اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فروش "حنا" به جای زعفران!



اخبار,اخبار اقتصادی,زعفران ایرانی

عضو شورای ملی زعفران از تجارت و بازارسازی زعفران ایرانی به نام "افغانستان" خبر داد و گفت:‌ عده‌ای سودجو زعفران را با مخلوطی از حنا می‌فروشند که سلامتی مردم را نشانه گرفته‌اند.

علی حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد:‌ از سویی عده‌ای سراسیمه و بدون اطلاعات کافی از زعفران ایرانی، بازار این محصول را آشفته می‌کنند و از سوی دیگر عده‌ای فرصت‌طلب پیدا می‌شوند که یک کالای گرانب‌هایی مانند زعفران را با قیمت‌های نامناسب خریداری کرده و به هر طریقی می‌خواهند با سود چندبرابری آن با فروشند که در این راه از مخلوط کردن زعفران با موادی همچون مانند روغن، حنا، زردچوبه، چربی و عسل نیز استفاده می‌کنند.

وی افزود: پیش از این ایجاد ناخالصی در زعفران از سوی سودجویان با مواد دیگر شنیده می‌شد اما اخیرا متوجه شدیم که برخی فرصت‌طلبان از پودر حنا برای سود بیشتر در زعفران استفاده می‌کنند که اگر به عنوان مثال یک کیلوگرم زعفران را با 50 کیلوگرم مخلوط کنند به سودهای هنگفتی می‌رسند که هیچ کس جز متخصصان زعفران توان شناخت آن را ندارد و مردم به راحتی آن را خریداری و مصرف می‌کنند.

سودجویان بازار زعفران به فکر سلامت مردم نیستند و با اهداف سودجویی خود در واقع سلامت مردم را نشانه گرفته‌اند و هر تقلبی را با طمع به دست آوردن پول سود بیشتر به کار می‌بندند.

دلالی 9 ماهه در بازار زعفران ایران به کام افغانستان
حسینی خاطر نشان کرد: در سال گذشته بازار زعفران آرام بود اما دلالان از ابتدای امسال آشفته‌کردن بازار زعفران را در دستور کار خود قرار دادند و از هر دستاویزی در این زمینه استفاده می‌کنند؛ به گونه‌ای که طی این مدت قیمت زعفران کیلویی دو میلیون‌ تومان گران‌تر شده بدون اینکه هیچ اتفاق خاصی در این زمینه افتاده باشد و از سوی دیگر عده‌ای به فرصت‌طلبی در این بازار می‌پردازند.

قطع صادرات زعفران و میدان‌داری چین و افغانستان
عضو شورای ملی زعفران اظهار کرد: در چنین شرایطی سودجویان زعفران را به هر قیمتی به دوبی صادر می‌کنند و از آنجا این محصول به چین و افغانستان می‌رود و به نام آن کشورها صادر می‌شود و در حالی که صادرات زعفران به دلیل این نابسامانی قطع شده است.

حسینی تصریح کرد: عده‌ای پیاز زعفران را تا آنجا که توانسند به افغانستان صادر کردند و سودجویان دیگری نیز زعفران ایران را به این کشور صادر کردند تا تاجران افغانی این محصول را با بسته‌بندی‌های خود و به نام افغانستان به ایران بفروشند و ثابت کنند که زعفران افغانی بهتر از ایرانی است و این در واقع همان بازاررسانی و تجارت زعفران ایرانی به نام افغانستان است که بازار زعفران ایرانی را نابود کرده است و کسی در این میان پاسخگوی این مشکلات نیست و با دلالان برخورد نمی‌کند.

 

اخبار اقتصادی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
آموزش 0 تا 100 فتوشاپ : ابزار تیره و روشن‌ کننده و اسفنج (dodge & burn & sponge) | قسمت 50

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فروش زعفران ایرانی در اروپا به نام افغان‌ ها!


به دلیل دریافت عوارض از صادرات زعفران، این محصول به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود و در افغانستان به عنوان زعفران افغانی بسته‌بندی و به اروپا صادر می‌شود.

خبرگزاری ایسنا: به دلیل دریافت عوارض از صادرات زعفران، این محصول به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود و در افغانستان به عنوان زعفران افغانی بسته‌بندی و به اروپا صادر می‌شود.

غلامرضا میری - نایب رییس شورای ملی زعفران - گفت: با حذف عوارض صادرات زعفران، صادرات این محصول حداقل 25 درصد افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه روند حذف عوارض صادرات زعفران به نفع صادرات کشور است، اظهار کرد: در حال حاضر کشور نیاز مبرمی به واردات ارز دارد و صادرت زعفران به عنوان یک محصول غیر نفتی از ارزش بالایی برخوردار است.

میری گفت: در سال‌های گذشته با توجه به دو ماده‌ای که در کمیسیون ماده یک تصویب شد قرار بر این بود که از زعفران‌های بسته‌بندی شده صادراتی با وزن بالای 30 گرم، پنج درصد عوارض دریافت شود.

وی افزود: در بند دوم این مصوبه آمده است به زعفران‌های بسته بندی‌شده صادراتی زیر 10 گرم باید تا سقف 12 درصد جایزه پرداخت شود که در طول این چهارسال بند اول این مصوبه اجرا شد اما خبری از اجرا شدن بند دوم آن نبود.

نایب رییس شورای ملی زعفران با بیان این‌که 10 تا 20 درصد زعفران‌های تولیدی در آشپزخانه و مابقی در صنعت استفاده می‌شود، گفت: از آن جاکه مصرف زعفران کارخانه‌ها بالاست و این محصول را به صورت عمده خریداری می‌کنند خرید گرمی زعفران برای آنها توجیهی ندارد از این رو این محدودیت باعث شده که مشتریان ما به سمت تامین‌کننده‌هایی از قبیل افغانستان، چین، مراکش و... جذب شوند.

میری نتیجه پرداخت عوارض زعفران را ایجاد محدودیت‌هایی از قبیل نبود رقابت صادرکنندگان دانست و اظهار کرد: این محصول به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود و در افغانستان به عنوان زعفران افغانی بسته‌بندی و به اروپا صادر می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد با حذف این محدودیت‌ها بتوانیم از جایگاه اصلی زعفران کشورمان در دنیا حفاظت کنیم.