اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

قانون منع اشتغال اتباع بیگانه را اجرا کنید لطفا!



اخبار ,اخبار اقتصادی ,اشتغال اتباع بیگانه

اخبار اقتصادی - قانون منع اشتغال اتباع بیگانه را اجرا کنید لطفا!

یک فعال کارگری گفت: به جای صدور بخشنامه، قانون منع اشتغال اتباع بیگانه را اجرا کنیم چرا که با اجرای آن بازار کار از دست اتباع خارجی گرفته و به نیروهای کار ایرانی سپرده خواهد شد.

عبدالله مختاری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره بخشنامه صیانت از نیروی کار معاون اول رییس جمهوری اظهار کرد: قبل از پرداختن به مقوله بخشنامه و اثرات آن باید بدانیم که قانون کار جمهوری اسلامی ایران به کارگیری اتباع بیگانه را ممنوع کرده است مگر با رعایت شرایطی و وقتی قانونش را داریم باید اجرا کنیم چون عدم اجرای آن به منزله قانون شکنی و هنجاز شکنی است.

وی ادامه داد: مبحث سوم قانون کار به اشتغال اتباع بیگانه اشاره دارد و در ماده 120 قانون به صراحت قید شده است که اتباع بیگانه نمی توانند مشغول کار شوند مگر آنکه دارای روادید و حق کار مشخص باشند و مطابق قوانین و آیین نامه‌های مربوطه پروانه کار گرفته باشند.

مختاری افزود: بالاتر از بخشنامه قانون را داریم و وقتی قانون را اجرا نمی کنیم عذر بدتر از گناه است که تخلف و خیانت به حیثیت ملی و اجتماعی محسوب می شود.

این فعال کارگری با اشاره به افزایش حضور اتباع خارجی در کشور اظهار کرد: متاسفانه امروز با آمار بالای اتباع بیگانه در کشور مواجهیم و اگر سری به بازار تهران بزنید درصد بسیاری از غرفه‌ داران را اتباع بیگانه و مهاجر تشکیل می دهند.

وی گفت: نظافت شهر و باغبانی پارک‌ها در اختیار اتباع بیگانه است و اخیر سرایداری‌ها هم به اتباع خارجی سپرده شده است چون این کارها به تخصص نیاز ندارد.

مختاری افزود: اگر کارفرمایی نیروی کار ایرانی را به خدمت بگیرد باید قانون را در مورد او رعایت و بیمه اش را پرداخت کند ولی اگر نیروی غیرمجاز خارجی را به کار بگیرد می تواند بیمه‌اش را ندهد در حالی که با این کار تخلف کرده و نقض حقوق بشر و تظلم انسانی صورت گرفته است به عبارتی قانون کشور را نقض می‌کند و کارگر غیرقانونی به خدمت می گیرد تا هم حقوق و بیمه نیروی کار خارجی را ندهد و هم بازار کار را از نیروی کار ایرانی بگیرد و یک خانواده ایرانی را غیر قانونی بیکار کند.

وی در پایان با بیان اینکه مخالف اشتغال اتباع بیگانه در کشور نیستیم، افزود: بحث ما بر سر رعایت قانون است و طبعا اتباع بیگانه مجاز مشروط بر آنکه روادید و پروانه کار گرفته باشند منعی برای کار در کشور ندارند ولی اگر قانون نقض و نیروی غیرمجاز خارجی به خدمت گرفته شود در آن صورت باید با آن مقابله کرد. 

اخبار اقتصادی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
شرایط اشتغال به کار اتباع بیگانه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیامدهای منع اشتغال اتباع بیگانه در کشور



اخبار,اخبار اجتماعی ,اشتغال اتباع بیگانه در ایران

 

اخبار اجتماعی - پیامدهای منع اشتغال اتباع بیگانه در کشور

خدایی گفت: یک زمانی در حال اخراج اتباع افغان از کشور بودیم ولی وزارت امور خارجه افعانستان به این مساله اعتراض کرد و روند اخراج اتباع غیر قانونی متوقف شد در حالی که از ابتدا باید قاطعیت و جدیت لازم در ورود آنها به کشور صورت می گرفت.

مشاور کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور با بیان اینکه مشکل اشتغال اتباع بیگانه در کشور با بخشنامه حل نمی شود و باید به پیامدهای منع اشتغال آنها در کشور نیز توجه شود، افزود: وزارتخانه های کشور و امور خارجه باید در جریان ساماندهی اتباع بیگانه به کمک بیایند و دولت برای بعضی شغل ها فرهنگسازی کند.

علی خدایی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر بخشنامه‌ها بر عمل به قانون پیشی گرفته و شاهد هستیم که جنبه کاربردی بخشنامه‌ها بیش از اجرای قانون است چنانچه در مورد مصوبه لغو کسر حق بیمه بن کارگری هم این موضوع دیده شد ولی شخصا معتقدم که در قالب بخشنامه نمی توان با موضوع اشتغال اتباع بیگانه برخورد کرد و یک عزم جدی و همگانی برای این منظور نیاز است.

وی ادامه داد: در بحث ممنوعیت اشتغال اتباع بیگانه باید عمقی‌تر به قضیه نگاه کرد چون یک عده اتباع بیگانه در کشور داریم که به آنها مجوز سکونت در کشور خود را داده‌ایم و حالا می خواهیم مجوز کار به آنها ندهیم طبعا نمی توان پیامدها و آسیب های اجتماعی آن را نادیده گرفت.

خدایی افزود: تک تک اتباع بیگانه‌ای که در کشور کار می‌کنند حتی اگر مجوز اشتغال نداشته باشند مجوز اقامت دارند بنابراین اگر آنها را از شغل منع کنیم و ممر درآمدی برای زندگی نداشته باشند باید از قِبل آن شاهد بروز فساد اجتماعی و ناامنی‌های اجتماعی باشیم.

به اعتقاد مشاور کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در مقوله اشتغال اتباع خارجی باید فراتر از کار و ایجاد شغل به قضیه نگاه شود چون با بخشنامه این مشکل برطرف نمی شود.

وی در ادامه با بیان اینکه در جریان ساماندهی اتباع بیگانه تنها وزارت کار مسوول نیست افزود: وزارت امور خارجه و وزارت کشور بیش از وزارت کار نقش دارند و باید فکری به حال اتباع بیگانه بکنند.

خدایی گفت: یک زمانی در حال اخراج اتباع افغان از کشور بودیم ولی وزارت امور خارجه افعانستان به این مساله اعتراض کرد و روند اخراج اتباع غیر قانونی متوقف شد در حالی که از ابتدا باید قاطعیت و جدیت لازم در ورود آنها به کشور صورت می گرفت.

عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران در عین حال با بیان اینکه برای برخی شغل‌ها باید فرهنگسازی شود، افزود: بعضی از شغل‌ها هستند که به مرور زمان به شغل‌های مختص اتباع بیگانه تبدیل شده‌اند مثل حفر چاه که در تخصص افغانها است به این دلیل که این شغل‌ها ایمنی کافی ندارند و استانداردهای لازم این کار را هم در اختیار نداریم از طرفی دستمزدی هم که بابت آن پرداخت می‌شود معادل آن کار نیست لذا ایرانی‌ها سراغ این قبیل کارها نمی روند و به لحاظ فرهنگی از آن استقبال نمی کنند.

به گفته خدایی، زمانی نگاه به شغل غسالی نگاه خوبی نبود ولی اکنون با پخش چندین مستند درباره این شغل نگاه بسیاری از مردم به آن عوض شده و حتی با افتخار از آن یاد می کنند.

هم اکنون بعضی مشاغل در کشور وجود دارد که دولت برای ایجاد علاقه و سوق دادن جویندگان کار به سمت این مشاغل باید فرهنگسازی لازم را صورت دهد؛ از سوی دیگر قوانین و مقررات بازدارنده‌ای نیز درباره اشتغال اتباع بیگانه وجود دارد که اگر به طور جدی اجرا شود جلوی اشتغال اتباع غیرمجاز در کشور را می‌گیرد به عنوان مثال یک روز کار کارگر خارجی غیرمجاز، 5 برابر دستمزد روزانه برای کارفرما جریمه دارد ولی متاسفانه تمایلی به اجرای آن دیده نمی‌شود چون پیامدهای مقابله با آن قابل پیش‌بینی نیست لذا باید فراتر از بحث اشتغال به مقوله اتباع بیگانه در کشور نگریسته شود.
اخبار اجتماعی - ایسنا