اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

«شهاب باران» امشب را از دست ندهید


طبق تقویم نجومی فصل پاییز، امشب ( شب پنجشنبه) بارش شهابی ثوری در آسمان قابل مشاهده هستند. به گزارش مهر برای دیدن این بارش با چشم غیرمسلح باید از نور شهرها دور شوید.

طبق تقویم نجومی فصل پاییز، امشب ( شب پنجشنبه) بارش شهابی ثوری در آسمان قابل مشاهده هستند. به گزارش مهر برای دیدن این بارش با چشم غیرمسلح باید از نور شهرها دور شوید.

حامد الطافی، کارشناس نجوم با بیان اینکه بارش شهابی ثوری (ثوری شمالی-Northern Taurids) هفته سوم آبان ماه هر سال اتفاق می افتد، گفت: به طور متوسط در شب های عادی اگر از شهر دور باشیم و آسمان صاف باشد در هر ساعت می توانیم ۴ یا ۵ شهاب در آسمان ببینیم.

به گفته وی، علت این نامگذاری، این است که کانون بارش از نقطه صورت فلکی ثور یا گاو نشأت می گیرد. این صورت فلکی در اواخر آبان ماه اوایل شب طلوع می­ کند و تا طلوع آفتاب قابل رویت می شود.

الطافی با بیان اینکه دوره بارش شهابی ثوری از ۲۸ مهر تا ۱۹ آذر (از ۲۰ اکتبر تا ۱۰ دسامبر) به طول می انجامد، عنوان کرد: در یک بازه تقریبا دو ماهه شهاب های ثوری را می توانیم ببینیم، ولی اوج بارش در هفته سوم آبان، ( شب بیست و یکم آبان ماه) است.

به گفته این کارشناس نجوم، برای مشاهده بارش های شهابی نیاز به ابزار اپتیکی مانند تلسکوپ، دوربین های دو چشمی، تک چشمی و ... نداریم، کافی است تمام آسمان را در میدان دید باز با چشم غیر مسلح قرار دهیم و شهاب ها را مشاهده کنیم.

وی افزود: ظهور شهاب ها رندم و اتفاقی هستند، به این معنا که محل دقیق دیده شدن شهاب در آسمان را نمی توان از قبل مشخص کرد. بنابراین هرچه میدان دید وسیع تری داشته باشیم، شهاب های بیشتری را می توانیم رصد کنیم.

الطافی با بیان اینکه شهابهای بارش ثوری در بسیاری از نقاط  نیمکره شمالی زمین و بخشهایی از نیمکره جنوبی هم دیده می شود، گفت: دیدن بارش های شهابی برخلاف پدیده های دیگر همچون خورشید گرفتگی، ماه گرفتگی، و...  محدود به نقاط خاصی نیست از همه پهنه ایران قابل رویت است .

شهاب ها ناشی از ذراتی هستند که در اطراف زمین پراکنده اند و تحت تأثیر گرانش یا جاذبه، به سمت زمین می آیند و در واکنش با مولوکول های جو می سوزند و ما آنها را در قالب رد نورانی شهاب می بینیم. وقتی در مواقع خاصی تعداد شهابها به یک باره افزایش می یابد، شاهد پدیده بارش شهابی هستیم. بارش های شهابی تکرار شونده و سالانه هستند و هرساله در یک تاریخ مشخص تکرار می شوند.


ویدیو مرتبط :
امشب شهاب باران است...!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اولین شهاب باران 2014/ امشب اوج بارش شهابی ربعی



اخبار,اخبار علمی,اولین شهاب باران 2014


اخبار علمی - اولین شهاب باران 2014/ امشب اوج بارش شهابی ربعی

اولین بارش شهابی سال 2014 که از روز 11 دی ماه آغاز شده است امشب به اوج بارش خود می‌رسد.

به گزارش مهر، شب‌های ۱۳ و ۱۴ دی ماه از بامداد تا سحرگاه بارش شهابی ربعی قابل مشاهده است.

کانون بارش شهابی ربعی در صورت‌ فلکی به همین نام است که امروزه جایی در نقشه‌های ستاره‌شناسی ندارد ولی در گذشته در بین صورت ‌فلکی گاوچران (عواء) و اژدها قرار داشته است.

تعداد شهاب‌های قابل مشاهده یک بارش شهابی در مدت یک ساعت (ZHR) این بارش در زمان اوج فعالیت بارش ۱۲۰ شهاب در ساعت است و شهاب‌های این بارش با سرعت ۴۱ کیلومتر برثانیه حرکت می‌کنند.

این بارش در سال جاری از 11 دی ماه آغاز شده و امروز جمعه 13 دی ماه به اوج فعالیت خود می‌رسد.
اخبار علمی - ایسنا