اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

صدور آب ایران در شرایط قرمز به خارج!



اخبار,اخبار اجتماعی,آب

شرایط ایران از نظرآب بحرانی و گاهی قرمز است ودراین شرایط، سخن از صادرات آب به کشورهای همسایه شگفت آور می نماید اما این صادرات صورت گرفته هر چند به گفته مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران، غیر مستقیم و در بسته بندی قرمز بوده است.

محسن سلیمانی مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران که چهارشنبه در همایش مدیریت تالاب ها در شیراز سخن می گفت، صدور هندوانه به کشورهای همسایه را صدور غیر مستقیم آب دانست و میزان آن را سالانه 800 هزار تن هندوانه ذکر کرد.

از دیدگاه این مسوول، این میران صادرات هندوانه به معنای صدور یک میلیارد متر مکعب آب است وعایدی کشورمان از این صادرات 20 ریال برای هر لیتر است.

محسن سلیمانی همچنین گفت که برای تولید هر کیلوگرم هندوانه 250 لیتر آب مصرف می شود و هندوانه صادراتی ایران در کشورهای عراق و امارات حداکثر هر کیلوگرم هفت هزار ریال بفروش می رسد در حالی که میزان آب مصرفی برای تولید این میزان هندوانه به مراتب بیشتر ارزش داشته است.

وی افزود: بر اساس یک رویکرد نادرست ما تولید محصولات کشاورزی را برحسب تن در هکتار می سنجیم در حالی که در کشور ما زمین عامل محدود کننده در تولید نیست و آب باید به عنوان عامل محدود کننده در تولید محصولات کشاورزی لحاظ شود.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران با بیان اینکه برخی جنگ آب را خیلی دوراز ذهن می پندارند گفت : در جامعه ما جنگ آب مدتی است آغاز شده و ما حتی نخستین مجروحان این جنگ را هم داده ایم، این مجروحان در موضوع چالش برانگیز انتقال آب به دشت مرکزی ایران رخ داد بنا بر این می بایست چالش آینده منابع آب را بسیار جدی بگیریم.

سلیمانی در ادامه به برخی از مزایا و مواهب احیای تالاب ها اشاره کرد و گفت : 100 هزار نفر بطور مستقیم از تالاب شادگان خوزستان و 150 هزار نفر از تالاب چغاخور در بروجن چهارمحال و بختیاری معیشت می کنند در استان سیستان و بلوچستان نیز معیشت مستقیم مردم زابل به تالاب هامون بستگی دارد بنا بر این احیای تالاب ها احیای معیشت مردم است.

این مقام مسوول با اشاره به اینکه سالانه 300 هزار نفر از تالاب زریوار در مریوان کردستان بازدید می کنند گفت : وجود این 300 هزار نفر حداقل سه هزار فرصت شغلی ایجاد می کند که با از بین رفتن این تالاب این فرصت های شغلی نیز نابود می شود.

وی با انتقاد از برخی طرح های سدسازی در کشور گفت: متاسفانه مسوولان وزارت نیرو در سال های گذشته به موضوع مدیریت منابع آب توجه چندانی نکرده اند آنها فقط به استحصال آب می اندیشیدند ، این همه فرونشست زمین و نابودی دشت ها حاصل این بی مدیریتی هاست.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران با بیان اینکه حفظ تالاب هامون به موضوعی امنیتی تبدیل شده است گفت: تالاب هامون در سیستان و بلوچستان 70 هزار شغل برای جوامع محلی ایجاد کرده است اکنون با خشک شدن این تالاب بیم مهاجرت گسترده مردم زابل می رود، مهاجرت مردم از زابل و، خالی شدن مناطق اطراف این تالاب از سکنه برای کشورمان مشکلات به وجود می آورد.

وی افزود: از سویی بادهای 120 روزه در این مناطق به تلطیف هوا کمک می کرد اکنون همین بادها منشاء برخاستن ریزگرد و گرد و غبار است و ریزگرد هامون تا تهران می رسد همه این موارد لزوم احیای تالاب ها را برا ی ما دوچندان می کند.

در این همایش یک روزه برخی از فرمانداران استان فارس و مسوولان دیگر مسایل و مشکلات و چالش های احیای تالاب های حوزه مسوولیت خود را بیان کردند.

اخبار اجتماعی - ایرنا


ویدیو مرتبط :
تلاش برای صدور سیمان به خارج

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شرایط صدور معافیت تحصیلی برای دانش‌آموزان مشمول مقیم خارج از کشور



معافیت تحصیلی خارج از کشور,شرایط صدور معافیت تحصیلی برای دانش‌آموزان مقیم خارج ازکشور,

شرایط صدور معافیت تحصیلی برای دانش‌آموزان مشمول مقیم خارج از کشور

بر اساس اعلام پایگاه فرهنگی سرباز، چنانچه هریک از این شرایط در قانون برای ادامه تحصیل دانش‌آموزان در خارج از کشور وجود نداشته باشد، معافیت تحصیلی برای این افراد صادر نخواهد شد.

دانش‌آموزانی می‌توانند از معافیت تحصیلی خارج از کشور برخوردار شوند که مقیم خارج از کشور باشند.
به گزارش ایسنا، برابر ماده 37 قانون خدمت وظیفه عمومی (اصلاحی مصوب 1390)، صرفا برای ایرانیان مقیم خارج از کشور و فرزندان ماموران ثابت دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، معافیت تحصیلی دانش‌آموزی خارج ازکشور صادر می‌شود.

برابر این ماده قانون، چنانچه این افراد در حین تحصیل در مدارس ایرانی یا موسسات آموزشی مستقر در خارج از کشور که مورد تایید آموزش و پرورش است به سن مشمولیت (18سالگی تمام) برسند از معافیت تحصیلی بهره‌مند می‌شوند.

همچنین ادامه تحصیل این افراد تا سقف یکسال پس از فراغت از تحصیل، در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خارج از کشور که مورد تایید وزارتخانه‌های علوم یا بهداشت هستند از نظر مقررات وظیفه‌عمومی بلامانع بوده و به این افراد نیز معافیت تحصیلی دانشجویی تعلق می‌گیرد؛ برای بهره‌مندی از این نوع معافیت، تنها خروج از کشور قبل از سن مشمولیت کفایت نکرده و باید مقیم‌بودن آنان در خارج از کشور به تایید مراجع ذی‌صلاح برسد.

بر اساس اعلام پایگاه فرهنگی سرباز، چنانچه هریک از این شرایط در قانون برای ادامه تحصیل دانش‌آموزان در خارج از کشور وجود نداشته باشد، معافیت تحصیلی برای این افراد صادر نخواهد شد.
مدت تحصیل دانش‌آموزان در خارج از کشور از نظر مقررات وظیفه عمومی همانند دانش‌آموزان داخل در صورت رعایت پیوستگی تحصیلی، حداکثر تا سن 20 سال تمام است.

ایسنا