اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

«سوء استفاده جنسی از کودکان»؛ وقت بیدار شدن است!



اخبار,اخبار اجتماعی , سوء استفاده جنسی

 

اخبار اجتماعی - چه کسی باید از حقوق کودکان دفاع کند؟
«سوء استفاده جنسی از کودکان»؛ وقت بیدار شدن است!

آزار و اذیت جنسی چند کودک در مدرسه‌ای در غرب تهران توسط ناظم مدرسه، اتفاقی بود که بسیاری از فعالان حوزه‌های اجتماعی را با سئوالاتی پیرامون این مسئله روبرو کرد.

این اتفاق که تنها بخشی از واقعیتی است که مانند زنگ خطر در همه رسانه‌ها به گوش رسید، ما را وا می‌دارد تا به این امر بیاندیشیم که حقوق کودک در ایران –ورایِ حرف‌ها و سخن‌ها و همه آنچه که در ظاهر می‌بینیم- تا چه حد پیگیری می‌شود و اهمیت دارد؟

سئوال‌های بسیاری در این حوزه پیش روی ماست؛ در یک جامعه چه کسانی می‌توانند به لحاظ قانونی از حقوق کودک دفاع کنند؟ چه بخشی از سوءاستفاده‌ها و آزار و اذیت‌های جنسی در جامعه انعکاس می‌یابند و قابل رویت هستند؟ نقش متولیان حق کودک و NGOهای حمایت از کودکان تا چه حد در این راستا کمک کننده است؟ و... .

مریم شیخ (فعال حوزه کودکان و کارشناس اجتماعی) در گفتگو با فرارو، درباره تجربه جنسی در کودکان گفت: به طور کلی افراد زیر 18 سال در قوانین جهانی مربوط به کودکان، نباید تجربه جنسی داشته باشند. دلیل این امر در این است که پیش از این سن تجربه جنسی می‌تواند آثار مخربی بر روی فرد بگذارد و تا آخر عمر درون فرد باقی بماند. حال اگر این تجربه جنسی به تجربه‌ای ناخوشایند مانند تجاوز و یا آزار و اذیت جنسی بازگردد، این تاثیر به مراتب بدتر است؛ تاثیری که می‌تواند به اشکال مختلفی خود را در فرد به نمایش گذارد.

شیخ در ادامه گفت: فردی که در کودکی در معرض آزار و اذیت جنسی قرار گرفته باشد در آینده رفتارهای اجتماعی نامناسبی از خود بروز خواهد داد. رفتارهای خشونت‌بار نسبت به خانواده و اطرافیان یکی از این آثار سوء است. بسیاری از این افراد هیچ‌گاه نمی‌توانند به دیگران اعتماد کنند.

این فعال حوزه کودکان با اشاره به تجربه روبرو شدن با کودکانی که مورد آزار و اذیت جنسی واقع شده بودند، ادامه داد: در مواردی که ما در فعالیت‌هایمان با آن‌ها روبرو می‌شدیم، کودکانی بودند که پس از مدتی از آزار جنسی و سوءاستفاده از آن‌ها، درونشان تمایلاتی بیمارگونه به این امر پیدا می‌شد. برای مثال ما با مواردی روبرو می‌شدیم که پس از اینکه کودک را از فرد سوءاستفاده‌گر دور می‌کردیم، درون آن کودک تمایلاتی مبنی بر اینکه دوباره به نزد فردسوءاستفاده‌گر بازگردد دیده می‌شد. که این امر بسیار خطرناک است و می‌تواند آینده کودک را با مشکلات بسیاری در حوزه تجربیات و رفتارهای جنسی روبرو سازد.

مریم شیخ گفت: هنوز هم که هنوز است، با وجود اینکه مراکز کودکان در تلاش هستند تا کودکان و خانواده‌ها را نسبت به آزار و اذیت‌های جنسی آگاهی بخشند درصد بسیار زیادی از آزارهای جنسی دیده نمی‌شوند و در پرده هستند، که دلیل این امر تابویی بودن و پنهان کردن این مسئله است، چه از جانب کودکان و چه از جانب خانواده‌هایشان؛ چرا که این موضوع همچنان در تاروپودهایی به نام "آبروداری" پوشیده شده است.

شیخ در ادامه و با اشاره به اشکال مختلف آزارهای جنسی گفت: اگر آزار و اذیت جنسی را در قالب "لمس بدنی" تعریف کنیم و این آزار و اذیت را از مواردی مانند آزار و اذیت‌های کلامی و زبانی تفکیک کنیم، طبق تجربیات من و بسیاری از مددکاران اجتماعی در فعالیت‌های حوزه کودک، می‌توان گفت چیزی در حدود 90 درصد از کودکان ما مورد آزارهای جنسی قرار گرفته‌اند. این آزار و اذیت لزوما نباید در قالب‌های شدیدا آنومیک تعریف شود، چرا که هر نوع آزار و اذیت که به لمس بدن بیانجامد یک سوءاستفاده جنسی محسوب می‌شود.

خانواده‌ها پنهان می‌کنند؛ کودکان آسیب می‌بینند
شیخ در ادامه درباره اطلاع پیدا کردن مسئولین و جامعه از این آزار و اذیت‌ها گفت: پیچیدگی‌ها در این مسئله زیاد است. در رابطه با حقوق کودکان، ما بسیاری از اوقات در رابطه با آزار و اذیت‌های جنسی در بین کودکانی که خانواده مشخصی ندارند و در دسته کودکان خیابانی و کار و غیره قرار می‌گیرند، بسیار راحت‌تر می‌توانیم از این موضوع اطلاع پیدا کنیم و از آن دفاع کنیم. این در حالی است که در بسیاری از کودکانی که خانواده‌هایی به ظاهر نرمال و خوب و مشخصی دارند این مسئله سخت‌تر است! دلیل این امر نیز این است که والدین کودک برای حفظ آبرو و دور کردن این مسئله از خانواده خود، دست به پنهان‌کاری می‌زنند و موجب به وجود آمدن آمارهایی مخفی و مشکلاتی مخفی و خطرهایی مخفی می‌شوند.

مریم شیخ با ابراز تاسف درباره اینکه بسیاری از تلاش‌های فعالین حوزه کودک در رابطه با سوءاستفاده از کودکان به نتیجه مشخصی نمی‌رسد، گفت: از آنجایی که والدین کودک در وهله اول باید نسبت به آزار و اذیت نسبت به کودکشان راه قانونی را طی کنند، افرادی مانند ما که در این حوزه فعالیت می‌کنیم و نمی‌توانیم شکایت خصوصی نسبت به آزار یک کودک داشته باشیم، راه به جای زیادی نمی‌بریم.

وی در ادامه توضیح داد: آنچه که فعالین و مددکاران حوزه کودک می‌توانند انجام دهند، بیش از هرچیزی مشاوره دادن به کودک آسیب دیده است تا بتواند خود را ترمیم کند و رفتارهای نادرست در حال و آینده آن کاهش پیدا کند، برای مثال این کودکان اکثرا تا مدت‌ها هرگونه محبت را نوعی سوءاستفاده تلقی می‌کنند که واکنشی بسیار منفی است. وارد شدن از راه‌های قانونی برای دفاع از کودک در این زمینه کاری بسیار سخت است و البته ناامیدکننده؛ چرا که این امر سبب خواهد شد همچنان بسیاری از آمارها و آسیب‌های مربوط به آزار و اذیت‌های جنسی نسبت به کودکان در پرده‌ای از ابهام و لایه‌هایی غیرقابل رویت پنهان شود.

مریم شیخ در انتها گفت: امیدوارم که بتوان این مسائل را با شفافیت بیشتری مطرح کرد و مورد ارزیابی قرار داد و در چارچوب‌های قانونی از آن‌ها بیشتری پیشگیری کرد.

اخبار اجتماعی - فرارو

 


ویدیو مرتبط :
آموزش کودکان برای جلوگیری از سوء استفاده جنسی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

فیس بوک؛محلی مناسب برای سوء استفاده جنسی از کودکان *سند



دیلی میل گزارش داد؛

فیس بوک؛محلی مناسب برای سوء استفاده جنسی از کودکان *سند

تصاویر بچه هایی که به زور مورد تجاوز و سوء استفاده جنسی قرار می گیرند در شبکه فیس بوک قرار گفته است، شبکه فیس بوک نه تنها هنوز نتوانسته جلوی این گونه موارد را بگیرد بلکه تبدیل به محل دنج و راحتی برای تجارت تصاویر و فیلم و حتی سکس کودکان شده است.

 

به گزارش سرویس فرهنگی اجتماعی جام نیوز، روزنامه انگلیسی دیلی میل 8 می (19 اردیبهشت) نوشت: تصاویر بچه هایی که به زور مورد تجاوز و سوء استفاده جنسی قرار می گیرند در شبکه فیس بوک قرار گفته است.

 

گزارشگر دیلی میل با گفتن این خبر که چگونه بچه ها با چهره های بدون پوشش در این شبکه توسط دلالان جنسی کودکان به فروش می رسند همه را در شوک و حیرت فرو برد.

شبکه فیس بوک بالغ بر 901 میلیون کاربر در آن عضویت دارند و یکی از بزرگترین وب سایت اشتراک گذاری عکس و فیلم در دنیا می باشد. (بنا بر آمار ماه مارس 2012)

 

اما علیرغم تلاش های زیاد این شبکه برای سانسور تصاویر و فیلمهای مبتذل از بچه ها، این شبکه نه تنها هنوز نتوانسته جلوی این گونه موارد را بگیرد بلکه تبدیل به محل دنج و راحتی برای تجارت تصاویر و فیلم و حتی سکس کودکان شده است.

تحقیقی که توسط شبکه وی ان دی کام صورت گرفته نشانگر این است که شکارچیان سکس کودکان امنیت و به طور کل فلسفه و مبنای این شبکه اجتماعی را برهم زده و زیر سوال برده اند.

 

تمامی موارد غیر اخلاقی مربوط به سوء استفاده جنسی از کودکان در فیس بوک با تمام اسناد و مدارک تحویل اف بی آی شده است ولی وجود چنین مواردی برای این شبکه کاملا عادی بوده و اظهار داشته اند که دسترسی به عاملین این هرزه گری ها سخت و دشوار می باشد.

البته در ماه می گذشته مایکروسافت اقدام به ساخت برنامه دی ان ای تصویری کرد که در پیدا کردن مجرمین اینترنتی یاریگر بود ولی میزان بسیار بالای کاربران امکان جستجو را عملا دشوار کرده است، چرا که روزانه نزدیک به 200 میلیون نفر در شبکه در حال انتقال فایلهای مختلف به یکدیگر می باشند.

تنها کاری که فیس بوک انجام داده، اقدام به انتشار اسامی گروههای مستهجن در این شبکه کرده است.

سخنگوی فیس بوک ایان مکنزی گفت که ما هرزه نگاری کودکان را طبقه بندی کرده و در وب سایت قرار داده ایم .

 

وی در ادامه گفت:« ما برای جلوگیری از اینگونه موارد دست به اقداماتی چون ایجاد تیم های متخصص برای جستجوی عاملین این سایت ها، ادغام و کنار هم قرار دادن تصاویر دی ان ای گرفته شده از تمام متخلفین، تکنولوژی جدیدی که تمامی عکس ها را اسکن کرده و محل دقیق و کشوری که کودکان در آنجا مورد تجاوز قرار گرفته اند را نشان می دهد!»/جام نیوز


اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب