اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عسل‌هایی که تا ۱۲۰ هزار تومان قیمت دارند



اخبار,اخباراقتصادی , قیمت  عسل

متوسط قیمت عسل با کیفیت در سطح بازاربین کیلویی 40 الی 50 هزارتومان که بعضا در شهر خبرهایی از فروش عسل مرغوب و درجه یک به قیمت کیلویی 120 هزارتومان نیز به گوش می رسد که این امر اجحاف در حق مصرف کننده است.

کشورمان در حال حاضر با تولید 78 هزارتن عسل هشتمین تولید کننده این محصول در جهان شناخته شده و علاوه بر ین یکی از مرغوب ترین عسل‌های دنیا از آن کشور است، که متاسفانه در سال جاری به سبب کاهش میزان برداشت این رتبه به 12 رسیده است.


  این در حالی است که بعد از کشور چین، کشور ما 6.5 میلیون کندو دارد و طبق اصول برداشت عسل باید بطور متوسط سالانه 13 کیلوگرم از هر کندو برداشت داشته باشیم، اما این رقم به سبب خسکسالی‌های اخیر،ریزگردها، شرایط ناپایدار، بیماری و آفت زنبورستان‌ها و عدم اختصاص بودجه به زنبورداران متوسط میزان برداشت در ده سال اخیر بین 3 الی 5 کیلوگرم است.

گرچه نباید فراموش کرد که همواره دولت در برنامه توسعه چهارم، پنجم و ششم به صنعت زنبورداری هیچ گونه توجهی نداشته و این موضوع در حالیست که صنعت زنبور عسل در راستای اقتصاد مقاومتی با پتانسیل یک میلیون شغل سبز خواهان جایگاهی برای خود در برنامه ششم توسعه است.

گفتنی است که حذف استانداردهای اجباری به تشویقی موجب شرایط نابه سامان رشد فرصت طلبان در این میان شده به گونه ای که با سواستفاده بیش از حد خود اقدام به وجود شبه عسل هایی در بازار داشته‌اند از سویی این امر موجب شد که زنبورداران زحمتکش با وجود سختی های تولید، نتوانند عسل خود را به بازار عرضه کنند.

شایان ذکر است که مدیران صنعت زنبورداری در راستای حمایت از زنبورداران و اطمینان خاطر مردم در هفته گذشته اولین فروشگاه تعاونی عسل در تهران را افتتاح کردند و همواره این فروشگاه ها در استان های قم، البرز، خراسان و قزوین دایر هستند.

بنابر این گزارش؛ هدف از ایجاد و راه اندازی این فروشگاه ها عرضه عسل با کیفیت و به دور از قیمت های نجومی به مصرف کنندگان است زیرامتوسط قیمت عسل با کیفیت در سطح بازاربین کیلویی 40 الی 50 هزارتومان که بعضا در شهر خبرهایی از فروش عسل مرغوب و درجه یک به قیمت کیلویی 120 هزارتومان نیز به گوش می رسد که می توان گفت این امر اجحاف در حق مصرف کننده است در حالیکه تنظیم بازار از سوی دولت در این میان می تواند تاثیر بسزایی در بهبود وضعیت موجود داشته باشد.

عفت رئیسی سرحدی مدیرعامل اتحادیه زنبورداران کشوردر این خصوص اظهار داشت: در واقع بروز عوامل و مشکلاتی همچون خشکسالی های اخیر، ریزگردها وبیماری و آفت زنبورستان ها موجب کاهش میزان برداشت عسل در 10 سال اخیر شده به گونه ای که در سال جاری تنها سه استان مازندران، گیلان وگلستان توانستند از هر کندو به طورمتوسط بین 10 الی 15 کیلو برداشت داشته باشند.و از سویی برداشت عسل سایر زنبورداران در استان های مختلف نیز جوابگوی هزینه هایشان نبوده است.

وی در خصوص عسل طبیعی گفت: عسل طبیعی چیزی جز شهد گل نیست وبه همین خاطر مردم نباید عسل با موم استفاده کنند زیرا موم منشا و مرکز تجمع سموم و آفت کش هایی که در آن رسوخ می کنند .

رئیسی در ادامه خاطر نشان کرد: از مهمترین چالش صنعت زنبورداری نداشتن ردیف بودجه برای زنبورداران و وجود شبه عسل در بازار به سبب حذف استانداردهای اجباری و تغییر ان به تشویقی است که در این راستا از سازمان غذا و دارو واستاندارد خواستار شناسنامه دار شدن و استانداردهای اجباری عسل هستیم تا حداقل سلامتی محصول تضمین شود.

وی بیان کرد: در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته با وجود کاهش هزینه های تولیدو افزایش برداشت امتیازات خاصی اعم از سوبسید و یارانه برای زنبورداران در نظر می گیرند زیرا صنعت زنبور عسل تنها صنعتی است که در حفظ اکوسیستم ها، افزایش بهره وری و ازبین نرفتن گونه های گیاهی تاثیر بسزایی دارد.

هرچند که از 10سال اخیر زنبورداران کشور از کاهش برداشت عسل در کشور رنج می برند اما در این میان برخی فرصت طلبان با عرضه شبه عسل در بازاربه مشکلات این قشر زحمتکش دامن زدند که خوشبختانه اتحادیه زنبورداران ایران با ایجاد فروشگاه عرضه عسل توانسته است علاوه بر حمایت از زنبورداران با ارائه عسل با کیفیت به دور از قیمت های نجومی به مصرف کنندگان خدمت کند.


 اخبار اقتصادی  -  باشگاه خبر نگاران 


ویدیو مرتبط :
لوگو موشن شماره ۶ - قیمت ۱۲۰ هزار تومان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش قیمت‌ خودروها از 100 هزار تا سه میلیون تومان



 

 

افزایش قیمت‌ خودروها از 100 هزار تا سه میلیون تومان

 

بازار خودرو، این هفته نیز با نوسان روبه‌رو بود و نمودار قیمت‌ها در آن، با تغییر و تحولاتی مواجه شد.

به گفته فعالان بازار، برخی خودروهای داخلی مانند سمند کاهش قیمت را تجربه کردند و برخی دیگر نیز افزایش قیمت را به خود دیدند، که در این بین می‌توان به پژو 207 دنده معمولی اشاره کرد.

همچنین برخی خودروهای وارداتی نیز از نوسان قیمتی در امان نماندند، که جهش چهار میلیونی کیاموهاوی شاخص‌ترین این نوسان به حساب می‌آید.

207 گران شد

در هفته ای که پژو 206 روزهای آرامی را سپری کرد و با ثبات قیمت روبه‌رو بود ، این بار یک پژویی دیگر سر به گرانی گذاشت. «پژو 207 آی» که از تیراژ پایینی برخوردار است، طی هفته جاری در مدل دنده ای خود 300 هزار تومان گران شد و قیمت آن به 19 میلیون تومان رسید.

با این حال، مدل اتومات 207 با همان قیمت 22 میلیون تومان قبلی خرید و فروش شد. در بین دیگر اعضای خانواده پژو، 206‌ها به خلاف هفته‌های گذشته با نوسان مواجه نشدند.

آن طور که نمایشگاهداران خودرو پایتخت می‌گویند، 206 تیپ 2 هم اکنون 15 میلیون و 600 هزار تومان به فروش می‌رسد و تیپ 3 نیز 16 میلیون و 250 هزار تومان قیمت دارد. همچنین تیپ 5 این خودرو نیز در حال حاضر 17 میلیون و 100 هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

آن طور که خبر می‌رسد 206 تیپ 6 نیز که طی یکی دو ماه گذشته با رشد قیمت زیادی روبه‌رو شد، هم اکنون 20 میلیون و 500 هزار تومان قیمت دارد. V9 نیز به عنوان مدل صندوقدار 206 با همین قیمت به فروش می‌رسد.

از 206 بگذریم و سری به سایر محصولات ایران خودرو بزنیم. در حال حاضر سمند LX مالتی پلاکس با توجه به افت قیمت 150 هزار تومانی که تجربه کرد، 14 میلیون و 900 هزار تومان قیمت دارد و سورن ELX هم 18 میلیون تومان به فروش می‌رسد. ظاهرا این محصول در بازار کمیاب است.

این هفته همچنین سوزوکی گرندویتارا که با کمبود عرضه به بازار روبه‌رو است در مدل اتومات و کلاس 8 خود 57 میلیون تومان قیمت داشت. این در شرایطی است که ویتارا در نمایندگی‌ها 44 میلیون تومان به فروش می‌رسد.

افت قیمت ریو

به سراغ سایپا برویم و ببینیم اوضاع قیمت آنها در بازار به چه شکل است. آن طور که خبر می‌رسد، ریو با افتی 200 هزار تومانی هم اکنون 15 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود. این محصول فقط تا پایان امسال میهمان سایپا خواهد بود.

به جز ریو دو محصول دیگر سایپا نیز این هفته را با نوسان قیمتی پشت سر گذاشتند. به گفته فعالان بازار، در حال حاضر پراید 132 قیمتی برابر با هشت میلیون و 600 هزار تومان دارد، که این موضوع از کاهش قیمت 200 هزار تومانی 132 حکایت دارد.

مروارید یا همان پراید‌هاچ بک نیز 9 میلیون و 200 هزار تومان خرید و فروش می‌شود. از بازار تیبا نیز خبر می‌رسد که این محصول طی هفته جاری 200 هزار تومان گران شده و قیمت آن به 11 میلیون و 700 هزار تومان رسیده است.

اما آن طور که فعالان بازار می‌گویند، در بین محصولات پارس خودرو، به جز مگان و تندر-90 سایر خودروهای این شرکت هفته با ثباتی را پشت سر گذاشتند. مگان اتومات که فاصله زیادی بین قیمت کارخانه و بازار آن به چشم می‌آید، این هفته گران شد و هم اکنون 35 میلیون و 500 هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

همچنین تندر-90 مدل E1 نیز قیمتی برابر با 14 میلیون و 750 هزار تومان دارد و E2 هم 15 میلیون و 900 هزار تومان به فروش می‌رسد. E2 در این هفته 100 هزار تومان گران شده است. این در شرایطی است که تندر ایران خودرو 300 هزار تومان ارزان‌تر خرید و فروش می‌شود.

از میان دیگر محصولات پارس خودرو، در حال حاضر نیسان ماکسیمای اتومات قیمتی برابر با 44 میلیون و 300 هزار تومان دارد و برای خرید مدل دنده‌ای آن نیز باید 39 میلیون تومان هزینه کرد.

نیسان قشقایی نیز که طی چهار ماه ابتدایی امسال هیچ تولیدی در پارس خودرو نداشته، تا مرز 61 میلیون تومان نیز قیمت دارد.

تینا نیز 66 میلیون و 500 هزار تومان به فروش می‌رسد. پارس خودرو در جلسه پیشین کمیته خودرو، پیشنهاد افزایش قیمت ماکسیما، تینا، مگان و تندر-90 را ارائه کرده است.

موهاوی، 80 میلیونی شد!

در بین خودروهای وارداتی، این هفته کیاموهاوی رکورد زد و قیمت آن با جهشی سه میلیونی به 80 میلیون تومان رسید. در بین دیگر وارداتی‌ها، قیمت تویوتا اوریون با کاهشی یک میلیون تومانی، به 70 میلیون تومان رسید و تویوتا لندکروز نیز 130 میلیون تومان معامله شد.

همچنین هیوندای آزرا نیز 68 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود و قیمت سوناتا هم به 66 میلیون تومان رسیده است. هیوندای i30 نیز در مدل اتومات خود 45 میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.../تحلیل:عصرایران