اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عده‌ای در خیابان راه می‌رفتند اتفاقی مدیر سهام عدالت شدند!



اخبار,اخباراجتماعی,مدیر سهام عدالت


 اجتماعی - عده‌ای در خیابان راه می‌رفتند اتفاقی مدیر سهام عدالت شدند!

مدیر عامل قبلی یکی از این بنگاه‌ها که از دولت قبل در آنجا بود 1800 میلیارد تومان را با خود به خارج از کشور برده بود، که در صحن علنی دست به دامن وزارت اطلاعات شدیم، مردم که روحشان هم از موضوع بی خبر است مگر کسی می‌داند که اینها چگونه انتخاب شده اند، یا چه کسانی اینها را انتخاب کرده است.

سهام عدالت که در دولت نهم با هدف اعلامی کاهش فاصله طبقاتی و نقش دادن به عموم مردم در اقتصاد کشور اجرایی شد بعد از حدود هشت سال به گره کوری در اقتصاد ایران تبدیل شده است. اگر چه در دو مورد، سود کمی به برخی دارندگان این سهام پرداخت شد ولی وضعیت مالکیت سهام، مدیریت ان و قیمت و ارزش برگه‌هایی که به مردم داده شده، روز به روز با ابهامات بیشتری همراه شده است.

به گزارش «تابناک»، در شرایطی که هم دولت و هم مجلس مدعی اماده کردن لایحه و طرح‌هایی برای تعیین سرنوشت سهام عدالت هستند، 96 هزار تومان سهام عدالت که دولت و دریافت‌کنندگان سهام از ان سهم 40 و 60 درصدی دارند همچنان با متولیانی ناشناس و بدون مدیریت قابل نظارت است.

پور ابراهیمی نماینده کرمان و نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با تابناک، در این باره می‌گوید: موضوع سهام عدالت به جای اینکه توضیع عادلانه منابع دولت برای کمک به خانوارها باشد، تبدیل شده به یک انتظار دست نیافتنی به عنوان یک برگه غیر منطقی و بی ارزش.

سهام عدالت از سال 1385 شروع شده است حتی برخی از دارندگان این سهام از دنیا رفته اند، یک بار فقط در سال 87 به دارندگان این برگه ها سود داده شده است، ان هم به دلیل فضاهای خاصی بود که در آن زمان به وجود آمده بود، این عدم احساس مالکیت از سوی خانوارها، این را به یک چالش اجتماعی عظیم از نظر خانوارها تبدیل کرده است.

45 میلیون نفر دارنده سهام عدالت از ما می پرسند این برگه بی خاصیت چیست که به دست ما داده‌اند و به چه دردی می خورد، شما تصور کنید که به شما کاغذی داده باشند و بر روی آن نوشته شده باشد نصف تهران مال شماست، خوب هر کس دیگری باشد آن را پاره می کند و دور می اندازد.

مردم ما مالک یک برگه بی‌ارزشی هستند که هیچ هویتی از سهام عدالت در آن وجود ندارد، از طرف دیگر وضعیت مشابهی در دولت وجود دارد، دولت در حال حاضر با یک وضعیت بغرنجی در حال نظارت سهام عدالت است، زمانی که از دولت سوال می شود در خصوص سهام عدالت اعلام می کند که سهام عدالت ربطی به دولت ندارد.

ما بررسی کردیم حداقل 40 درصد از سهام بزرگترین شرکت های تولیدی به سهام عدالت اختصاص یافته است، 250 نفر را ما شناسایی کرده ایم که هیات مدیره این شرکت های بزرگ هستند، این 250 نفر به صورت عنکبوتی یک شبکه مافیایی تشکیل داده اند، که به هیچ کس پاسخگو نیستند.

ما نمی دانیم حتی از وزیر اطلاعات هم سوال کردیم این 250 نفر به کجا پاسخ می دهند که ما سراغ آنها برویم. در حال حاضر سهام عدالت، رها شده ترین بنگاه اقتصادی در کشور است، در سالهای آینده خواهید فهمید که چه بلایی از سوی سهام عدالت بر سر مردم آمده است، ما سال گذشته یک مورد به برسی وضعیت، شرکت ملی مس پرداختیم که دید چه اتفاقاتی در آنجا روی داده بود.

مدیر عامل قبلی که از دولت قبل در آنجا بود 1800 میلیارد تومان را با خود به خارج از کشور برده بود، که در صحن علنی دست به دامن وزارت اطلاعات شدیم، مردم که روحشان هم از موضوع بی خبر است مگر کسی می‌داند که اینها چگونه انتخاب شده اند، یا چه کسانی اینها را انتخاب کرده است.

سوال ما این است که این افراد چگونه به این راحتی می تواندد شبکه تشکیل دهند و برای خودشان مافیا شوند، این شرکتها به دلیل اینکه منابع ندارند بیاورند تبدیل به یک چالش بزرگ شده اند، از زمانی که این شرکتهای بزرگ وارد سهام عدالت شده‌اند یک بار هم نتوانسته اند افزایش سرمایه بدهند.

مگر می شود شرکتی افزایش سرمایه ندهد و بخواهد طرح توسعه ارائه دهد، از طرف دیگر، دولت در حال حاضر کسری اعتبار دارد، و با پیش بینی هایی که شده است تا آخر سال 7 هزار میلیارد کسری خواهد داشت، دولت در حال حاضر به خاطر قانون شکنی و عدم حذف دهک های پر درامد دچار کسری خواهد بود.

از طرف دیگر در دو سال گذشته روی هم رفته 20 هزار میلیارد اعتبار به بخش عمران تزریق نشده است، این در حالی است که خالص مطالبات دولت از سهام عدالت حدود 35 تا 37 هزار میلیارد تومان است، چرا دولت مطالبات خودش را نمی‌خواهد.

اینها یک حلقه نه دولتی نه خصوصی و نه مردمی هستند که دارند از سهام عدالت به نفع خود استفاده می‌کنند. این مافیا در اقتصاد کشور مفهومی ندارد، چه کسانی دنبال این هستند که این وضعیت شفاف نشود، چه کسانی از این وضعیت سود می برند ، جالب این هست که اینها جریان نیستند، یعنی سیاسی نیستند و یک بحث سیاسی قوی به نظر می رسد که پشت آن نیست اما کسی هم نیست که به آن رسیدگی کند.

البته اخیرا اتفاقاتی در حال وقوع است و می خواهیم کاری کنیم که خالص مطالبات مردم را جدا کنیم و در بورس به مردم عرضه کنیم تا برگه‌های سهام به یک تا یک ونیم میلیون در بورس قابل معامه شود. دولت هم 36 هزار میلیارد تومان خود را خواهد گرفت.

وی در پایان بار دیگر تاکید کرد که این 250 نفر به دلیل اینکه دولت حوصله بررسی این موضوع را ندارد تبدیل به مافیا شده‌اند و مدیران آنها و کسانی که در هیات مدیره‌ها عضو هستند کسانی بودند که در خیابان برای خود راه می‌رفتند و به یک باره شاهین پادشاهی بر شانه آنها نشسته است.


  اخبار اجتماعی - تابناک


ویدیو مرتبط :
پرونده ی سهام عدالت به کجا ها رسیده و عاقبت سهام عدالت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سرانجام پرونده سهام عدالت کارگران



 

 

 

سرانجام پرونده سهام عدالت کارگران

 

صالحی در خصوص روند توزیع فرمهای سهام عدالت نیز با تاکید بر اینکه تاکنون پس از تصمیم جدید در مورد واگذاری سهام عدالت، توزیع جدیدی در مورد فرمهای سهام عدالت صورت نگرفته است، افزود: بیشترین مسئله و بحث در زمینه سهام عدالت کارگران مربوط به چگونگی آغاز واگذاریها بود که به نتیجه رسید.

پس از ماهها کشمکش بر سر واگذاری سهام عدالت به کارگران، سرانجام این نوع واگذاری در 4 مرحله و از اواخر مرداد ماه امسال کلید می‌خورد.

از زمان آغاز به کار شناسایی و واگذاری سهام عدالت به اقشار مختلف جامعه از سوی دولت، کارگران به عنوان یکی از بزرگترین گروههای مشمول در انتظار اعلام زمان واگذاری سهام عدالتشان بوده اند. هرچند آنها تصور داشتند که یکی از اولین گروههایی خواهند بود که پس از اقشار ضعیف موفق به دریافت سهام عدالت می شوند ولی این مسئله به واقعیت نپیوست و آنها در آخرین مرحله واگذاری سهام عدالت قرار گرفتند.

آخرین گروه سهام عدالتی ها به صف شدند

بر اساس این گزارش، مقامات و مسئولان کانونها و شوراهای اسلامی کار در دوره زمانی که سهام عدالت به گروههای مختلف اجتماعی واگذار می شد واکنشها و اظهار گلایه های فراوانی از تاخیر در زمان واگذاری سهام عدالت به کارگران مطرح کردند. هم اکنون تعداد کارگران شاغل در بنگاهها و واحدهای تولیدی کشور بیش از 7.5 میلیون نفر است که سهام عدالت به همه آنها تعلق نمی گیرد.

یکی از دلایل عدم امکان واگذاری سهام عدالت به همه کارگران، دریافت سهام توسط برخی از آنها در قالبها و به صورتهای دیگری است که این اقدام از تعداد مشمولان آنها کم می کند. هرچند از سال گذشته وزارت کار موظف به شناسایی آمار واقعی کارگران مشمول دریافت سهام عدالت و اعلام آن به وزارت اقتصاد شده بود ولی تاکنون در این زمینه گزارش و آمار عملکردی منتشر نشده است.

مشمولان واقعی چند نفرند؟

با فراز و نشیب های فراوان و تایید و تکذیب های زیادی که حداقل در یکسال گذشته در مورد واگذاری سهام عدالت کارگران مطرح شد و حتی در یکی دو مرحله نیز اقداماتی آغاز و پس از اندکی نیز متوقف شد، این بار بالاخره درخواست کارگران نتیجه داد و برنامه واگذاری به گروههای مختلف کارگری مشمول دریافت سهام عدالت نیز مشخص شد.

ولی الله صالحی عضو شورای عالی کار در گفتگو با مهر با اعلام اینکه هم اکنون با قرار دادن کارگران در 4 گروه ساختمانی، فصلی، قراردادی و رسمی کار واگذاری سهام عدالت کارگری به زودی آغاز خواهد شد، گفت: انتظار می رود بر اساس پیش بینی های انجام شده واگذاریها از اواخر مرداد و یا اوایل شهریورماه جاری آغاز شود.

گروههای 4 گانه کارگری مشمول سهام عدالت

وی با تاکید بر اینکه واگذاری سهام عدالت به کارگران یک سری برنامه ریزیها و مقدماتی لازم داشت، اظهار داشت: اینکه مکانیسم واگذاری سهام عدلت کارگران از چه طریق باشد نیاز به برخی هماهنگی ها بین وزارت کار و امور اقتصادی و دارایی داشت.

صالحی ادامه داد: با اقدامات و هماهنگی های صورت گرفته بین وزارت کار، اقتصاد و تشکلهای صنفی کارگری از طریق اولویت بندی صورت گرفته، به زودی واگذاری سهام عدالت کارگران را آغاز می کنیم.

واگذاری به گروهها در چند مرحله

وی خاطر نشان کرد: کارگران ساختمانی اولین گروهی از مشمولان دریافت سهام عدالت هستند که واگذاریها به آنها در چند مرحله انجام می شود. پس از آن نیز کارگران فصلی، قراردادی و نهایتا نیز کارگران رسمی قرار می گیرند که البته در هر یک از گروهها نیز کار چند مرحله ای انجام می شود.

این مقام مسئول کارگری تصریح کرد: تعداد کارگران مشمول دریافت سهام عدالت آمار بالایی است که با تصمیمات اتخاذ شده واگذاریها صورت می گیرد.

هنوز فرمی توزیع نشد

صالحی در خصوص روند توزیع فرمهای سهام عدالت نیز با تاکید بر اینکه تاکنون پس از تصمیم جدید در مورد واگذاری سهام عدالت، توزیع جدیدی در مورد فرمهای سهام عدالت صورت نگرفته است، افزود: بیشترین مسئله و بحث در زمینه سهام عدالت کارگران مربوط به چگونگی آغاز واگذاریها بود که به نتیجه رسید.

وی در زمینه کارگرانی که سهام ترجیحی دریافت کرده اند نیز توضیح داد و گفت: اتفاقا در این زمینه نیز طی برگزاری جلسات صحبت شد ولی چون تعداد کارگرانی که سهام ترجیحی دریافت کرده اند قابل توجه نیست این مسئله در روند کلی واگذاریها تاثیر گذار نخواهد بود.

سهام ترجیحی در روند کلی کار تاثیری ندارد

عضو شورای عالی کار در این رابطه که مدتی پیش سازمان خصوصی سازی اعلام کرد که به کارگرانی که سهام ترجیحی گرفته اند سهام عدالت تعلق نمی گیرد، اظهار داشت: بیشتر کارگرانی که به دلیل افزایش سطح انگیزه در کار از سهام ترجیحی در واحدهای تولیدی خود بهره مند شده بودند هم اکنون از صحنه کار و کارگری خارج شده اند و بازنشسته هستند.

صالحی تاکید کرد: بازنشستگان نیز در قالب تامین اجتماعی توانسته اند از سهام عدالت بهره مند شوند؛ بنابراین درصد زیادی از کارگرانی که هم اکنون مشغول به کار هستند سهام ترجیحی نگرفته اند و مشمول سهام عدالت می شوند. باید گفت کارگرانی که موفق به دریافت سهام ترجیحی شده بودند در ردیف کارگران رسمی قرار می گرفتند.

قانون سهام ترجیحی فقط برای رسمی ها بود

وی خاطر نشان کرد: بر اساس قوانین گذشته فقط کارگران رسمی می توانستند از سهام ترجیحی بهره مند شوند و کارگران قراردادی مشمول دریافت سهام عدالت نبودند؛ هرچند که طی سالهای گذشته واگذاری سهام ترجیحی به کارگران بسیار کم شده بود.