اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ضرر امارات از بازگشت ایران به بازار جهانی نفت



اخبار,اخبارسیاست  خارجی,روابط اقتصادی ایران و امارات

 

 اخبار سیاست  خارجی  - ضرر امارات از بازگشت ایران به بازار جهانی نفت

گفت‌و‌گوی رئیس مجلس عالی اسلامی عراق با وزیر خارجه ایران، اشاره یک مقام عراقی به نقش ایران در حمایت از دولت عراق، تأثیر برداشته شدن تحریم‌ها بر روابط اقتصادی ایران و امارات، بازدید یک هیأت اقتصادی ایرانی از کویت و تعیین تاریخ برگزاری دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران، از جمله مهم‌ترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، امروز اخبار مربوط به روابط ایران و عراق مورد توجه برخی مطبوعات و رسانه‌های بین‌المللی قرار گرفته است. در این زمینه، سایت خبری «عراقی نیوز» به موضوع گفت‌و‌گوی وزیر خارجه ایران با رئیس مجلس عالی اسلامی عراق پرداخته و می‌نویسد، روز گذشته، عمار حکیم‌ با محمد جواد ظریف درباره حوزه‌های منافع مشترک ایران و عراق به گفت‌و‌گو پرداخته است.

در این گفت‌و‌گو، حکیم خواستار توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری میان دو کشور شده است. ظریف نیز اشاره کرده که نقش مثبت و سازنده روحانیون عراقی در بسیج مردم برای مبارزه با تروریسم، مایه مباهات است.
 
از سوی دیگر، خبرگزاری «ترند» اظهارات رئیس سازمان بدر عراق را درباره نقش ایران در حمایت از دولت عراق بازتاب داده است. هادی العامری گفته، اگر ایران و به ویژه سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس نبود، دولت حیدر العبادی اکنون نه در بغداد که در جای دیگری تشکیل شده بود.

عامری اشاره کرده که موفقیت عراق در مبارزه با تروریست‌ها، مرهون حمایت ایران و همچنین حضور نیروهای داوطلب بوده و بخش‌هایی از عراق ـ که اکنون تحت اشغال تروریست‌هاست ـ نیز توسط نیروهای داوطلب آزاد خواهد شد. وی تأکید کرده که این اتفاق به زودی رخ خواهد داد.

اما بخشی از مطالب امروز مربوط به ایران نیز به موضوعات اقتصادی اختصاص دارد. روزنامه «گالف نیوز» از توسعه روابط تجاری ایران و امارات در صورت برداشته شدن تحریم‌های موجود علیه ایران سخن گفته است.

این روزنامه می‌نویسد، به باور کار‌شناسان و تحلیلگران، بازگشت ایران به بازار جهانی نفت، امری منفی برای امارات به شمار می‌رود، ولی در صورت برداشته شدن تحریم‌ها، حجم تجارت میان دو کشور افزایش خواهد یافت.

گالف نیوز اشاره می‌کند ‌در عین حال، این امر تا حد زیادی به نحوه برداشتن شدن تحریم‌ها و اینکه آیا این موضوع ‌‌یکباره اتفاق خواهد افتاد یا تدریجی بستگی خواهد داشت.

در همین حال، خبرگزاری کویت نیز موضوع سفر یک هیأت اقتصادی ایرانی به کویت را مورد توجه قرار داده و می‌نویسد، روز گذشته یک هیأت ایرانی به سرپرستی علی طیب نیا، وزیر اقتصاد این کشور‌ به کویت سفر کرده و انتظار می‌رود، در این سفر‌ با مقامات کویتی درباره ارتقای همکاری‌های دو کشور در حوزه اقتصاد به گفت‌و‌گو و مذاکره بپردازد. در این مطلب اشاره شده، ‌در سال ۲۰۱۴ و در جریان سفر امیر کویت به ایران، دو کشور شش موافقت‌نامه برای همکاری در حوزه اقتصاد به امضا رساندند.
 
در ‌‌نهایت‌ تعیین تاریخ برگزاری دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+ ۵، موضوع دیگری است که مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانه‌ها قرار گرفته است. خبرگزاری روسی «ایتارتاس» می‌نویسد بنا بر تصمیم طرفین، قرار است دور جدید مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+ ۵ به جای پانزدهم ژانویه (تاریخی که قبلاً اعلام شده بود) در هجدهم ژانویه در ژنو برگزار شود.

این خبرگزاری به نقل از یک منبع دیپلماتیک ایرانی می‌نویسد، تاریخ هجدهم ژانویه برای همه طرف‌ها مناسب‌تر بوده و به همین دلیل، این تصمیم گرفته شده است. قرار است پیش از برگزاری گفت‌و‌گوهای چندجانبه، هیأت ایرانی گفت‌و‌گوهای دوجانبه‌ای با روسیه و آمریکا داشته باشد.


  اخبار سیاست  خارجی  - تابناک


ویدیو مرتبط :
زنگنه:برای بازگشت کامل ایران به بازار نفت آماه می شویم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ضرر روسیه از بازگشت دوباره ایران به بازار جهانی نفت



اخبار,اخباراقتصادی, خرید نفت خام ایران

 بر اساس اطلاعات وب سایت " نقشه تجارت" صادرات نفت روسیه به بازارهای اصلی ایران در اروپا و آسیا از زمان تحریم های ایران بیش از دو برابر رشد داشت و به طور متوسط در بین سال های 2011 تا 2014 روزانه 420 هزار بشکه افزایش یافت.

روسیه و برخی کشورهای صادر کننده نفت در غرب آفریقا از بازگشت دوباره ایران به بازار جهانی نفت ضرر خواهند کرد.

به گزارش عصر ایران بلومبرگ با انتشار گزارشی در این باره می نویسد:" یکی از متحدان نزدیک ایران برای رسیدن به توافق هسته ای، دولت روسیه بوده است اما اگر این توافق به سرانجام برسد ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه حداقل یک دلیل برای تامل در حمایت کشورش از توافق هسته ای دارد.

این گزارش در ادامه می افزاید:
روسیه که با عربستان سعودی و ایالات متحده آمریکا برای تصاحب عنوان بزرگ ترین تولید کننده نفت دنیا در رقابت است از نظر بسیاری از تحلیلگران و مدیران اجرایی شرکت های نفتی جهان که با بلومبرگ گفت و گو کرده اند، در صورت برداشته شدن تحریم های ایران ، بیشتر از سایر کشورهای تولید و صادر کننده نفت ضرر خواهد کرد. 

"اد مورس" رییس مرکز پژوهش ها در کمپانی "سیتی گروپ" در این باره معتقد است:" ایران پس از برداشته شدن تحریم ها رقیبی جدی برای روسیه در بازار نفتی اروپا خواهد بود."

 ایران از سال 2012  و به واسطه تحریم های نفتی و بانکی از فروش نفت به کشورهای اروپایی به دلیل تحریم ها محروم شد و میزان تولید نفت این کشور از 3.6 میلیون بشکه در سال 2011 به حدود 2.6 میلیون بشکه در سال 2014 رسید.

نفت منطقه اورال روسیه که از نظر کیفیت نفت صادراتی مشابه نفت صادراتی ایران به اروپا بود، برنده اصلی تحریم های ایران بود و شرکت های نفتی روسیه پس از تحریم ایران جایگزین صادرات نفت ایران به اروپا شدند.


 بر اساس اطلاعات وب سایت " نقشه تجارت" صادرات نفت روسیه به بازارهای اصلی ایران در اروپا و آسیا از زمان تحریم های ایران بیش از دو برابر رشد داشت و به طور متوسط در بین سال های 2011 تا 2014 روزانه 420 هزار بشکه افزایش یافت.

به گفته معامله گران تجاری که به دلیل موقعیت شغلی شان نخواسته اند نامشان فاش شود کشورهای نیجریه ، آنگولا و کلمبیا در کنار عراق از دیگر رقیبان ایران برای صادرات نفت به بازارهای اروپا و آسیا هستند.
 
به گفته معامله گران عوامل دیگری نیز  می تواند تخمین های آنها را تحت تاثیر قرار دهد: صادرات نفت سوریه به دلیل جنگ داخلی متوقف شده است، صادرات عراق از طریق خط لوله  به دریای مدیترانه نامنظم است و صادرات نفت  لیبی و سودان جنوبی  به دلیل درگیر یهای داخلی در این دو کشور آفریقایی به شدت کاهش یافته است.

مقامات نفتی ایران اعلام کرده اند آنها قصد دارند مشتریان سابق خود در بازار نفتی را بازیابی کنند.

 در ماه مه گذشته، بیژن نامدار زنگنه  وزیر نفت ایران اعلام کرد که اولویت اصلی ایران پس از تحریم ها  بازارهای نفت سابق این کشور در آسیا و اروپا است. زنگنه در نشست وزرای نفت اوپک در 5 ژوئن گذشته در شهر وین با ارایه نامه ای به همتایان عضو اوپک اعلام کرد کشورش آماده است پس از برداشته شدن تحریم ها به سطح تولید نفت خود در سال 2008 یعنی رقم 4 میلیون بشکه در روز برسد.

نفت اورال که نفت سرسبد صادراتی روسیه است بسیار شبیه به نفت خام صادراتی ایران است و این مساله برای پالایشگاه های اروپایی که پیش از تحریم از نفت صادراتی ایران استفاده می کردند، جایگزین مناسبی محسوب می شد.

 "دیوید اِیف" مدیر مرکز تحقیق و تحلیل  نفت " گانور گروپ" در ژنو سوییس با تایید احساس رقابت روسیه و ایران در فردای تحریم ها می گوید نفت اورال پس از برداشته شدن تحریم های ایران و از سرگیری صادرات این کشور به اروپا ، با ایران احساس رقابت خواهد کرد.

 او می افزاید نفت خام منطقه کرکوک عراق نیز به دلیل شباهت در کیفیت رقیبی بالقوه برای بازار نفت اروپا محسوب می شود.  شرکت تحقیق بازار نفت " گانور" از سوی " گنادی تیمچنکو" یک میلیاردر روسی تاسیس شده و یکی از 5 معامله گر نفتی بزرگ  در بازار نفت روسیه شناخته می شود.

 "اوژن لیندن" تحلیلگر ارشد شرکت مشاوره نفتی " جی بی سی " در وین اتریش در این باره معتقد است نیجریه و روسیه که هر دو تمایل به فروش نفت به شیوه " spot" (تحویل فوری)دارند، از بازگشت مجدد نفت ایران به بازارهای جهانی احساس آسیب پذیری می کنند.
 
شرکتهای نفتی و پالایشگاهی در اروپا خود را آماده از سرگیری خرید نفت خام ایران می کنند.
"مارکو شیاوتی" مدیر شرکت پالایشگاهی "ساراس" در اروپا می گوید این شرکت در حال ارزیابی خرید نفت خام ایران پس از تحریم ها هم به شکل spot (تحویل فوری) و هم به صورت عقد قراردادهای مدت دار است.


 اخبار اقتصادی  -  عصر  ایران