اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

غرویان:تصورمی‌کنم انتخاب رحمانی‌فضلی وعلوی درهماهنگی بارهبری بوده است



انتخاب رحمانی‌فضلی وعلوی با نظر بارهبری

غرویان:تصورمی‌کنم انتخاب رحمانی‌فضلی وعلوی درهماهنگی بارهبری بوده است/مجلس تحت تاثیرگروه‌های فشار نباشد

عضو هیات علمی جامعة المصطفی‌ العالمیه می‌گوید: مجلس با رای اعتماد به کابینه کمک کند دولت سریعتر کار خود را آغاز کند.

محسن غرویان استاد حوزه و دانشگاه در گفت​وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در ارزیابی کابینه پیشنهادی روحانی اظهار داشت: با توجه به درایت و اعتدالی که آقای روحانی در کابینه لحاظ کرده و مشورت‌هایی که از نخستین روزها با شخصیت‌های با تجربه و دلسوز نظام داشتند، می‌توان گفت کابینه معرفی شده به مجلس کابینه خوب و منسجمی است. امیدواریم مجلس نیز به وزرای پیشنهادی رای اعتماد بدهد تا زودتر کار دولت آغاز شود.

وی تصریح کرد: وزرای مورد اعتماد روحانی اکثرا افراد باتجربه‌ای هستند، سابقه سال‌ها کار اجرایی دارند و در حوزه معرفی شده نیروهای متخصص و کارآمدی محسوب می‌شوند. در مجموع می‌توان گفت کابینه منسجم و خوبی را رییس جمهور به مجلس معرفی کرده که می توانند با انسجام و همدلی که مهمترین عنصر در یک دولت محسوب می‌شود، سریعتر در مسیر حل مشکلات قرار گیرند.

شاگرد سابق آیت‌الله یزدی با بیان اینکه کشور از منازعات و مشاجرات در سال‌های اخیر آسیب‌های زیادی دیده است، گفت: مردم در این انتخابات مطالباتشان را با انتخاب آقای روحانی نشان دادند، ایشان هم شخصیت معتدل، متدین و با تجربه‌ای هستند و رهبری هم در حکم‌شان این موضوع را مورد تاکید قرار دادند. دیگر سیاسیون نیز به این موضوع معترفند، لذا معتقدم حضور چنین شخصیتی در راس یک دولت می تواند عنصر همدلی و انسجام را در کل کابینه تسری ببخشد و دیگر اعضای کابینه هم در پرتو این شخصیت معتدل می‌توانند وظایف شان را در همراهی با هم انجام دهند.

غرویان تاکید کرد: مجلس هم باید این مهم و مطالبات مردم را مدنظر داشته باشد و در رای به کابینه تحت فشار گروه‌های فشار قرار نگیرد و مستقلانه عمل کرد.

این چهره اصولگرا همچنین در ارزیابی وزرای معرفی شده برای وزارت کشور و اطلاعات گفت: معمولا روسای جمهور در انتخاب وزرای اطلاعات و کشور با مقام رهبری هماهنگی‌های لازم را قبلا انجام می‌دهند، تصورم این است که انتخاب این دو وزیر هم در هماهنگی با رهبری صورت گرفته و آقای رحمانی فضلی و علوی می توانند در راستای انجام وظایف محوله موفق باشند./خبرآنلاین

 

 


ویدیو مرتبط :
دیدگاه رحمانی فضلی در مورد دکتر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زیباکلام: روحانی برای رای به کل کابینه با مجلس توافق کرده /انتخاب رحمانی فضلی(چهره نزدیک به لاریجانی) نوعی مصالحه بود



صادق زیباکلام,کابینه حسن روحانی

زیباکلام:
روحانی برای رای به کل کابینه با مجلس توافق کرده /فقط رادیکال ها مخالفند

« صادق زیباکلام تحلیل گر سیاسی به دویچه وله می گوید که حسن روحانی برای گرفتن رای اعتماد همه وزرای پیشنهادی خود از مجلس "معامله، مصالحه و توافق" کرده است. »

در حالی که هنوز بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی حسن روحانی در مجلس شورای اسلامی آغاز نشده است برخی رسانه های اصول گرا از عدم رای اعتماد مجلس به برخی وزرای اصلاح طلب حسن روحانی خبر می دهند.

صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران و تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت وگو با دویچه وله به توان اجرایی کابینه پیشنهادی حسن روحانی برای عملی کردن وعده های انتخابی او پرداخته است.

به گفته صادق زیباکلام، حسن روحانی برای کسب رای اعتماد همه وزرای پیشنهادی خود از مجلس، "معامله و مصالحه و توافق" کرده است.

 

این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران مهم ترین تغییرات کابینه در دولت حسن روحانی را در وزراتخانه های ارشاد، علوم و وزارت خارجه می داند و می گوید: «وزارت ارشاد و وزارت علوم زیر و رو خواهند شد. در وزارت خارجه تغییرات و تحولات عمده خواهد بود.»
 چکیده ای از مهم ترین سخنان صادق زیباکلام به انتخاب دویچه وله در این گفت وگو را می خوانید:

• من نام کابینه آقای روحانی را «۵۰ – ۵۰» گذاشته ام. برای این که این کابینه هم نیمه خالی دارد و هم نیمه پر. بسیاری از اصلاح طلبان و بسیاری از کسانی که به آقای روحانی رای داده اند، دل شان می خواست که کابینه دست کم از این جوان تر باشد و چهره هایی که انتخاب می شوند، نزدیک تر به اصلاح طلبان باشند.

 

اما اصولگرایان تندرو و رادیکال هنوز این اسامی به صحن علنی مجلس ارسال نشده، شروع کرده اند به جبهه گیری که به این ها نباید رای اعتماد داده شود. البته به برخی شان، ازجمله آقای دکتر محمدعلی نجفی که قرار است به وزارت آموزش و پرورش بروند یا آقای دکتر میلی منفرد که قرار است به وزارت علوم بروند. همین طور آقای آخوندی و آقای ربیعی که به اصلاح طلبان نزدیک بودند. اصولگرایان تندرو به این افراد ایرادات زیادی وارد کرده اند.

 

اصل ایرادات این است که آن ها به اصلاح طلبان نزدیک هستند و آن چه اصولگرایان می گویند «جریان فتنه»، یعنی حوادثی که بعد از اعلام نتایج انتخابات ۲۲ خرداد اتفاق افتاد، آن ها بعدا جزو آن جریانات بودند و بعضا هم آن جریان را محکوم نکرده اند. لذا باید به این ها رای اعتماد داده نشود.
 
• من اما تصور می کنم که فقط یک جریان تندرو و رادیکال است که درون و بیرون مجلس با این کابینه مخالف است و رای اعتماد به آن نخواهد داد. دوتا از چهره هایی که باز روی آن ها هم حرف و سخن بوده، یکی آقای دکتر علوی برای وزارت اطلاعات است که روی او خیلی حرف و سخن بوده و دیگری آقای دکتر عبدالرضا رحمانی فضلی برای وزارت کشور است.

 

روی آقای رحمانی فضلی خیلی حرف و سخن و اما و اگر در مطبوعات اصلاح طلب، در سایت های نزدیک به اصلاح طلبان و فضای اجتماعی بوده که زیاد از آقای روحانی انتقاد کرده اند که چرا آقای رحمانی فضلی را شما برای وزارت کشور در نظر گرفته اید. با توجه به اینکه وزارت کشور عملا مهم ترین وزارتخانه ی آقای روحانی یا هر رئیس جمهور دیگری است.
 
وزارت کشور از وزارت اطلاعات هم مهم تر است
• من معتقدم وزارت کشور از وزارت اطلاعات هم مهم تر است. برای اینکه شما فقط در نظر بگیرید که سی و خرده ای استان داریم، صدها فرماندار و صدها بخش دار داریم و یک شبکه گسترده ای است که به وزارت کشور منتهی می شوند. بنابراین خیلی ها ایراد گرفته اند که چرا آقای رحمانی فضلی؟ من می خواهم از انتخاب آقای رحمانی فضلی دفاع بکنم و سه چهار دلیل دارم. دلیل اول این است که اولا در وزارت کشور دست و بال آقای روحانی خیلی باز نیست. به این شکل نیست که هر کسی را که آقای روحانی اراده کند، بتواند به مجلس برای وزارت کشور معرفی کند.

• ما می دانیم نامزدی که در ابتدا آقای روحانی برای وزارت کشور در نظر گرفته بودند، حجت الاسلام علی یونسی بود که با ایشان مخالفت شد. کسان دیگری معرفی شدند و آن کسان دیگر هم مورد تایید آقای روحانی نبودند. بنابراین آقای رحمانی فضلی در حقیقت نوعی مصالحه بود. شخصیتی بود که می توان گفت نه آقای روحانی مخالف او بود و نه آن مراکز دیگر قدرت با او مخالف بودند.

• نکته دوم این که ما می دانیم آقای رحمانی فضلی خیلی نزدیک به آقای علی لاریجانی ا ست. شاید آقای روحانی با انتخاب آقای رحمانی فضلی خواسته به شکلی آن وزرایی را که لب مرزی هستند، مثل آقای ربیعی و نجفی و غیره، برای این ها به نوعی از آقای لاریجانی تضمین بگیرد. چون به هرحال فراکسیون "پیروان امام و رهبری"، که می توان گفت در حقیقت بزرگترین فراکسیون اصولگرا است، از آقای لاریجانی حرف شنوی دارند و دست کم سه چهارم شان حداقل در مجلس نگاه شان به آقای لاریجانی است‎.

منبع:puyesh.net