اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

صالحی: آماده سفر به مصر هستم / نباید انتظار داشت به سرعت مصر هم پیمان ایران شود



 

 

 

صالحی: آماده سفر به مصر هستم / نباید انتظار داشت به سرعت مصر هم پیمان ایران شود

 

علی اکبر صالحی اظهارداشت: تاکنون دعوتی از سوی مصر برای سفر به این کشور دریافت نکرده ام اما در صورت دریافت  دعوتنامه ای آمادگی کامل دارم تا در کوتاه ترین زمان ممکن به قاهره سفر کنم و به عصام شرف نخست وزیر جدید مصر تبریک بگویم.

وزیر امور خارجه ایران در گفت وگو با روزنامه لبنانی الاخبار در پاسخ به سوالی درباره اینکه "آیا نسبت به بهبود روابط مصر و ایران پس ازتوقف 30 ساله روابط میان دو کشور خوشبین هستید یا خیر" گفت: البته البته.  این اتفاق حتما روی خواهد اداد. به جز شخص حسنی مبارک رئیس جمهور سابق هیچ مانعی در برابر ازسرگیری روابط میان ایران و مصر وجود نداشت.

صالحی در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال تغییر سیاست خارجی مصر پس از مبارک و اینکه آیا مصر  جدید به دشمن آمریکا تبدیل خواهد شد و قرارداد صلح با اسرائیل را لغو خواهد کرد یا اینکه همچنان به عنوان همپیمان آمریکا و  کشور دارای روابط گسترده با اسرائیل باقی خواهد ماند ، گفت: مصر پس از مبارک بسیار بهتر خواهد بود. به هیچ عنوان نمی توان میان این دو دوره قبل و بعد از مبارک، مقایسه کرد اما باید واقع نگر باشیم. نباید به دنبال تصویر آرمانی از مصر باشیم. جنبش مصر محکوم به فعالیت در چارچوب قوانین و محدودیت هایی است و برقراری نوعی توازن، مناسب است. نباید انتظار داشت مصر در یک چشم به هم زدن به هم پیمان ایران و دشمن آمریکا تبدیل شود.

وزیر امور خارجه ایران درباره این سوال که برخی مدعی اند "مصر از معادلات منطقه ای خود خارج شده و ترکیه می تواند به عنوان کشور سنی مذهب پرقدرت و بزرگ خلاء مصر را پرکند در این صورت آیا ایران از ترکیه نگران نیست؟" گفت: معتقدیم آنکه در ترکیه حکمرانی می کند افرادی مسلمان و انسان های بسیار خوبی هستند اما نظام حکومتی ترکیه، حکومت اسلامی نیست بلکه لائیک است. در ایران نیز حکومت شیعی برقرار نیست بلکه آن را حکومت اسلامی می دانیم لذا خود را در معرض رقابت میان شیعیان و اهل تسنن برای تصدی جایگاه رهبری جهان عرب نمی بینیم. اگر ترکها بخواهند موضع گیری کنند و به کشورهای عربی نزدیک شوند از آن استقبال می کنیم.

صالحی درباره عبور دو ناو دریایی ایرانی از کانال سوئز هم گفت که برنامه سفر این دو ناو ایرانی به بنادر سوریه از ماه ها قبل برنامه ریزی شده بود اما همیشه با مخالفت دولت مصر برای عبور ناو های ایرانی از کانال سوئز روبه رو بود تا اینکه پس از تغییر حکومت مصر، فرصت را مغتنم شمرده و درخواست را ارائه کردیم که با موافقت طرف مصری روبه رو شد و از این بابت از آنها متشکریم.

وی اضافه کرد: براساس قانون اساسی و تعالیم اسلامی ما از هر مظلومی در هر مکانی در مقابل مظلوم حمایت می کنیم حال اگر این مظلوم در فلسطین باشد ما از او حمایت می کنیم اگر این مظلوم در دورترین نقطه آسیا باشد از او حمایت می کنیم این از اصول سیاست خارجی ایران است.

صالحی در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال صدور احکام علیه مسئولان ایرانی از سوی دادگاه بین المللی ترور رفیق حریری نیز گفت: تهران هیچ اعتبار و اهمیتی برای دادگاه بین المللی از ابتدا تا انتهای آن قائل نیست.

وی درباره لبنان هم گفت که ایران از گزینه مورد توافق لبنانی ها حمایت می کند البته لبنان هیچ گاه نمی تواند یکدست و یکرنگ باشد.

صالحی درپاسخ به این سوال که اگر نیروی دریایی اسرائیل به دو ناو ایرانی حمله می کرد چه اتفاقی می افتاد گفت: در این صورت یک فاجعه اتفاق می افتاد. اسرائیلی ها میزان قدرت و توان ایران را خوب می شناسند. اگر اسرائیلی ها احساس می کردند ایران قادر به حمایت و دفاع از خود نیست از خیلی وقت پیش اسرائیلی ها وارد ایران می شدند. آنها منتظر اجازه نمی مانند.

وی درباره ایران و عربستان سعودی نیز گفت که نزدیکی روابط میان این دو کشور نه تنها به سود منطقه بلکه به سود کل جهان است. دعوتنامه ای را از طرف عربستان برای سفر به این کشور دریافت کرده ام که در صورت امکان در آینده ای نزدیک به آن پاسخ خواهم داد...../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
عجایب راز آلود اهرام مصر ونشانه های وجود فرازمینی ها در مصر باستان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نگرانی اسراییل از سفر اعضای اخوان مصر به ایران و تمجید از احمدی نژاد



 

نگرانی اسراییل از سفر اعضای اخوان مصر به ایران و تمجید از احمدی نژاد

 

اسراییل به شدت نسبت به آینده مصر بیمناک است و نگرانی خود را از ارتباط برخی عناصر اخوان المسلمین با حكومت ایران پنهان نمی كند.

در پی سقوط  حسنی مبارك رییس جمهوری مخلوع مصر كه نزدیكترین روابط را با رژیم تل آویو داشت ، مقامات این رژیم به خوبی می دانند كه در بهترین حالت ممكن روابط تل آویو – قاهره حتی به سطح سردترین دوران در 30 سال اخیر ( دوره حكومت مبارك ) نیز نخواهد رسید و از این رو تلاش دارند تا با بزرگنمایی خطر اسلامگرایی در مصر ، دیگر سیاستمداران مصری ، عرب و غربی را نسبت به آینده مصر حساس كنند.

روزنامه جروزالم پست اسراییل با انتشار گزارشی در این باره از اینكه یكی از عناصر اخوان المسلمین به ایران سفر كرده و با مقامات این كشور دیدار و گفتگو كرده است و در اظهارات خود علنا از الگوی حكومت اسلامی در ایران طرفداری می كند ، ابراز نگرانی كرده است .

این روزنامه می نویسد :‌"‌ این هفته یك عضو ارشد اخوان المسلمین مصر به عنوان نخستین عضو این گروه و برای نخستین بار از ایران دیدار كرد و طی اظهارات خود در ایران ازجمهوری اسلامی دفاع و به اسراییل حمله كرد.

این روزنامه می افزاید :‌"‌ كمال الهلباوی یكی از رهبران ارشد اخوان المسلمین كه در لندن اقامت دارد و به نوعی نماینده و سخنگوی این گروه در غرب محسوب می شود گفته است كه دوست دارد نظام حكومتی آینده مصر مثل ایران ، اسلامی باشد.

او گفته است :‌ مصر و دیگر كشورهای اسلامی واقعا نیازمند رهبرانی چون محمود احمدی نژاد هستند و كشورهایی چون ایران ، مصر ، ونزوئلا و حماس و حزب الله باید با تشكیل ائتلافی آمریكا را از منطقه اخراج كنند.

این مقام اخوانی گفته است :‌" هر شب كه برای خواب به رختخواب می روم با این آرزو شب را صبح می كنم كه صبح برخیزم و آرزوی خود را كه محو اسراییل از نقشه جهان است ، تحقق یافته ببینم.

روزنامه جروزالم پست در ادامه به اظهارات خصمانه الهلباوی علیه اسراییل در جریان انفجار خط لوله گاز ماه گذشته مصر و در جریان ناآرامی های داخلی این كشور كشور اشاره كرده و به نقل از وی می نویسد :‌" تنها دخالت گران خارجی علیه این انقلاب مردمی در مصر ، اسراییلی ها هستند. آنها خط لوله گاز را منفجر كردند تا انقلابیون را متهم به انفجار آن كنند . هیچ كس پذیرای نقش مخرب ایران در مصر یا هیچ كشور دیگری نمی شود . ما عمیقا ایران را كشوری می دانیم كه رییس جمهوری مهم ، دلیر و بصیر دارد"...../تحلیل:عصرایران