اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فساد ٣٢میلیاردی در وزارت‌ علوم آن دولت!



اخبار,اخبار سیاسی, وزارت  علوم

کشف و گزارش این فقره فساد مالی در شرایطی اتفاق افتاده که «محمود احمدی‌نژاد»، همین چند روز پیش درباره صیانت از بیت‌المال سخن گفته بود. ٣٢ میلیارد تخلف صورت‌گرفته متعلق به ٤,٥ میلیون دانشجویی است که در سراسر ایران به شکلی عضو این صندوق‌اند و به گفته حامد قادرمرزی، نایب‌رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس «فساد صورت گرفته در وزارت علوم مصداق عدم رعایت بیت‌المال به‌شمار آمده و در آن هیچ صیانتی از حقوق دانشجو صورت نگرفته است».

  روزنامه شرق در گزارشی نوشت: شاید رقمش در مقایسه با ارقام میلیاردی و پسوندهای دلار و یورو و «ین» به چشم نیاید، اما خبر نشان از آن دارد که دامنه فساد مالی دولت قبل تا ساختمان وزارت علوم در شهرک غرب پیش رفته و این‌بار عدد ٣٢ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. این‌بار ردپای فساد به صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم رسیده است. آن‌هم در دوره ریاست محمود احمدی‌نژاد بر دولت. نکته قابل‌تأمل در افشای این فساد مالی، بازخوانی یک نامه عجیب است.

فساد میلیاردی در دوره ریاست «ک.م» بر این صندوق انجام شده است، مدیری که هزینه حفظ و بقایش در وزارت علوم به مجلس هم رسید و امضای تاریخی ١٢٥ نماینده پای نامه ابقای او به رضا فرجی‌دانا، ثبت شد! حتی برخی برکناری او را در فشارهای مضاعف بر فرجی‌دانا و ماجرای استیضاح بی‌تأثیر نمی‌دانند. در نامه ١٢٥ نماینده از فرجی‌دانا، وزیر وقت علوم، تقاضا شده نسبت‌به ابقای ك.م در مقام ریاست صندوق رفاه دانشجویان اقدام شود، ولی در کمتر از ٢٤ ساعت حکم برکناری او از سوی وزیر علوم وقت امضا می‌شود. او پیش‌تر رئیس اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل بود.

کجای فساد صورت‌گرفته مصداق صیانت از بیت‌المال است
کشف و گزارش این فقره فساد مالی در شرایطی اتفاق افتاده که «محمود احمدی‌نژاد»، همین چند روز پیش درباره صیانت از بیت‌المال سخن گفته بود. ٣٢ میلیارد تخلف صورت‌گرفته متعلق به ٤,٥ میلیون دانشجویی است که در سراسر ایران به شکلی عضو این صندوق‌اند و به گفته حامد قادرمرزی، نایب‌رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس «فساد صورت گرفته در وزارت علوم مصداق عدم رعایت بیت‌المال به‌شمار آمده و در آن هیچ صیانتی از حقوق دانشجو صورت نگرفته است». واپسین روزهای سال گذشته، گروهی در وزارت علوم پیگیر بودند تا جزئیات تخلف به سرعت به قوه قضائیه منتقل شود و کار به سال جدید موکول نشود، همین بود که گزارش ٢٧ اسفند از سوی اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری، راهی قوه قضائیه شد و آن‌طرف هم پنجم فروردین رئیس قوه‌قضائیه دستور پیگیری را صادر کرد.

صدور دستور تعقیب متهمان از سوی رئیس قوه قضائیه
«کاظم پالیزدار»، دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی خبر را به فارس داده و می‌گوید: «پرونده فساد مالی ٣٢ میلیاردی برای رسیدگی به آیت‌الله ‌لاریجانی رسیده و ایشان ضمن دستور تعقیب متهمان مربوطه، به دادستان تهران (پنج فروردین ٩٤)، خواستار رسیدگی و برخورد قاطع با عوامل دخیل در این پرونده شده‌اند». فساد مالی تازه‌کشف‌شده مربوط به تخلف اداری و مالی در صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم است. پالیزدار دراین‌باره می‌افزاید: «براساس اهتمام و پیگیری جدی شخص وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و ارائه گزارش جامع ایشان به دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در مورخ ١٤ اسفند ٩٣ موضوع پرونده اقتصادی در حوزه صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دبیرخانه این ستاد مورد بررسی و رسیدگی ویژه قرار گرفت».

سوءجریان جدی مالی و مدیریتی مسئولان وقت صندوق در سرمایه‌گذاری به گفته او، «بر همین اساس صندوق مذکور در بازه زمانی ١٠ ماهه (از تاریخ ٢٠ مهر ٩١ لغایت ٢٠ مرداد ٩٢)، مبادرت به عقد ١٤ فقره قرارداد سرمایه‌گذاری (با موضوع‌های مستقل) به مبلغ ٥١ میلیارد تومان با سه شرکت خاص می‌کند». با توجه به عدم‌ ایفای تعهدات از سوی شرکت‌های طرف قرارداد در زمان مقرر (عدم وصول بخشی از مطالبات این صندوق) و همچنین احتمال وجود سوءجریان‌های جدی مالی و مدیریتی مسئولان وقت آن صندوق در سرمایه‌گذاری منابع مالی، این موضوع پس از بررسی و رسیدگی ابعاد آن در دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، به منظور احقاق حقوق بیت‌المال و تسریع در فرایند رسیدگی به تخلفات حادث‌شده از سوی معاون اول رئیس‌جمهوری، به ریاست قوه قضائیه ارسال شد.

مروری بر یک استیضاح
دستور پیگیرد متخلفان همان روزهای نخست نوروز ٩٤ از سوی آیت‌الله آملی لاریجانی صادر شده و تا چندی دیگر جزئیات رسیدگی به تخلف مسئولان وقت صندوق مشخص خواهد شد؛ اما خبر رسیدگی به تخلف ٣٢ میلیارد تومانی نکته‌های مغفولی برای افکار عمومی مشخص خواهد کرد، نخست اینکه پیگیری رسیدگی به فساد در صندوق رفاه دانشجویان هم‌زمان با آغاز دوره وزارت رضا فرجی‌دانا در وزارت علوم کلید خورد و درنهایت به نگارش نامه حمایت ١٢٥ نماینده از ك.م رسید. نمایندگان مجلس نهم پیش از این نیز در نامه‌ای دیگر خواستار ادامه فعالیت سعید مرتضوی در سازمان تأمین اجتماعی شده بودند. نامه‌ای که تا همین امروز یکی از نقطه‌های غیرشفاف به شمار می‌آید. رضا فرجی‌دانا، مرد شماره یک وزارت علوم، قربانی برخی بازی‌های سیاسی شد. افشای ماجرای بورسیه‌ها برای او پاشنه آشیل شد و حالا خبرهای تازه نشان از آن دارد که ایستادگی در برابر برکناری ك.م نیز در استیضاح او بی‌تأثیر نبوده است.


  اخبار  سیاسی  -  شرق  


ویدیو مرتبط :
بورسیه های مظلوم وزارت علوم ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فساد 32 میلیاردی وزارت علوم دولت سابق؛نتیجه اعتماد به افراد نالایق و ضعف نظارت



اخبار,اخبارسیاسی,ابوالقاسم خسروی سهل‎آبادی

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه اگر تخلف 32 میلیاردی در وزارت علوم دولت سابق ثابت شود به طور جدی از سوی این کمیسیون پیگیری خواهد شد، گفت: نتایج این بررسی را به گوش مردم می‌رسانیم چراکه این حق دانشجویان است که بدانند چه کسانی در این فساد نقش داشته‌اند.

ابوالقاسم خسروی سهل‎آبادی ، با اشاره به اینکه اگر فساد 32 میلیاردی در صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم دولت سابق اتفاق افتاده باشد، باید به چند دلیل برخورد قاطعی با عاملان آن از سوی قوه قضاییه و وزارت علوم صورت گیرد، گفت: صندوق رفاه متعلق به دانشجویانی است که در شرایط سخت درس می‌خوانند و اگر فسادی در آن رخ داده باشد، حاکی از عدم نظارت و اعتماد به افرادی است که لایق چنین پست و جایگاهی نبوده‌اند.

نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در صورت درست بودن این خبر، کمیسیون آموزش مجلس باید به صورت ویژه آن را پیگیری کند زیرا این حق مردم و دانشجویان است که بدانند چه کسانی در این فساد و اقدام غیرقانونی نقش داشته‌اند.

حضور در حوزه های انتخابیه؛ دلیل بی‌اطلاعی نمایندگان مجلس از جزئیات خبر تخلف 32میلیاردی
وی درباره بازخورد ابراز بی‌اطلاعی نمایندگان مجلس از این موضوع، بیان کرد: این هفته نمایندگان در حوزه‌های انتخاباتی خود بودند و در مجلس حضور نداشتند، شاید به همین دلیل از این خبر ابراز بی‌اطلاعی می‌کنند؛ هر چند هنوز این خبر به طور قطعی تایید نشده است، اما اگر این تخلف ثابت شود به طور جدی از سوی کمیسیون پیگیری خواهد شد و نتایج بررسی را به گوش مردم می‌رسانیم.

خسروی سهل‎آبادی همچنین با گلایه از کیفیت پایین آموزشی در دانشگاه‌ها، اضافه کرد: وزیر علوم فعلی زمانی که رای اعتماد را دریافت کرد در صحبت‌های خود گف که به جد پیگیر وضعیت نابسامان و کیفیت پایین دانشگاه‌ها خواهم بود و از گسترش رشته‌های مورد نیاز کشور نیست هم جلوگیری می‌کنم؛ ولی شاهد تحقق این وعده نبوده ایم.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه هفتاد و پنج هزار دانشجوی فارغ‌التحصیل بیکار وجود دارد و بیشترین میزان بیکاری را فارغ‌التحصیلان دانشگاهی دارند، گفت: این مشکلات در تمامی دانشگاه‌ها دیده می‌شود بنابراین باید یک نگاه جامعه به بحث کیفیت، جذب چند برابر ظرفیت و وجود رشته‌های غیر ضروری بشود.


 اخبار  سیاسی  - خانه  ملت