اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سیف: اعلام رشد اقتصادی بهار؛ به زودی/ وضعیت نرخ ارز در ماه‌های آینده



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: رشد اقتصادی فصل بهار به زودی اعلام می شود.

ولی الله سیف در حاشیه جلسه امروز شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره زمان اعلام نرخ رشد اقتصادی فصل بهار گفت: بانک مرکزی به زودی این نرخ را اعلام خواهد کرد.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر مبنی بر آینده قیمت ارز بعد از اجرایی شدن بسته رونق اقتصادی در نیمه دوم سال اظهارداشت: همانطور که در بورس اتفاقات مختلف می تواند منجر به رفتار هیجانی شود، برخی اوقات بازار ارز نیز متاثر از خبرهای هیجانی و زودگذر تکانه هایی را تجربه می کند اما طی دو سال گذشته به دلیل شفافیت و دسترسی سهل و آسان به اطلاعات و آمار، کمتر شاهد هیجانات و نوسانات ناشی نرخ ارز بودیم.

وی تصریح کرد: علیرغم اینکه خبرهای مهمی در اقتصاد ایران اعلام شده اما در بازار ارز اثر نگذاشته که به دلیل شفافیت در اقتصاد ایران بوده ولی آنچه مسلم است وقتی رشد ۸ درصدی اقتصادی محقق شود،  یعنی بخش واقعی تولید افزایش یافته و منجر به افزایش پول ملی می شود و به تدریج اثر تقویت پول ملی در کاهش قیمت ارزهای خارجی نمایان خواهد شد.

رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در سال ۹۰ درآمدهای ارزی کشور ۱۱۹ میلیارد دلار بوده که این رقم در سال ۹۳ به ۶۰ میلیارد دلار رسیده است،  ضمن اینکه بعد از تکانه شدید نفتی فقط ۴ درصد به قیمت ارز در بازار اضافه شده است.

سیف در ادامه در پاسخ به پرسش مهر درباره نحوه ارائه وام ۲۵ میلیون تومانی خودرو به مردم تصریح کرد: قطعا ارائه این وام منجر به تحریک تقاضا خواهد شد، زیرا تا پیش از این، وام خودرو ۱۵ میلیون تومان با بهره ۲۲ درصدی بود اما هم اکنون همین وام به میزان ۲۵ میلیون تومان و با نرخ سود ۱۶ درصدی به مردم ارائه می شود. وی گفت: یک فرد برای خرید خودرو می تواند پیش پرداخت اندکی داشته باشد و مبلغ وام را نیز طی ۷ سال بازپرداخت کند.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین درباره ارائه وام برای خرید لوازم خانگی اظهارداشت: وامی که برای خرید لوازم خانگی به مردم ارائه می شود، منجر به ایجاد یک فضای رقابتی و نیز دسترسی به کالای مناسب از سوی مردم خواهد شد و بنابراین فروشندگان باید این وام را پس از اعمال تخفیف لحاظ کنند کنند، چرا که یک بازار رقابتی بوجود آمده و بر این اساس اگر فروشندگان تخفیف ندهند، رقبای آنها کالا را با قیمتی ارزان تر در اختیار مردم می گذارند.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر انگیزه بانکها برای اعطای تسهیلات ۱۶ درصدی به خریداران کالا گفت: بانکها ۲ درصد سود از این محل بدست می آورند که یک سود معقول است،  این در شرایطی است که بانک مرکزی وام را با نرخ ۱۴ درصد به بانکهای عامل می دهد و آنها با سود ۲ درصدی آن را با نرخ ۱۶ درصدی در اختیار مردم می گذارند.

سیف درباره پیشنهاد اتحادیه لوازم خانگی مبنی بر جایگزنی سبد کالای لوازم خانگی به جای اعطای وام خاطرنشان کرد: نمی توان قدرت انتخاب را از مشتریان گرفت و به آنها تحمیل کرد که حتما در کنار خرید ماشین لباسشویی، پلوپز هم بخرند، بنابراین بانک مرکزی با چنین شیوه در تحریک تقاضا موافق نیست.

 

اخبار اقتصادی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
نرخ رشد اقتصادی 2.8 درصد اعلام شد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سیف وعده داد: اجرای یکسان‌سازی نرخ ارز در ۶ ماه آینده



اخبار,اخبار اقتصادی,ولی الله سیف

رئیس کل بانک مرکزی وعده داد: یکسان سازی نرخ ارز در دامنه ۶ ماهه عملیاتی می‌شود.

به گزارش مهر، ولی الله سیف با اشاره به جلسه مشترک صبح امروز اسحاق جهانگیری با مدیران ارشد بانک مرکزی و درخواست معاون اول رئیس جمهور برای یکسان سازی نرخ ارز گفت: ما می توانیم فضا را به سمتی هدایت کنیم که به این هدف دست یابیم.

رئیس کل بانک مرکزی در جمع خبرنگاران افزود: یکی از مسائلی که نقش ثبات در اقتصاد کشور را دارد، یکسان سازی نرخ ارز است که این مساله در دامنه ۶ ماهه عملیاتی می‌شود. یکسان سازی نرخ ارز نقش زیادی در ثبات اقتصادی کشور دارد و امیدواریم به این هدف دست یابیم.

وی گفت: معاون اول رئیس جمهوری با توجه به شرایط نظام بانکی کشور پس از تحریم ها و اهمیت نظام بانکی جلسه ای را با مدیران ارشد بانک مرکزی برگزار کرد و در این جلسه محورهایی از جمله برنامه هایی که باید بعد از برجام پیگیری شود، مورد بررسی قرار گرفت.

وی نرخ سود بانکی را یکی از موارد مورد بحث در این جلسه عنوان کرد و گفت: نرخ سود بانکی دستاورد مثبتی برای بانک مرکزی حاصل کرد زیرا با ورود این بانک به بازار بین بانکی این نرخ به ۱۹ تا ۲۰ درصد کاهش یافته است، البته نرخ سود بازار بین بانکی در روز گذشته ۱۹.۴ درصد بود بنابراین نرخ سود نظام بانکی نیز با توجه به بازار بین بانکی به سمت پایین حرکت خواهد کرد.

وی با بیان اینکه دولت یازدهم با بهره گیری از انضباط، نرخ تورم را از ۴۰ درصد به حدود ۱۳ درصد کاهش داده است گفت: این روند تا دستیابی به نرخ تورم تک رقمی ادامه خواهد یافت.

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه نرخ سود بانکی باید همپایه با نرخ تورم خود را تغییر دهد، گفت: این رقم می تواند یک تا دو درصد بالاتر از نرخ تورم باشد و بانک مرکزی برای دستیابی به این هدف از ابزارهای مختلف استفاده می کند.

سیف گفت: البته پیشنهاداتی در خصوص تصویب مصوبه ای توسط شورای پول و اعتبار و اعلام نرخ دستوری در زمینه نرخ سود دریافت شده اما تجربه سال های گذشته نشان می دهد این شیوه دارای هزینه است و امیدواریم با توجه به تغییرات نرخ سود بازار بین بانکی به دامنه مورد نظر دست یابیم.

وی پیگیری و حل و فصل وضعیت موسسات بدون مجوز را از دیگر موارد مطرح شده در جلسه امروز ذکر کرد و گفت: البته در این زمینه به نتایج مثبتی دست یافتیم و البته این امر با همکاری های سایر دستگاه ها به نتیجه رسید و امیدواریم به شرایطی برسیم که موسسه غیر مجازی امکان فعالیت نداشته باشد.

رئیس شورای پول و اعتبار تنگنای نظام بانکی کشور و انباشت دارایی های منجمد را یکی از مشکلات نظام بانکی عنوان کرد و گفت: در فضای پس از برجام باید بانک ها را با استانداردهای موجود هماهنگ کنیم، زیرا در حالی که نرخ کفایت سرمایه در بانک های دنیا حدود ۱۲ درصد است میانگین آن در بانک های کشور ۵.۵ درصد است. بنابراین باید این امر در الویت ویژه قرار گیرد.

وی درباره حجم مطالبات معوق بانک نیز گفت: این رقم حدود ۹۰۰ هزار میلیارد ریال است که ۴۳ درصد ذخیره و مابقی قفل شده، ضمن اینکه هزار هزار میلیارد ریال (صد هزار میلیارد تومان) بدهی دولت به نظام بانکی است و بنابراین بخشی از دارایی ها منجمد شده است.

وی با بیان انیکه تامین مالی دراقتصاد از سه منبع بانک ها، بازار سرمایه و منابع خارجی انجام می شود، گفت: سهم نظام بانکی در تامین مالی بیش از ۸۵ درصد و سهم دو بخش دیگر در حد ۱۵ درصد است. سهم نظام بانکی در سایرکشورها در تامین مالی ۳۰ تا ۴۰ درصد است بنابراین باید بازار سرمایه را تقویت کنیم.

سیف با اشاره به اتصال بانک های تحریم شده به سوئیفت از روز گذشته گفت: مشکل بین المللی در این زمینه نداریم، اما این احتمال وجود دارد یک یا دو بانک در نصب نرم افزارهای مربوطه با مشکلاتی مواجه باشند که این امر نیز رفع می شود.

به گفته وی بانک های غیر تحریمی از گذشته به سوئیفت متصل بودند اما از آنجایی که ارتباطات کارگزاری محدود بود امکان بهره گیری زیاد را از آن نداشتند ضمن اینکه ۹ بانک تحریمی نیز با اجرای برجام بلافاصله مجوز جدید دریافت کردند و ظرف دو هفته این اتصال برقرار شد.

وی در پاسخ به این پرسش که سخنگوی دولت منابع آزاد شده بعد از برجام را ۱۰۰ میلیارد دلار اعلام کرده است، گفت: دو سال پیش عنوان شد خزانه ۱۰۰ میلیارد دلار منابع دارد که ۵۰ میلیارد دلار به نفت داده شده و ۲۲ میلیارد دلار در چین بعنوان وثیقه مورد بهره گیری قرار گرفت. بنابراین ۳۱ تا ۳۲ میلیارد دلار منابعی است که آزاد می شود و از این میزان نزدیک به ۴ میلیارد دلار متعلق به دولت است.

رئیس کل بانک مرکزی در باره جابجایی ۳۲ میلیارد دلار منابع آزاد شده گفت: برای اطمینان حاصل کردن از این امر پس از برجام دو هفته پیش تصمیم گرفتیم دستوراتی را برای جابجایی منابع و حواله انجام دهیم تا مطمئن شویم این منابع آزاد شده است. برخی از این جابجایی ها در همان زمان انجام شده اما برخی دیگر به دلیل وجود ابهام به تاخیر افتاد در هر حال اقدامات لازم در این خصوص انجام شده و مشکلی وجود ندارد.


  اخباراقتصادی  -  مهر