اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عنان در نشست مشورتی تهران شركت نمی‌كند



عنان در نشست مشورتی تهران شركت نمی‌كند

وی هدف از برگزاری نشست تهران را مشورت برای کمک به مردم سوریه ، برون رفت از بحران کنونی و بازگشت ثبات و آرامش به این کشور و حمایت از کلیه تلاش‌های سازنده منطقه‌ای و بین‌المللی دانست.

سخنگوی سازمان ملل اعلام كرد كه كوفی عنان، نماینده پیشین سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه در نشست مشورتی تهران درباره سوریه شركت نخواهد كرد.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه‌ی الیوم السابع چاپ مصر، فرحان حق در گفت‌وگو با خبرنگاران بیان كرد: كوفی عنان یا نماینده‌ای از طرف او در نشست مشورتی كه قرار است پنجشنبه در تهران درباره اوضاع سوریه برگزار شود، شركت نخواهند كرد.

سخنان فرحان حق در حالی است كه روز گذشته برخی رسانه‌ها از حضور عنان در نشست مشورتی تهران خبر داده بودند.

این در حالی است كه حسین امیرعبدالهیان، معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه ایران پیش از ظهر روز دوشنبه، در دیدار با جمعی از سفرا و روسای نمایندگی‌های خارجی مقیم تهران با اشاره به این‌که «از منظر جمهوری اسلامی ایران رفع کامل خشونت‌ها و برگزاری گفت‌وگوهای فراگیر ملی راه حل کنترل بحران سوریه است»، افزود: در این راستا، ایران در نظر دارد نشستی مشورتی با حضور تعدادی از کشورهایی که دارای مواضع اصولی و واقع‌بینانه در قبال تحولات سوریه هستند، در روز پنجشنبه هفته جاری در تهران برگزار کند.

وی ادامه داد: دعوتنامه شرکت در این نشست از طریق سفرا یا فرستادگان ویژه برای مدعوین ارسال شده و تاکنون بیش از ده کشور در سطوح مختلف برای حضور در این نشست اعلام آمادگی کرده‌اند.

وی هدف از برگزاری نشست تهران را مشورت برای کمک به مردم سوریه ، برون رفت از بحران کنونی و بازگشت ثبات و آرامش به این کشور و حمایت از کلیه تلاش‌های سازنده منطقه‌ای و بین‌المللی دانست.

معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران سوریه بر راهکارها و اقدامات سیاسی و مسالمت‌آمیز برای حل بحران مزبور تاکید داشته است و تاکنون برای رفع کامل خشونت‌ها و ایجاد فضای مناسب گفت‌وگوهای مشترک حاکمیت و مخالفان تلاش نموده و معتقد است تنها با اجرای گفت‌وگوهای جدی و فراگیر ملی با مشارکت احزاب سیاسی دارای پایگاه مردمی با دولت سوریه می‌توان بحران این کشور را کنترل نمود و پیش زمینه تحقق آن توقف خشونت‌ها و ایجاد آرامش و ثبات است.

وی در این راستا با یادآوری حمایت کشورمان از طرح شش ماده‌ای کوفی عنان نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در سوریه به عنوان تنها راه حل و فصل سیاسی مناسب مسائل سوریه، خاطرنشان کرد: در نشست تهران اهدافی چون رفع کامل خشونت‌ها، حمایت از مطالبات مشروع و مسالمت‌آمیز مردم سوریه و پشتیبانی از ادامه پیگیری طرح کوفی عنان را دنبال می کنیم.

وی با هشدار نسبت به تشدید افراط گرایی در سوریه اظهار كرد؛ برای ما جای سوال است که با وجود تشدید اقدامات تروریستی و خشونت‌آمیز در سوریه، امریکا و سایر کشورها چگونه از انتقال سلاح‌های سنگین و نیمه‌سنگین به این کشور حمایت می‌کنند.

امیرعبدالهیان همچنین بر ضرورت توجه رسانه‌های گروهی به بیان حقایق صحنه تحولات سوریه و پرهیز از اشاعه اطلاع‌رسانی غیرواقعی تاکید کرد./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
سخنرانی فرماندار شهرستان ملارد دکتر کرمی در نشست مجلس مشورتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مهمان‌پرست: حضور بیش از10 وزیر خارجه فردا در نشست تهران



 

 

 

مهمان‌پرست: حضور بیش از10 وزیر خارجه فردا در نشست تهران

 

مهمان‌پرست: حضور بیش از 10 وزیر خارجه فردا در نشست تهران

بیش از 10 وزیر خارجه و همچنین تعدادی از معاونان و قائم مقام‌های وزارت‌ خارجه‌ 31 كشور عضو در نهمین نشست وزرای مجمع گفت‌و‌گوی‌ همكاری آسیایی كه از فردا دوشنبه 17 آبان به مدت 2 روز در تهران برگزار می‌شود، شركت می‌كنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان از حضور بیش از 10 وزیر خارجه در نهمین نشست وزرای مجمع گفت‌وگوی همكاری آسیایی در تهران خبر داد.

رامین‌ مهمان‌پرست‌ سخنگوی وزارت امور خارجه كشورمان در گفت‌و‌گو با فارس، با اعلام این خبر گفت: بیش از 10 وزیر خارجه و همچنین تعدادی از معاونان و قائم مقام‌های وزارت‌ خارجه‌ 31 كشور عضو در نهمین نشست وزرای مجمع گفت‌و‌گوی‌ همكاری آسیایی كه از فردا دوشنبه 17 آبان به مدت 2 روز در تهران برگزار می‌شود، شركت می‌كنند.

به گفته وی نشست تهران در مقایسه با نشست‌های قبلی در بالاترین سطح تشكیل می‌شود.

مهمان‌پرست پیش از این نیز در نشست هفتگی با خبرنگاران برگزاری این نشست در تهران را مهم برشمرد و با اشاره به ظرفیت‌های بسیار بالای كشورهای عضو برای همكاری، گفت: اگر این همكاری، مشاركت و همگرایی افزایش یابد می‌تواند برای كشورهای منطقه مهم آسیا توفیقات و دستاوردهای بزرگی را به دنبال داشته باشد.

وی اضافه كرد: فكر می‌كنیم در طول هشت اجلاس گذشته قدم‌های خوبی برداشته شده و امیدواریم اجلاس تهران نیز به نتایج مناسبی دست یابد و بتواند اهداف مورد نظر را در طول یك سال ریاست كشورمان بر این مجمع به خوبی دنبال كند.

هشتمین نشست وزرای مجمع گفت‌و‌گوی همكاری آسیایی سال گذشته در كلمبو پایتخت سریلانكا برگزار شد.

مجمع گفت‌وگوی همكاری آسیایی در حال حاضر با 31 عضو شامل جمهوری اسلامی ایران، تایلند، چین، اندونزی، مالزی، ژاپن، كره جنوبی، لائوس، میانمار، ویتنام، فیلیپین، سنگاپور، كامبوج، برونئی، مغولستان، بوتان، هند، پاكستان، بنگلادش، سریلانكا، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیكستان، ازبكستان، عربستان، كویت، قطر، عمان، امارات متحده عربی و بحرین دارای امكانات بالقوه فراوانی برای ارتقای همگرایی بین اعضا و همكاری‌های اقتصادی و تجاری در قاره كهن است.

* روابطی كه رو به پیش است

مهمان‌پرست كه منوچهر متكی را در سفر به تفلیس و بیشكك همراهی كرده بود، در این گفت‌وگو به تشریح این دو سفر‌ و دستاوردهای حاصله پرداخت و گفت: روابط تهران و تفلیس در راستای افزایش همكاری‌ها و استفاده از ظرفیت‌های مناسب اقتصادی و فرهنگی، در حال پیش‌‌روی است.

وی با اشاره به 2 قدم بزرگ برداشته شده در سفر متكی به گرجستان یعنی لغو روادید و افتتاح سركنسولگری جمهوری اسلامی در شهر باتومی، خاطرنشان كرد: این اقدامات در رفت و آمد اتباع دو كشور به ویژه بازرگانان، تجار و سرمایه‌ گذاران می‌تواند تسهیلات مناسبی را ایجاد كند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی برقراری پرواز مستقیم بین تهران و تفلیس را كه یك روز قبل از سفر متكی به گرجستان صورت گرفت نیز در افزایش رفت و آمد و تردد بین مردم دو كشور بسیار مؤثر خواند.

مهمان‌پرست به حضور هیئت اقتصادی بلند‌پایه از شركت‌های دولتی و خصوصی در سفر متكی به گرجستان اشاره كرد و افزود: حضور این هیئت فرصتی را ایجاد كرد تا نشست كاری در زمینه‌های مختلف اقتصادی بین دو طرف برگزار شود و در ملاقات‌هایی كه با وزیر خارجه و رئیس جمهور صورت گرفت، طرف گرجی نسبت به حمایت ایران از آموزش زبان فارسی در دانشگاه‌ها و مدارس گرجستان تأكید و ابراز علاقه‌مندی كرد.

وی با اشاره به برگزاری پنجمین نشست كمیسیون مشترك اقتصادی ایران و گرجستان كه قرار است در آینده نزدیك در تهران برگزار شود، خاطرنشان كرد: با برگزاری این نشست همكاری‌ها در چارچوب مشخص خود تسریع و اجرایی خواهد شد.

مهمان‌پرست در ادامه با بیان اینكه جمهوری اسلامی ایران روابط خود را در جهت توسعه، مشاركت و افزایش ثبات، امنیت و رفاه مردم منطقه تعریف می‌كند، تصریح كرد: این همكاری‌ها در مخالفت با هیچ یك از كشورهای منطقه نخواهد بود.

* سفر به بیشكك

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به سفر یك روزه (جمعه) منوچهر متكی به بیشكك پایتخت قرقیزستان نیز اظهار داشت: این سفر پس از انتخابات اخیر در قرقیزستان كه با حضور گسترده مردم برگزار شد، صورت گرفت.

وی با بیان اینكه دولت مردمی در قرقیزستان در شرف تشكیل شدن است، خاطرنشان‌ كرد: همكاری‌های ما با قرقیزستان كه از ابتدای استقلال این كشور مثبت و رو به گسترش بود، در آینده روند صعودی خود را طی خواهد كرد.

مهمان‌پرست ادامه داد: در این سفر محمدیحیی معرفی دبیركل اكو آقای متكی را به عنوان رئیس اكو همراهی می‌كرد و در این سفر در رابطه با مسائل مربوط به سازمان اكو و لزوم حضور فعال‌تر همه اعضاء از جمله قرقیزستان بحث و تبادل نظر شد.

وی ادامه داد: طرح‌های مهمی كه كشورهای عضو اكو را می‌تواند فعال‌تر كرده و شرایط مناسب‌تر اقتصادی را فراهم و باعث توسعه بیشتر كشورها شود در این سفر مورد بررسی قرار گرفت و كمك نمادین دبیرخانه اكو نیز به كشور قرقیزستان اهداء شد...../تحلیل:عصرایران