اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سوخت در سال آینده گران می شود؟



اخبار,اخباراقتصادی, حامل های انرژی

 

در پی تصویب رقم 48 هزار میلیارد تومان برای درآمد دولت از محل هدفمندی یارانه‌ها، برای تحقق این رقم قیمت حامل های انرژی در سال 94 باید افزایش یابد.

طبق پیشنهاد دولت و تصویب کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، درآمد دولت از محل افزایش قیمت حامل های انرژی در سال آینده نیز همانند سال جاری 48 هزار میلیارد تومان تعیین شد که در صورت تصویب در صحن علنی مجلس، رقم ردیف درآمدی دولت از محل هدفمندی یارانه ها نسبت به قانون بودجه سال 1393 افزایش نخواهد یافت.

اما بررسی درآمدهای دولت از محل اجرای قانون هدفمندی و افزایش حامل های انرژی در سال جاری نشان از آن دارد که نحوه افزایش قیمت حامل ها به گونه‌ای بوده که رقم 48 هزار میلیارد تومان محقق نشده است.

بر این اساس با افزایش حدود 300 تومانی قیمت بنزین از اوایل اردیبهشت سال جاری و همچنین افزایش قیمت سایر حامل های انرژی که پیش از آغاز رسمی اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، در پایان نیمه اول سال حدود 15 هزار و 900 میلیارد تومان از افزایش قیمت حامل ها بدست آمد، با ادامه این روند در نیمه دوم سال درآمد ناشی از افزایش قیمت حامل های انرژی به حدود 32 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

بر اساس این گزارش، فاصله موجود بین 32 هزار میلیارد تومان درآمد محقق شده تا 48 هزار میلیارد تومان بودجه باید از محل افزایش مجدد قیمت حامل‌های انرژی در سال جاری محقق می شد که در این راستا چندی پیش سخنگوی دولت اعلام کرد که دولت برنامه‌ای برای افزایش قیمت حامل های انرژی در سال جاری ندارد.

اما در صورتی که دولت بخواهد کل ردیف پیشنهادی مربوط به هدفمندی یارانه‌ها در سال آینده محقق شود، باید قیمت حامل های انرژی را در سال آینده افزایش دهد.

در بین حامل های انرژی با توجه به کاهش قیمت جهانی نفت طی ماه های گذشته و سقوط آن به کانال 40 دلار ، افزایش قیمت بنزین بعید به نظر می رسد؛ به طوری که بیژن زنگنه - وزیر نفت - اعلام کرده که فعلا برنامه ای برای افزایش قیمت بنزین در سال آینده نداریم.

در چنین شرایطی قیمت بنزین سهمیه در سال آینده 700 تومان، قیمت بنزین سهمیه ای سوپر 800 تومان، بنزین آزاد 1000 تومان و بنزین آزاد سوپر 1100 تومان خواهد بود.

از سوی دیگر با توجه به فاصله قیمت گاز در داخل کشور با قیمت گاز صادراتی و همچنین قیمت گاز در خارج از کشور، کاهش قیمت گاز در پی افت قیمت نفت نه تنها منجر به کاهش قیمت گاز نمی‌شود بلکه ظاهرا دولت به دنبال افزایش قیمت گاز و دیگر حامل های انرژِی است.

در واقع افزایش مجدد قیمت حامل های انرژی که برای تحقق درآمد هدفمندی یارانه ها باید در سال جاری انجام می شد به سال آینده موکول شده است.

 

 اخباراقتصادی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
مسابقه گران ترین ماشین کنترلی با سوخت هیدروژن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مسکن سال آینده گران می شود؟/ ساخت و سازها تعطیل نیمه رسمی شد



اخبار,اخبار اقتصادی ,بازار مسکن

 

اخبار اقتصادی - مسکن سال آینده گران می شود؟/ ساخت و سازها تعطیل نیمه رسمی شد

بررسی های آماری نشان می دهد، رکود بخش مسکن در نیمه اول سال آینده با بحران کمبود واحدهای مسکونی هم روبرو می شود.

به گزارش خبرآنلاین، براساس اطلاعاتی که مرکز آمار ایران منتشر کرده میزان صدور پروانه های ساختمانی به شدت کاهش یافته است. گزارشی که پیش از این منتشر شده بود نیز نشان می داد که 40 درصد پروانه های ساختمانی صادر شده در سال 91 در سال 92 به مرحله ساخت نرسیده است. مدتی قبل معاون وزیرراه و شهرسازی نیز خبر داده بود که یک میلیون و 600 هزار واحد مسکونی خالی روی دست کشور مانده است.

با این وجود بررسی اطلاعات مرکز آمار ایران تایید می کند همچنان روزانه 300 واحد مسکونی جدید در کشور به مرحله ساخت می رسد. با این وجود تحلیلگران بازار اعتقاد دارند با توجه به وضعیت ساخت و سازها در نیمه دوم سال آینده بازار با کمبود شدید مسکن مواجه می شود. از سوی دیگر اقتصاددانانی مانند سعید لیلاز اعتقاد دارند با توجه به کاهش قدرت خرید شهروندان، همچنان مشتری جدید برای مسکن پیدا نمی شود. هرچند که بیت الله ستاریان کارشناس دیگر بازار اعتقاد دارد در نیمه دوم سال 94 قیمت ها در بازار مسکن با جهش مواجه می شود. گزارش های رسمی مرکز آمار ایران تایید می کند، میزان رشد قیمت مسکن در فصل پاییز به عدد 9 درصد رسیده که این نرخ نیز از عدد رسمی تورم پایین تر است.

آمارها مشخص می کند که حتی میزان زیربنای ساخته شده نیز کاهش قابل توجه ای را تجربه کرده است. بهار امسال 3/4693 هزار مترمربع ساختمان در سراسر کشور ساخته شده که این عدد در قیاس با فصل گذشته 3/33 درصد و در مقایسه با سال گذشته 5/50 درصد کاهش داشته است. براساس همین میزان متراژ، در بهار امسال باید 26 هزار و 493 ساختمان ساخته می شد که این رقم نیز در قیاس با سال قبل 3/53 درصد کاهش را تجربه کرده است.

صنعت ساختمان ایران در حال حاضر به میزان بیش از 90 درصد در اختیار بخش خصوصی و سازندگان خرد قرار دارد. آمار صدور پروانه های ساختمانی هم نشان می دهد مطلوب ترین تعداد طبقات برای این گروه ساختمان های 5 طبقه است. این نوع ساختمان ها به طور معمول توسط سازندگان خرد به بازار ارائه می شود.

 

اطلاعات مرکز آمار نشان می دهد 94.4 درصد ساختمان ها به گروه پنج طبقه اختصاص دارد. در همین دوره زمانی زیربنای ساختمان های احداث شده در قیاس با سال گذشته 40.9 درصد کاهش را تجربه کرده است. این آمارها نشان می دهد میزان ساخت و سازها در تهران نیز در نسبت با سال های گذشته کاهش داشته است. برهمین مبنا از میان ساختمان های احداث شده تنها 24.2 درصد ساختمان ها به تهران اختصاص یافته و 75.8 درصد ساختمان های دیگر در سایر شهرهای کشور احداث شده اند.

به گفته کارشناسان بازار، طی فصل زمستان میزان ساخت و سازها به دلیل تغییرات جوی کاهش قابل توجهی را تجربه می کند. برهمین اساس در این دوره زمانی بازار بازهم با رکود ساخت مواجه می شود.
اخبار اقتصادی - خبرآنلاین