اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

صندوق بین المللی پول چه پیش بینی از اقتصاد ایران دارد؟/ مقایسه شاخص های کلان ایران با کشورهای منطقه



اخبار,اخباراقتصادی,  اقتصاد ایران

روزها به سرعت سپری می شود و به پایان چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران نزدیک تر می شویم. با این حال سرعت و کیفیت نزدیکی به اهداف کمی و کیفی ترسیم شده در چشم انداز سال 1404 چندان تناسبی با برنامه ریزی های انجام شده و آنچه باید باشد ندارد.

بنا بر چشم انداز افق بیست ساله، ایران در سال 1404 باید از نظر بسیاری شاخص ها در منطقه در جایگاه نخست قرار داشته باشد. از جمله این شاخص ها عملکردهای اقتصادی است؛ نرخ تورم، رشد اقتصادی و بیکاری از شاخص هایی بحساب می آیند که بر اساس آن ها می توان میزان موفقیت هر کشوری را تحقق اهداف ترسیم شده ارزیابی کرد.

بر همین اساس با مقایسه شرایط کشورمان با دیگر کشورهای منطقه در این سه شاخص، می توان برآوردی از میزان موفقیت یا ناکامی در دستیابی گام به گام به اهداف تعیین شده  بدست آورد.

رشد اقتصادی
بررسی روند رشد اقتصادی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نشان می دهد که بالاترین نرخ رشد این منطقه از سال 1980 میلادی به بعد در سال 1990 به ثبت رسید که کشورهای این منطقه به طور متوسط نرخ رشد حدود 8 درصدی را تجربه کردند. با وجود پیشرفت ها و فراز و فرودهای سال های آغازین قرن بیست و یکم نرخ رشد اقتصادی این منطقه تا سطح 2.4 درصد در سال 2013 پایین آمد ولی پیش بینی ها از افزایش نرخ رشد به سطح 4 درصد تا سال 2020 میلادی حکایت دارد.

ایران نیز در نیمه دوم دهه 80 و نیمه آغازین دهه 90 شمسی به واسطه برخی سیاست های نادرست دولت های وقت و پس از آن در پی تحریم های اقتصادی دچار افت و خیزهای فراوانی در مسیر تحقق نرخ رشد هدفگذاری شده در چشم انداز بیست ساله خود شده بود. طی دو سال اخیر اما با تغییر جهت شاخص ها، نرخ رشد ثبت شده برای کشورمان توسط صندوق بین المللی پول مجددا مثبت شد و پیش بینی می شود طی پنج سال آینده نرخ رشدی در حدود 1.5 درصد را تجربه کند. این نرخ حدودا نصف نرخ رشد متوسط کشورهای ترکیه، عربستان و پاکستان خواهد بود.

تورم
نرخ تورم بالا معمولا یکی از مشکلات همیشگی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا است. نرخ تورم طی سال های 2012 و 2013 میلادی در این منطقه به حدود 9.8 درصد افزایش یافت ولی پیش بیی می شود این نرخ طی چند سال آینده به طور متوسط حدود 5.5 درصد باشد.

ایران اما طی سال های اخیر نرخ تورمی بسیار بالاتر از کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا داشته است. به گونه ای که متوسط نرخ تورم این کشور بنا بر محاسبه صندوق بین المللی پول حدود 26 درصد بوده است. طی 5 سال آینده اما نرخ تورم پیش بینی شده برای ایران حدود 17 درصد است.

بیکاری
بیکاری نیز مانند تورم یکی از معضلات دائمی در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا است. کاهش قیمت جهانی نفت طی سال های اخیر بر این معضل در کشورهای خاورمیانه که عمدتا کشورهایی با اقتصاد متکی بر درآمدهای نفتی هستند، افزوده است. نرخ بیکاری در ایران طی سال های 2012 تا 2015 میلادی حدود 11.53 درصد بوده است و پیش بینی می شود طی 5 سال آینده نرخ بیکاری در کشور جوان ایران به 14 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
 

اخبار,اخباراقتصادی,  اقتصاد ایران

 

 اخبار اقتصادی  -  خبر  آنلاین


ویدیو مرتبط :
پیش بینی صندوق بین المللی پول در مورد رشد اقتصادی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیش‌بینی صندوق‌بین‌المللی پول از اقتصاد ایران



پیش‌بینی صندوق‌بین‌المللی پول از اقتصاد ایران

پیش‌بینی صندوق‌بین‌المللی پول از اقتصاد ایران

در آخرین گزارش صندوق بین المللی پول درباره اقتصاد ایران پیش بینی شده که رشد منفی اقتصاد ایران پایان یافته و تورم در این کشور نیز کاهش می یابد.

شبکه اینترنتی دویچه وله فارسی خبرداد، صندوق بین المللی پول در آخرین گزارش خود که پس از سفر 10 روزه ی کارشناسان این نهاد به ایران انتشار یافت، پیش بینی کرده است که وضعیت اقتصاد ایران رو به بهبود خواهد رفت.

این گزارش که بعد از سفر اخیر اعضای این نهاد مالی بین المللی به ایران و پس از بررسی وضعیت اقتصاد ایران تنظیم گردیده در دهمین گزارش مالی مفصل صندوق بین المللی پول درباره ی اقتصاد ایران ارایه شده است.

بر اساس این گزارش، رشد اقتصادی ایران در سال 2012 برابر با منفی 1.9 درصد بود و پیش بینی می شود که این رقم در پایان سال 2013 به منفی 1.5 برسد.

برآورد صندوق بین المللی پول این است که در سال 2014 روند منفی رشد اقتصادی متوقف شود و این رقم در پایان سال 2014 به مثبت 1.3 افزایش یابد.

این نهاد مالی بین المللی پس از پایان سفر کارشناسان خود به ایران در بیانیه ای که در این زمینه منتشر کرد، نوشته است که در این سفر تلاش شد با دست اندرکاران و برنامه ریزان اقتصادی ایران درباره ی سیاست های بلند مدت برای بهبود و رشد اقتصاد این کشور توافق شود.

صندوق بین المللی همچنین اضافه کرده است که کارشناسان این صندوق با مقام های ایرانی درباره ی تغییر در پرداخت یارانه ها، اصلاح مورد نیاز در بخش بانکی و دیگر بنگاه های اقتصادی و همچنین در تعیین چارچوب های سیاست های پولی و مالی ایران هم فکری و تبادل نظر کرده اند.

این گزارش در بخش بررسی اقتصاد کشورهای منطقه ی خاورمیانه و شمال آفریقا با اشاره به ناآرامی ها و درگیری های سوریه و مصر و کاهش تولید نفت برخی کشورها و تحریم نفت ایران، اعلام کرد که تولید نفت در این منطقه از جهان در کل دو درصد کاهش داشته است.

صندوق بین المللی پول پیش بینی می کند که رشد اقتصادی طی دو سال آینده در جهان و در منطقه ی خاورمیانه بهبود یابد و میزان تولید ناخالص ملی این کشورها نیز با اندکی رشد روبرو شود.
/فرارو