اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سیدمهدی طباطبایی: می خواهند به خاطر شکست شان در مذاکرات، به هاشمی ضربه بزنند



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

سیدمهدی طباطبایی:  برخی پیش از انقلاب، آسوده بودند و مبارزه نمی کردند، اما الان ادعاهای بزرگی می کنند

کسانی در مبارزات و دشواری ها نبودند، اما امروز آمده اند و ادعاهایشان هم خیلی زیاد است و این ادعاهای زیاد الان مشکل ساز شده است.

حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی طباطبایی در پاسخ به سوالی در خصوص هجمه های اخیر به آیت الله هاشمی رفسنجانی به بهانه یکی از سخنان اخیر وی، اظهار کرد: از آنچه که امروز در رسانه ها تحت عنوان "توهین هاشمی به روستاییان" مطرح است کدام عاقل دین باور، انقلاب شناس و دلسوز نظام می پذیرد که منظور آیت الله هاشمی توهین به روستاییان است و چه کسی قبول می کند که این هجمه ها شروع شود؟ من محال می دانم این عبارت منظور توهین آمیز و حتی تحقیرآمیزی داشته است، بلکه آقای هاشمی اشاره به برخی افراد داشته است و نه هویت روستایی.

وی که با جماران گفتگو می کرد، افزود:  اگر بر فرض محال هم چنین به نظر برسد که آقای هاشمی چنین قصدی داشته اند، آیا باید این جو را ساخت؟ تحریک روستاییان علیه یک مقام رسمی جمهوری اسلامی و یک فرد زجر کشیده در انقلاب و القای این معنا که وی به آنها توهین کرده در راستای اهداف کیست؟ آیا به مصلحت نظام است؟ آیا منافع ملی را در نظر می گیرند؟ هرچند عقلا جلوی این حرکت را خواهند گرفت و همه می دانند به قول علما یک اشتباه «ملّالغتی» و بچه گانه است. البته مردم باید بدانند کسانی که این کارها را انجام می دهند یک ریشه فساد در ذهن دارند.

طباطبایی تصریح کرد: این انقلاب متعلق به همه است و کسی نمی تواند بگوید مال چه کسی بوده یا نبوده است. البته نکته بسیار مهمی که به آن باید توجه شود این است که در ادوار مختلف تاریخ و از جمله در جریان انقلاب اسلامی، در مقابل کسانی که مبارزه کردند کسانی هم بودند که آسوده زیستند و در جریان مبارزه قرار نداشتند. این افراد بعدها ادعاهای بزرگی کردند؛ گرچه اکنون از آنها اسمی نمی بریم تا بی احترامی نشود.

وی با اشاره به تعابیر امام در مورد تحجر و تهتّک، گفت: این که افراد همواره ادعاهای بیشتری نسبت به دیگران دارند، امام در مورد آنها می گفت این افراد سر سفره آماده نشسته اند. الان هم ما نمی گوییم این افراد سر سفره انقلاب ننشینند، اما بعضی از آنها ادعاهای زیادی دارند.

نماینده مردم تهران در مجلس هفتم افزود: همه در انقلاب بودند و هستند، اما بپذیرند که کسانی هستند که در مبارزات و دشواری ها نبودند، اما امروز آمده اند و ادعاهایشان هم خیلی زیاد است و این ادعاهای زیاد الان مشکل ساز شده است. اگر ما نسل اول انقلاب این مطالب را نگوییم از کجا معلوم می شود چه کسانی باعث خرابی ها در نظام شدند.

وی تأکرد کرد: اینها حوادثی است که افراد منظوری از آن دارند، زیرا قطعا منظور آقای هاشمی قصد توهین و تحقیر روستاییان را نداشته است، به ویژه آنکه ایشان خودش اهل دهات است و به آن افتخار می کند.

این استاد اخلاق و عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز با اشاره به یک خاطره تاریخی مشابه حادثه اخیر گفت: اوایل نهضت امام که من مشهد بودم، در منزل آیت الله سید حسن قمی در روز 25 شوال(2 فروردین 42) برای شهادت امام صادق(ع) منبر رفتم و طی آن سخنرانی تأکید کردم که دل علما برای اسلام می سوزد و اگر کسی حامی دین و مستضعفان باشد همین علما هستند و سپس اشاره کردم که آیت الله سبزواری و قمی و... چه احسان هایی به مردم می کنند. روز بعد فردی به نام حسن اردکانی با تعدادی فرد شال پیچیده(روستایی های اطراف مشهد شال های سفید و زرد دور سرشان می پیچند و تحت الحنک هم دارند) با بیل و کلنگ جلوی خانه آیت الله قمی ریختند و به عنوان توهین به دهاتی ها سر و صدا به پا کردند و گفتند آیت الله قمی مخالف کشاورزان و دهاتی هاست. می گفتند شاه می خواهد به روستاییان زمین بدهد، ولی این آقایان نمی گذارند. آقا یحیی برادر آیت الله قمی که فردی سیاسی بود گفت کمونیست ها این کارها را می کنند و شاه هم برای عقب نماندن از آنها، این افراد را تحریک کرده است. در همان حال من به بیرون پنجره نگاه می کردم و دیدم تجمع کنندگان پوتین به پا دارند، در حالی که روستایی ها پوتین به پا نمی کنند! چند وقت بعد به قم رفتم. اوایل ذی القعده که میلاد حضرت معصومه(س) است در آنجا بودم. منزل عمه من مقابل منزل امام خمینی(س) بود. آنجا دیدم پسر عمه ام آیت الله مرعشی می گوید عده ای به نام دهاتی اینجا ریخته و به امام و علما توهین می کنند. ما خدمت امام رسیدیم و ایشان فرمودند بیچاره دهاتی ها که از عنوانشان استفاده می شود. سپس گفتند این تحریک انگلیس و آمریکاست که اینها بدین وسیله می خواهند دهاتی های زحمت کش را علیه روحانیون تحریک کنند. آیت الله سید عبدالرحیم شیرازی، آیت الله منتظری و.. در آن ملاقات بودند و اکنون هم افرادی چون آیت الله شیخ حسن صانعی و آیت الله مسعودی شاهد هستند. آنها (تجمع کنندگان)دهاتی نبودند، بلکه به اسم دهاتی اهدافی را دنبال می کنند.

وی تصریح کرد: بر اساس این بیان امام، توهین به آقای هاشمی هم تقریبا یک خط امریکایی است و روستاییان هیچ وقت وسیله و فریب خورده یک جریان خاص نخواهند شد و من مطمئنم مردم بعد از انقلاب آگاه شده و تحت تأثیر این حرف ها قرار نمی گیرند.

طباطبایی گفت: این کارها می تواند آغاز حرکت های اعتراض گونه علیه نظام باشد. همانطور که در دولت گذشته به خاطر عدم خرید میوه هایشان یا آفت زدن و سرمازدگی مطالبات و تجمعاتی داشتند، اما رسانه ای نشد، امروز چگونه است که چنین اظهارنظری بزرگنمایی می شود؟

این خطیب برجسته دینی اظهار کرد: ای کاش در کشور سر و صدا به پا نمی شد، زیرا تحریک ناروای روستاییان برای نظام بسیار خطرناک است و جای سوال است که چه کسی روستاییان را تحریک می کند؟ من به روستاییان می گویم این جو سازی ها مانند همان نمونه تاریخی است که شاه در زمان تصویب لوایح شش گانه روستاییان را علیه روحانیت و علما شوراند و مردم شهید پرور ایران فراموش نکنند که این حرکت ریشه در همان سیاست گذشته تحریک در مقابل علما دارد.

وی هشدار داد: من می ترسم امروز با چند واسطه در این قضیه هم دست مغرضان در کار باشد تا شکست خود در مذاکرات را با اختلافات داخلی جبران کنند و بخواهند به یک مرد بزرگ انقلاب ضربه بزند؛ گرچه ایشان بزرگوارتر از اینهاست اما در عین حال ما وظیفه داریم به عنوان یک نکته سیاسی عنوان کنیم که تجمع افرادی با عنوان دهاتی همان کاری است که شاه در مقابل منزل آیت الله قمی و امام خمینی انجام داد، زیرا من با چشم خود دیدم که آنها پوتین به پا داشتند و اصلا روستایی نبودند.

طباطبایی در پایان خاطر نشان کرد: بعضی ها شعار مرگ بر آمریکا می دهند، اما عملا طرفداری از آمریکا را می کنند. روستاییان بدانند نه توهینی شده و نه تحقیری صورت گرفته است، بلکه عزیزترین افراد در کشور ما آنها هستند و این روستاییان هستند که کشاورزی می کنند و زحمت می کشند .

 

اخبار سیاسی - جماران

 


ویدیو مرتبط :
مذاکرات در وقت اضافه؛ قسمت اول- مقصر شکست مذاکرات کیست؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حجت الاسلام و المسلمین سیدمهدی طباطبایی: رفتار آیت الله هاشمی در سال 88 هنرمندانه بود



اخبار,اخبار سیاسی,هاشمی رفسنجانی

به نظر من شئون افراد در مخالفت فرق می‌کند. من رفتار متفاوت آقای هاشمی را دلیل بر عدم همراهی و تمکین نمی‌بینم. به نظرم ایشان نقشی داشت که آن را ایفا می‌کرد.

حجت الاسلام و المسلمین سیدمهدی طباطبایی گفت: مصباح به آن میزان که در فلسفه متبحر است، در سیاست تخصص ندارد و وارد نیست.

گزیده مصاحبه استاد برجسته اخلاق با تسنیم در زیر می آید:

آیت‌الله مصباح یزدی  علامه است و در فلسفه متبحر هستند. من حرفم این است که خیلی حیف است که ایشان در این کشمکش‌های سیاسی سطح پایین وارد شوند. واقعاً حیف است. ایشان علامه است و کشور می‌تواند از مباحث فلسفی و اعتقادی ایشان و از خدمات موسسه امام خمینی(ره) در سطح بالاتری استفاده  کند.  ولی ورود آقای مصباح در این سطح از سیاست باعث می‌شود که کشور نتواند آنطور که باید و شاید از ایشان بهره بگیرد. ضمن اینکه معتقدم آقای مصباح به آن میزان که در فلسفه متبحر است، در سیاست تخصص ندارد و وارد نیست.

اختلاف سلیقه‌هایی در مباحث سیاسی با مصباح دارم. مثلاً من اصرارشان روی آقای لنکرانی یا حمایت از آقای جلیلی را اصلاً قبول نداشتم. نباید ایشان ورود کند به این شکل.  البته اینطور نیست که من با پایداری‌کلاً مشکل داشته باشم. بعضی از پایداری‌ها واقعاً خوب هستند و من به آنها علاقمندم.

ایشان مثل آقای مطهری باید عمل کنند و وارد حزب و گروه‌های سیاسی نشوند. وقتی ایشان وارد فعالیت های حزبی می‌شود طرف مقابل دستاویز پیدا می کند برای هجمه به ایشان. لذا من از پایگاه ناصح بودن به ایشان مطالبی عرض کردم و قصد انتقاد ندارم به آن معنا. ایشان باید در سطح ارشاد علمی و اخلاقی برای همگان نقش ایفا کنند. چون در سیاست هم تخصص کافی را ندارند به نظر من.

آیت الله هاشمی قدیمی‌ترین دوست مقام معظم رهبری است. آقای هاشمی به نظر من تابع رهبری است و اگر نظرش هم با نظر آقا متفاوت باشد، اعتقاد دارد که باید تبعیت کند از رهبری.

{تسنیم: حتما تایید می فرمایید که یکی از برهه‌های معیار و شاخص برای سنجش عیار ولایت‌پذیری افراد فتنه 88 است. آقای هاشمی مشخصا در این برهه، در چندین موضوع دچار لغزش شد و با نظام همراهی نکرد. قبول دارید؟}

به نظر من شئون افراد در مخالفت فرق می‌کند. من رفتار متفاوت آقای هاشمی را دلیل بر عدم همراهی و تمکین نمی‌بینم. به نظرم ایشان نقشی داشت که آن را ایفا می‌کرد.

{تسنیم: وقتی شورای نگهبان بررسی می‌کند و می‌گوید تقلب نبوده و انتخابات را تایید می‌کنند؛ آقای هاشمی به عنوان یکی از پیشروان انقلاب و از شخصیتهای برجسته نظام، دوباره شبهه تقلب را القا می‌کنند...}

من از بیان ایشان نوعی آرامش برای مخالفان برداشت کردم. ضمن اینکه ایشان رسماً اعلام می‌کند که باید از نظر آقا تبعیت شود.

{تسنیم: ولی صحبت‌های ایشان به قدری برای ضدانقلاب دستاویز مناسبی بود که بی‌بی‌سی برای اولین بار این خطبه‌ها را به صورت مکتوب و تصویری پوشش زنده داد.}

هنر سیاسی آقای هاشمی این بود که نقشی به عنوان مکمل برای نظام ایفا کرده و مخالفان را مدیریت کند. این دوگانگی که در ظاهر ممکن است از آقای هاشمی ببینید، به نظر من در راستای مدیریت مخالفان است. و در نهایت حفظ نظام را تعقیب می کند.

{تسنیم: شما به عنوان فردی باسابقه و صدالبته خوش سابقه در انقلاب که انتخابات‌های بسیاری را تجربه کرده‌اید و به سازوکارهای انتخاباتی کشور اشراف دارید، نظرتان مشخصاً درباره  انتخابات سال 88 چیست؟ آیا قائل به تقلب هستید؟} من اولین آخوندی هستم که در رسانه ملی گفتم و فیلم آن هم هست که بر صحت انتخابات88 تاکید کردم. منتها در همان برنامه گفتم که آقای احمدی نژاد هم مخالفانش را خس و خاشاک نداند و شال سبز گردنش نیندازد. من هیچ قائل نبودم که در انتخابات تقلب شده است.

{تسنیم: میگویند آقای سید حسن خمینی نباید آزمون بدهد چون شانش زیر سوال می رود.} اگر فردی در حوزه علمیه مشهور به علم است نرود امتحان بدهد. کسی که شاگرد دارد و مدرس است و مشهور به علم است، قانون می‌گوید نیازی به امتحان ندارد.

 

اخبار سیاسی - تسنیم