اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سوداگران مرگ در اطراف مدارس!



اخبار,اخباراجتماعی,موادمخدر

تحقیقات رسمی نشان می‌دهد که سن اعتیاد در کشور ما پایین آمده است که مهم‌ترین عامل آن تغییر در نوع موادمخدر مصرفی است. مصرف روانگردان‌ها روزبه‌روز بیشتر می‌شود و با توجه به خصوصیاتی که این مواد دارند و شرایط اجتماعی مصرف آنها، استقبال سنین پایین از آنها بیشتر است.

همزمان با فصل امتحانات در مدارس و دانشگاه‌ها، مسئولان پلیس بار دیگر به برخورد با سودجویانی که با پرسه زدن در اطراف مدارس و مراکز آموزشی تلاش می‌کنند مواد توهم‌زا، روانگردان و موادمخدر را به بهانه‌های مختلف میان دانشجویان و دانش‌آموزان توزیع کنند تأکید کردند. روز گذشته رئیس‌پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا و رئیس پیشگیری نیروی انتظامی از مأموریت ویِژه پلیس در فصل امتحانات خبر دادند.
 
به گزارش آرمان، اعتیاد به موادمخدر یک معضل پیچیده است که ابعاد مختلفی پیدا می‌کند. این پدیده خانمان‌سوز ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و... را دارد. هر چقدر که ابعاد این مساله بیشتر و پیچیده‌تر می‌شوند راه مقابله با آن نیز سخت‌تر است. از آنجا که گردش مالی زیادی در این کار و بازار آن وجود دارد و درآمدزایی آن برای قاچاقچیان زیاد است آنها برای فروش موادمخدر به مردم خود را به آب و آتش می‌زنند و با توجه به گستردگی موادمخدر گروه‌های مختلفی را هدف قرار می‌دهند. اعتیاد دانش‌آموزان و دانشجویان موضوع تازه‌ای نیست اما راهبردهای مواجهه و مقابله با آن در جامعه در زمان‌های مختلف تفاوت می‌کند.

در دو سال اخیر توجه‌ها به این پدیده بیشتر شده است و آمارهای شفاف‌تری دراین زمینه ارائه شده است. با وجود رویکرد جدید و متفاوتی که در این زمینه در پیش گرفته شده است هنوز هم آمارهای متفاوتی ارائه می‌شود که معمولاً این آمارها مورد انکار وزارت آموزش و پرورش قرار می‌گیرد که این مساله نشان می‌دهد رویکرد واحدی در این زمینه وجود ندارد. آمارها از این حکایت دارند که یک درصد دانش‌آموزان موادمخدر مصرف می‌کنند. بر اساس آمارهای منتشرشده آمار دانش‌آموزان معتاد بین 15 تا 19 سال حدود 45 هزار نفر است.

 

هرچند که این آمارها از سوی آموزش و پرورش مورد انکار قرار می‌گیرند اما گزارش‌ها از کاهش سن اعتیاد به 13 سال حکایت می‌کنند و این به معنای بازشدن پای اعتیاد به مدارس است. در مورد اعتیاد دانش‌آموزان و دانشجویان دو جنبه مختلف مطرح است. یک جنبه آن شامل کسانی می‌شود که به‌طور کلی معتاد هستند و جنبه دیگر آن افرادی را شامل می‌شود که به صورت فصلی موادمخدر مصرف می‌کنند؛ مانند افرادی که در فصل امتحانات روی به مصرف ریتالین می‌آورند. این اعتیادهای فصلی زمینه را برای اعتیاد دائمی فراهم می‌کنند و حتی اگر فرد معتاد هم نشود و به صورت مصرف موقت باقی بماند باز هم این مواد ضررهای فراوانی را به او می‌رساند.

 برخورد جدی با افراد سودجو
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا درباره تدابیر پلیس برای برخورد با افراد سودجویی که در اطراف مدارس و دانشگاه‌ها اقدام به توزیع مواد روانگردان و مخدر کرده یا به بهانه‌هایی سعی در فروش این مواد به قشر دانش‌آموز یا دانشجو دارند، می‌گوید: ما هشدارهای لازم را در این زمینه به مراکز آموزشی و علمی داده‌ایم و از مسئولان آنها خواسته‌ایم که هر نوع رفتار این چنینی را به پلیس گزارش دهند. همچنین خود دانش‌آموزان و دانشجویان نیز باید هوشیار باشند و فعالیت این افراد را به ما اطلاع دهند. خانواده‌ها نیز نقش مهمی در این زمینه دارند و یاور پلیس هستند. علی مویدی می‌افزاید: همکاری مشترکی میان پلیس و آموزش و پرورش در این زمینه وجود دارد.

 

رئیس پلیس پیشگیری ناجا نیز درباره حضور پلیس در اطراف مدارس و گشت‌های کلانتری‌ها می‌گوید: به‌طور کلی در ماموریت‌های پلیس هر جا که بنا باشد اقدام خاصی انجام شود ماموران ما نیز نسبت به تامین امنیت اقدام خواهند کرد. ایسنا نوشت؛ تقی مهری می‌افزاید: جای نگرانی در این زمینه نیست و ما تمام توانمان را برای برقراری امنیت به کار خواهیم بست، ضمن اینکه لازم است شهروندان نیز با پلیس همکاری لازم را داشته باشند و موارد مشکوک این چنینی را از طریق تماس با مرکز فوریت‌های پلیسی 110 اطلاع دهند. چند روز قبل هم استاندار تهران گفت: در حال حاضر موادمخدر به مدارس ورود کرده و آموزش و پرورش با وجود تمامی اقدامات خوبی که برای جلوگیری از این آسیب انجام داده اما بودجه و امکانات کافی برای مقابله با این بلا را نداشته و باید در این حوزه نیز خیرین به آموزش و پرورش کمک کنند.

 استفاده از روش‌های فعال برای آرامش
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در مورد عوارض مصرف موادمخدر و قرص‌های روانگردان در دانش‌آموزان و دانشجویان به «آرمان» می‌گوید: قرص‌های روانگردان عوارض جانبی زیادی دارند. وابستگی‌های جسمی و روانی بسیاری را در افراد ایجاد می‌کنند. فردی که این مواد را مصرف می‌کند شبکه فعال مغزش کند می‌شود و یک حس آرامشی به او دست می‌دهد، این آرامش که در اثر یک عامل بیرونی به وجود می‌آید یک آرامش فعال نیست و زود از بین می‌رود و فرد برای به دست آوردن دوباره آن به مصرف مواد احتیاج دارد.

 

عباسعلی اللهیاری می‌افزاید: در حالی که روش‌هایی که در روانشناسی و مهارت‌های تمرکز حواس برای آرامش حواس از آنها استفاده می‌شود روش‌های فعال هستند و خود فرد عامل تمرکز است. مصرف این داروها اصلا توصیه نمی‌شود و اگر افراد بحران‌ها و کارهایی دارند که برای انجام آنها به تمرکز نیاز است از روش‌های تمرکز فعال استفاده کنند. او ادامه می‌دهد: مصرف این داروها در درازمدت اعتیاد می‌آورد و فرد به آنها وابستگی پیدا می‌کند و با کمترین بحران و ناکامی به سراغ آنها می‌رود تا آرامشش را به دست آورد.

 سن اعتیاد در کشور ما پایین آمده است
مدیرکل درمان سابق ستاد مبارزه با موادمخدر در مورد رواج اعتیاد در بین دانش‌آموزان و دانشجویان می‌گوید: تحقیقات رسمی و مشاهدات ما در کلینیک‌ها نشان می‌دهد که سن اعتیاد در کشور ما پایین آمده است که مهم‌ترین عامل آن تغییر در نوع موادمخدر مصرفی است. مصرف روانگردان‌ها روزبه‌روز بیشتر می‌شود و با توجه به خصوصیاتی که این مواد دارند و شرایط اجتماعی مصرف آنها، استقبال سنین پایین از آنها بیشتر است. سعید صفاتیان می‌افزاید: برنامه‌های پیشگیری چندان موفق نبوده‌اند. سازمان‌های فعال در زمینه پیشگیری از مواد مخدر نتوانسته‌اند برنامه منسجمی را در این زمینه داشته باشند.

 

برنامه‌ها هماهنگ و یکسان نبوده‌اند. از سوی دیگر، کسری بودجه‌ای که وجود دارد بر بیشترشدن مشکلات دامن زده است. او تصریح می‌کند: در زمینه مصرف مواد روانگردان و عوارض آن باید آگاهی‌ها را بالا برد. از سوی دیگر خانواده‌ها در زمینه فرزندپروری مشکل دارند و اطلاعات لازم را در زمینه خطرات مصرف موادمخدر ندارند. صفاتیان تأکید می‌کند: آموزش و پرورش باید با اجرای برنامه‌های درست سطح آگاهی دانش‌آموزان را بالا ببرد و به آنها مهارت‌های زندگی را بیاموزد. به دانش‌آموزان تصمیم گرفتن در شرایط بحرانی و قدرت نه گفتن آموزش داده شود تا آنها را در برابر این خطر اجتماعی مصون نگه داشت.


  اخبار  اجتماعی  - آرمان 


ویدیو مرتبط :
‫سوداگران مرگ در چنگال قانون؛ اروندرود‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پاتوق سوداگران از اطراف داروخانه‌ها برچیده شد



اخبار,اخبار اجتماعی ,داروخانه

 

اخبار اجتماعی - پاتوق سوداگران از اطراف داروخانه‌ها برچیده شد

علاوه بر حضور سوداگران دارو در مقابل داروخانه، عده‌ای سودجو نیز با فرصت‌طلبی از ازدحام بیماران در داروخانه تلاش می‌نمودند تا فروش دارو با قیمتی پایین‌تر را پیشنهاد دهند که این داروها یا خارج از سیستم دارویی تهیه شده بود و یا دارو متعلق به بیمارانی بود که به هر دلیلی استفاده نکرده بودند و برخی در تلاش فروش آن به بیمار دیگر بوده‌اند.

هنگامی که وارد داروخانه شدم دیدم افسر نیروی انتظامی آن‌جا نشسته، لحظه‌ای با خود فکر کردم شاید اشتباه آمده‌ام، چون مأموران نیروی انتظامی بیشتر در بانک یا... به خدمتگزاری می‌پردازند جلو رفتم و از یکی از کارکنان داروخانه علت قرار گرفتن مأمور ناجا را جویا شدم، تازه معلوم شد پشت ماجرا حضور سوداگران یا بهتر بگویم مافیایی از جنس دارو قرار داشته است، او به من گفت: مدت‌ها بوده است که یکی از مشکلات بیماران، حضور و پرسه زدن افراد سودجو در محدوده داروخانه مرکزی هلال‌احمر بود که آن‌جا را پاتوق خود کرده بودند و انتظار بیماران را می‌کشیدند.

به گزارش شهروند، یکی از مدیران شرکت پخش سها هلال در این خصوص گفت: «وقتی بیمار می‌خواست وارد داروخانه شود جلوی او را می‌گرفتند و اول می‌پرسیدند نسخه داری؟ وقتی جواب بیمار مثبت بود می‌گفتند ما به تو دارو می‌دهیم زیرقیمت.»

«سوداگران دارو» یا به عبارت دیگر «فروشندگان غیرمجاز دارو» با گفتن این جمله که داروی ارزان‌تر به بیمار می‌دهیم سعی می‌کردند او را فریب داده و درنهایت رضایت او را جلب کنند تا پای بیمار به داخل داروخانه مرکزی هلال‌احمر نرسد.

 

اگر هم دارویی در داروخانه موجود نبود همان سودجویان به بیمار می‌گفتند تأمین داروی خود را برعهده ما بگذار تا داروی موردنیاز شما تهیه شود.  از آن‌جایی که داروخانه مرکزی هلال‌احمر در خیابان طالقانی برای بیماران به‌خصوص بیماران خاص یک مرجع واجد صلاحیت برای تهیه دارو به حساب می‌آید، بسیاری از آنان (بیماران و مراجعه‌کنندگان) که گاه برای نخستین بار به این داروخانه مراجعه می‌کردند، اگر در مقطعی دارویی در کشور موجود نبود سوداگران دارو از این موضوع نهایت استفاده را می‌بردند و بیمار را به مراکز فاقد صلاحیت فروش و عرضه دارو هدایت می‌نمودند.

 

علاوه بر حضور سوداگران دارو در مقابل داروخانه، عده‌ای سودجو نیز با فرصت‌طلبی از ازدحام بیماران در داروخانه تلاش می‌نمودند تا فروش دارو با قیمتی پایین‌تر را پیشنهاد دهند که این داروها یا خارج از سیستم دارویی تهیه شده بود و یا دارو متعلق به بیمارانی بود که به هر دلیلی استفاده نکرده بودند و برخی در تلاش فروش آن به بیمار دیگر بوده‌اند.»

با حساسیت کارکنان و حراست داروخانه و اعتراض بیمارانی که با این مشکل درگیر شده بودند بیماران می‌دانستند دوای درد آنان در داروخانه هلال‌احمر و سایر داروخانه‌های مجاز کشور است نه در دست فروشندگانی که معلوم نیست با کدام هویت شغلی مقابل بیمار سبز می‌شوند.


با شروع تحقیقات درباره سوداگرانی که فروش غیرقانونی دارو را ممر درآمد خود قرار داده بودند مشخص شد این عده از مدت‌ها قبل از برخی تنگناهایی که برای کشور ایجاد شده بود، از بعضی کمبودهای دارویی نهایت سوءاستفاده را برده‌اند.

دکتر صانعی‌فرد مدیرعامل شرکت پخش سها هلال درخصوص برخورد و جمع‌آوری سوداگران دارو خاطرنشان می‌کند: «با مکانیزه‌کردن خدمات و تکمیل سبد داروخانه از نیروی محترم انتظامی هم کمک خواستیم و با کمک نیروی انتظامی دست افراد سودجو و دلال را از بیماران مراجعه‌کننده به داروخانه مرکزی هلال‌احمر کوتاه کردیم.»

اکنون در ساعات کاری داروخانه یک افسر و یک سرباز در داروخانه حضور دارند و با نظارت خود مانع از حضور سوداگران در محدوده داروخانه شده‌اند.


افسر نیروی انتظامی حاضر در داروخانه در ارتباط با شگرد سوداگران دارو در برخورد با مراجعه‌کنندگان می‌گوید: «سوداگران سعی می‌کردند به بهانه حمل و رساندن بیمار سر صحبت را با او باز کرده و درنهایت از وی کلاهبرداری کنند.»

دکتر سعید ربانی مدیر داروخانه مرکزی جمعیت هلال‌احمر نیز پاسخگوی سوالات «شهروند» شد و دقایقی هم با یکدیگر گفت‌و‌گو کردیم.

او درخصوص پاکسازی سوداگران دارو گفت: «در مدت‌های طولانی با حضور افراد سودجو در اطراف داروخانه که در کمین بیماران بودند مواجه بودیم. این سودجویان گاه با ظاهر آراسته و یا به صورت پیک‌های موتوری و گاه خود به‌عنوان مراجعه کننده به داروخانه با به دام انداختن بیماران نسخ دارویی خاص بالاخص داروهای سرطانی و به‌ویژه بیماران شهرستانی که در تهیه داروی خود دچار مشکل بودند به سودجویی می‌پرداختند. 

 

پس از استقرار نیروی انتظامی در چند ماه اخیر در داخل داروخانه هلال‌احمر و برخورد جدی و قانونی با پیک‌های موتوری مشکوک در اطراف داروخانه و این قبیل افراد فرصت‌طلب، آرامش مطلوبی در داروخانه و اطراف آن احساس می‌شود.»

دکتر ربانی، ورود نیروی انتظامی را به این قضیه بسیار موثر می‌داند و به مردم چند توصیه ارایه می‌کند: «در داروخانه‌ هلال‌احمر فقط از افرادی که پشت پیشخوان فروش هستند تقاضای دارو کنند، غیر از متصدیان فروش داروخانه و افرادی که روپوش آنان آرم هلال‌احمر دارد با اشخاص دیگر درخصوص خرید دارو گفت‌وگو نكنند و در صورت مشاهده هر مورد مشکوکی آن را سریعا با نیروی انتظامی مستقر در داروخانه و عوامل ذی‌ربط مستقر در داروخانه در میان بگذارند.»

اخبار اجتماعی - شهروند