اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

عبداللهی هم به قطعه هنرمندان بدرقه شد


پیکر مرحوم مصطفی عبدالهی در میان اشک‌ها و اندوه خانواده و همکاران تئاتری‌اش به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) بدرقه شد.

خبرگزاری ایسنا: پیکر مرحوم مصطفی عبدالهی در میان اشک‌ها و اندوه خانواده و همکاران تئاتری‌اش به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) بدرقه شد.

پس از آنکه مصطفی عبدالهی کارگردان و بازیگر سینما و تئاتر بعد از 14 سال استقامت با بیماری سرطان روز پنجشنبه 31 اردیبهشت ماه در بیمارستان درگذشت‌، مراسم تشییع‌ پیکر او صبح 2 خرداد ماه در تالار وحدت برگزار شد.

میکائیل شهرستانی: او رنج کشید اما راضی بود

در این مراسم که تعدادی از همکاران او هم حضور داشتند‌ و خبر درگذشت مهران دوستی گوینده رادیو اندوه حاضران را بیشتر کرد‌، میکائیل شهرستانی‌ از دوستان صمیمی مصطفی عبدالهی که این اواخر با توجه به بیماری عبدالهی سرپرستی تمرین گروه نمایشی «در اعماق» را به کارگردانی این هنرمند برعهده داشت‌ در سخنانی گفت: هرگز فکر نمی‌کردم روزی فرا برسد‌ که من بالای جسم بی‌جان برادرم «مصطفی» بایستم و گرداننده چنین مجلسی باشم.

او با اشاره به فیلم «مسیر سبز» که شخصیت محوری آن طی معجزه‌ای سالیان سال عمر می‌کند، گفت: در انتهای این فیلم جمله‌ی تکان‌دهنده‌ای گفته می‌شود و آن هم این است که سال‌ها به عمر من افزوده شد اما در این مدت شاهد از دست دادن دوستان و نزدیکانم بودم.

این بازیگر و کارگردان تئاتر افزود:بودن در جهانی که زیستن در آن خیلی با ارزش نیست‌، سخت است. مصطفی عبدالهی رنج کشید اما راضی بود و تا آخرین لحظه کار کرد و بیماری را بهانه قرار نداد.

شهرستانی ادامه داد: مصطفی عبدالهی تلاش کرد، وظیفه انسانی و فرهنگی خود تا آخرین لحظه انجام بدهد به طوری که درباره آخرین اثرش «در اعماق» که این روزها در تئاتر شهر اجرا می‌شود، وقتی پیشنهادی می‌خواستیم با وجود ناخوش احوالی چشمانش را باز می‌کرد و پاسخ می‌داد.

او اظهار کرد: تئاتر برای ما و نیز برای مصطفی هم درد است و هم درمان، اما خواهش می‌کنم خودتان را آزار ندهید. من دلم تنگ می‌شود اما غصه‌اش را نمی‌خورم. چون او در روزهای پایانی عمرش بسیار رنج کشید.

شهرستانی همچنین به همسر مصطفی عبدالهی اشاره و اظهار کرد: عبدالهی در این 15 سال با این هیولا جنگید، چون بانو ناهید کنارش بود و اگر پشتیبانی او وجود نداشت، خیلی زودتر او را از دست داده بودیم هرچند معتقدم الان او تولد دوباره‌ای دارد.

میکائیل شهرستانی همچنین با بیان اینکه قانون جدیدی وضع شده که نمی‌دانم مسئول آن کیست و امیدوارم تجدید نظری در آن شود گفت: به مصطفی عبدالهی برای نمایش «در اعماق» فقط 15 روز فرصت اجرا داده شد آن هم با وضع و حالی که او داشت.

او همچنین گلایه کرد از اینکه برخی افراد فقط در مراسم ختم حضور پیدا می‌کنند و گفت:البته نمی‌خواهم جایی که مصطفی ناظر است، گلایه کنم اما ای کاش بیشتر قدر هم را بدانیم چون لااقل می‌توان این دوران سخت را باهم طی کرد.

اظهارات مرادخانی در مراسم تشییع عبدالهی

در ادامه علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز تاسف از اینکه در اولین روز هفته برای عزیزی در تالار وحدت جمع شده‌ایم که دوست داشتیم همراه با خود او کارش را در تئاتر شهر تماشا کنیم، گفت: قرار ما با مصطفی عبدالهی همین بود، چون حدود یک ماه قبل که با هم صحبت کردیم و او مسائل و مشکلاتش را گفت، قرار گذاشتیم بدون توجه به آنها کارش را پی بگیرد و صادقانه همین کار را انجام داد.

او با تسلیت به همسر و فرزندان مصطفی عبدالهی خطاب به حاضران در مراسم گفت: امیدوارم قدم‌هایتان در شادی‌های هنرمندان و بزرگداشت‌هایشان با حضور خود آنها باشد.

مرادخانی همچنین پس از ذکر چند دعا و آمین گفتن حاضران از خدا خواست که روح مصطفی عبدالهی را متعالی کند.

صادقی: او یک هنرمند تراز اول بود

قطب‌الدین صادقی همکار و دوست قدیمی مصطفی عبدالهی هنرمند دیگری بود که سخنانی را درباره این هنرمند تازه درگذشته مطرح کرد.

او با خواندن ابیاتی از فردوسی که مربوط به ماجرای بعد از مرگ رستم است‌، گفت: من سه دهه در خدمت مصطفی عبدالهی بودم چه آن زمانی که از فرنگ آمدم و در دانشگاه تدریس می‌کردم و چه بعدها که گروه هنر را پایه ریزی کردیم.

او یادآور شد: در این سی سال 70 اثر را کار کردیم که در حدود نیمی از آنها مصطفی نقش محوری داشت. او یک هنرمند تراز اول و یک رفیق والا مقام بود و توانایی‌اش در حرفه خود چنان بود که از شخصیت‌های معاصر و دلقک تا کلاسیک را با مهارت بازی می‌کرد.

صادقی ادامه داد: آنچه جایگاه او را میان اهل فن و جامعه زیاد کرد، فقط هنرش نیست بلکه اخلاق انسانی و ارزشمند او بود چرا که مثل شاهزادگان هزار و یک‌شب بود.

این بازیگر و کارگردان در ادامه سخنان خود گفت: یکی از دشواری‌های مصطفی عبدالهی اخراج او و 60 هنرمند دیگر در دولت قبل بود که 6 نفر از آنها بیمار سرطانی بودند و حقوق و بیمه‌اشان قطع شد. با این حال او نه خود را به تمارض زد و نه تکدی‌گری کرد.

وی با بیان اینکه مصطفی عبدالهی به رقم آگاهی از سرنوشت تلخی که داشت،کارش را ادامه داد،گفت: این رفتار او درس بزرگی از هنرمند بودن برای ماست آن هم در روزگاری که ممکن است، اغلب اوقات شرایط بر وقف مراد ما نباشد. ضمن اینکه به کارشکنی‌های این مدیران کوچولوی عقده‌ای که وقتی به میزی می‌رسند کارشان جلوگیری از کارهای ماست‌، نباید وقعی بگذاریم.

قطب‌الدین صادقی در پایان سخنان خود باتاکید بر اینکه همه ما دربرابر مرگ که حق است، تسلیم هستیم گفت: تنها کاری که می‌توانیم بکنیم که مرده‌هایمان را دوست داشته باشیم و من هم هیچ ابایی ندارم از اینکه بگویم مصطفی را از برادرم بیشتر دوست داشتم.

ایرج راد: او همواره عاشق تئاتر بود

ایرج راد مدیرعامل خانه تئاتر هم در سخنانی از شرافت تئاتری‌ها احساس مسئولیت و وظیفه شناسی آنها گفت و افزود: مصطفی عبدالهی شاخصه هنرمندانی بود که بدون ادا و اطوار کار فرهنگی برای مردم و جامعه انجام می‌دادند. او همواره عاشق تئاتر بود و در راه فرهنگ و هنر مملکت تا جایی که می‌توانست،تلاش کرد.

او با اشاره به مجید بهرامی و بهرام ریحانی که مدت‌ها به مرگ لبخند می‌زدند گفت: مصطفی عبدالهی هم 14 سال به مرگ قهقهه زد. او یک اسطوره است که می‌آموزه چگونه زندگی کنیم.

در این مراسم محمد شفیعی –مدیر کل هنرهای نمایشی- ، پیمان شریعتی –معاون این اداره-‌، گلچهره سجادیه ‌، سعید اسدی‌، هادی مرزبان‌، آتش تقی‌پور‌، بیوک میرزایی‌، خسرو احمدی‌، شکر خدا گودرزی‌، هدایت هاشمی‌، کاظم هژیر آزاد‌، رضا صابری‌، شهرام کرمی‌، پریسا مقتدی‌-مدیر تئاترشهر-،‌ کاوه آهنین جان‌، اصغر همت، رضا بنفشه‌خواه‌، حسین پارسایی‌ و قادر آشنا‌ از جمله چهره‌های حاضر در این مراسم بودند.

رسول نجفیان نیز قطعات شعری را خواند.

همچنین پیکر مرحوم مصطفی عبدالهی پس از خواندن نماز توسط حجت‌الاسلام دعایی به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) تشییع شد.


ویدیو مرتبط :
گریه و اندوه هنرمندان در مراسم بدرقه با سیروس گرجستانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیكر نادیا دلدار گلچین در میان بغض و اندوه پدر و مادرش به قطعه هنرمندان بدرقه شد



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

پیكر نادیا دلدار گلچین در میان بغض و اندوه پدر و مادرش به قطعه هنرمندان بدرقه شد

پیكر نادیا دلدار گلچین در میان اندوه خانواده و همكارانش به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه شد.

به گزارش ایسنا، در مراسم خاكسپاری این هنرمند كه امروز 26 مرداد ماه از مقابل تالار وحدت برگزار شد، نادر گلچین، پدر نادیا دلدار گلچین كه در عرصه‌ی موسیقی فعال بوده است، در شرایطی كه به سختی سخن می‌گفت یادداشت كوتاهی را درباره‌ی دخترش خواند.

او گفت: در این گونه مواقع، صحبت‌ كردن برای پدری كه عزیزش را از دست داده خیلی مشكل است پس چون بداهه گویی دشوار بود یادداشتی را برای معرفی دخترم نوشتم.

نادر گلچین در این یادداشت با تشكر از حاضران و هنرمندان تئاتر‌، سینما و تلویزیون كشور، خطاب به حاضران ادامه داد: از شما سپاسگزارم كه برای خاك‌سپاری شاخه گلی كه دختر من است به این مكان آمده‌اید. دختری مهربان و خانواده دوست كه كینه در دلش راهی نداشت با اینكه دختر عموهایش همكار او بودند، هرگز بغض و حسدی نسبت به آنها نداشت. نادیا دور از جنجال و هیاهو مردانه روی پای خود ایستاد و همه را دوست می‌داشت، او همیشه قانع بود.

پدر نادیا دلدار گلچین در بخش پایانی سخنانش گفت: تا نفس باقی است جایگاهش در سینه تنگ من است. نادیا با ما نیست ولی در هرگوشه و كناری خاطرات تلخ و شیرینش را به یاد می آورم.

منیژه دلدار گلچین ـ دختر عموی نادیا ـ كه دوست و همبازی او بوده اجرای این برنامه را برعهده داشت.

منیژه گلچین به یاد دخترعمویش چندین قطعه شعر خواند و گفت: نادیا در بین ما حضور دارد، در دل شما حضور دارد و بابت این همه دلهای عاشق خداوند را شاكرم.

وی ادامه داد: می‌گویند ایستادگی را از سرو آموخت. نادیا از سرو ایستاده‌تر بود، در تحمل كردن سختی‌ها بی‌نظیر بود، او سرو ایستاده ما بود. پاره‌ای از تن ما بود كه رفت، ما دلمان برایش خیلی تنگ می‌شود.

سپس مرجانه گلچین دیگر دخترعموی نادیا گلچین و بازیگر تئاتر سینما و تلویزیون در سخنان كوتاهی گفت: نادیا به دلیل بیماری‌اش در سال‌های گذشته درد و رنج فراوانی را تحمل كرد و هرگز امیدش را از دست نداد، نگاهش به فرداهای روشن بود.

وی ادامه داد: از همه همراهان خانواده و كسانی كه او را ترك نكردند قدردانی می‌كنم. خداوند این توفیق را بدهد كه در نبود ما هم این چنین برایمان سوگواری كنند.

در ادامه‌ی مراسم تشییع، داریوش اسدزاده دیگر هنرمند با سابقه تئاتر سینما و تلویزیون كه چندین همكاری با نادیا گلچین داشته است در سخنان كوتاهی گفت: توان گفتارم نیست. نه توان جسمی دارم و نه روحی زیرا یكی از هنرمندان و عزیزانمان را از دست داده‌ایم. نادیا خانمی با وقار،‌متین و استوار بود. درگذشت او را به خانواده‌اش تسلیت می‌گویم.

در بخش دیگری از این مراسم سید احمد میر علائی ـ مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی ـ با تسلیت گویی برای درگذشت نادیا دلدار گلچین گفت: اتفاقی كه امروز به دلیل آن جمع شده‌ایم، برای تك تك ما می‌افتد. مهم این است كه زندگی همین جا نیست و همین جا تمام نمی‌شود. خوش به‌حال كسانی كه در میسر زندگی‌شان زندگی كردن را تجربه می‌كنند و نه فقط زنده بودن را و خانم گلچین از جمله این افراد بود.

وی با یادآوری بیماری طولانی مدت نادیا گلچین ادامه داد: هرچند مدت‌ها دچار بیماری بود ولی هرگز گلایه‌ای نكرد. همه اندوخته‌هایش را هزینه درمان كرد اما با مناعت طبع و آبروداری زندگی كرد.

میرعلائی ادامه داد: ائمه می‌گویند به حساب خود برسید، پیش از اینكه به حسابتان برسند. خانم گلچین انشاء الله جزو آمرزیده شدگان درگاه خداوند است. به ویژه اینكه در این ماه عزیز كه ماه مهمانی خدا است، از دنیا رفتند.

مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی حج واجب و بستر بیماری را دو عامل آمرزیده شدن افراد دانست و اضافه كرد: ما اینجا جمع نشده‌ایم كه خودنمایی كنیم، جمع شده‌ایم هنرمند خوب بزرگ و انسانی را بدرقه كنیم. مسیر هنرمندانه این نیست كه همكار هنرمندان را در بیمارستان چشم به راه بگذاریم برایش شماره حساب معین كنیم و دیگران را تشویق كنیم كه برایش پول بریزند.

وی با انتقاد از عملكرد بعضی از هنرمندان برای تامین هزینه درمان همكاران بیمارشان افزود: پیگیری برای تامین هزینه‌های درمان خیلی مهم است اما شرایط باید تغییر كند تا كسانی كه با آبرو زندگی می‌كنند، بی‌اعتبار نشوند. باید چند تا از سردمداران هنرمند و مسئول ما مرده باشند كه ما برای هنرمندی در حد و اندازه‌ی خانم گلچین شماره حساب بدهیم. اینها برای خودنمایی است، وای بر ما!

میرعلایی یادآور شد: ممكن است این بیماری برای تك تك ما پیش بیاید ما هم باید مسیری مثل خانم گلچین طی كنیم. او جهاد كرد و تمام زندگی‌اش را خرج بیماری‌اش كرد، اگر می‌خواهیم برای یكدیگر كاری كنیم باید آبرومند باشد.

احمد میرعلائی در پایان صحبتش از طرف وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جواد شمقدری معاون امور سینمایی و شجاعی مدیر صندوق حمایت از هنرمندان، درگذشت نادیا دلدارگلچین را تسلیت گفت و ادامه داد: خانم گلچین در ماه مهمانی خدا از دنیا رفتند و ان شاء الله قرین رحمت هستند. همیشه باید برای عاقبت به خیری همه دعا كنیم.

در ادامه فاضل جمشیدی هنرمند موسیقی به نمایندگی از خانه موسیقی ضمن تشریح آشنایی‌اش با نادیا دلدار گلچین گفت: از زمانی كه نهادهای مدنی تشكیل شده‌اند تا كنون دریافته‌ایم یكی از معضلات مهم هنرمندان ما كه این همه درباره‌اش صحبت می‌كنیم، بحث خدمات درمانی و اجتماعی است.

او با یادآوری شرایط دشوار نادیدا دلدار گلچین در طول دوران درمانش خاطرنشان كرد: در این شرایط بود كه فهمیدم معضلات بسیار بزرگی داریم كه بدون كمك دولت و نهادهای مدنی حل نمی‌شود.

جمشیدی با تاكید بر لزوم افزایش كف بیمه هنرمندان متذكر شد: كف بیمه هنرمندان بسیار پایین است و دولت و مجلس باید آن را دست كم سه برابر افزایش دهند كه امیدوارم نهادهای مدنی این مطالبات را از دولت بگیرند.

او با اشاره به تلاش‌های ایرج راد مدیرعامل خانه تئاتر برای حل مشكلات درمان هنرمندان بیمار ادامه داد: شاهد بودم آقای راد شخصا پشت در اتاق مسئولان نشست و سنوات نادیا دلدار گلچین را گرفت، اینها لازم است اما كافی نیست. نظام تامین اجتماعی درمورد هنرمندان باید تغییر كند. اگر نتوانیم این تغییرات ایجاد كنیم همچنان دچار مشكلاتی مشابه می‌مانیم.

به گزارش ایسنا،‌ بعد از سخنان فاضل جمشیدی، خانواده نادیا دلدارگلچین بر تابوت این هنرمند گردهم آمدند و با او وداع كردند.

سپس پیكر این هنرمند در میان اشك‌های پدر و مادر، دو دختر و دخترعموهایش به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) تشییع شد.

آخرین بیت شعری كه منیژه گلچین در بدرقه دختر عمویش خواند این بود:

شرح این هجران و این خونه جگر این زمان بگذار تا وقت دگر

به گزارش ایسنا، مجلس یادبود نادیا دلدار گلچین روز شنبه 28 مرداد ماه از ساعت 16 تا 17 و30 دقیقه در مسجد نور واقع در میدان فاطمی برگزار می‌شود.

ایرج نوذری ‌،اكرم محمدی‌، فلور نظری‌، فریده صابری‌، شكرخدا گودرزی‌، فاضل جمشیدی،‌ سارا اسكندری‌، داریوش اسدزاده‌ و ... از جمله هنرمندانی بودند كه در مراسم خاكسپاری نادیا دلدار گلچین حضور داشتند./ایسنا