اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

فایننشال تایمز: جابجایی مهره ها در نهادهای امنیتی روسیه / پوتین به دنبال چیست؟



 اخباربین الملل,خبرهای  بین الملل, ولادیمیر پوتین

ولادیمیر پوتین با تغییرات تازه اش در دستگاه های امنیتی روسیه و جابجایی ماموران مجری قانون به تقویت سلطه خود بر این کشور ادامه می دهد.

فایننشال تایمز نوشت: ولادیمیر پوتین با تغییرات تازه اش در دستگاه های امنیتی روسیه و جابجایی ماموران مجری قانون به تقویت سلطه خود بر این کشور ادامه می دهد.

به گزارش  انتخاب ؛ این نشریه در ادامه آورده است: این تغییرات که کمتر از یک ماه پس از ایجاد گارد ملی به دستور مستقیم ریاست جمهوری روسیه انجام می شود، به عنوان حرکتی برای تقویت ساختار قدرت مورد نظر پوتین در حکومت روسیه است.

اخراج هشت مجری عالیرتبه قانون و انتصاب یا ارتقای 12 مامور جدید، همزمان با افزایش نگرانی کرملین از نارضایتی فزاینده عمومی و خطر ناآرامی ها در مواجهه با رکود اقتصادی است.

هرچند افراد معدودی از ناظران روسیه انتظار اعتراضات گسترده در این کشور را دارند، تاخیر در پرداخت دستمزدها و یارانه های اجتماعی در سال گذشته باعث ایجاد برخی اعتراضات در بخش های مختلفی از روسیه شده است.

رئیس جمهور روسیه در مقابله با این تهدیدها دست به ایجاد تغییراتی در مکانیزم سیاسی پیش از انتخابات پارلمانی روسیه در ماه سپتامبر و انتخابات ریاست جمهوری در سال 2018 زد که در آن خود آقای پوتین در معرض رای مردم کشورش قرار می گیرد.

روز شنبه، پوتین با امضای حکمی وزیر دارایی سابق، آلکسی کودرین را به عنوان رئیس هیات مشاوران خود منصوب کرد. هرچند انتظار این اقدام می رفت، این انتصاب تاییدی بر آن است که کودرین پس از سال ها در حاشیه قرار گرفتن به عرصه اصلی قدرت در روسیه وارد شده تا به پوتین کمک کند اعتبار خود را برای دستورکار اصلاحات اقتصادی پسا-2018 افزایش دهد.

هیچ دلیلی برای تغییرات تازه در نهادهای مجری قانون در سایت ریاست جمهوری روسیه اعلام نشد.

یوری نیرکوف و ویسلی پیسکارف که از معاونان ارشد کمیته تحقیقات بودند برکنار شدند و ایگور کراسنوف، بازپرس برجسته ای که مسئول بررسی قتل بوریس نمتسوف، سیاستمدار مخالف دولت بود به معاونت ریاست این کمیته منسوب شد.

یکی دیگر از مقامات ارشد اخراجی دیمیتری نکلیودوف، معاون وزیر داخلی کریمه بود که روسیه دو سال پیش از اوکراین جدا کرد. همچنین ماموران مسئول حمل و نقل در دو منطقه فدرال و دو رئیس زندان فدرال در مسکو و منطقه سوردلوفسک ازکار برکنار شدند.

به نظر می رسد برخی از این عزل ها در پاسخ به اعتراضات عمومی در مورد اقدامات بعضی افراد خاص باشد. گروه ناظر پلیس های روسیه copwatch.ru  که از ناظرانی تشکلیل شده که مدارکی در زمینه اقدامات مجرمانه پلیس همچون شکنجه و فساد دارند، از جابجایی ها در ریاست زندان های مسکو و سوردلوفسک ابراز رضایت کرده  و گفته اند: امید به تغییر مثبت هست.

 

 


ویدیو مرتبط :
10برترین مصاحبه خبرگزاری روسیه 7 ولادمیر پوتین روسیه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فایننشال تایمز: تا 6 ماه آینده از توافق با ایران خبری نیست



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

تازه ترین ادعای فایننشال تایمز:

تا 6 ماه آینده از توافق با ایران خبری نیست

دیپلماسی ایرانی: در یک دهه ای که از بن بست هسته ای ایران می گذرد، موارد متعددی پیش آمده که تحلیلگران و سیاستمداران پیش بینی کرده اند که این بن بست شکسته خواهد شد یا اینکه اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته ای جمهوری اسلامی یا دریافت امتیاز های جدی از ایران وجود دارد. اما در تمامی موارد ثابت شده که این پیش بینی ها صحیح نبوده و این دیپلماسی بوده که زمان بیشتری برای مانور دهی دریافت کرده است.

در حالی که ایران و گروه 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان) برای از سرگیری مذاکرات در تاریخ هشتم اسفند ماه در قزاقستان آماده می شوند، هیجان کمی در آستانه این مذاکرات وجود دارد. هیچ کش انتظار ندارد که دیپلمات های جهانی از نشست آلماتی با دست پر باز گردند.

فایننشال تایمز، به نقل از کلیف کاپچان، تحلیلگر ارشد در موسسه اوراسیا می نویسد: اما این روند به این معنی نیست که دیپلمات ها آسوده خاطرشده اند. به گفته وی، دیپلمات ها زمان دارند اما پیش از اینکه اوضاع به واقع وخیم شود، زمان زیادی ندارند.

این در حالی است که به گزارش این روزنامه انگلیسی دو دلیل بنیادین وجود دارد که نشان می دهد مساله ایران در 18 ماه آینده وارد مرحله تصمیم گیری خواهد شد.

نخست، ایران روز به روز به مرحله ای نزدیک می شود که پس از آن امکان تولید بمب هسته ای وجود خواهد داشت بدون اینکه آمریکا و اسرائیل قادر باشند با اقدام نظامی آن را متوقف کنند.

به نظر می رسد که هنوز رهبران ایران در خصوص ساخت سلاح هسته ای تصمیم نگرفته باشند. برخی تحلیلگران می گویند در حال حاضر در صورتی که ایران برای ساخت سلاح هسته ای تصمیم گیری کند به دو ماه زمان نیاز دارد. در صورتی که آمریکا از تصمیم ایران مطلع باشد می تواند در مدت این دو ماه اقدامی علیه برنامه های هسته ای انجام دهد. اما کارشناسان می گویند، در فاصله زمانی یک سال از حال حاضر اوضاع متفاوت خواهد بود. ایران هفته گذشته اعلام کرد سانتریفوژهای بیشتری را در سایت غنی سازی نطنز نصب کرده است. این اقدام ایران را قادر می کند که تا سال 2014، در مرحله تولید سلاح هسته ای قرار گیرد و در این صورت بازه زمانی 2 ماهه نیز برای تولید بمب کوتاه تر خواهد شد.

هرچند سرعت پیشرفت برنامه های هسته ای ایران برای آمریکا و اسرائیل نگران کننده است اما عامل دیگری نیز وجود دارد که 18 ماه آینده را به دورانی سرنوشت ساز تبدیل می کند و آن تاثیر تحریم های بانکی و نفتی آمریکا و اروپا علیه ایران است.

برخی کارشناسان بر این گمانند که فشار تحریم ها می تواند در تغییر موضع ایران موثر باشد. دیپلمات های اروپایی می گویند، تحریم های نفتی اعمالی علیه ایران 46 میلیارد دلار از درآمد نفتی کشور کاسته است که به منزله 8 درصد تولید ناخالص داخلی ایران است. از سوی دیگر ارزش ریال نیز در ماه های اخیر 40 درصد کاهش یافته است.

اما با تمامی این شرایط، آیا امکان توافق وجود دارد؟ اغلب کارشناسان بر این باورند که دست کم تا 6 ماه آینده توافق امکان پذیر نیست.

نخست به این دلیل که مقامات عالی تهران نمی خواهند پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مصالحه انجام دهند. این مقامات ترجیح می دهند در زمانی پس از پایان دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد به مصالحه برسند.

دوم، آمریکا و متحدانش برای صبر به خرج دادن، آماده شده اند. آنها می خواهند ایران را به توافق ترغیب کنند. اما در عین حال با این باورند با توجه به فشار تحریم ها، زمان به نفع ایران نیست.

سوم،اسرائیل به تنهایی برای اقدام پیشگیرانه علیه تاسیسات هسته ای ایران وارد عمل نمی شود. مقامات نظامی تل آویو می دانند که بدون حمایت آمریکا نمی توانند در این اقدام موفق باشند . در نتیجه به نظر می رسد اسرائیل نیز برای ارائه زمان بیشتری به دیپلماسی آماده شده باشد.

با این حال این مانوردهی دیپلمایتک نمی تواند تا ابد ادامه داشته باشد. ایران به پیشرفت هسته ای ادامه می دهد و فشار تحریم ها نیز بیشتر می شود. در این بین باید امتیاز هایی به دو طرف ارائه شود./دیپلماسی ایرانی