اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

طیب نیا: اجرای اصل 44 از اولویت‌های دولت یازدهم است/ تعیین نرخ سود بانکی از سوی شورای پول و اعتبار



علی طیب نیا ,نتایج سفر روحانی به نیویورک

طیب نیا: اجرای اصل 44 از اولویت‌های دولت یازدهم است/ تعیین نرخ سود بانکی از سوی شورای پول و اعتبار

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این‌که جلسه مشترک دولت و مجلس در فضایی بسیار خوب و دوستانه برگزار شد اظهار کرد:‌رییس جمهور در این برنامه نتایجی از سفر خود به نیویورک را برای نمایندگان ملت توضیح دادند که بسیار مورد استقبال واقع شد.

علی طیب نیا درحاشیه مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان خصوصی سازی افزود: همچنین در این جلسه رییس جمهور گزارشی از اقدامات صورت گرفته در 44 روز دولت یازدهم به نمایندگان اعلام کرد.

وی با اظهار بی اطلاعی از توقف اجرای اصل 44 قانون اساسی اظهار کرد: بنده نیز نمی دانم منبع اصلی این حرف کجا بوده اما قطعا اجرای اصل 44 قانون اساسی و در راستای آن بهبود فضای کسب وکار کشور جزو اولویت‌های دولت یازده است و این دولت با تمام توان خود در این راه قدم خواهد گذاشت.

وی همچنین درباره بحث تعیین نرخ سود بانکی نیز گفت: این مساله جزو وظایف شورای پول و اعتبار است که باید در یکی از جلسات آن در صورت جلسه گنجانده شده و راجع به آن بحث و بررسی صورت گیرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین در پاسخ به سوالی که مشکلات اقتصادی فعلی را تا چه حد نتیجه تحریم‌ها می دانید تاکید کرد: نمی توان به صورت علمی در این رابطه صحبت کرد و نرخ دقیقی را گفت. اما قطعا مجموعه‌ای از تحریم‌ها مشکلات مدیریتی و برخی از دیگر عوامل دست به دست هم داده تا اقتصاد ایران با مشکلاتی که امروز در آن وجود دارد دست به گریبان شود. /ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
شورای پول و اعتبار درباره کاهش نرخ سود سپرده های بانکی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات تصمیمات جدید شورای پول و اعتبار/ تغییرات نرخ‌های سود بانکی اعلام شد



اخبار ,اخبار اقتصادی ,تغییرات نرخ‌های سود بانکی

 

اخبار اقتصادی - جزئیات تصمیمات جدید شورای پول و اعتبار/ تغییرات نرخ‌های سود بانکی اعلام شد

شورای پول و اعتبار در جلسه عصر امروز خود نرخ‌های جدید سود علی الحساب سپرده ها و تسهیلات بانکی، لیزینگ‌ها، نرخ سود تسهیلات خرید مسکن و تسهیلات مسکن مهر را تعیین کرد.

 بانک مرکزی اعلام کرد: یکهزار و یکصد و هفتاد و نهمین جلسه شورای پول و اعتبار روز سه شنبه مورخ 1393/4/3 برگزار شد.

در ادامه تصمیمات اتخاذ شده در جلسه روز سه شنبه مورخ 93/3/27 در خصوص نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی(مبادله‌ای) و تسهیلات اعطایی از سوی شرکتهای لیزینگ سیاستهای پولی و اعتباری به شرح ذیل به تصویب رسید.

ماده 1- شورای پول و اعتبار با توجه به تفاهم به عمل آمده توسط بانکها و موسسات اعتباری و بانک مرکزی در مورخ 93/2/8 در مورد نرخ سود علی الحساب سپرده های بانکی، با اعمال نرخهای مورد تفاهم (حداکثر 22 درصد برای سپرده های یک ساله) سود علی الحساب موافقت نمود.

تبصره 1- بانکها و موسسات اعتباری موظفند نرخ سود قطعی سپرده‌های خود را در قالب عقود اسلامی و بر اساس سودآوری، در پایان دوره پس از حسابرسی عملیات مالی آنها، پس از تایید بانک مرکزی و تصویب مجمع، تسویه نمایند.

تبصره 2- شرایط انتشار اوراق گواهی سپرده عام و خاص (میزان انتشار، نرخ سود علی‌الحساب، سررسید و .....) در اختیار بانک مرکزی خواهد بود.

ماده 2- حداکثر نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی بانکها و موسسات اعتباری معادل 22.0درصد تعیین می‌‌گردد. حداقل نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی هنگام عقد قرارداد بین بانکها و موسسات اعتباری و مشتری معادل 21.0درصد تعیین می‌شود.

تبصره 1- نرخ سود تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق حق تقدم تسهیلات بانک مسکن (عقد فروش اقساطی) معادل 16.0 درصد خواهد بود. نرخ سود تسهیلات خرید مسکن از محل صندوق پس‌انداز مسکن بانک مسکن نیز معادل 14.0درصد تعیین می‌شود.

تبصره 2- نرخ سود تسهیلات مسکن مهر درخصوص قراردادهای جدید برای دوره احداث در قالب عقود اسلامی معادل 11.0درصد و برای فروش اقساطی پس از احداث، معادل 12.0درصد تعیین می‌شود.

تبصره 3- نرخ سود مورد عمل شرکتهای لیزینگ معادل 22.0درصد تعیین می‌شود. دریافت هر گونه وجه اضافی از سوی شرکتهای مزبور برای اعطای تسهیلات ممنوع می‌باشد.

ماده3- نسبت سپرده قانونی برای انواع سپرده‌ها در بانک‌های تجاری و موسسات اعتباری (دولتی و غیردولتی) به طور یکسان و معادل 13.5درصد تعیین می‌شود. نسبت سپرده قانونی سپرده‌های بانک‌های تخصصی و شعب بانکها و موسسات اعتباری در مناطق آزاد معادل 10.0درصد تعیین می شود. نسبت سپرده قانونی صندوق پس انداز بانک مسکن بدون تغییر خواهد بود. منابع آزاد شده از محل تعدیل سپرده قانونی، ابتدا صرف تسویه بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی خواهد شد.

تبصره 1- نسبت سپرده قانونی سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز بانکها و موسسات اعتباری معادل 10.0درصد تعیین می‌‌شود.

تبصره 2- مجوز اعطایی به بانکها مبنی بر نگهداری تا سقف2.0 واحد درصد از سپرده‌های قانونی خود نزد بانک مرکزی (مرتبط با منابع سپرده‌ای) به صورت موجودی نقد (موضوع بخشنامه شماره مب/2412 مورخ 1387/6/28بانک مرکزی) به قوت خود باقی خواهد بود.

ماده 4- نرخ سود علی‌الحساب اوراق مشارکت شرکتهای دولتی و غیردولتی و شهرداری‌ها متناسب با سود انتظاری حاصل از طرح‌های موضوع سرمایه‌گذاری و در مقاطع سه ماهه پرداخت می‌گردد. حداکثر نرخ سود علی‌الحساب این اوراق معادل 22.0درصد تعیین می‌شود. لازم است مابه التفاوت سود قطعی حاصله پس از دوره مشارکت وفق مقررات موجود به دارنده اوراق پرداخت شود.

تبصره -  بازخرید قبل از سررسید این اوراق توسط بانکها امکان‌پذیر نمی‌باشد، لیکن معامله دست دوم اوراق مذکور در بانکها و بورس اوراق بهادار مجاز می‌باشد.

ماده 5-  سقف قابل انتشار اوراق مشارکت و صکوک (موضوع بانک‌ها، شهرداری‌ها و شرکتهای دولتی) با مجوز بانک مرکزی در سال 1393 به میزان 100 هزار میلیارد ریال خواهد بود. سقف انتشار اوراق مشارکت موضوع تبصره ذیل ماده 4 قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت برای اوراق منتشره با مجوز سازمان بورس اوراق بهادار، در سال 1393 به میزان 50 هزار میلیارد ریال تعیین‌ می‌گردد.

ماده 6- به بانک مرکزی اجازه داده می‌شود در سال 1393 و به منظور اجرای سیاستهای پولی تا سقف 100 هزار میلیارد ریال، اوراق مشارکت منتشر نماید. شرایط انتشار اوراق مشارکت بانک مرکزی از قبیل نرخ سود علی‌الحساب، سررسید، جریمه بازخرید قبل از سررسید و سایر شرایط مربوطه توسط بانک مرکزی تعیین می گردد.

ماده 7- نرخ سود صکوک منتشره با مجوز بانک مرکزی، متناسب با ارزش دارایی پایه صکوک و سررسید اوراق از سوی بانک مرکزی تعیین می‌گردد. بازخرید و معامله دسته دوم این اوراق تابع شرایط تبصره‌ ذیل ماده 4 خواهد بود.

تبصره - نرخ سود صکوک منتشره در بازار پول که با مجوز سازمان بورس اوراق بهادار صادر می‌شود و دارای ضمانت موسسات اعتباری می‌باشد، با هماهنگی بانک مرکزی تعیین می‌گردد.
اخبار اقتصادی - مهر