اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قدیمی ترین شهرهای زنده دنیا +عکس



قدیمی ترین شهرهای زنده دنیا +عکس

قاره های آسیا و اروپا با قدمتی که دارند میزبان قدیمی ترین شهرهای دنیا هستند، شهرهایی که شاید انسان های اولیه در آن ها زندگی می کردند و تمدن هایی نه چندان پیشرفته داشتند اما با گذر زمان به سکونتگاه های مدرنی تبدیل شده اند.

از روز اولی که انسان ها وارد زمین شدند تمایل به زندگی گروهی و دسته جمعی داشتند به همین علت شهرهای مختلفی را پدید آورده اند که بسیاری از آن ها از بین رفته اند اما تعدادی از شهرهای باستانی دنیا هنوز هم به عنوان شهرهای مهم و قابل سکونت شناخته می شوند. برخی از این شهرها بیش از سه هزار سال است که میزبان انسان های مختلف هستند.


** شوش

قدیمی ترین شهرهای دنیا,قدیمی ترین شهرهای جهان,شهرهای باستانی دنیا


شوش کهن ترین شهر جهان حدود 5 هزار سـال پیش از میلاد به عنوان کانون مذهبی ساکنان دشت اطراف بنیاد نهاده شد. این شهر بـاستانی به این علت که از آغاز حیات آن تـاکنون زندگی شهری در آن جریان دارد به عنوان کهن ترین شهر جهان شناخته شده است. شوش پـایتخت عیـلام از موقعیت ممتازی برخوردار بود. کـاخ «آپـادانا» یکی از بـاشکوه‌ تـرین کاخ ‌های آن از شهرت عالمگیر برخوردار است و یکی از کم نظیرترین آثار باستانی جهان به شمار می رود. کـاخ آپادانا به دستور داریوش پادشاه هخامنشی درحدود سال‌های 521 - 515 پیش از میلاد در شوش روی آثار و بقایای عیلامی بنا نهاده شد.


** دمشق


قدیمی ترین شهرهای دنیا,قدیمی ترین شهرهای جهان,شهرهای باستانی دنیا


دمشق شهری بزرگ، قدیمی و پایتخت سوریه امروزی است. این شهر نزدیک به 2.6 میلیون نفر جمعیت دارد و به عنوان یکی از قدیمی ترین شهرهای دنیا شناخته می شود. شواهد به دست آمده حاکی از آن است که این شهر از 1700 سال پیش از میلاد مسیح میزبان انسان ها بوده است. این شهر یکی از فرهنگی ترین شهرهای دنیا نیز هست و آثار باستانی و فرهنگی بسیاری در آن دیده می شود.


** آتن


قدیمی ترین شهرهای دنیا,قدیمی ترین شهرهای جهان,شهرهای باستانی دنیا


در هر کتاب تاریخی که بخوانید نامی از آتن، پایتخت این روزهای یونان به گوش می خورد. این شهر از گذشته های دور میزبان انسان ها بوده و حوادث بسیاری را به چشم دیده است. مورخان با توجه به آثار و بقایای که در این شهر یافت شده است قدمت آن را بیش از 3400 سال تخمین زده اند. آتن این روزها به عنوان بزرگترین شهر یونان شناخته می شود و البته پایگاهی برای هنر و فرهنگ اروپایی است زیرا اثار قرون مختلف اروپا در این شهر به راحتی پیدا می شود.


** بنارس

قدیمی ترین شهرهای دنیا,قدیمی ترین شهرهای جهان,شهرهای باستانی دنیا


هندوستان کشوری است که یکی از قدیمی ترین تمدن های دنیا را در دل خود نگه داری می کند. شهر "بنارس" که در این کشور به عنوان شهر مقدس شناخته می شود قدمتی نزدیک به 3200 سال دارد. این شهر به عنوان قدیمی ترین و البته متفاوت ترین شهر هند به شمار می آید زیرا مردم هند اعتقاد دارند اگر در این شهر بمیرند دیگر روز جزایی نبوده و یک سره وارد بهشت خواهند شد.


** لیسبون

قدیمی ترین شهرهای دنیا,قدیمی ترین شهرهای جهان,شهرهای باستانی دنیا


پایتخت و بزرگترین شهر کشور پرتغال به عنوان قدیمی ترین شهر غرب اروپا نیز شناخته می شود. این شهر ازنظر باستانی دارای اثاری بسیار قدیمی است و کارشناسان قدمت آن را نزدیک به 3200 سال تخمین زده اند. این شهر در سال 1755 بر اثر زلزله ای شدید دچار مشکلات بزرگی شد و بسیاری از آثار آن از بین رفت اما بار دیگر به محلی برای زندگی افراد تبدیل شد.


** ژیان


قدیمی ترین شهرهای دنیا,قدیمی ترین شهرهای جهان,شهرهای باستانی دنیا


یکی از بزرگترین شهرهای چین این روزها به عنوان قدیمی ترین شهر زنده این کشور نیز شناخته میشود. "ژیان" که مرکز استان "شانژی" است قدمتی بیشتر از 3100 سال دارد و اثار باستانی آن از دیگر شهرهای چین بیشتر است. این شهر یکی از بزرگترین اثار باستانی دنیا را با نام سربازان تراکوتا در دل خود نگه داری می کند. این سربازان به عنوان یکی از پنج گنجینه عظیم چین به شمار می آیند....../yjc.ir


ویدیو مرتبط :
‫10 تا از ارزانترین شهرهای دنیا برای زندگی (2017)‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

این مرد قدرتمندترین هنرمند زنده دنیا است + عکس



 

 

این مرد قدرتمندترین هنرمند زنده دنیا است

 

آی وِی وِی هنرمند چینی به عنوان قدرتمندترین مرد دنیای هنر از سوی مجله «آرت ریویو» انتخاب شد.به گزارش خبرآنلاین، این انتخاب براساس نظرسنجی در این مجله صورت گرفته است. وی وی که ماه ژوئن پس از ۸۰ روز زندانی بودن در چین آزاد شده بود، در واکنش به این انتخاب گفت: «اصلا احساس قدرت ندارم.»

 

مسئولان مجله گفته اند این هنرمند هنرهای مفهومی به دلیل فعالیت های هنری و سیاسی اش انتخاب شده است. دولت چین نیز این انتخاب را «متعصبانه» توصیف کرده است.

 

مجله «آرت ریویو» در بیانیه ای نوشت: «فعالیت های آی وی وی به هنرمندان نشان می دهد آن ها می توانند از ایده هنر محدود در چهاردیواری گالری ها یا موزه ها فراتر بروند.»

 

در ادامه این بیانیه آمده است: «او نشان می دهد هنر چه امکاناتی می تواند داشته باشد و به عنوان یک هنرمند می توانید صدای خود را به گوش دیگران برسانید.»

 

لیو وِی مین، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: «چین هنرمندان بسیاری با توانایی بالا دارد. به نظر ما انتخابی که تنها براساس موضع گیری و دیدگاه های سیاسی باشد، آرمان مجله را زیر پا می گذارد.»

 

مجله «آرت ریویو» هم نوشته است: «انتخاب آی وی وی به عنوان نفر اول نتیجه مستقیم تلاش های او برای گسترش قلمروی هنر معاصر با شکستن مرزهای بین واقعیت و هنر است. شکستن مرز میان واقعیت و هنر کاملا منطبق با آرمان مجله است.»

 

آی وی وی ماه آوریل در فرودگاه پکن دستگیر شد. او قصد سفر به هنگ کنگ را داشت. مقامات دلیل دستگیری او را پرونده مالیاتی او مطرح کردند. در سراسر دنیا کمپین هایی برای آزادی این هنرمند شکل گرفت. دلیل دستگیری وی وی انتقادهای شدید او از دولت چین بود.

 

وی وی از زمان آزاد شدن اجازه گفت وگو با خبرنگاران و استفاده از اینترنت را ندارد. او در تماسی کوتاه گفته بود «بسیار محدود» شده است.

 

این هنرمند درمورد شرایط خود افزود: «مثلا همین صحبتی که دارم با شما می کنم جرم به حساب می آید و احتمالا برایم مشکلاتی را موجب می شود.»

 

وی وی در ادامه افزود: «من اصلا فکرش را نمی کنم که روزی هنرم را از زندگی روزمره جدا کنم. برای من این دو یک چیز هستند. همیشه یکی بوده اند.»

 

هنرمند چینی گفت: «چطور راهی برای اراتباط با دیگران و ارتباط با خودتان پیدا می کنید؟ هنر همان چیزی است که زندگی ما را برای کنار آمدن با شرایط شکل می دهد.»

 

وی وی از جمله هنرمندان چینی است که شهرت جهانی دارد. او پس از همکاری در طراحی «آشیانه پرنده» در استادیوم المپیک پکن به شهرت رسید.

 

سال ۲۰۱۰ او فرشی از دانه های آفتابگردان طراحی کرد. این طراحی در سالن تریبون مدرن گالری تیت در لندن برپا شد و در طراحی آن از ۱۰۰ میلیون دانه آفتابگردان استفاده شده بود.

 

دمین هرست که طراحی هایش از جمجمه و استفاده از الماس در این طراحی ها شهرت دارد. تنها هنرمند دیگری است که موفق شده به صدر فهرست قدرتمندترین فرد دنیای هنر «آرت ریویو» برسد. او دو بار در سال های ۲۰۰۵ و ۲۰۰۸ به این مقام رسید.

 

رتبه دوم امسال به مدیران گالری سرپنتین لندن یعنی هانس اولریخ اوبریست و جولیان پیتن جونز رسید. گلن دی. لوری مدیر موزه هنرهای معاصر نیویورک هم سوم شد و لری گوگاسیان، صاحب موزه هنرهای معاصر نیویورک که سال پیش صدرنشین بود چهارم شد.

 

مجله «آرت ریویو» سالانه قدرتمندترین فرد دنیای هنر را انتخاب می کند. این فرد می تواند هر جایگاهی در دنیای هنر داشته باشد، اغلب اوقات صاحبان گالری های هنری به صدر جدول رسیده اند و نه هنرمندان./خبر آنلاین