اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فروش برق وزارت نیرو در سال گذشته گرما آژیر خاموشی را به صدا درآورد



اخبار,اخباراجتماعی ,مصرف برق

در حالی که پیش بینی پیک مصرف برق سال جاری به گفته مسئولان وزارت نیرو 51 هزار مگاوات است، در روزهای گذشته با رسیدن مصرف برق در ساعات پیک روز به مرز 49 هزار مگاوات، قطعی های موردی برق در برخی کلانشهرهای کشور گزارش شده است.

این درحالی است که مشترکان برق عمومی و دولتی بخش زیادی از بار سرمایشی کشور را به خود اختصاص داده‌اند که عدم مدیرت در مصرف موجب ایجاد مشکلات زیادی برای شبکه برق شده‌ است تا جایی که حسینی مدیرعامل برق منطقه‌ای در این زمینه هشدار جدی داده و صرفه‌جویی 10 درصدی را برای جلوگیری از تشدید وضعیت لازم دانسته است. به گفته وی نیروگاه‌های تولید برق نسبت به گرما حساس هستند و اگر صرفه‌جویی در مصرف برق صورت نگیرد احتمال حادثه نیز وجود دارد و با توجه به اینکه عمده مصرف برق منوط به دستگاه‌های سرمایشی است باید با فرهنگ‌سازی در نحوه استفاده از این وسایل انرژی موجود را کنترل کرد.

با توجه به اینکه استفاده از تجهیزات سرمایشی در شروع فصل گرم سال از دلایل عمده افزایش پیک بار شبکه سراسری کشور بوده است درهمین زمینه داده‌های آماری محدوده بارهای سرمایشی را 13 تا 18 هزار مگاوات نشان می‌دهد و از سال 1389 با افزایش چشم‌گیر بکارگیری وسایل سرمایشی در بخش عمومی از جمله ادارات دولتی، پیک بار شبکه از شب به روز انتقال یافت.

فروش برق وزارت نیرو در سال گذشته
روند تغییرات مصرف انرژی طی سال های اخیر نشان می دهد، تأمین حامل های مختلف انرژی، ازجمله حامل الکتریکی با بحران روبه رو است. طبق آمارهای سال 1393 فروش برق وزارت نیرو 218933 میلیون کیلووات ساعت بود که نسبت به سال قبل آن رشدی معادل 7.8 درصد داشت. در سال گذشته همچنین پیک بار هم زمان شبکه سراسری48798 مگاوات گزارش شد که نسبت به سال پیش از آن 6.62 درصد افزایش داشته است. این بررسی نشان می دهد که در سال گذشته سهم مصرف بخش ساختمان های کشور به بیش از 47 درصد رسیده است و متوسط مصرف هر مشترک در این بخش 3368 کیلووات ساعت بوده که حدود 5 درصد نسبت به سال 1392 افزایش نشان می دهد.

بنابر بررسی های انجام شده طی شش سال گذشته نرخ رشد افزایشی پیک بار همزمان شبکه سراسری به طور متوسط بیش از 5 درصد ومعادل 2260 مگاوات است. این داده های آماری همچنین حاکی است که محدوده بارهای سرمایشی( مصرف برق تجهیزات سرمایشی مانند کولرها) 13 تا 18 هزار مگاوات است. از سویی دیگر نیز وقوع پیک بار شبکه از شب به روز از سال 1389 رخ داده و عامل اصلی این روند نیزافزایش استفاده از تجهیزات سرمایشی و رفتار مصرفی نادرست در بخش عمومی ازجمله ادارات دولتی است.

رشد نامطلوب بارهای سرمایشی و تهویه مطبوع در کشور را می توان به عواملی چون؛ رشد جمعیت و افزایش رفاه ناشی از رشد اقتصادی، ورود بی رویه تجهیزات راندمان پایین و غیراستاندارد، استفاده بی سابقه و روزافزون از وسایل تبرید تراکمی در مناطق معتدل و خشک، تغییر الگوی بومی تهویه مطبوع در مناطق گرم و خشک و معتدل و خشک از کولر آبی به کولر گازی، عدم انطباق نیاز سرمایشی ساختمان با سیستم سرمایشی طراحی شده و یا خریداری شده، رفتارهای نادرست مصرفی مشترکین و عدم توجه به مسأله تعمیر و نگهداری تجهیزات سرمایشی مرتبط دانست.

همچنین در بخش ساختمان به ویژه ساختمان های عمومی رعایت نکاتی مانند؛ انتخاب سیستم سرمایشی متناسب با اقلیم، توجه به برچسب انرژی در هنگام خرید تجهیزات سرمایشی، تنظیم دمای مناسب (24تا26 درجه سانتیگراد) استفاده از تهویه طبیعی، نصب صحیح و سرویس و نگهداری بموقع در هنگام راه اندازی وبهره برداری فصلی از تجهیزات سرمایشی می تواند تا بیش از 30 درصد موجب کاهش مصرف انرژی و جلوگیری از ایجاد خاموشی در ساعات اوج مصرف بار شود. به‌طور کلی مدیریت مصرف برق باید در الویت تمامی مصرف‌کنندگان عمومی‌، دولتی‌ و حتی مصارف خانگی قرار بگیرد و بتوان فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌ها و روش‌های گوناگون مصرف برق را کنترل کرد.

 اخبار اجتماعی  -  ایسنا
 


ویدیو مرتبط :
انیمیشن وزارت نیرو(برق نگاه)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاهش 7 ریالی تعرفه مکالمه یکسان پس از 7 سال/افزایش قیمت آب و برق در دستور کار وزارت نیرو نیست‌



همراه اول,نرخ تعرفه های همراه اول

مدیرعامل همراه اول:
کاهش 7 ریالی تعرفه مکالمه یکسان پس از 7 سال/این نرخ از سال 85 کمتر است

به گفته مدیر عامل همراه اول، در سال 85 سقف تعرفه هر دقیقه مکالمه داخل شبکه دائمی ۶۲۵ریال به اپراتور دوم ابلاغ شد؛ تعرفه‌ 618 ریالی که اردیبهشت 92 ابلاغ و متوقف شد، نسبت به 7 سال پیش 7 ریال نیز کمتر بود.

وحید صدوقی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اعلام نظر خود در مورد تعیین سقف تعرفه 618 ریالی برای هر دقیقه مکالمه داخل شبکه سیم‌کارت دائمی اپراتورهای موبایل، اظهار داشت: در سال 85 که اپراتور دوم با تعرفه فلت (یکسان) کار خود را آغاز کرد، سقف تعرفه مکالمه داخل شبکه سیم‌کارت دائمی به اپراتور دوم 625 ریال ابلاغ شده بود، در اردیبهشت 92، سقف تعرفه 618 ریال به اپراتورها از جمله اپراتور اول ابلاغ شده است.

مدیرعامل همراه اول گفت: به این ترتیب پس از 7 سال تعرفه 7 ریال کمتر تعیین شده است.

وی تأکید کرد: هم‌اکنون شبکه همراه اول مانند 2 اپراتور دیگر فلت (یکسان) شده و جابه‌جایی و بین‌شهری از شبکه این اپراتور حذف شده است. همراه اول دیگر نمی‌تواند به طرح قدیم (استانی و بین‌استانی) بازگردد و ادامه اجرای طرح فلت (یکسان) قطعی است.

صدوقی گفت: اکنون با توقف تعرفه ابلاغی، منتظر هستیم تا کارگروه بررسی مجدد تعرفه‌ها، تعرفه‌ مکالمه را ابلاغ کند.

قائم مقام وزیر نیرو:
افزایش قیمت آب و برق در دستور کار وزارت نیرو نیست‌

قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه افزایش قیمت آب و برق در نیمه دوم سال در گردش کار وزارت نیرو نیست،‌ گفت: کار وزارت نیرو ارائه خدمات با کیفیت و ارزان قیمت در راستای ارتقاء معیشت مردم است.

ستار محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود، در شش ماه دوم سال جاری قیمت آب و برق افزایش می‌یابد، افزود: پاسخ این سوال‌ها را باید از حوزه مربوط به آن بپرسید، اما بنده چنین موضوعی را در سیستم و گردش کار وزارت نیرو ندیده‌ام و شاید هم علت آن این است که به تازگی وارد این مسند شده‌ام.

وی ادامه داد: وزارت نیرو در حال برنامه‌ریزی‌ و سازماندهی کارها است و حداقل بنده در جریان افزایش قیمت آب و برق در نیمه دوم سال نیستم.

ستار محمودی به تازگی با حکم چیت چیان به عنوان قائم مقام وزیر نیرو منصوب و مشغول کار شده است.

*تغییر و تحول در حیطه اختیارات وزیر است

وی در مورد تغییر و تحولات ایجاد شده توسط وزیر نیرو گفت: هر تغییر و تحولی در وزارت نیرو در حیطه اختیارات و تصمیمات وزیر نیرو است و در حال حاضر با انتصاب برخی افراد، کارها به صورت عادی در حال انجام است.

*برنامه‌های وزارت نیرو منوط به یک یا دو اولویت نمی‌شود
محمودی در پاسخ به این سوال که اولویت کاری وزارت نیرو چیست، اظهار داشت: وزارت نیرو یک وزارتخانه بزرگ و چند سیستمی است که در حوزه آب، برق، فاضلاب و انرژیهای نو فعالیت گسترده و برنامه‌های متعددی دارد.

قائم مقام وزیر نیرو ادامه داد: بنابراین باید برنامه منسجم و منظمی در ظرفیت و چارچوب برنامه‌های بالادستی تهیه می‌شد، تا به دولت و مجلس ارائه می‌شد که وزیر نیرو در قالب قانون‌ها و سیاستهای بالادستی قانون پنجم، برنامه های آب،برق ، انرژی‌های نو و فاضلاب را تنظیم و به روز کرد و تقدیم مجلس و رئیس جمهوری کرد.

وی اضافه کرد: این برنامه‌ها میثاق وزارت نیرو برای اجرا است، چون حرکات پایدار و مداوم و سازنده منوط به این است که در قالب یک برنامه و سلیقه در اجرای یک برنامه هماهنگ شود.

وی خاطر نشان کرد: لذا این موارد موضوعاتی است که وزارت نیرو به عنوان میثاق به آن نگاه می‌کند، تا این برنامه‌ها را پیش ببرد، بنابراین طبیعی است که خیلی از فعالیتها و اولویت‌ها در داخل این موارد است و منوط به یک یا دو اولویت نمی‌شود.

*آیا وزارت نیرو برنامه تامین معیشت را تهیه کرده؟ما وزارتخانه خدماتی هستیم
محمودی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت نیرو برنامه تامین معیشت مردم را تهیه کرده است یا خیر، گفت: اقدامات معیشتی به وزارتخانه‌های ذیربط بر می‌گردد، بنابراین وزارت نیرو یک وزارتخانه خدماتی است و کار وزارت نیرو تامین آب و برق مردم است.

وی افزود: اگر این کار را خوب انجام دهد و به عبارتی با کیفیت بالا این خدمات را ارائه دهد، این طبیعتاً کمک بزرگی به مردم در راستای سلامت و رفاه مردم خواهد بود.

وی ادامه داد: ارائه خدمات با کیفیت و ارزان قیمت از جمله موارد تامین معیشت است، بنابراین هرجایی که هزینه افزایش نیابد خود می‌تواند در راستای بالا بردن معیشت مردم باشد.

محمودی گفت: پس تا آنجایی که بنده اطلاع دارم، گران شدن آب و برق را در سیستم گردش کار وزارت نیرو ندیده‌ام و تا آنجایی که بنده اطلاع دارم، این موضوع در دستور کار نیست.
فارس