اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عراق: ایران پیشنهاد قرارداد تسلیحاتی داد، اما ما آن را قبول نکردیم!



اخبار,اخبار سیاست خارجی,معامله تسلیحاتی ایران وعراق


اخبار سیاست خارجی - عراق: ایران پیشنهاد قرارداد تسلیحاتی داد، اما ما آن را قبول نکردیم!

سفیر عراق در واشنگتن به شدت خبر مربوط به معامله تسلیحاتی دولت متبوع خود با ایران را درزمینه خرید جنگ افزار ، مهمات یا سایر تجهیزات نظامی رد کرد .

به گزارش تیک ، در پی گزارش خبرگزاری رویترز در روز دوشنبه، مبنی بر این که این معامله که حدود 200 میلیون دلار ارزش دارد، در دست انجام است، این تکذیبیه به واشنگتن تایمز ارسال شد .

لقمان فیلی ، سفیر عراق گفت :" در واقع ،چندین شرکت بین المللی، ازجمله ، سازمان صنایع دفاع ایران ، به تازگی پیشنهاد هایی مبنی بر تأمین ساز و برگ نظامی به عراق ارائه کرده است ، اما پیشنهاد ایران رد شد.

فیلی، با اشاره به بیانیه رسمی وزیر دفاع که در روز سه شنبه صادر شد گفت هیچ گونه قراردادی با واسطه های فروش جنگ افزار در دولت ایران امضاء نشده است

در این بیانیه آمده است :" برخی از رسانه ها درباره امضای قرارداد خرید مهمات و تجهیزات نظامی میان ایران و عراق خبرداده اند و کسانی هستند که از این ماجرا بهره برداری سیاسی و رسانه ای کرده اند . "

گزارش خبرگزاری رویترز باعث نگرانی گسترده ای در واشنگتن شده است ، حتی کارشناسان گفتند چنین معامله ای نقض تحریم های سازمان ملل درباره فروش جنگ افزارهای ایران است .
روز سه شنبه ، کاخ سفید و وزارت خارجه ، هردو اعلام کردند که دولت عراق این معامله را رد می کند . اما این قضیه تنها بعد ازآن بود که گزارش رویترز نیز باعث واکنش تند مخالفان سیاسی عراقی در بغداد شده بود .

ائتلافی از رهبران عراق به رهبری صالح مطلق ، معاون نخست وزیر، با صدور بیانیه ای در روز سه شنبه خشم شدید خود را ابراز داشته و اعلام کرد دولت نخست وزیر، نوری المالکی ظاهرا ً« پشت درهای بسته »با ایران معامله کرده است .

براساس بیانیه وزارت دفاع عراق که در روز سه شنبه منتشر شد ، درحقیقت ، عراق از مجموعه ای از کشورها پیشنهاد خرید جنگ افزار را دریافت کرده است . مساله ای که همچنان نامشخص مانده آن چیزی است که دولت مالکی با جدیت از ایران تقاضا کرده، ازجمله چنین پیشنهادی است ، و نیز میزان تأثیری که ممکن است این اقدام بر تحریم های موجود سازمان ملل داشته باشد.

وزیردفاع عراق گفت :" براساس نیاز نیروهای مسلح ما به برخی از مهمات برای جنگ افزارهای سبک و دوربین های مادون قرمز برای تأمین کمبود در برخی از یگان های نظامی ، چندین شرکت بین المللی پیشنهادهایی را به ما ارائه دادند ."

به گفته این وزیر، کشورهایی همچون بلغارستان ،جمهوری چک، لهستان، صربستان ، چین ، اوکراین و پاکستان این پیشنهادها را ارائه داده اند.علاوه بر این، سازمان صنایع دفاع ایران پیشنهاد خود را همراه با برنامه زمان بندی شده تحویل ارائه کرد.

دربیانیه آمده است :" ارجحیت به سایر شرکت ها داده شده و هیچ گونه قراردادی با این شرکت ایرانی امضاء نشده است."

در همین زمینه ، واشنگتن نیز با توجه به معامله تسلیحاتی خود با دولت مالکی پیش می رود . ماه گذشته ، کنگره امریکا درزمینه فروش برنامه ریزی شده 24 فروند بالگرد آپاچی ، موشک های هلفایر (نوعی موشک ضد تانک که می تواند از بالگرد یا هواپیما شلیک شود) و سایر جنگ افزارهای پیشرفته به عراق ،دست از مخالفت کشید .

درآن زمان ، مطلق، معاون نخست وزیرعراق ، از دولت امریکا خواست شرایط منتج از این معامله را مد نظرقرار دهد، چراکه این معامله از حقوق شهروندان عراقی که به دست ارتش عراق نقض شده است حمایت می کند، به ویژه که ارتش عراق همچنین تلاش می کند افراطی های سنی را به زور از شهر فلوجه بیرون کند.
اخبار سیاست خارجی - تیک

 


ویدیو مرتبط :
قرارداد الجزایر بین ایران و عراق در سال ۱۹۷۵

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اولین قرارداد نفتی زنگنه امضا شد/ جزئیات توافق جدید نفتی ایران – عراق



اولین قرارداد نفتی زنگنه , توافق جدید نفتی ایران عراق

اولین قرارداد نفتی زنگنه امضا شد/ جزئیات توافق جدید نفتی ایران – عراق

همزمان با برنامه‌ریزی وزارت نفت برای باز کردن پای شرکت‌های بزرگ نفت آمریکایی و اروپایی به صنعت نفت، اولین قرارداد نفتی وزارت بیژن زنگنه بین شرکت‌های ملی حفاری ایران و عراق امضا شد.

 هر چند سیاست وزارت نفت در دولت یازدهم ایجاد شرایطی به منظور بازگشت شرکت های بزرگ بین المللی نفت و گاز جهان به صنعت نفت ایران است، اما اولین قرارداد نفتی وزارت بیژن زنگنه با عراق امضا شده است.

از این رو شرکت ملی حفاری ایران و عراق (IDC) یک تفاهم نامه جدید همکاری به منظور خدمات آموزشی و دریافت گواهینامه‌های بین‌المللی توسط ایران به کارکنان نفتی عراق امضا کرده است.

بر اساس این توافق جدید نفتی تهران – بغداد، صنعت حفاری ایران با توجه به كادر مجرب، توان علمی، تخصصی و داشتن آموزشگاه حفاری در زمینه اجرای عملیات حفاری، مهندسی برق، مكانیك و سیال، تعدادی از كارآموزان شركت حفاری عراق را آموزش داده و گواهینامه بین‌المللی را صادر می‌كند.

در فاز دوم این همکاری، توافق شده است که همكاری‌ها در بخش‌های نظارت بر عملیات حفاری، حفاری جهت دار، كنترل فوران، HSE ، سیمانكاری، اسیدكاری، لوله مغزی سیار در دستور كار قرار بگیرد.

حمیدرضا گلپایگانی مدیرعامل شركت ملی حفاری در تشریح جزئیات بیشتر این قرارداد نفتی، با اشاره به گستره عملیاتی حفاری ایران از شمال تا جنوب كشور، حوزه های نفت و گاز خلیج فارس و در بیش از 10 استان كشور، گفت: این حوزه عملیاتی گسترده، نقش اساسی شركت مادر تخصصی ملی حفاری را در پاسخگویی به نیازهای صنعت نفت ایران به خوبی نمایش می دهد.

این مقام مسئول با اشاره به  حفر و تكمیل 3500 حلقه چاه نفت و گاز، ارائه متنوع ترین خدمات فنی و مهندسی و توان تخصصی كارشناسان و متخصصان به عنوان مزیت‌های صنعت حفاری ایران، تصریح کرد: در سه دهه گذشته تاكنون تمامی فرایندهای مربوط طراحی، مهندسی، اجرای عملیات پشتیبانی كالا و مواد با برنامه‌ریزی و استفاده از توانمندی متخصصان ایرانی انجام شده است.

وی با اشاره به توان مهندسی صنعت حفاری ایران، تصریح کرد: با توجه به اینكه مطالعات مهندسی، سرآغاز اجرای هر پروژه عملیاتی است از این رو شركت ملی حفاری همواره به تقویت مدیریت مهندسی توجه ویژه‌ای داشته است، به طوری‌كه هم اكنون تمامی فعالیت‌ها با نظارت مهندسی، برنامه‌ریزی، طراحی و اجرا می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به توان داخلی صنعت حفاری ایران در ارائه بسته كامل خدمات فنی و این صنعت بخش بالادستی صنعت نفت، تبیین کرد: هم اکنون متخصصان نفتی ایران با داشتن امكانات، تجهیزات و تخصص بالا، متنوع‌ترین خدمات جنبی چاه‌های نفت و گاز در زمینه لوله مغزی سیار، اسیدكاری، سیمانكاری، حفاری با هوا، لوله گذاری، حفاری فرو تعادلی و حفاری جهت دار را ارائه می کنند.

وی با یادآوری ایجاد و تاسیس آموزشگاه تكنولوژی، كادر آموزشی مجرب و بر اساس استانداردهای روز مجهز در صنعت حفاری، یادآور شد: در حال حاضر ایران، توان ارائه خدمات در زمینه عملیات حفاری، خدمات فنی و مهندسی، آموزش تئوری و عملی حفاری چاه های نفت و گاز را به تمامی كشورهای منطقه به ویژه كشور عراق دارد كند.

این تفاهم نامه نفتی بین حمیدرضا گلپایگانی شركت ملی نفت حفاری ایران و محمد احمد بطوش الربیعی قائم مقام شركت حفاری عراق امضا شده است./مهر