اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

طلایی: نظر دولت بر ابقای قالیباف است



محمدباقر قالیباف, انتخاب شهردار اینده تهران

طلایی: نظر دولت بر ابقای قالیباف است

منتخب مردم در چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه قالیباف اصلی‌ترین گزینه برای شهرداری تهران است، گفت: عده‌ای قصد منصرف کردن قالیباف از ماراتن شهرداری را دارند.

مرتضی طلایی در گفت‌وگو با فارس، در خصوص انتخاب شهردار اینده تهران، گفت: در شرایط کنونی مردم و حتی دولت یکسری انتظارات از شورای شهر دارم که با حوزه زندگی مردم بازی نکند و بپذیرند که انتخاب شهردار با عقل 31 نفر انجام شود نه یک گروه و جریان خاص.

منتخب مردم در شورای چهارم اضافه کرد: اعضای شورا باید بتواند فردی با شاخص‌های مناسب انتخاب کنند و با قسمی که قرار است در روز تحلیف یاد کنند با ایمان و انصاف نسبت به تعیین شهردار اقدام کند.

منتخب مردم در چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه در درون شورا اعضا باید با همبستگی شهردار را انتخاب کنند، گفت: نه اینکه انتخاب  شهردار منجر به تقابل گرایش‌های سیاسی شود.

وی ادامه داد: شاخص و تراز باید قرار دهیم و از هر کس از اعضاء که رفتاری نامناسب سرزد و به اختلافات دامن زد در این تراز قرار نگیرد و به جامعه معرفی شود.

طلایی یادآور شد: در شرایطی که همه صحبت از اعتدال می‌کنند انتخاب شهردار تهران باید در چارچوب اعتدال باشد و نباید در آن افراط و تفریط وجود داشته باشد.

به گفته منتخب مردم در شورای چهارم، گزینه‌ای باید برای شهرداری انتخاب شود که همسو با مجلس، دولت و سایر نهادها باشد. باید شهردار را حمایت کنند تا کار در شهر انجام شود.

وی اضافه کرد: اگر قرار باشد شهرداری انتخاب شود و زمینه‌ای کشاندن آن بر جریان‌های سیاسی باشد و وقت‌ها صرف مسائل حاشیه‌ای شود کارها به درستی انجام نخواهد شد.

طلایی اضافه کرد: برخی از چهره‌ها که به ساختمان بهشت وارد می‌شوند آغاز حاشیه‌سازی هستند، اعضاء شورا باید دقت کنند چرا که شورای شهر تهران الگوی کشوری است و اگر شورای چهارم موفق نشود تأثیرمنفی آن بر سایر شوراها خواهد بود و اگر موفق عمل کند برای سایرین نیز پایلوت است.

به اعتقاد طلایی، امروز مدل پیشرفت در کشور تهران است و شهرداری نیاز داریم که در صندلی هیئت دولت بنشیند در جلسات حضور داشته باشد لذا باید این شهردار در تراز دولت باشد و بتواند این جایگاه را ارتقاء دهد.

وی در پاسخ به این پرسش که شهردار تهران در جلسات هیئت دولت حضور پیدا می‌کند، گفت: طبق قانون باید شهردار در جلسات حضور داشته باشد البته براساس شنیده‌ها قرار است شهردار در این دوره در جلسات هیئت دولت حضور داشته باشد.

منتخب مردم در چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران بیان کرد: با فضایی که موجود است دغدغه دارم و احساس و برداشت من این است که عده‌ای می‌خواهند قالیباف را از حضور ماراتن شهردار تهران منصرف کنند.

وی ادامه داد: برخی عملیات روانی سنگینی ایجاد کرده‌اند تا از آمدن قالیباف جلوگیری کنند، چون می‌دانند شخصیت قالیباف به گونه‌ای است که آن دسته از اصولگرایان و اصلاح‌طلبان که انصاف و حق طلبی بر آنها حاکم است به قالیباف رأی می‌دهد به همین دلیل عده‌ای نگران هستند و دست به تخریب قالیباف می‌زنند.

به گفته طلایی؛ آدم‌های منصف، معتدل، آینده‌نگر چه اصلاح طلب، چه اصول‌گرا می‌دانند که قالیباف می‌تواند این مجموعه را به خوبی اداره کنند و حتما به وی رأی خواهند داد.

منتخب مردم در چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: این روش تکراری است و تخریب کن و فرار کن اما عده‌ای از این مدل برای تخریب قالیباف استفاده می‌کنند و با یکسری ادعا و دروغ‌های عجیب و غریب به دنبال این هستند که صدایشان را بلند کرده و نگذارند مردم پاسخ‌های شفاف را بشنوند.

به اعتقاد طلایی کانون‌های قدرت جدیدی در فضای سیاسی کشور در حال شکل‌گیری است و می‌خواهند در عرصه انتخاب شهردار ورود کنند.

وی اضافه کرد: تهران نیاز به به دایه‌های مهربان‌تر از مادر ندارد 31 نفر عضو شورا می‌دانند چه کاری کنند؛ ضمن احترام به سلایق یکدیگر قطعا به جمع‌بندی مناسب می‌رسند.

وی تصریح کرد: فشارهایی از بیرون به شورا وارد می‌شود و در درون شورا مشکلی وجود ندارد.

منتخب مردم در چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه دامن‌زدن به برخی از مسائل جزئی در حال حاضر جایز نیست، گفت: در حال حاضر اگر اختلافاتی هم است باید کنار گذاشتنه شود و باید تقویت شویم.

وی با اشاره به اینکه یکی از گزینه‌های نهایی برای شهرداری تهران محمدباقر قالیباف است گفت: برنامه‌های شهر براساس اسناد بالادستی است و افرادی که در حال حاضر کاندید می‌شوند باید برنامه‌های مدیریتی ارائه کنند چرا که برنامه‌های شهر مشخص است.

وی با تاکید بر اینکه شاخص‌هایی برای انتخاب شهردار در نظر گرفته‌ایم گفت: در اولویت این شاخص‌ها محمدباقر قالیباف قرار دهد البته رستم قاسمی، نیکزاد و زاکانی نیز از گزینه‌های دیگر هستند.

منتخب مردم در چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: در این روزهای پایانی اعضاء دور سوم شورای شهر نباید از فرصت رسانه‌ایی برای برخی از صحبت‌ها استفاده کنند چرا که این افراد 6 سال فرصت داشته‌اند چرا سکوت کرده‌اند که تازه یادشان افتاده که برخی مسائل را مطرح کنند.

وی در خصوص گزینه محسن هاشمی برای شهرداری تهران گفت: بنده به بیت آیت الله هاشمی و خود محسن هاشمی احترام قائلم ولی به نظر می‌رسد حضور هاشمی در سنگر شهرداری به دلایل گوناگون نه به مصلحت خودش است نه به مصلحت شهر.

وی با بیان اینکه بنده این موضوع را به خود ایشان هم یادآوری کرده‌ام گفت: حضور وی شمشیر دو لبه است که احتمال دارد به شهرداری و حتی بیت آیت‌الله هاشمی آسیب بزنند.

وی با تاکید بر این موضوع که شهردار باید با شورا در تعامل باشد گفت: شهردار باید بتواند با تمام ارکان‌های کشور تعامل داشته باشد و یک بعدی نباشد.

وی با بیان اینکه براساس شنیده قالیباف و روحانی در تعامل هستند گفت: بر اساس شنیده‌ها شخص آقای روحانی رئیس‌جمهوری کشور نظر  مثبت دارد که قالیباف در شهرداری باقی بماند. به طور کل دولت با حضور قالیباف در شهرداری موافق است.

وی به یکی از ملاقات‌هایی که با محمدباقر قالیباف شهردار فعلی تهران داشته اشاره کرد و گفت: در آن جلسه قالیباف به ما گفت که تمام موضوعات را بررسی کنیم که اگردر رأی دادن به من به حجت شرعی رسیدید رای دهید و آخرتتان را برای دنیای من نفروشید.

منتخب مردم در چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر این موضوع که اگر قالیباف شهردار شود باید تغییراتی در اساس مدیریتی ایجاد کند گفت: البته حق شهردار است که مدیرانش را انتخاب کند اما در عین حال خود قالیباف نیز می‌خواهدتغیراتی ایجاد کند.

وی در خصوص انتخاب رئیس شورای شهر گفت: حتماً رئیسی می‌خواهیم که اقتدار داشته باشد و جایگاه شورا را ارتقاء دهد و در تعامل با دولت و شورایاری‌ها باشد و همچنین در جهت ایجاد مدیریت یکپارچه شهری گام بردارد.

طلایی اضافه کرد: مهدی چمران و احمد مسجد جامعی دو گزینه رئیس شورا هستند. البته هنوز با آقای مسجد‌جامعی به صورت رودررو حرف نزده‌ایم ولی به آقای چمران انتظاراتمان را گفته‌ایم که یک تغییراتی در سیستم اداری شورا و همچنین در شیوه اداره جلسات ایجاد کنند.

وی ادامه داد: ما خواسته‌هایمان را گفته‌ایم و قرار است آقای چمران پاسخ دهد البته ما با افرادی که مد نظر هستند مشروط عمل می‌کنیم مشروط به اینکه انتظارات را پاسخگو باشند و ایرادات را برطرف کنند.


ویدیو مرتبط :
قالیباف و رونمایی از برنامه دولت یازدهم....

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حذف یارانه شیر ، خطای استراتژیک / دولت در تصمیم خود تجدید نظر کند



 

 

 

حذف یارانه شیر ، خطای استراتژیک / دولت در تصمیم خود تجدید نظر کند

 

در هفته اخیر موضوع حذف یارانه شیرخبرساز شده است . هر چند كه برخی مسئولان در این زمینه اظهارات ضد و نقیضی داشته اند ، اما نتیجه ماجرا این است كه در عمل ، فروشگاه های عرضه كننده شیر یارانه ای شیر را با قیمتی بالاتر در اختیار خریداران قرار می دهند.

درباره حذف یارانه شیر از سبد غذایی خانوارها ذكر نكاتی چند لازم است، باشد كه مسئولان امر با تجدید نظر در این تصمیم ، نسل فعلی و آینده و به طور كلی كشور را از تبعات منفی این تصمیم مصون دارند :

1- موضوع طرح هدفمندی یارانه ها سیاستی معقول و درست است كه عموم اقتصاد دانان و رسانه ها آن را تایید كرده و برای اصلاح ساختار اقتصادی كشور امری مفید و ضروری دانسته اند .

اما حمایت كلی از طرح هدفمندی یارانه ها به معنای نادیده انگاشتن یا چشم فروبستن به اشكالاتی در نحوه اجرای آن از سوی دولت نیست و حامیان طرح هدفمندی یارانه ها ، هیچ تضمیمی به دولت نداده اند تا از همه اقدامات اشتباهی كه ممكن است دولت در اجرای این طرح انجام دهد ، حمایت كنند و اتفاقا بر حامیان صادق این طرح عظیم ملی است كه اگر در جایی ایراد و اشكالی در نحوه اجرای آن دیدند ، آن ایراد و اشكال را بیان كنند ، تا خدای ناكرده در اثر برخی سوء تدبیرها،  این طرح عظیم ملی در اجرا به شكست نینجامد ، چرا كه شكست این طرح ملی می تواند ، شكستی سهمگین و كمرشكن برای همه مردم و كشور باشد.

2- همانطور كه همه می دانیم "یارانه" به غیر از اینكه نوعی عدد و رقم و به قولی آمار است ، اما از سوی دیگر ، دولت ها با پرداخت یارانه رفتارهای مصرفی مردم را نیز كنترل می كنند و آنها را به مصرف صحیح آنچه كه برای آنها مفید است سوق می دهند . مثلا در بسیاری از كشورهای دنیا با وجودی كه اقتصاد آزاد حاكم است ، اما در برخی مواد مصرفی از جمله در برخی مواد خوراكی و یا دارویی یارانه پرداخت می شود .

در كشور ما نیز دهه هاست كه بر روی برخی اقلام مصرفی مردم یارانه پرداخت می شود . اما طرح هدفمندی یارانه ها به درستی یارانه پرداختی بر روی كالاهای مصرفی را حذف كرده و قیمت ها را واقعی می كند و در عوض وجه یارانه را به صورت نقدی به مردم می پردازد ، تا هر كس كه بیشتر مصرف می كند نتواند بیشتر از یارانه دولتی استفاده كند.

تا اینجای كار هیچ بحثی نیست ، اما در كشور ما از دیر باز یك سیاست غلط در تخصیص یارانه ها رواج داشته است و دولت ها به جای اینكه یارانه را به كالاهای مفید پرداخت كنند ، آنها را بیشتر به كالاها و اقلام خوراكی اختصاص داده اند كه نه تنها مصرف زیاد آن مفید نیست بلكه برای سلامتی مضر هم می باشد . مثلا دولت ایران از قدیم الایام یارانه را به مواد مضری همچون شكر و روغن اختصاص داده است كه در مقایسه با سرانه مصرف جهانی كشور ما یكی از كشورهایی است كه بیشترین مصرف را در این اقلام خوراكی دارد ، در عوض ماده غذایی مفیدی چون شیر كمتر مورد توجه بوده است .

حال با اجرای طرح هدفمندی یارانه ها دولت ظاهرا می خواهد آن " تتمه پرداختی " خود بابت یارانه این ماده خوراكی مفید را نیز از سبد مصرف خانوارها حذف كند . به گمان ما این سیاستی مهلك و اشتباه است و دولت می بایست كماكان به پرداخت یارانه برای این ماده مفید خوراكی ادامه دهد و نه تنها آن را حذف نكند بلكه سال به سال بر یارانه آن بیفزاید.

3-  نتایج تحقیقات نشان می دهد كه با وجود پرداخت یارانه دولتی سرانه مصرف شیر در ایران در مقایسه با بسیاری دیگر از كشورها پایین تر است و همین امر برای سلامتی نسل فعلی و نسل های آینده مایه نگرانی است .

دولت باید به شیر نگاهی استراتژیك داشته باشد و در سرمایه گذاری در این بخش " خساست " به خرج ندهد چرا كه  هر چند ممکن است با حذف یارانه شیر دهها یا صدها میلیارد تومان در جیب دولت بماند، اما در سال های آینده باید چندین برابر این رقم را خرج پرداخت بیمه های سلامتی ، هزینه درمان بیماری ها ، جبران کاهش ضریب هوشی و مشكلات رشدی نسل های آینده و... كند.

ممكن است طرفداران ایده حذف یارانه ها از شیر بگویند كه دولت مانند دیگر كالاها یارانه شیر را نیز مستقیم به خانوارها پرداخت كند و خانواده ها بتوانند خود به مدیریت مصرف آن بپردازند ، اما هیچ تضمیمی وجود ندارد كه وقتی شیر گران شد حتی اگر مبلغی نقدی بابت یارانه آن به خانوارها پرداخت شود ، این مبلغ دقیقا صرف خرید شیر شود ، چرا كه شیر مثل نان جزء " قوت لایموت " مردم نیست و ظاهرا عدم مصرف آن خللی در زندگی آنها ایجاد نمی كند ، اما اثرات سوء تغذیه آن می تواند در سال های آینده گریبانگیر مردم شود . نا گفته نماند كه مردم ایران عموما از سوء تغذیه (و نه گرسنگی ) رنج می برند و شیر می تواند جبران کننده بخشی از این سوء تغذیه و عوارض مهلک بعدی آن باشد.

شیر همچنین می تواند در رشد جسمی و فکری مصرف کنندگان نیز بسیار موثر باشد ؛ برای مثال ژاپنی ها با یك برنامه ریزی صحیح روی تغذیه توانسته اند متوسط قد نسل جدید خود را نسبت به نسل های گذشته بلند تر سازند كه در این برنامه ریزی گنجاندن شیر در سبد مصرفی روزانه خانوارها یكی از موارد اساسی بوده است .

4 - دولت محترم باید بداند كه با حذف یارانه شیر، فرهنگ رو به رشد شیر كه در دهه گذشته با هزار مشكل در حال " جا افتادن " در خانوارهای ایرانی بوده است با یك وقفه اساسی روبرو می شود كه قابل جبران نیست .

همه ما دیده ایم كه با وجودی كه تفاوت قیمت شیر یارانه ای و شیر آزاد رقم خیلی قابل توجهی ( در مقایسه با دیگر هزینه های خانوارها ) نیست ، اما صبح هنگام در سرمای زمستان و در گرمای تابستان در مقابل فروشگاه های عرضه شیر یارانه ای دهها شهروند صف می بندند تا موفق به خرید یك یا دو كیسه شیر می شوند .

این مساله نشان می دهد كه برای بسیاری از خانوارها ، مابه التفاوت قیمت شیر یارانه ای با شیر آزاد ، مهم است و خانوارها قیمت شیر را در الگوی مصرف خود دخیل می دانند .

حال اگر قیمت شیر آزاد شود ممكن است بسیاری از همین خانوارها انگیزه قبلی خود برای تداوم مصرف شیر را نداشته باشند و قطعا در میزان مصرف آن ریزش خواهیم داشت . همان طور كه اشاره شد هیچ تضمیمی نیست كه خانوارها با وجود دریافت یارانه نقدی شیر به میزان گذشته به مصرف این ماده مفید ادامه دهند و این مساله در حالی كه كشور ما نیازمند بالا بردن نمودار مصرف شیر در بین خانوارها است ، زیانی جبران ناپذیر است.

به نظر می رسد دولت محترم نه تنها باید به پرداخت یارانه شیر ادامه دهد ، بلكه باید سال به سال به میزان یارانه این ماده خوراكی مفید ، اضافه كند تا نسل های آینده از سلامتی بهتری برخوردار باشند و خلاصه كلام اینكه با ملاحظه جمیع جهات باید به این نكته اشاره كرد كه قطع یارانه شیر اگر اقدامی " خیانت " آمیز نسبت به نسل كنونی و نسل های فردا نباشد قطعا عملی " حماقت " آمیز است كه نتایج منفی آن در سال های آینده گریبانگیر كشور و مردم خواهد شد و امیدواریم این خطای استراتژیک هر چه سریعتر جبران شود..../تحلیل:عصرایران