اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سید حسن خمینی: بزرگان ریشه‌های بی‌اخلاقی و ناهنجاری را از بین ببرند



اخبار,اخبارسیاسی, سید حسن خمینی

 

 اخبار سیاسی - سید حسن خمینی: خشونت شاکله ملت ایران نیست
بزرگان ریشه‌های بی‌اخلاقی و ناهنجاری را از بین ببرند

 نوه حضرت امام خمینی (ره) با بیان این که خشونت در شاکله ملت ایران نیست، گفت: برای ترویج اخلاق در جامعه، بزرگان ریشه‌های بی‌اخلاقی و ناهنجاری را از بین ببرند.

حجت الاسلام‌ سید حسن خمینی (ره) صبح امروز (پنجشنبه) در مراسم تجدید بیعت نیروی انتظامی با آرمان‌های امام راحل با بیان این که دو نعمت هستند که مجهولند، اظهار کرد: این دو نعمت یکی صحت و دیگری امنیت است و وقتی این نعمتها از بین برود تازه انسان متوجه می‌شود که چه چیزی را از دست داده است.

 

یادگار امام (ره) با بیان این که بسیاری از دردها، دردهای درجه دو هستند، افزود: سلامتی بزرگ‌ترین نعمتی است که خداوند به انسان داده است و اگر تمام مزیت‌های را بدهد و سلامتی وجود نداشته باشد، توانایی بهره‌وری وجود ندارد. اگر امنیت هم نداشته باشیم این امکان باز هم وجود نخواهد داشت.

حجت الاسلام سید حسن خمینی (ره) با بیان این که صحت و امنیت هم در بعد فردی و هم در بعد اجتماعی تعریف می‌شود، تصریح کرد: جامعه ای که صحت و امنیت نداشته باشد در حقیقت دو نعمت اصلی خود را از دست داده است همان طور که یکی از اسما الهی هم آمن یعنی ایمنی بخش بودن است. وی با بیان این که دعای عرفه رازهای زیادی دارد، اظهار کرد: گاهی اوقات یک چیزی از شدت وضوح گم می‌شود و در حقیقت از فرط نور است که مخفی می ماند. بحث امنیت و ایمنی نیز به عنوان یکی از مظاهر الهی نعمت بزرگی است.

دارای امنیت قابل قبول در مسائل سیاسی هستیم
وی با بیان این که امروز در ابعاد بسیار زیادی یک نقطه اتکا در جهان هستیم و یک امنیت قابل قبول را از حیث مسائل سیاسی و امنیتی داریم، تصریح کرد: البته تا نقطه مطلوب فاصله داریم، اما نقطه مطلوب همواره باید به عنوان یک نقطه اوج برای ما باشد. یادگار امام(ره) با بیان این که بخش زیادی از سلامت جامعه مرهون زحمات نیروی انتظامی است، تصریح کرد: جامعه اسلامی علاوه بر این که امن است باید سالم هم باشد و دردهای ظاهری و باطنی خود را مرتفع کند.

وی افزود: یک جامعه به شرطی صفت اسلامی به خود می‌گیرد که بیماری نداشته باشد که این بیماری هم در بعد ظاهری و هم در بعد باطنی است. وی با اشاره به مظاهر بیرونی بیماری‌های جامعه، اظهار کرد: باید از ظواهر اسلامی در جامعه پاسداری شود. جامعه ای که ظواهر اسلامی در آن رعایت نمی‌شود صحت مطلوب را ندارد. وی ادامه داد: جامعه ای که دسترسی به مواد مخدر در آن بالاست صحیح و سالم نیست . جامعه ای که در آن سرقت وجود دارد سالم نیست و در جامعه ای که فقر وجود داشته باشد آسیب پذیری وجود خواهد داشت.

جامعه‌ای که در آن تبعیض وجود دارد، آرام نیست
یادگار امام (ره) با بیان این که جامعه ای که تبعیض در آن وجود دارد، آرام نیست خاطر نشان کرد: در جامعه‌ای که ظلم و پارتی‌بازی وجود داشته باشد، جامعه مورد نظر مطلوب اسلام و امام نیست. به گفته وی، در جامعه ای که کرامت های انسانی در آن خدشه دار شود مطلوب نیست. جامعه اسلامی، جامعه ای است که در آن آرامش نفس و روان وجود داشته باشد.

خشونت شاکله ملت ایران نیست
نوه حضرت امام (ره) با تاکید بر این که خشونت شاکله ملت ایران نیست، افزود: یکی از عوامل امنیت جامعه ایرانی فرهنگ ایرانی است و اگر در طول تاریخ نیز به این موضوعات بنگریم چنین موضوعی مشهود است. وی با تاکید بر این که فرزندان من و شما باید با اطمینان به سلامت روانی در جامعه زندگی کنند، خاطر نشان کرد: همانطور که فرمانده ناجا به آن اشاره کردند دنیا در حال پیشرفت است و ابزارهای بزهکاری هم عوض می‌شود. پلیس توانمند باید خودش را با ابزارهای به‌روز برای مقابله با ناهنجاری‌ها مجهز کند.

بزهکار و مجرم بیمار است
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که بزهکار و مجرم بیمار است، گفت: باید بیمار را درمان کنیم و صحت و سلامت جامعه هم در گرو ایجاد یک آرامش روانی در جامعه است که این موضوع وظیفه یک جامعه اسلامی است.

در حوزه امنیت اجتماعی بیشتر تلاش کنیم
یادگار امام با بیان این که امروز باید در حوزه امنیت اجتماعی تلاشمان را بیشتر کنیم، افزود: جامعه ای که در آن ریشه‌های نااخلاقی وجود داشته باشد آمادگی زیادی برای کشیده شدن به سمت جرایم دارد و اگر ما جوانانمان را درست تربیت نکنیم. یک فقیر بزهکار می‌شود. وی با بیان این که ریشه بزه طمع است، گفت: اگر یک ریشه تربیتی درست در جامعه ایجاد شود و طمع را برداریم بسیاری از موارد بزهکاری در جامعه برداشته می‌شود. در حقیقت فرزند من و شما اگر من و شما سالم باشیم سالم می‌شود. به گفته نوه حضرت امام خمینی (ره)، برای ترویج اخلاق در جامعه، بزرگان جامعه باید سعی کنند ریشه‌های بی‌اخلاقی و ناهنجاری را از بین خود ببرند.


  اخبار سیاسی - ایسنا
 


ویدیو مرتبط :
سید حسن خمینی در فوت حاج احمد خمینی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سید حسن خمینی: به بزرگان اعتماد کنیم/ «آتش بگیر تا بدانی چه می کشم، احساس سوختن به تماشا نمی شود»



اخبار,اخبار سیاسی , حسن خمینی

یادگار امام گفت: اکثر فرماندهان جنگ ما حدود 24 سال داشتند، مقام معظم رهبری هنگام بر عهده گرفتن ریاست جمهوری 42 سال داشتند، نخست وزیر آقای مهندس موسوی 40 سال داشتند و آقای هاشمی نیز که از دید ما در آن هنگام مسن بودند حدود 45 سال داشتند؛ آیت الله منتظری و آیت الله طالقانی هم حدود 57 سال داشتند و ما فکر می کردیم سن بسیار بالایی دارند؛ در آن زمان یک رابطه اعتماد میان پا به سن گذاشته ها و جوانان وجود داشت.

یادگار گرامی امام گفت: راه جلوگیری از تکرار اشتباهات نسل های قبل وجود اعتماد بین نسلی است.

آیت الله سید حسن خمینی در دیدار با جمعی از اعضای دبیرخانه دانشجویی توسعه پایدار و مدیریت شهری با اشاره به وجود فرضیه گسست نسلی در جامعه ایران، ضمن تأکید بر توجه به مفهوم، ریشه ها و راه درمان این مشکل، اظهار داشت: تعبیر گسست نسلی را اینگونه تعریف می کنم که اگر نسل جدیدی که روی کار می آید نسبت به نسل قبل از خود نه به دلیل اشتباه کاری، بلکه به این دلیل که آنان را بی عُرضه و دارای عزم ناکافی بداند، بی اعتماد باشد و متهم به پیگیری نیّات و اهداف شخصی کند، گسست نسلی پدید می آید.

وی افزود: ایراد و اشکال بی اعتمادی، تجدید تجربه اموری است که قبلا گذرانده شده است و جامعه در فرایند تکرار مکررات می افتد؛ فرض کنیم ساختمانی ساخته می شود و فرو می ریزد و ما می خواهیم آن را دوباره بنا کنیم؛ اگر سازندگان قبلی را به داشتن تدبیر ناکافی، توان کم یا همت ناقص متهم کنیم، ممکن است دوباره ساختمانی بسازیم که فرو بریزد، اما اگر بپذیریم نیت و عزم آنها نیز واقعا در جهت ساخته شدن آن بنا بوده است عوامل دیگر را بررسی می کنیم و ممکن است پی ببریم که اساسا خاک محل ساختمان مناسب نیست.

آیت الله سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه آزمون و خطا شرط حیات انسانی است، ادامه داد: اگر ما بر سر یک ده راهی رسیدیم و 9 نفر راه اشتباه رفتند اما من راه صحیح را رفتم، نتیجه عملکرد آن 9 نفر در کار من تأثیرگذار بوده است، در حالی که اگر قرار بود بگویم من هم راه همان قبلی ها را بروم به نتیجه نمی رسیدم؛ از سوی دیگر اگر آنها جای من بودند موفق می شدند، زیرا من فقط از نظر زمانی متأخر بوده ام و از تجربه نفرات قبل استفاده کرده ام.

وی گفت: اینکه نسل جدید بگوید کارهای غلط نسل قبلی را نباید تکرار کنم گسست نسلی نیست و این شرط پیشرفت است؛ بلکه گسست نسلی آنجاست که نسل جدید شکست نسل های قبل را ببیند و بدون بررسی و ریشه یابی بخواهد آنها را تکرار کند و اگر بپرسیم چرا می خواهید راه قبلی ها را بروید، بگوید آنها بی عرضه، ناتوان و دارای طمع های شخصی بودند! گرچه بی عرضگی امری ممکن است و اگر در بررسی ها به اثبات رسید که نسل قبل ناتوان بوده است، آن کار باید تکرار شود؛ اما برخی کارها هستند که اساسا جنس آنها نشدنی است؛ اگر شما با سر به دیوار زدید و دیوار نشکست، بدانید که دیوار با ابزار قوی تری می شکند و راه شما صحیح نیست.

یادگار امام تصریح کرد: گسست در اجتماعات خانوادگی و محلی محدود هم وجود دارد و جامعه در این مسیر باید هزینه سنگینی را صرف تجدید اشتباهات خود کند؛ اما بدانیم که اگر کاری ناممکن بود و دفعه بعد آن را تکرار نکردیم، این گسست نسلی نیست، بلکه پا گذاشتن روی تجربیات گذشتگان است. انسان از اشتباهات نسل قبل باید بیش از کارهای درست آنان درس بگیرد زیرا کارهای درست یک نتیجه دارد و تکرار اشتباهات ممکن است دهها مشکل ایجاد کند.

سید حسن خمینی راه جلوگیری از تکرار اشتباهات نسل قبل را وجود اعتماد بین نسلی دانست و افزود: هم جوانان به پیشکسوتان و پا به سن گذشته ها باید اعتماد کنند و هم پا به سن گذاشته ها به آنها. این جمله که گفته می شود «پیر آن را در خشت خام می بیند که جوان در آینه هم نمی بیند» نکته صحیحی است؛ جوانی سرمایه بسیار بزرگی است اما کسانی که این مسیر را طی کرده اند فوت کوزه گری را آموخته اند. پس به بزرگان اعتماد کنیم و وقتی می گویند یک کار نشدنی است پشت گوش نیندازیم و حداقل آن را بررسی کنیم؛ اگر می گویند از فلان طریق زودتر به نتیجه می رسید به آنها اعتماد کنید. نسل پا به سن گذاشته هم باید به جوانان اعتماد کنند و یک اعتماد متقابل در جامعه لازم است. لذا عدم اعتماد جوان به پا به سن گذاشته ها گسست نسلی پدید می آورد و عدم اعتماد نسل قبل به نسل جوان هم یک سرمایه بزرگ را از جامعه می گیرد.

وی با اشاره اینکه در جریان انقلاب اسلامی ایران بدست جوانان کارهای بزرگی صورت گرفت، یادآور شد: اکثر فرماندهان جنگ ما حدود 24 سال داشتند، مقام معظم رهبری هنگام بر عهده گرفتن ریاست جمهوری 42 سال داشتند، نخست وزیر آقای مهندس موسوی 40 سال داشتند و آقای هاشمی نیز که از دید ما در آن هنگام مسن بودند حدود 45 سال داشتند؛ آیت الله منتظری و آیت الله طالقانی هم حدود 57 سال داشتند و ما فکر می کردیم سن بسیار بالایی دارند؛ در آن زمان یک رابطه اعتماد میان پا به سن گذاشته ها و جوانان وجود داشت. گرچه الزاما جوانان نمی توانند همه توفیقات را بدست آوردند اما یک جامعه بدون آنان نیز نمی تواند موفق باشد؛ پس نیاز به یک پیوند میان دو نسل وجود دارد و در این صورت کارها پیش می رود.

یادگار امام با توصیه به جوانان مبنی بر اینکه مراقب باشید گرفتار بی اعتمادی به نسل قبل نشوید، ادامه داد: تجربه مقوله خیلی بزرگی است؛ گرچه ممکن است در این سن و سال متوجه عمق این مطلب نباشید: «آتش بگیر تا بدانی چه می کشم/احساس سوختن به تماشا نمی شود». از سوی دیگر جامعه بدون اتکاء به نیروی جوان که توان تغییر دارد نمی تواند پیش برود. زیرا افراد وقتی پیر می شوند محافظه کار می شوند و کسانی که دارای این ویژگی هستند در وضع موجود تغییر بنیادین نمی دهند.

ایت الله سید حسن خمینی گفت: اقدام به تغییر ناشی از نشاط جوانی است، گرچه هر تغییری هم مثبت نیست و برخی امور را نباید تغییر داد که در تشخیص مصادیق آن، فوت کوزه گری و تجربیات نسل ها باید کمک کند.

در ابتدای این دیدار آقای روحانی مسئول دبیرخانه دانشجویی توسعه پایدار و مدیریت شهری که با مشارکت سازمان زیباسازی شهرداری تهران فعالیت می کند گزارشی را از فعالیت های این مجموعه ارائه کرد.

همچنین شماری از دانشجویان حاضر در جلسه که دانش آموخته های رشته های مختلف علوم انسانی، هنر، فنی و مهندسی و... بودند در سخنانی بر لزوم توجه به فعالیت های مدنی در جامعه، اعتماد به نسل جدید و... تأکید کردند. 

 

اخبار سیاسی - انتخاب