اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فرو بستگی‌های بسته دولت



اخبار ,اخبار اقتصادی ,بسته ی پیشنهادی برای رکود اقتصادی

 

اخبار اقتصادی - کارشناسان اقتصادی در گفت و گو با فرارو بررسی کردند
فرو بستگی‌های بسته دولت

دولت برای گذر از رکود اقتصادی بسته ای پیشنهادی تدوین کرده است. بسته ای که به اعتقاد برخی کارشناسان ناقص، کلی و غیر عملی است.

به گزارش فرارو، علی طیب نیا وزیر اقتصاد و دارایی گفته است که دولت ابتدا مهار تورم را در دستور کار قرار داد و "توفیقات کم نظیری" به دست آورد و تورم نقطه به نقطه از ۴۵ درصد به زیر ۱۵ درصد کاهش یافت و اکنون به دنبال خروج از وضعیت "رکود" اقتصادی است.

به گفته طیب نیا «در این بسته سیاستی، خروج غیر تورمی از رکود اقتصادی در نظر گرفته می‌شود که با سازوکارهایی که منجر به تورم نشود، بحث خروج از رکود اقتصادی دنبال می‌شود.»

در بسته پیشنهادی دولت وضعیت اقتصادی دو سال گذشته یعنی سالهای ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ را "ویژه" توصیف کرده که "مشابه آن را نمی توان در سه دهه گذشته مشاهده نمود."

دولت در توصیف این وضعیت نوشته که "بروز رکود عمیق در کنار تورم بالا در دو سال متوالی" نه تنها در سه دهه گذشته بلکه اگر سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۰ کنار گذاشته شود، از آغاز انتشار آمارهای حساب های بانک مرکزی در سال ۱۳۳۸ تاکنون سابقه نداشته است."

دولت می گوید که به دلیل وضعیت رکودی حاکم بر کشور برنامه را "به گونه ای طراحی کرد که کمترین آسیب ممکن را متوجه تولید و رفاه خانوارها و به خصوص خانوارهای کم درآمد،" کند.

بنابر گفته دولت، هر برنامه ای برای خروج از رکود با فرض تداوم وضعیت فعلی در زمینه تحریم ها طراحی خواهد شد و جهت گیری دولت عدم اتکای به منابع بانک مرکزی در خروج از رکود، توسعه فعالیت های اشتغال زا و توجه به بنگاههای کوچک ومتوسط، عدم امکان افزایش درآمد خانوار با افزایش حجم پول، دامن نزدن به بیماری هلندی برای خروج از رکود است.

نقشه دولت این است که برای پر رنگ کردن رونق اولیه از سازو کارهای بودجه ای استفاده کند و با "بهبود آرام مبادلات خارجی، کاهش قابل توجه تورم، ثبات نسبی در بازار ارز، بهبود نسبی محیط کسب و کار و احتراز از سرکوب مالی" به این هدف برسد.

اما کارشناسان تحلیل های مختلفی از بسته دولت دارند عده ای نگاه خوشبینانه ندارند و عده ای دیگر این بسته را کامل نمی دانند.

بسته خروج از رکود دولت ناقص است
دکتر حسین راغفر استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو، در این باره گفت: « به نظر من تحلیل ارائه شده در بسته خروج از رکود دولت تحلیلی ناقص است. به دلیل آن که قرار است بر اساس این تحلیل، بسته‌ای سیاستی تعریف شود، اعمال اصلاحاتی بر روی آن ضروری است تا به تنظیم بسته‌ای منجر شود که سیاست‌های منبعث از آن پاسخگو شرایط واقعی کشور باشد.»

وی افزود: «این بسته تلاش دارد تا تبیینی از علل شکل گیری بحران از دی ماه 1390 تا زمان کنونی ارائه دهد اما در این گزارش هیچ نگاهی به سازمان ناکارآمد اداری کشور نشده است.»

وی توضیح داد: «در این تحلیل به این نکته اشاره شده است که منابع به سمت فعالیت‌های تورم زا رفته‌اند اما به ریشه‌های این تخصیص هیچ اشاره‌ای نشده است. در جایی دیگر آورده شده که کشور درآمدهای زیادی داشته و اما خرج شدن آن موجب تورم‌ در کشور شده اما در ادامه گفته نشده که چرا این منابع به سمت افزایش واردات کالاهای مصرفی پیش رفته است و یا چرا این منابع به وارادات کالاهای صنعتی اختصاص پیدا نکرده است؟ اتفاقی که شاید منجر به وقوع عکس شرایط کنونی می‌شد و رشد اقتصادی بالایی را برای کشور به ارمغان می‌آورد.»

راغفر با تأکید بر اهمیت ریشه وقوع این وقایع در کشور گفت: «تمام این عوامل می‌توانند در شرایط گوناگون کارکرد خود را داشته باشند. در این تحلیل آورده شده که ما نیازمند درآمدهای ارزی حاصل از نفت و گاز هستیم اما اگر قرار باشد همین سازمان تصمیم گیرنده موجود و ساختار روابط ناسالم بر اقتصاد کشور حاکم باشد، هیچ تضمینی وجود ندارد که درآمدهای بعدی هم همین تأثیر مخرب را بر درآمد اقتصاد کشور نگذارند.»

وی در ادامه افزود: «این تحلیل ناقص باید با توجه به عوامل متعدد دیگری از جمله موانع یا کارکردهای نهادی و کاستی‌های سازمان اداری کشور، مواردی همچون روابط مبتنی بر تأمین منافع گروه‌های غالب و مسلط بر اقتصاد کشور و نقش فساد و جریان‌های کمک رسان به انحراف منابع اقتصادی تکمیل شود. در غیر این صورت نمیتوان انتظار نتایج خوبی را از این بسته داشت.»

این استاد دانشگاه با اشاره به دیگر عوامل تأثیرگذار بر اقتصاد کشور افزود: «عوامل دیگری همچون تغییرات اقلیمی و جغرافیایی در حال وقوع در کشور در سال‌های آینده می‌تواند شرایط اقتصاد را دگرگون کند. مسائلی همچون بحران آب، بی‌توجهی به فلات ایران و خشک شدن آن و به دنبال آن سیل مهاجرت‌ها که می‌تواند تأثیرات تعیین کننده‌ای بر آینده نزدیک کشور داشته باشند. به همین جهت باید اقدام مؤثری در مواجهه با آن در نظر گرفته شود.»

وی  کاهش رکود را در گروی رونق تولید دانست و افزود: «فعال کردن تولید از جانب دولت عمق رکود را کاهش می‌دهد. این کار مستلزم سرمایه‌گذاری‌های مناسب و اعمال اصلاحات در نظام بانکی است به صورتی که منابع بانک‌ها به صورت تسهیلات در اختیار بخش تولید قرار بگیرد.»

همه چیز در تولید خلاصه می‌شود
اما دکتر مهدی تقوی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناس مسائل اقتصادی نیز در گفت و گو با فرارو گفت: « تنها راه خروج از رکود تورمی، تقویت بخش تولید است. هدفمندی یارانه‌ها موجب ضعف تولید و به دنبال آن بروز رکود تورمی در کشور شد.»

وی افزود: «در این شرایط بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی نابود شده و کارهای خود را متوقف کرده‌اند؛ نرخ بیکاری افزایش پیدا کرده و نرخ رشد اقتصادی منفی شده است. هنگامی که هم تورم در کشور وجود دارد و هم رکود، راه حل تنها در تقویت بخش تولید خلاصه می‌شود. ضعف بخش تولید که در دولت گذشته رخ داد باید از جانب دولت کنونی اصلاح شود. حال اقتصاددانان دولت باید با بررسی‌های فروان در پی یافتن پاسخ این پرسش باشند که چگونه می توان بخش تولید بحران زده را احیا کرد؟»

وی روند کنونی سیاست خارجی را مثبت نامید و گفت: «درست است که دولت در حال حاضر کار مستقیمی در زمینه تقویت بخش‌های تولیدی انجام نداده است اما در مقابل با سیاست‌های موفق دیگر همچون نتیجه مثبت مذاکرات، برداشته شدن تحریم‌ها، بهبود روابط بین‌الملل و به دنبال آن پایین آمدن قیمت ارز از فشار رکود تورمی کاسته و شرایط بحرانی گذشته به ثبات نسبی نزدیک شده است.»

وی افزود: «با پایین آمدن قیمت ارز و به ثبات رسیدن آن هزینه‌های تولید کاهش پیدا می‌کند و به دنبال آن منحنی عرضه اقتصاد به سمت راست کشیده می‌شود. این شرایط به مرور هم رکود را از بین می‌برد و هم تورم را. حال دولت می‌تواند با اختصاص اعتبارات ارزی به بخش‌های تولیدی از آنان حمایت کند و رکود حاکم بر اقتصاد را از میان بردارد.»

تقوی با تأکید بر اهمیت بخش تولید در کشور تصریح کرد: «دولت کاهش تورم را در اولیت کار خود قرار داده است تا به وسیله آن رکود را هم از میان بردارد، در صورتی که اگر عامل اصلی به وجود آمدن رکود که همان بالا رفتن هزینه‌های تولید است از میان برداشته نشود، کشور از رکود اقتصادی خارج نخواهد شد.»

وی در ادامه گفت: « دولت باید کاهش هزینه‌های تولید را در دستور کار قرار دهد. با آنکه این شرایط ناگوار بیشتر تولیدکنندگان ما را با مشکل مواجه کرده اما همچنان افرادی در این حوزه باقی مانده و به فعالیت خود ادامه می‌دهند. با کمک و حمایت  از این افراد نه تنها تورم بلکه نرخ بیکاری را هم در کشور کاهش خواهیم داد.»

به گفته وی ارائه تخفیف ارزی به واردکنندگان کالا و مواد اولیه، بخشودگی مالیات و دادن یارانه به تولیدکنندگان می تواند از جمله موارد حمایتی از آنان باشد.

تقوی با اشاره به بسته خروج از رکود دولت گفت: «هنگامی که هم رکود در کشور وجود دارد و هم تورم، اضافه کردن رشد دردی را دوا نمی‌کند. باید همزمان بسته‍‌ای اجرا شود که هم نرخ رشد را افزایش دهد و هم تورم را کاهش. رکود تورمی سیاست‌های طرف عرضه را می‌طلبد. سیاست‌های تقاضا برای مهار تورم است که مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما در این شرایط نمی‌توان از سیاست‌های انقباضی استفاده کرد زیرا موجب افزایش رکود می‌شود. درمان رکود تورمی هم در سیاست‌های طرف عرضه خلاصه می‌شود یعنی توجه به بخش تولید. »

وی ادامه داد: «در دولت پیشین به علت سیاست غلط هدفمندی یارانه‌ها اقتصاد با رشد منفی مواجه شد. حال عرضه به شوک عظیمی احتیاج دارد تا رشد مثبت حاصل شود. کارهایی همچون دادن وام بلاعوض یا همراه با سودهای بسیار کم.»

وی در پایان اجرای این بسته را بسیار دشوار و زمان بر نامید و گفت: «خراب کردن بسیار راحت است اما ساختن زمان بر است.  به عنوان مثال تنها چند ماه برای تخریب یک خانه زمان نیاز است اما ساختن آن ممکن است چند سال زمان به طول انجامد. اقتصاد کنونی ما هم وضعیتی همچون ساختمانی کلنگی دارد.»

وی افزود: «دولت باید مراقب باشد تا اشتباه گذشتگان را تکرار نکند. همین کار موجب می‌شود تا در فاصله زمانی اجرایی شدن این بسته، رکود از آنچه که هست عمیق‌تر شود.»

اخبار اقتصادی - فرارو

 


ویدیو مرتبط :
بسته اقتصادی دولت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مراجع در بیوت‌شان را به روی دولت بسته اند/ دیگر از این دولت مایوس شده ایم



سخنان صریح حجت الاسلام رهبر در گفتگو با «فردا»

مراجع در بیوت‌شان را به روی دولت بسته اند/ دیگر از این دولت مایوس شده ایم

دل باختگی و شیفتگی رییس جمهور نسبت به رییس دفتر شان مشهود است و این درست نیست. بالاخره این فرد حرف های پرتنشی میزند و رییس جمهور باید یک جایی این بند را می بریدند و موضع گیری قاطعی می کردند ولی متاسفانه اینگونه نشد. ما ماندیم که رمز این رفتار دولت چیست؟...بعدا طوری شد که حتی مراجع حاضر نشدند در خانه شان را به روی اعضای دولت باز کنند، این یعنی دولت مراجع را راضی نکرد. من شخصا با مراجع و علما در ارتباط هستم و نارضایتی و نگرانی آنها را می بینم.

 

حجت الاسلام رهبر,سخنرانی حجت الاسلام رهبر,مشایی,مراجع,اخبار,اخبار اقتصادی ,

 

سرویس سیاسی«فردا»؛ حجت الاسلام محمدتقی رهبر از روحانیون برجسته مجلس و از منتقدان سرسخت رویکرد فرهنگی دولت است؛ وی هرچند دولت احمدی نژاد را ماهیتا دیندار و پایبند به نظام می داند ولی معتقد است حاشیه هایی این دولت را متاثر از خود کرده که باعث بروز برخی چالش ها و تنش ها در کشور شده است. او می گوید نظام سرمایه های کلانی را پای این دولت گذاشت اما دولت به خوبی جواب این اعتماد را نداد و انتظارات را برآورده نساخت. گفتگوی «فردا» با رییس مجمع روحانیون مجلس پیرامون رویکرد فرهنگی دولت نهم و دهم، نفوذ جریان انحرافی در حوزه فرهنگ و انتقادات مراجع به وضعیت عفاف و حجاب را بخوانید؛

*************************

بعد از دوران سازندگی و اصلاحات،  انتظارات این بود که با روی کار آمدن دولتی اصولگرا تحولی جدی در عرصه فرهنگ شاهد باشیم اما آنچه در این 7 سال مشاهده شد و به اذعان بسیاری از شخصیت ها، علما و مراجع رویکرد این دولت چندان هم ارزشی و دینی نبوده است. تحلیل شما از رویکرد و استراتژی فرهنگی دولت دهم چیست و اساسا ایا این دولت در بخش فرهنگ و ارشاد استراتژی مورد قبولی داشته است؟

 

اگر بخواهیم به کلیت این دولت نگاه کنیم ما نیز به تاسی از فرمایش مقام معظم رهبری می گوییم این دولت توانست مسیر انقلاب را به ریل اصلی خود برگرداند. برخی اقدامات خوب مثل موضع گیری های محکم در برابر دشمنان نظام، هدفمندی یارانه ها، ارتباط با مردم و... ... هم داشتند که مثبت بود اما این به آن معنا نیست که ما تمام عملکرد دولت را قبول داشته باشیم. بخشی از عملکرد دولت ایراد و اشکال اساسی داشته است و ما به آن انتقاد داریم، یک جاهایی از رییس جمهور سوال داریم، در همین موضوع سوال از رییس جمهور که برای اولین بار در تاریخ روابط دولت و مجلس در نظام جمهوری اسلامی اتفاق افتاد ما 10 سوال اساسی از رییس جمهور داشتیم که برای خیلی از آنها جواب درست و قانع کننده ای نداشتند.

شاید بتوان از کنار برخی مسائل راحت گذشت ولی عملکرد دولت در برخی جاها چالش برانگیز بوده است. بحث خانه نشینی رییس جمهور و وجود جریان انحراف در بدنه دولت که رییس جمهور هنوز هم حاضر به پذیرش آن نیستند نمونه هایی از این دست است.

 

و مشخصا در بخش فرهنگ؟

ما در مسائل فرهنگی انتقادات زیادی به دولت داریم. در این دولت با وجود آنکه بودجه های فرهنگی خوبی تصویب شد اما در عمل و در عرصه های فرهنگی شاهد تحولات خوب و مثبتی نبودیم. خود من در کتاب عفاف و حجاب که اخیرا منتشر کردم به همین مسائل پیش روی عرصه فرهنگی کشور و مطالبات مردم، علما، مراجع و ... از دولت پرداختم. متاسفانه رییس جمهور در این 7 سال نتوانست به این خواسته ها و مطالبات فرهنگی به گونه ای شایسته پاسخ دهند. حتی در چند مصاحبه ای که پیرامون مسئله عفاف و حجاب داشتند رسما اعلام کردند کاری به این موضوع ندارند. آخرین بار در مجلس گفتند که به پسرها و دخترها گیر ندهید! خب این چه حرفی است که او می زند. آیا این فساد، این بی بندوباری، این بدحجابی و بی حجابی شایسته جامعه اسلامی ما است؟ خودشان که کاری نمی کنند، عملکرد نیروی انتظامی را هم زیر سوال می برند آن هم به این دلیل که با مروجین فساد برخورد کرده است.

 

تفکراتی در حاشیه؛ دولت را متاثر از خود کرده است

آنچه از نوع عملکرد دولت در حوزه فرهنگ برداشت می شود این است که دولت تلاش دارد یک فرهنگی نسبت به همه اندیشه ها، بینش ها و اقشار را تحت عنوان فرهنگ ایرانی در کشور رواج دهد که طبیعتا این امر چندان با ارزش ها و مبانی دینی ما سازگاری ندارد

ببینید دولت ماهیتا به مبانی و اصول اسلام و نظام معتقد است و این بی انصافی است که بخواهیم این موضوع را زیر سوال ببریم اما متاسفانه تفکراتی در حاشیه دولت وجود دارد که دولت را متاثر از آن تفکرات کرده است. مثلا همین بزرگ کردن فرهنگ ایرانی. یکی از سوالات ما از رییس جمهور همین بحث مکتب و فرهنگ ایرانی بود. ایشان گفتند ما نمی گوییم ایران منهای اسلام ما می گوییم اسلامی که زادگاهش ایران است، اسلام تشیع، اسلام ولایی، اسلام امام زمانی و ... با این توضیحات ما هم نمی گوییم که دولت با ارزش ها در تعارض است اما این عقاید باید در عملکرد هم نمود داشته باشد.

 

سرمایه های کلانی پای این دولت گذاشته شد

سرمایه های کلانی پای این دولت گذاشته شد، حمایت های رهبری ، رای مردم و ... همه چیزهایی هستند که ما می خواهیم رییس جمهور بیشتر به این چیزا توجه داشته باشند . ما معتقدیم بافت دولت بافت دینی و متدینی است اما بعضی عملکردها چالش برانگیز است.

مثلا رییس دفتر ایشان خیلی حرف ها در مورد اسرائیل، کوروش، اسلام ایرانی و ... مطرح کرد که بسیاری را معترض و ناراحت کرد. ما که نباید نگاه ناسیونالیستی به مسائل داشته باشیم. ما می گوییم اسلام و ایرانیت، ایران و اسلامیت. توجه بیشتر به ارزش های اسلامی چیزی بود که از دولت انتظار می رفت ولی متاسفانه برآورده نشد.

 

حجت الاسلام رهبر,سخنرانی حجت الاسلام رهبر,مشایی,مراجع,اخبار,اخبار اقتصادی ,

 

رییس جمهور شیفته و دل باخته رییس دفترش است

اطرافیان رییس جمهور طی چندسال اخیر بارها محل چالش بوده اند و با وجود همه انتقاداتی که به رییس جمهور شده ولی ایشان اصرار عجیبی بر حفظ و حضور این افراد پرحاشیه خصوصا رییس دفترشان در بدنه دولت دارند

 

متاسفانه نوعی شیفتگی نسبت به این افراد وجود دارد؛ نوعی شیفتگی و صحه گذاری بر عملکرد این حاشیه ها که چالش های زیادی را هم برای دولت ایجاد کرده اند ولی همچنان حضور دارند. رییس جمهور حتی یکبار هم نیامد که با صراحت و قاطعیت بگوید این اظهارات رییس دفتر من در فلان موضوع اشتباه بوده است. یا حتی در بحث انتصاب این فرد دیدیم که با تاخیر نامه رهبر انقلاب را اعمال کردند و حتی بلافاصله به او سمت دادند.

 

این دل باختگی و شیفتگی رییس جمهور نسبت به رییس دفتر شان مشهود است و این درست نیست. بالاخره این فرد حرف های پرتنشی میزند و رییس جمهور باید یک جایی این بند را می بریدند و موضع گیری قاطعی می کردند ولی متاسفانه اینگونه نشد. ما ماندیم که رمز این رفتار دولت و اینکه چرا این بند پاره نمی شود چیست؟

برخی معتقدند که تفکر امروز احمدی نژاد در حوزه فرهنگ بیش از آنکه تفکر حزب اللهی و اصولگرایانه باشد تفکرات مشایی است، شما تا چه اندازه این ادعا را قبول دارید؟

اجازه بدهید از این موضوع رد شویم. انتظار بیشتری از رییس جمهور می رفت که متاسفانه برآورده نشد.

 

مراجع از دولت ناراضی هستند

از دولت احمدی نژاد به عنوان نزدیک ترین دولت به مرجعیت و فقاهت یاد می شد اما همین دولت در ادامه روند خود موجبات انتقاد و دلخوری بسیاری از علما و مراجع را فراهم ساخت و تلاشی برای بهبود این ارتباط هم نکرد

بله همینطور است. در همین موضوع عفاف و حجاب مراجع بزرگی چون ایت الله مکارم شیرازی، آیت الله صافی و سایر آیات عظام اعتراض و انتقاد کردند. حتی در یکی از دیدارهای نوروزی رییس جمهور با مراجع، انها خواسته ها و مطالبات خود از وی را عنوان کردند که یکی از آنها همین بحث عفاف و حجاب بود ولی متاسفانه اعتنایی نشد. مردم راهپیمایی کردند باز هم توجهی نشد، بعدا طوری شد که حتی مراجع حاضر نشدند در خانه شان را به روی اعضای دولت باز کنند، این یعنی دولت مراجع را راضی نکرد. من شخصا با مراجع و علما در ارتباط هستم و نارضایتی و نگرانی آنها را می بینم باید علما و مراجع را راضی تر از این می کردند.

 

البته من نمی گویم که رییس جمهور به دین و اسلام و موازین و مراجع اعتقادی ندارند، نه ایشان دیندار است وزرا هم خوب هستند اما حاشیه ها مشکل دارند. می گویند بودجه های فرهنگی خوبی اختصاص داده شده، خب پس چرا در عمل چیزی مشاهده نمی شود  بهرحال اگر عمل نشده یعنی همین مسئولان و دستگاه اجرایی از مسئولیت خود شانه خالی کرده اند.

 

زمانی خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم به ایشان گفتیم ما هر وقت با این آقایان صحبت می کنیم می گویند کارفرهنگی می کنیم ما که منکر کار فرهنگی نیستیم ولی خب باید ین کارها دیده شود. رهبری معظم هم فرمودند بله ما اگر می گوییم کار فرهنگی باید براساس موازین اسلام برای آن حد و حدود تعریف کرد، تعزیزات داریم مجازات داریم و ... که همه باید دیده شوند. یک طلبه را به دلیل امر به معروف و نهی از منکر ضرب و شتم می کنند یا یکی را به قصد کشتن می زنند، یا از نیروی انتظامی به دلیل برخورد با متخلفین و مروجین فساد انتقاد می کنند خب اینها کجایش کار فرهنگی است. این نگاه دولت باید اصلاح شود هرچند دیگر زمان آن گذشته است.

 

رویکرد دولت در بخش فیلم و سینما که به گفته برخی افراد از بدنه دولت نوعی گشایش بوده است با انتقاداتی مواجه شده، در این دولت فیلم هایی اجازه اکران گرفتند که حتی در دوره اصلاحات هم بعید به نظر می رسید اجازه اکران بگیرند. این رویکرد به ظاهر باز فرهنگی را چگونه می بینید؟

در حوزه سینما کارهای خوبی در این دولت شد اما کارهای ناشایست و بدی نیز شد برای مثال ما به جشنواره فیلم فجر سال 89 و 90 انتقادات جدی داشتیم و حتی وزیر را به مجلس فراخواندیم، جشنواره هایی با هزینه های میلیاردی که متعلق به مردم است برگزار می شود و شاهد اکران برخی فیلم ها و انجام برخی حرکات مغایر موازین اسلام در آن هستیم. وقتی چنین جشنواره هایی داریم دیگر جایی برای انتقاد از بی بی سی و من و تو فارسی وان نمی ماند. برخی افراد از همین دولت شانه به شانه و زانو به زانو هنرمندان زن می نشینند!اینها رفتارهایی نیست که در شان نظام جمهوری اسلامی باشدو ما به شدت به آن معترضیم.

 

دولت در مسیر لیبرالیسم فرهنگی گام بر می دارد

در واقع رویکرد فرهنگی دولت را نوعی لیبرالیسم فرهنگی می دانید؟

بله دولت نه تنها در مبارزه با لیبرالیسم فرهنگی انتظارات را برآورده نکرد بلکه خود در همین مسیر گام برداشت. این رویکرد آن چیزی نیست ک خواست ملت، مراجع و علما، خانواده شهدا و ... باشد.

نشریه خاتون را منتشر می کنند که هر صفحه آن را ورق میزنی تصاویری می بینی که توهین به زن و حجاب است، اینها همه مصداق لیبرالیسم فرهنگی است. من از اشخاص خاصی نام نمی برم ولی اینها همه تاثیرات جریان حاشیه دولت است. وقتی عملکردها را با گذشته مقایسه می کنیم می بینیم روز به روز لغزش ها بیشتر شده است این رویکرد با آن استواری مد نظر رهبری در عرصه فرهنگ همخوانی ندارد ما 8 سال اعتراض کردیم الان هم دیگر از این دولت مایوس شده ایم و باید امیدوار باشیم دولت بعدی بهتر عمل کند.

 

مدیران فرهنگی باید قاطعیت بیشتری داشته باشند

درخصوص انتصاب مدیران فرهنگی در دولت نهم و دهم؛ تا چه اندازه این افراد را آشنا و مسلط به مقوله فرهنگ می دانید؟

برخی افراد مثل وزیر ارشاد افراد متدین و دینداری هستند که تفکرات لیبرالی هم ندارند ولی خب این کافی نیست بلکه باید در عملکرد قاطعیت بیشتری داشته باشند و باورها و اعتقادات خودشان را پیاده کنند.

 

درخصوص زیر مجموعه های این مدیران فرهنگی و اینکه گفته می شود بیشتر انتصابات در زیرمجموعه های فرهنگی زیر نظر جریان انحرافی صورت گرفته و این زیرمجموعه ها بیشتر مرعوب و فرمانبر جریان انحراف هستند

متاسفانه این معضل در زیرمجموعه های فرهنگی دیده می شود و انتظار این است که همه در یک چارچوب حرکت کنند. پشت پرده هایی وجود دارد که من چندان اطلاعی ندارم که در آن مورد صحبت کنم./فردانیوز