هسته ای خود دست بکشد.

وی همچنین بروز هر گونه انقلاب ضد حکومتی در کره شمالی به مانند آنچه در لیبی رخ داد را بعید دانست و گفت: مقامات پیونگ یانگ انتشار و انتقال هر گونه اطلاعاتی را در این کشور تحت کنترل خود دارند.

سفیر انگلیس اضافه کرد: در کره شمالی، جامعه مدنی وجود ندارد نه مرکز تجمعی برای جداشدگان از حکومت، نه تجمعی برای روشنفکران و نه هیچ وسیله ارتباطی به جز موبایل وجود ندارد.

لیبی در 8 ماه اخیر شاهد بروز انقلاب گسترده مردمی بود که به سقوط حکومت 42 ساله معمر قذافی رهبر وقت این کشور منجر شد.

به دنبال سرکوب دولتی  شدید و خونین این اعتراضات، شماری از کشورهای غربی و عربی با استناد به مصوبه شورای امنیت ، به برقراری منطقه پرواز ممنوع درلیبی اقدام کردند. ناتو فرماندهی این عملیات نظامی را برعهده داشت.

دولت لیبی در دوره زمامداری قذافی در سال 2004 ضمن اعلام نیت خود برای ساخت بمب اتمی ، در اقدامی یكجانبه، برنامه هسته ای خود را كنار گذاشت و دستگاه های سانتریفوژ و طرحهای مربوط به ساخت كلاهك های جنگی را تسلیم كرد.

کره شمالی یکی از بسته ترین سیستم های سیاسی و اطلاع رسانی را در جهان دارد. دولت این کشور به شدت تلاش می کند فضای انتقال اطلاعات در داخل را در کنترل خود داشته باشد. تحت حزب قانونی و فعال این کشور، حزب کمونیست کارگری است که قدرت را در دست دارد.

کره شمالی هم اکنون به دلیل داشتن بمب اتمی و فعالیت های نظامی هسته ای با جامعه بین المللی روابط تیره و چالش برانگیزی دارد. کره شمالی بارها دست کشیدن از بمب اتمی را رد کرده است.../تحلیل:عصراران