اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

طراحی کفشی که رشد می‌کند!



اخبار,اخبار گوناگون,کفش

یک بنگاه خیریه به ابداع شکل جدیدی از کفش پرداخته که همزمان با رشد پای کودک، بزرگ می‌شود.

«کفشی که رشد می‌کند» از قلاب‌های قابل تنظیم و نواری روی انگشت شست پا برخوردار است که به کفش اجازه می‌دهد تا پنج سایز بزرگتر شود. «کنتون لی» از ایالت آیداهو آمریکا، در زمان کار در نایروبی و پس از مشاهده کودکانی که پابرهنه یا با کفش‌های بسیار کوچتر از پایشان می‌دویدند، به این ایده دست یافت.


پای کودکان بسیار سریع رشد می‌کند؛ پای بچه‌های بین دو تا شش سال تقریبا هر چند ماه بزرگتر می‌شود. این امر برای آن دسته از کودکانی که در کشورهای ثروتمند زندگی می‌کنند، چندان اهمیت ندارد، اما برای ساکنان کشورهای در حال توسعه و فقیرتر که خرید ماهانه کفش امکان‌پذیر نیست، این مسأله بسیار حائز اهمیت است.


پای این کودکان ممکن است بریده شده و عفونت در بدن آن‌ها وارد شود یا انگل‌هایی مانند کرم‌ها وارد بدنشان شود. کفش جدید که شبیه یک صندل عادی است، از کفی لاستیکی فشرده و سخت برای محافظت از پای فرد برخوردار بوده و رویه آن از چرم نرم است. نوارهای کنار کفش به کاربر اجازه می‌دهد تا اندازه کفش را مطابق اندازه پا تنظیم کند و نوار روی شست پا نیز برای بزرگتر شدن کفش قابل حذف است. یک قلاب در پشت کفش نیز برای متناسب‌سازی و تنظیم بهتر کفش در نظر گرفته شده است.


این کفش تا پنج سایز بزرگ شده و پنج سال دوام می‌آورد. کفشی که رشد می‌کند، در حال حاضر در دو اندازه کوچک (برای کودکان در سنین پنج تا 10 سال) و بزرگ (برای کودکان 11 تا 15 سال) ارائه شده است.
قیمت هر جفت کفش 30 دلار است، اما خرید 100 جفت از آن، قیمت را تا 12 دلار پائین می‌آورد.


«کنتون لی» با سازمانی موسوم به Because International کار می‌کند که قصد دارد این کفش‌ها را به یتیم‌خانه‌های آفریقا ارسال کند. آن‌ها امیدوارند که بنیادهای خیریه دیگر و کارکنان بهداشت نیز این کفش‌ها را در زمان بازدید از مناطق دورافتاده به کودکان ارائه کنند.
اخبار گوناگون - ایسنا


ویدیو مرتبط :
خریدزیباترین جا کفشی بازار-10 مدل برتر جا کفشی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

طراحی کفشی که با چاپگر سه بعدی تولید شده و خود را ترمیم می کند



اخبار,اخبار علمی,کفشهای پروتوسل


اخبار علمی - طراحی کفشی که با چاپگر سه بعدی تولید شده و خود را ترمیم می کند

یک طراح بریتانیایی کفش ورزشی را با چاپگر سه بعدی طراحی کرده است که از سلولهای بیولوژیکی ساخته می شود و می تواند خود را ترمیم کند.

به گزارش مهر، یک طراح بریتانیایی طراح یک جفت کفش ویژه دویدن را طراحی کرده است که توسط چاپگر سه بعدی از مواد مصنوعی بیولوژیکی ساخته می شود و می تواند در طول شب خود را ترمیم کند.

شیمیس آدن طراح و محقق بریتانیایی در لندن اظهار داشت این کفش ورزشی از پروتوسل (protocells) ساخته شده و می توان آن را براساس اندازه دقیق پای کاربر چاپ کرد، این ویژگی موجب می شود که کفش چون پوست دوم کاملا اندازه پا باشد.

این کفشها نسبت به فشار و حرکت واکنش نشان می دهند و در زمان مقتضی ضربه گیر اضافی تولید می کنند.

طراح این کفش گفت: هنگامی که روی سطوح مختلفی درحال دویدن هستید، این کفش برحسب فشاری که به آن وارد می کنید، متورم می شود و یا خالی از باد می شود.

وقتی که دویدن به پایان رسید این کفشها را باید در ظرفهای پر از مایع پروتوسل قرار داد تا اورگانیسمهای زنده آن سالم بمانند. کاربر این کفشها باید از آنها ، شبیه یک گیاه محافظت کند و اطمینان حاصل کند که کفشهایش تمام منابع مورد نیاز طبیعی را برای دوباره جوان سازی سلولهای خود در اختیار دارد.

آدن این پروژه را با همکاری دکتر ماریتن هنسزیک استاد دانشگاه دانمارک جنوبی به عنوان کارشناس فناوری پروتوسل ارائه کرده است.

هدف اصلی از ارائه این پروژه اشاعه آگاهی برای درک پتانسیل پروتوسلها است.

براساس اعلام آدن در وب سایت خود، ترویج ظهور حیات از مواد شیمیایی مایع عاری از زندگی در آزمایشگاه می تواند سنگ بنای خلق طبعیت جدید دست ساز انسان را فراهم کند.

آدن اعتقاد دارد که کفشهای پروتوسل تا سال 2050 به واقعیت تبدیل می شوند.

پروتوسلها (protocell) ارگانهایی هستند که عملکردی‌ مشابه سلول ‌های زنده دارند، اما فاقد دی ان ای هستند. این ارگان ‌ها قابلیت برنامه‌ ریزی دارند و این امر موجب می شود که مقاومت بالایی در برابر عوامل جوی، مکانیکی و شیمیایی داشته باشند. یکی از مزایای مهم پروتوسلها قابلیت اصلاح و ترمیم خودشان است.
 اخبار علمی - مهر