اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سن سکته مغزی در ایران ۱۰ سال پایین تر از دنیا



اخبار,اخبار اجتماعی ,سن سکته مغزی

رئیس انجمن علمی مغز و اعصاب ایران گفت: مغز تنها عضوی از بدن است که سلول‌های آن بازسازی نمی‌شوند. متأسفانه بی توجهی به این عارضه باعث شده سن ابتلا به سکته مغزی در ایران ۱۰ سال پایین‌تر از میانگین جهانی باشد.

به گزارش فارس، حسین پاکدامن امروز در نشست خبری بیست و دومین کنگره بین‌المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران گفت: از حدود 10 سال پیش تاکنون دنبال مراکز سکته‌های مغزی در کشور بوده‌ایم تا اگر کسی با مشکل مغزی مواجه شد بتواند به مراکزی که ویژه این اختلال است مراجعه کند.

وی افزود: مغز تنها عضوی از بدن است که سلول‌های آن بازسازی نمی‌شوند. با نگاهی به آمار 2-3 دهه اخیر می‌بینیم که مرگ و میر ناشی از سکته‌های مغزی در کشورهای پیشرفته به طور چشمگیری کاهش یافته است.

وی افزود:‌از طرفی آمارها در ایران نشان می‌دهد که سن ابتلا به سکته‌های مغزی در کشور 10 سال نسبت به سایر کشورها کاهش پیدا کرده است و در وضعیت فعلی که میزان امید به زندگی افراد بالا رفته است اگر نتوانیم سن ابتلا به سکته‌های مغزی را افزایش دهیم در آینده با مبتلایان بیشتری مواجه خواهیم بود.

این نورولوژیست ادامه داد: بنده طی 5 جلسه با معاونت‌های درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی خواستار استقرار یونیت‌ها یا کلینیک‌های مغز در مراکز درمانی مختلف شده‌ام.

وی افزود: در حال حاضر آمار مصرف R-TPA در کشورهای پیشرفته 15 درصد است در حالی که این دارو که برای حل شدن لخته خون ناشی از سکته‌های مغزی به کار می‌رود در کشور نیم درصد است. این در حالی است که تزریق این دارو در 3 ساعت اولیه بروز سکته مغزی در یک سوم مبتلایان بهبودی 100 درصدی به جای می‌گذارد.

پاکدامن گفت: گزارشها نشان می‌دهد سال گذشته با مشکلات زیادی در مورد تهیه این دارو مواجه بوده‌ایم. خوشبختانه اکنون کارخانه‌های داخلی قادر به تولید این دارو هستند زیرا واردات آن با تأخیر و هزینه بالایی همراه است.

رئیس انجمن علمی مغز و اعصاب ایران با بیان اینکه اطلاعات بیماران درباره سکته‌های مغزی در تمام دنیا کم است، گفت: رسانه‌ها نقش موثری در جهت شناساندن عوامل خطرزای ابتلا به سکته‌های مغزی و علائم خبرکننده آن خواهند داشت.

وی گفت: زمانی ابتلا به سکته مغزی مساوی با عدم پذیرش در مراکز درمانی بود اما اکنون اطلاعات درباره این اختلال افزایش یافته است همچنین سکته مغزی همیشه بر اثر گرفتگی رگ نیست و گاهی پارگی رگ غیر طبیعی موجب بروز سکته‌های مغزی می‌شود.

وی ادامه داد: بعد از انقلاب، تعداد نورولوژیست‌ها در کشور کمتر از 20 نفر بود زیرا آن زمان این رشته مستقل نبود و به مقدار قابل توجهی به روانپزشکی و بخشی از آن نیز به جراحی مغز و طب داخلی وابسته بود. اکنون تعداد متخصصان مغز و اعصاب به 1023 نفر رسیده در حالی که تعداد روان‌پزشکان 1800 نفر است. این در حالی است که در کشورهای پیشرفته آمار نورولوژیست‌ها بیشتر از روان‌پزشکان است.

وی با بیان اینکه سردرد یکی از علل شایع مراجعه به پزشکان است، گفت: در جراحی بیماری صرع به PET اسکن نیاز داریم، صرع مانند دیسک است و اگر کاندیدای جراحی آن به درستی انتخاب شود می‌تواند درمان موثری تلقی شود.

پاکدامن با اشاره به اینکه بیماری‌های مغز و اعصاب هزینه‌های گزافی بر جای می‌گذارند، تصریح کرد: آمریکا سالانه 120 میلیارد دلار هزینه مستقیم برای آلزایمر دارد و این هزینه علاوه بر از کار افتادگی و مشکلاتی است که فرد را با آنها مواجه می‌سازد.

مجید غفارپور رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های مغز و اعصاب بیمارستان امام (ره) با بیان اهمیت پیشگیری برای عدم ابتلا به سکته‌های مغزی گفت: افرادی که سابقه دیابت، بیماری‌های قلبی، فشار خون یا زمینه ابتلا به برخی بیماری‌های عفونی را دارند باید مراقب خود باشند.

وی با اشاره به خرید دستگاه بای‌پلن در مرکز تحقیقات بیماری‌های مغز و اعصاب بیمارستان امام (ره) اظهارداشت: این دستگاه به گونه‌ای است که به طور سریع عروق و بافت مغزی را بررسی می‌کند تا در صورت بروز مشکل اقدامات درمانی به موقع برای آن در نظر گرفته شود. 3 سال پیش این دستگاه با یک میلیارد و 700 میلیون تومان خریداری شد و اکنون به حدود 6 میلیارد تومان رسیده است.

این متخصص مغز و اعصاب تاکید کرد: این دستگاه هنوز راه‌اندازی نشده است بنابراین از مردم خواهشمندیم قبل از اعلام خبر راه‌اندازی آن به بیمارستان مراجعه نکنند، همچنین درباره نحوه اطلاع‌رسانی با مراکز دانشگاهی، انتقال بیماران و میزان پذیرش نیز تمهیداتی در نظر گرفته شود تا مشکلی از بابت ارائه خدمات به وجود نیاید.

این نورولوژیست ادامه داد: برای سلول‌های بنیادین حیطه‌های درمانی زیادی مطرح است که یکی از این حیطه‌ها می‌تواند مغز و اعصاب باشد اما با توجه به جدید بودن این علم و فواید و خطرهای خاصی که برای آن مطرح است هنوز نمی‌توان به طور 100 درصد درباره استفاده از آنها در بیماری‌های مغز و اعصاب اظهار نظر کرد زیرا در پزشکی نمی‌توان نتایج بر چند مورد را به همه افراد تعمیم داد.

غفارپور گفت: در مرکز تحقیقات بیماری‌های مغز و اعصاب بیمارستان امام (ره) بخشی به نام نوروژنتیک داریم که آنجا سلول‌های بنیادین تهیه می شوند و در بیماری‌های MS و قلبی از آنها استفاده می‌شود.

اخبار اجتماعی - فارس

 


ویدیو مرتبط :
سکته مغزی - توانبخشی سکته مغزی - کلینیک تبسم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سن سکته مغزی در ایران، ۱۰ سال پایین‌‌تر از دنیا



اخبار,اخبار اجتماعی ,سن سکته مغزی در ایران

 

اخبار اجتماعی - سن سکته مغزی در ایران، ۱۰ سال پایین‌‌تر از دنیا

رئیس انجمن علوم اعصاب ایران با بیان اینکه ترومبوز، آمبولی و خونریزی از دلایل سکته‌های مغزی هستند، گفت: ترومبوز در سنین بالای ۵۵ سالگی شایع است، اما متاسفانه آمار نشان می‌دهد در کشور ما این اختلال ۱۰ سال زودتر از متوسط دنیا اتفاق می‌افتد.

حسین پاکدامن در گفت‌وگو با فارس، سکته‌های مغزی را به علت سد احتمالی جریان خون مغز به دلایل مختلف عنوان کرد و اظهار داشت: سکته‌های مغزی منجر به ایجاد علائمی مانند سردرد، سرگیجه، تهوع، استفراغ، اختلالات حسی- حرکتی، تعادلی، بینایی، اختلال در تکلم، بلع و هوشیاری می‌شود.

* ترومبوز، آمبولی و خونریزی علت سکته‌های مغزی
وی افزود: معمولاً سکته های مغزی برحسب علت به ۳ نوع تقسیم می‌شوند که شامل ترومبوز، آمبولی و خونریزی هستند.

این متخصص مغز و اعصاب گفت: ترومبوز گرفتگی رگ است، آمبولی حرکت لخته خون از عروق گردن به مغز است که منجر به گرفتگی و محروم کردن آن بافت از اکسیژن و قند می‌شود که برای مغز حیاتی است، خونریزی نیز در پی پاره شدن رگ‌ها ایجاد می‌شود.

* ترومبوز شایع‌ترین علت سکته‌های مغزی است
رئیس انجمن علوم اعصاب ایران تصریح کرد: ترومبوز شایع‌ترین علت سکته‌های مغزی است که بر اثر گرفتگی شریان‌ها ایجاد می‌شود و ارتباط زیادی با سن، فشار خون، قند، مصرف سیگار، چربی بالا، بی‌تحرکی، چاقی و استفاده از مواد مخدر دارد.

* سن سکته های مغزی در ایران پایین‌تر است
وی افزود: با اینکه ترومبوز در سنین بالای 55 سالگی شایع است، اما متاسفانه آمار نشان می‌دهد که در کشور ما این اختلال 10 سال پایین‌تر اتفاق می‌افتد.

رئیس انجمن علوم اعصاب ایران اظهار داشت: این آمار طی تحقیقات متعددی که انجام داده و در کنگره‌های بین‌ المللی اروپایی و آمریکایی مطرح شده است نشان می‌دهد که سن سکته های مغزی در ایران پایین‌تر است.

* آمبولی در کودکان و نوجوانان کمتر دیده می‌شود
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه آمبولی در کودکان و نوجوانان کمتر دیده می‌شود تصریح کرد: جلوگیری از عیوب دریچه‌ای و بیماری‌های رماتیسمی منجر شده تا آمبولی در این سنین کمتر دیده شود اما در افراد مسن به علت بیماری‌های قلبی و گرفتگی عروق گردن ایجاد آمبولی نادر نیست.

* خونریزی مغزی به علت فشار بالای کنترل نشده
رئیس انجمن علوم اعصاب ایران گفت: خونریزی به علت فشار بالای کنترل نشده یا ناهنجاری‌های عروقی ایجاد می‌شود مردم آگاهی بیشتری در مورد سرطان‌ها و سکته‌های قلبی دارند. ارتقای دانش عمومی در این خصوص به کاهش ابتلا به سکته‌های مغزی و پیامدهای آن کمک می‌کند.

وی افزود: کنترل فشار، قند و چربی خون در کاهش ابتلا به سکته‌های مغزی موثر است همچنین توصیه می‌شود افراد به تحرک بدنی بپردازند.

* یک سوم افرادی که به سانحه زودگذر عروق مغزی مبتلا می‌شوند در معرض سکته‌های مغزی هستند
این متخصص مغز و اعصاب گفت: افرادی که زیر 24 ساعت علائم داشته باشند مبتلا به سانحه زودگذر عروق مغزی شده‌اند که ممکن است یک سوم این افراد در آینده در معرض سکته‌های مغزی قرار گیرند لذا باید حتماً توسط پزشک بررسی شوند.

وی ادامه داد: در مورد درمان نیز چنانچه فرد را تا ۴.۵ ساعت بعد از مشاهده علائم به مراکز درمانی برسانند می‌توان با داروهایی که منجر به از بین رفتن لخته خون می‌شوند از تخریب بافت‌های مغزی که منجر به علایمی مانند فلج می‌شود جلوگیری کرد.

وی خاطرنشان کرد: در مورد درمان مراحل حاد نیز از داروهای آنتی پلاکتی و ضد لخته خون استفاده می‌شود. 

اخبار اجتماعی - فارس