اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سپرده‌گذاری در بانک ها نصف شد



اخبار,اخباراقتصادی,نرخ سود سپرده

رشد 24 درصدی سپرده‌گذاری در بانک‌ها در فاصله اردیبهشت 1393 تا 1394 در حالی رخ داده که این نسبت برای دوره قبلی یعنی از اردیبهشت 1392 تا 1393 بالغ بر 41 درصد بوده است؛ تغییری که نشان می‌دهد میزان جذب سپرده در این دو دوره به حدود نصف کاهش یافته است.

حجم سپرده‌گذاری در بانک‌ها و موسسات اعتباری حاکی از کاهش سپرده‌گذاری در حدود یک یکسال گذشته حتی تا نصف دوره‌های قبلی است؛ موضوعی که نمی‌تواند چندان هم با کاهش نرخ سود سپرده و فعالیت موسسات غیر مجاز بی ارتباط باشد.

به گزارش ایسنا، در حالی بانک مرکزی به فاصله اندکی از انتشار ترازنامه بانک‌ها و موسسات اعتباری در سال گذشته اقدام به اعلام این صورت مالی در دو ماهه ابتدایی امسال کرد که قیاس عملکرد بانک‌ها در این دو دوره، حاوی ارقامی تامل‌برانگیز در سپرده‌های جذب شده بانک‌هاست.
 
تا اردیبهشت امسال بانک‌ها و موسسات اعتباری بالغ بر 770 هزار میلیارد تومان از بخش‌های غیردولتی سپرده جذب کردند و میزان بدهی‌های خود را در این بخش نسبت به پایان سال گذشته (در اسفند ماه) 3.1 درصد افزایش دادند.
 
این در حالی است که میزان جذب سپرده در اردیبهشت ماه امسال در مقایسه با همین ماه در سال 1393 حدود 24 درصد رشد دارد.
 
رشد 24 درصدی سپرده‌گذاری در بانک‌ها در فاصله اردیبهشت 1393 تا 1394 در حالی رخ داده که این نسبت برای دوره قبلی یعنی از اردیبهشت 1392 تا 1393 بالغ بر 41 درصد بوده است؛ تغییری که نشان می‌دهد میزان جذب سپرده در این دو دوره به حدود نصف کاهش یافته است.
 
بررسی‌ها بیانگر این است که میزان سپرده‌ها در بانک‌ها و موسسات اعتباری از حدود 440 هزار میلیارد تومان در اردیبهشت ماه 1392 با رشد حدود 41.3 درصدی به بیش از 620 هزار میلیارد تومان در اردیبهشت پارسال رسیده است. اما این رشد از این دوره تا اردیبهشت 1394 به 24 درصد کاهش یافته و میزان سپرده‌ها نیز تاییدی بر این موضوع است.
 
بر این اساس حجم سپرده‌های نزد بانک‌ها از 620 هزار میلیارد در دومین ماه سال قبل با افزایش حدود 150 هزار میلیارد تومانی به 770 هزار میلیارد تومان رسیده است. از سوی دیگر گرچه سرمایه‌گذاری مدت‌دار در بین سپرده‌های دیداری و قرض الحسنه تنها موردی است که با رشد همراه بوده ولی نسبت به دوره‌های قبلی تنزل دارد؛ به گونه‌ای که این سپرده‌گذاری‌ها در اردیبهشت امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل حدود 29.4 درصد رشد داشته است، ولی از اردیبهشت 1392 تا 1393 حدود 55 درصد افزایش برای سپرده‌گذاری مدت دار در بانک‌ها و موسسات اعتباری ثبت شده بود.
 
ریزش واضح میزان سپرده‌گذاری در بانک‌ها و موسسات اعتباری در حالی در حدود یک سال گذشته اتفاق افتاده که تقریبا با تصمیم برای کاهش نرخ سود بانکی از اردیبهشت ماه سال قبل همزمان و همراه است آنهم در شرایطی که تا پیش از این مصوبه شورای پول و اعتبار که به دلیل کاهش نرخ تورم و ضرورت تناسب سازی نرخ سود بانکی با آن وجود داشت اجرایی شد، بانکها و موسسات اعتباری با آزادی عمل در نرخ‌گذاری برای سود، نرخ‌های قابل توجهی را در رقابت با یکدیگر تعیین کرده و سپرده جذب می‌کردند.
 
تا پایان سال 1392 و قبل از ساماندهی سود بانکی و توافق بانکها برای کاهش نرخ سود روزشمار به 10 درصد و سالانه 22 درصد سودهای پیشنهادی به مشتریان گاها به بیش از 27 تا 30 درصد هم می رسید و می توانست در شرایطی که بازارهای موازی مانند سکه و طلا جذابیت خود را از دست داده بودند گزینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری کم ریسک مردم باشد.

اما به هر حال با کاهش نرخ سود در بانکها و موسسات مجاز آنهم در شرایطی که موسسات غیر مجاز هنوز به مرحله کاملی از ساماندهی نرسیده و آزادانه حرکت می‌کردند و البته این روال هنوز هم ادامه دارد در تمایل کمتر مردم برای سپرده گذاری در بانکها و موسسات اعتباری بی تاثیر نیست به طوری که به اذعان مدیران بانکی فعالیت مخرب موسسات غیرمجاز و پرداخت سودهای کلان از سوی آنها به خروج سپرده های این بانکها تا هزاران میلیارد تومان هم منجر شده است.
 
این در حالی است که بعد از مصوبه شورای پول و اعتبار در اردیبهشت سال گذشته برای کاهش نرخ سود بانکی، به فاصله یک سال بعد و دراردیبهشت ماه امسال هم این نرخ‌ها مجدد مورد بازنگری قرارگرفت و سود سالانه به 20 درصد کاهش یافت هر چند که دست بانکها این بار برای تعیین سودهای کمتر از یک سال باز ماند و البته تاکنون هم از این آزادی عمل استفاده کرده و با پرداخت سودهای روزشمار برابر با سود سالانه 20 درصد تا حدی خلاء کاهش جذابیت نرخ سود بانکی را پر کرده‌اند تا در دریافت سپرده از موسسات غیرمجاز جا نمانند.


 اخبار اقتصادی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
انتقال وجه از سپرده بانک شهر به سپردهای بانک های دیگر

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات نرخ جدید سود سپرده‌ در 10 بانک



 

سپرده های سرمایه گذاری  , نرخ سود سپرده‌ها

 

بعد از اعلام تغییرات نرخ سود سپرده‌ها در سیستم بانکی، بانک‌های دولتی و خصوصی با صدور اطلاعیه‌هایی مشتریان خود را در جریان این تغییرات قرار داده‌اند.

برهمین اساس و طبق توافق شورای هماهنگی مدیران بانک‌های دولتی و کانون بانک‌های خصوصی نرخ سود روز شمار 7 درصد و نرخ سود سپرده‌های 5 ساله 20 درصد تعیین شد.

بانک تجارت نیز در همین ارتباط نرخ جدید سود سپرده‌های سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلند مدت خود را اعلام کرد؛ بانک تجارت، نرخ سود انواع سپرده های کوتاه مدت و بلندمدت این بانک در راستای اجرای سیاستهای پولی نظام بانکی کشور افزایش یافته بدین شرح تغییر داده است.

نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری سه ماهه 10 درصد ، شش ماهه 12 درصد و نه ماهه 15 درصد،‌ سود سپرده های سرمایه گذاری بلندمدت یکساله 17 درصد ، دو ساله 5/18 درصد ، سه ساله 19 درصد ، چهار ساله 5/19 درصد و پنج ساله 20 درصد اعلام شده است .

بانک صادرات ایران دیگر بانکی است که در راستای اجرای سیاست‌های پولی، اعتباری و نظارتی جدید نظام بانکی کشور طی مصوبه‌ای نسبت به افزایش نرخ سود علی‌الحساب انواع سپرده‌های سرمایه‌گذاری اقدام کرد. براین اساس نرخ سود سپرده‌های این بانک به شرح زیر از روز دوشنبه مورخ 10 بهمن ماه سال 90 درکلیه شعب قابل اجرا است.

سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت روز شمار 7 درصد، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت 3 ماهه 10 درصد، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت  6 ماهه  12 درصد، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت 9 ماهه 15 درصد، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت یکساله 17 درصد، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت دو ساله 18 درصد، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت سه ساله 19 درصد، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت چهار ساله 19.5 درصد و سپرده سرمایه گذاری بلند مدت پنج ساله 20 درصد تعیین شده است.

در بانک ملی نیز بخاطر اجرای مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار و سیاست‌های جدید پولی و اعتباری نظام بانکی کشور، نرخ‌های جدید سود سپرده ها و تسهیلات این بانک به مشتریان اعلام شد.

این نرخ ها از تاریخ 8 بهمن ماه جاری در سطح تمامی شعب این بانک اجرایی شده و نرخ سود سپرده های قبل از تاریخ مذکور تا سررسید تابع  نرخ های زمان انعقاد می باشد.

بر اساس این گزارش نرخ سود علی الحساب سپرده های پنج ساله بانک ملی ایران 20 درصد، چهار ساله 5/19 درصد ، سه ساله 19 درصد ، دو ساله 5/18 درصد ، یک ساله 17 درصد ، نه ماهه 15 درصد، شش ماهه 12 درصد، سه ماهه 10 درصد و کوتاه مدت عادی 7 درصد خواهد بود.

در بخش اعتباری نیز نرخ سود عقود مبادله ای با مدت بازپرداخت تا 2 سال معادل 14 درصد و برای بازپرداخت بیش از 2 سال 15 درصد و همچنین حداقل نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی 21 درصد است.

ضمناً میزان تسهیلات خرید کالا تا مبلغ 40 میلیون ریال ، سقف تسهیلات جعاله رفع احتیاجات ضروری 40 میلیون ریال، تسهیلات جعاله تعمیر مسکن تا مبلغ 50 میلیون ریال، تسهیلات خرید خودروی سواری به میزان 70 میلیون ریال و حداکثر معادل 80 درصد بهای خودرو، تسهیلات خرید خودروهای جایگزین وانت و تاکسی فرسوده به میزان 100 میلیون ریال و حداکثر معادل 80 درصد بهای خودرو خواهد بود.

بانک ملت نیز نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری خود را تا 20 درصد افزایش داد. این بانک هم پیرو ابلاغ بسته سیاستی نظارتی بانک مرکزی و  با تصویب هیات مدیره، نرخ سود علی الحساب سپرده های سرمایه گذاری را افزایش داد.

بر اساس این گزارش، نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت عادی بانک ملت 7درصد، ویژه سه ماهه 10درصد، ویژه شش ماهه 12درصد، ویژه نه ماهه 15درصد، یک ساله 17درصد، دوساله 18.5درصد، سه ساله 19درصد، چهارساله 19.5درصد و پنج ساله 20درصد تعیین شد.

در عین حال، نرخ سود علی الحساب سپرده ها در مناطق آزاد نیز همانند سرزمین اصلی خواهد بود.

در دیگر بانک‌ها از جمله بانک سامان نیز نرخ سود علی‌الحساب انواع سپرده‌های کوتاه مدت و سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار افزایش یافت.

برپایه این گزارش، نرخ سود سپرده‌های بلندمدت دو تا پنج‌ساله 20 درصد، سپرده‌های یک‌ساله 17 درصد، سپرده‌های 9 ماهه 15 درصد، سپرده‌های شش ماهه 12 درصد، سپرده‌های سه ‌ماهه 10 درصد و سپرده‌های کوتاه‌مدت عادی (روزشمار) نیز 7 درصد تعیین شده است.

همچنین در راستای اجرای بسته سیاستی- نظارتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نرخ سود سپرده های کوتاه مدت و بلند مدت بانک سرمایه افزایش یافت.

در پی توافقات بعمل آمده در شورای هماهنگی بانکهای دولتی و خصوصی و مصوبه هیات مدیره این بانک نرخ سود سپرده های این بانک بر این اساس می باشد. سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت 7%، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه 3 ماهه 10%، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه 4 ماهه 11%، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه 6 ماهه 12%، سپرده سرمایه گذاری کوتاه مدت ویژه 9 ماهه 15%، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت 1 ساله 17%، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت2 ساله 18%، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت 3 ساله 19%، سپرده سرمایه گذاری بلند مدت 4 ساله 5/19% و سپرده سرمایه گذاری 5 ساله 20% اعلام شد.

لازم به ذکر است، نرخ های اعلامی از ابتدای ساعت اداری روز سه شنبه مورخ 11/11/1390 قابل اجرا می باشد.

در راستای اجرای بسته جدید سیاستی– نظارتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی نرخ جدید سود ماهانه انواع سپرده های کوتاه مدت و بلندمدت بانک سینا اعلام شد.

نرخ جدید سود علی الحساب سپرده های کوتاه مدت روزشمار 7% ، سپرده سرمایه گذاری 3 ماهه 10 درصد، سپرده سرمایه گذاری 6 ماهه 12% ، سپرده سرمایه گذاری 9 ماهه 15% و نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری یکساله تا پنج ساله به ترتیب  17 درصد ، 18.5درصد، 19 درصد، 19.5درصد و 20 درصد تعیین شد.

بانک توسعه صادرات ایران، نرخ سود علی الحساب سالانه سپرده ریالی در طول دوره سپرده گذاری را اعلام کرد. نرخ‌های جدید به شعب این بانک ابلاغ شده است.

بر اساس این گزارش نرخ سود بلندمدت پنج ساله این بانک 20 درصد و بلندمدت یکساله نیز 17درصد تعیین شده است.

همچنین سپرده‌های کوتاه مدت بانک توسعه صادرات ایران به چهار نوع عادی، سه ماهه، شش ماهه و نه ماهه تقسیم شده که نرخ‌های آن بین 7 تا 15 درصد اعلام شده است.

نرخ سود علی الحساب انواع سپرده های ریالی بانک توسعه صادرات ایران کوتاه مدت عادی 7 درصد،کوتاه مدت سه ماهه 10 درصد، کوتاه مدت شش ماهه 12 درصد، کوتاه مدت نه ماهه 15 درصد، بلند مدت یکساله 17 درصد، بلند مدت دوساله 18 درصد، بلند مدت سه ساله 18.5درصد، بلند مدت چهار ساله 19 درصد و بلند مدت پنج ساله 20 درصد تعیین شده است.

در بانک کشاورزی نیز نرخهای سود بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار و همچنین در قالب سیاست های پولی،اعتباری و نظارتی بانکی کشور،تعیین و ابلاغ شده است و عملیات جایگزینی نرخ های جدید همزمان با دهه مبارک فجر از دوازدهم بهمن ماه سال جاری آغاز می شود.

براساس این گزارش؛ به سپرده های سرمایه گذاری کوتاه مدت روزشمار 7 درصد، از سه ماه تا کمتر از شش ماه 10 درصد ،از شش ماه تا کمتر از 9 ماه 12درصد و به سپرده های از 9 ماه تا کمتر از یک سال 15درصد سود علی الحساب سالانه پرداخت خواهد شد.

این گزارش می افزاید نرخ سود علی الحساب سالانه برای سپرده های یکساله، دوساله، سه ساله،چهارساله و پنج ساله بانک کشاورزی نیز به ترتیب 17، 18، 19 ، 5/19و20 درصد تعیین شده است.

افزایش نرخ سود علی الحساب سپرده های سرمایه گذاری بانک پارسیان؛ در پی ابلاغ سیاست های پولی، اعتباری و نظارتی نظام بانکی کشور  1390 از سوی بانک مرکزی ج.ا.ا نرخ های جدید سود علی الحساب سپرده های سرمایه گذاری بانک پارسیان از تاریخ 9/11/90 به شرح زیر اعلام می‌شود.

بر اساس این گزارش بانک پارسیان، نرخ سود کوتاه مدت عادی و کوتاه مدت ویژه سه ماهه از این تاریخ به ترتیب 7 و 10 درصد خواهد بود .  بانک پارسیان همچنین نرخ سود کوتاه مدت ویژه شش ماهه و نه ماهه خود را نیز به ترتیب 12 و15 درصد اعلام کرد.

این بانک برای سپرده های یکساله و پنجساله نیز به ترتیب نرخ 17 و 20 را تعیین کرده است.

بنا به این گزارش ، نرخ سود سپرده های بلند مدت 2لغایت 4 ساله ، "هفت" ، "کوثر"، "انتخاب" متعاقبا ابلاغ می‌شود.

سایر بانک‌ها که نام آنها در این گزارش نیامده نیز مشابه هم‌تایان خود در بخش دولتی و خصوصی برای سپرده های خود نرخ‌گذاری کرده‌اند.../انتخاب