اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عصبانیت امارات: معلوم شد ایران بیشتر از ما برای پاکستان اهمیت دارد



اخبار,اخبار سیاست خارجی, تحولات یمن ,انور قرقاش

وی ادامه داد: موضع چندپهلو و متناقض پاکستان و ترکیه بهترین دلیل بر این است که امنیت کشورهای عربی از لیبی تا یمن ، امنیت مشترک کشورهای عربی است. آزمایش کشورهای همسایه بهترین شاهد بر این موضوع است.

تصمیم پاکستان برای رد درخواست عربستان سعودی در اعزام نیروی نظامی به عملیات یمن و خودداری از مشارکت در حمله به این کشور خشم مقامات جنوب خلیج فارس را به دنبال داشت.

به گزارش عصرایران، عربستان سعودی رهبری ائتلاف نظامی با مشارکت کویت، بحرین، قطر، امارات، مراکش و اردن را برعهده دارد که در قالب عملیات "طوفان قاطعیت" از دو هفته پیش حملات علیه یمن را آغاز کرده و همچنان ادامه دارد.

عربستان سعودی از پاکستان خواسته بود برای جنگ یمن، نیروی زمینی، هوایی و دریایی اعزام کند اما دولت پاکستان تصمیم گیری درباره این موضوع را به پارلمان این کشور واگذار کرد.

انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجه امارات از تصمیم پاکستان  به خودداری از اعزام نیرو به عملیات نظامی یمن انتقاد کرد.


وی در توئیتر نوشت: اهمیت ایران برای پاکستان و ترکیه بیش از کشورهای جنوب خلیج فارس است.

وزیر مشاور در امور خارجه امارات  با محکوم کردن تصمیم پارلمان پاکستان برای  مخالفت با مشارکت در عملیات نظامی یمن گفت: به نظر می رسد برای پاکستان و ترکیه، ایران بیشتر از کشورهای جنوب خلیج فارس اهمیت دارد.

وی افزود: تصمیم پارلمان پاکستان مبنی بر بی طرفی در نزاع یمن همزمان شامل حمایت صریح از عربستان سعودی است. این تصمیم متناقض، خطرناک و غیرقابل پیش بینی از سوی اسلام آباد است.

این مقام ارشد اماراتی اضافه کرد: از پاکستان انتظار می رود موضع شفافی را به سود روابط استراتژیک خود با کشورهای جنوب خلیج اتخاذ کند. مواضع متناقض و مبهم و چند پهلو در این زمینه سرنوشت ساز، هزینه بالایی دارد.

قرقاش ادامه داد: به نظر می رسد اهمیت تهران برای اسلام آباد و آنکارا بیشتر از کشورهای جنوب خلیج فارس است. بُعد اقتصادی و سرمایه گذاری، مناسب است اما حمایت سیاسی در لحظات تنگنایی ناپدید می شود.

او همچنین با حمله به دولت رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه گفت: وزیر خارجه ترکیه می گوید که دیدگاه های ترکیه با ایران درباره یمن، مشترک هستند و راه حل سیاسی مسؤولیت ترکیه، ایران و عربستان سعودی است. مواضع بی طرفی سرافکندگی ادامه دارند.

وی ادامه داد: موضع چندپهلو و متناقض پاکستان و ترکیه بهترین دلیل بر این است که امنیت کشورهای عربی  از لیبی تا یمن ، امنیت مشترک کشورهای عربی است. آزمایش کشورهای همسایه بهترین شاهد بر این موضوع است.

قرقاش افزود: خلیج فارس در معرض رویارویی خطرناک و سرنوشت سازی است. امنیت استراتژیک خلیج فارس در بوته نقد و آزمایش است. این لحظه واقعیت باعث مشخص شدن هم پیمان واقعی از هم پیمان صرف رسانه ای و سخنرانی است.

در مصوبه پارلمان پاکستان ضمن تاکید بر بی طرفی این کشور در عملیات طوفان قاطعیت بر ارائه حمایت های لازم  برای حفاظت از یکپارچگی سرزمینی عربستان سعودی تاکید شده است.

 

 اخبار   سیاست خارجی  -  عصر  ایران


ویدیو مرتبط :
محکمی عقاب ایران معلوم شد....؟!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آمریكا خط لوله گاز ایران‌ـ‌‌پاکستان را ...



 

 

 

آمریكا خط لوله گاز ایران‌ـ‌‌پاکستان را جزو تحریم‌های ایران دانست

طی موضعی مداخله‌جویانه؛

آمریكا خط لوله گاز ایران‌ـ‌‌پاکستان را جزو تحریم‌های ایران دانست


«ریچارد هالبروک» طی موضع‌گیری توجیه‌ناپذیری به اسلام‌ آباد هشدار داد که تحریم‌های جدید واشنگتن علیه تهران ممکن است خط لوله گاز ایران‌ـ‌‌پاکستان را نیز در بر بگیرد.

فرستاده ویژه آمریکا در امور پاکستان و افغانستان طی موضع‌گیری توجیه‌ناپذیری به اسلام‌ آباد هشدار داد که تحریم‌های جدید واشنگتن علیه تهران ممکن است خط لوله گاز ایران‌ـ‌‌پاکستان را نیز در بر بگیرد.

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری‌ فرانسه، «ریچارد هالبروک»، مشارکت شرکت‌های پاکستانی و دولت ایران در طرح انتقال گاز طبیعی ایران به پاکستان را مشمول تحریم‌های واشنگتن علیه تهران دانست و هشدار داد که پاکستان خود را «بیش از حد متعهد» به انجام این قرارداد نکند.

هالبروک در پاسخ به این پرسش ‌که این تحریم‌ها چگونه می‌تواند پاکستان را نیز تحت تاثیر قرار دهد، در سخنانی مداخله‌جویانه گفت: «هم اکنون قانون تحریم‌های جدید علیه ایران در کنگره آمریکا در حال تدوین است و پاکستان باید تا تصویب نهایی این قانون منتظر بماند.»

وی با توجه به پروژه خط لوله انتقال گاز از ایران به پاکستان، گفت: «می‌دانیم که پاکستان برای تامین انرژی خود با مشکلات فراوانی روبه‌رو است اما قوانین در حال تدوین در کنگره آمریکا ممکن است که این پروژه را نیز در بر بگیرد.»

قرارداد ساخت خط لوله و انتقال گاز طبیعی از ایران به پاکستان هفته گذشته پس از ماه‌ها رایزنی بین دو کشور نهایی شد و قرار است با اجرایی شدن این قرارداد از ماه مارس سال ۲۰۱۴ میلادی، روزانه ۲۱.۵ میلیون متر مکعب گاز ایران برای مدت ۲۵ سال به پاکستان صادر شود.

این طرح که «خط لوله صلح» نامگذاری شده است، قرار بود در دهه ۱۹۹۰ میلادی به اجرا در آید و گاز ایران را به پاکستان و از آنجا به هند منتقل کند اما هند از مشارکت در این پروژه خودداری کرده است...../تحلیل:ایلنا