اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سنگ اندازی جدیدکنگره برای لغو توافق هسته ای/ آیا اوباما وتو می کند؟



اخبار,اخبار سیاست  خارجی,پیشنهادی جدید در کنگره

الزام ایران برای به رسمین شناختن رژیم صهیونیستی و آزادی شهروندان آمریکایی !

متمم های پیشنهادی جدید در کنگره در مورد لایحه مربوط به ایران می تواند توافق هسته ای با ایران را به خطر اندازد و به احتمال زیاد رای وتوی اوباما را در پی داشته باشد.

نیویورک تایمز نوشت: متمم های پیشنهادی جدید در کنگره در مورد لایحه مربوط به ایران می تواند توافق هسته ای با ایران را به خطر اندازد و به احتمال زیاد رای وتوی اوباما را در پی داشته باشد.

به گزارش «انتخاب»، روزنامه نیویورک تایمز در اینترنت امروز در گزارشی نوشت: لایحه ای که به کنگره امکان اظهار نظر درباره توافق هسته ای با ایران را می دهد،‌ اکنون با متمم های جمهوری خواهان به خطر افتاده است و به حمایت دو حزبی از این لایحه که کاخ سفید با این ماه با اکراه آنرا پذیرفت، لطمه خواهد زد.

متمم های تنظیم شده توسط قانون گذاران در هفته گذشته شامل متممی است که ایران را ملزم می کند اسرائیل را به رسمیت بشناسد و طبق یک متمم دیگر، هر توافق هسته ای نهایی به منزله یک پیمان خواهد بود که باید به تصویب دو سوم سنا برسد. پیشنهاد دیگر الزام آور این است که آزادی شهروندان آمریکایی بازداشتی در ایران بخشی از توافقنامه باشد.

این متمم ها این تهدید را به همراه دارد که حمایت دو حزبی کم سابقه ای که این لایحه را به اتفاق آراء در کمیسیون روابط خارجی به تصویب ساند و حتی بر مخالفتهای کاخ سفید فائق آمد، در هم شکسته شود. شکست این لایحه موجب تضعیف رویکرد سناتور میچ مک کانل رهبر اکثریت و سرخوردگی بسیاری حامیان آن خواهد شد.

مذاکره کنندگان ایران و شش قدرت جهان تا پایان ژوئن فرصت دارند توافق (هسته ای) موقت را به یک توافقنامه رسمی تبدیل کنند. در آنصورت کنگره خواهان بازنگری در آن توافقنامه - و بازداشتن رئیس جمهور از لغو تحریم ها در زمان بازنگری توافقنامه- خواهند شد.

نحوه عملکرد کنگره در خصوص لایحه مربوط به ایران که انتظار می رود این هفته در سنا به رای گذاشته شود، محک مهمی برای سناتور باب کورکر جمهوری خواه و رئیس کمیسیون روابط خارجی خواهد بود.

کورکر و سناتور بنیامین کاردین دموکرات مانع از ارائه متمم هایی توسط همتایان شان در آن کمیسیون شدندکه ممکن بود به لایحه لطمه بزند. کورکر اکنون در صحن کنگره با همان چالش مواجه است و دموکراتها - که بسیاری از آنها در مخالفت با کاخ سفید مردد هستند، نحوه عملکرد وی را تحت نظر دارند.

به گفته یکی از دموکراتهای آگاه، هفته گذشته در سنا دموکراتها از کورکر خواستند همتایان جمهوری خواهش را برای محدود کردن متمم هایشان تحت فشار قرار دهد.

بسیاری دموکراتها که از حامیان لایحه اصلی بوده اند، هفته گذشته تاکید کردند ، در صورت هرگونه ضمائم قانونی به آن لایحه که مورد نظر آنها نباشد، از حمایت از لایحه صرف نظر خواهند کرد.

البته هر گونه متمم تنظیم شده لزوما به صحن کنگره راه پیدا نخواهد کرد. گاهی سناتورها متمم هایی را صرفا به منظور تاکید بر یک موضوع مطرح می کنند بدون آنکه واقعا آنها را به کنگره پیشنهاد دهند. در حالیکه برخی متمم ها مانند موردی که ایران را ملزم می سازد اسرائیل را به رسمیت بشناسد، بدون شک برای بسیاری اعضا اغوا کننده خواهد بود اما موارد دیگر هیچ تاثیری در جلب شصت رای لازم ندارد.

متمم هایی مانند مورد مربوط به اسرائیل که شصت رای لازم را با کمک دموکراتها کسب می کند و ممکن است همان دموکراتها را به سوی تصویب لایحه اصلی سوق دهد، می تواند رای وتوی اوباما را در پی داشته باشد. اما در آن مورد ممکن است شصت و هفت رای لازم برای رد وتو وجود نداشته باشد. در گذشته لوایحی بزرگ در کنگره تحت فشار متمم ها با شکست مواجه شده است.


  اخبار  سیاست  خارجی  -  انتخاب 


ویدیو مرتبط :
انتقاد جمهوری خواهان از توافق هسته ای و حق وتو اوباما

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سنگ اندازی فرانسه در راه توافق هسته ای



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,مذاکرات ایران و 5+1

روزنامه وال استریت ژورنال نوشت فرانسه بار دیگر در مذاکرات هسته ای ایران سختگیرانه ترین و مانع تراشانه ترین خط مشی را در پیش گرفته که این مسئله موجب اختلاف با آمریکا شده است.

به نظر می رسد فرانسه به عنوان نماینده ی اسرائیل و اعراب تندرو در منطقه، تلاش بسیاری برای ایجاد اشکال در توافق احتمالی هسته ای ایران دارد.

به گزارش «انتخاب ؛ روزنامه وال استریت ژورنال نوشت:  بار دیگر در مذاکرات هسته ای ایران سختگیرانه ترین و مانع تراشانه ترین خط مشی را در پیش گرفته که این مسئله موجب اختلاف با آمریکا شده است.

فرانسه بار دیگر سخت ترین خط مشی را بر ضد ایران در مذاکراتی که هدفش محدود کردن برنامه هسته ای تهران است در پیش گرفته است. این رویکرد موجب شده است پاریس به صورت بالقوه با دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا زمانی دچار اختلاف شود که مهلت دستیابی به یک توافق تا پایان ماه مارس پایان می یابد.

باراک اوباما روز جمعه با فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه تماس گرفت تا درباره دیپلماسی ایران با او گفتگو کند و بکوشد مواضع دو کشور را یکپارچه کند. کاخ سفید اعلام کرد روسای جمهور دو کشور «بر تعهد خود برای رسیدن به توافق تاکید کردند» و در عین حال گفتند ایران برای حل و فصل مسائل باقیمانده باید گام هایی بردارد.

دیپلمات های فرانسوی به صورت علنی بر آمریکا و دیگر قدرت های جهان فشار می آورند که در خصوص عناصر کلیدی -- به ویژه سرعت لغو تحریم های سازمان ملل متحد و محدود کردن فعالیت های تحقیقات هسته ای ایران کوتاه نیاید.

همچنین به نظر می رسد که پاریس خط زمانی متفاوتی از خط زمانی واشنگتن برای خود تعیین کرده و معتقد است مهلت پایان ماه مارس مهلتی «مصنوعی» است و اگر لازم شد قدرت های جهان باید این آمادگی را داشته باشند که برای رسیدن به توافقی بهتر، بیشتر منتظر تهران بمانند.

مقامات دولت اوباما گفته اند اقدامات قابل پیش بینی کنگره برای تصویب تحریم های جدید علیه ایران تا ماه آینده، توانایی آنها را برای تمدید دیپلماسی محدود کرده است. اما مقامات فرانسوی به این حرف اعتراض دارند.

ژرار آرو، سفیر فرانسه در آمریکا پس از دور اخیر مذاکرات در سوئیس که جمعه پایان یافت در صفحه خود در توییتر نوشت: «تعیین پایان مارس به عنوان مهلت نهایی غیرسازنده و خطرناک است.»

وی یک روز قبل از آن گفته بود: «بدون اتخاذ تصمیمات مشخص درباره مسائلی فراتر از مسئله ظرفیت غنی سازی، توافقی حاصل نمی شود.» وی به طور خاص به لزوم نظارت گسترده تر و روشن شدن فعالیت های پژوهشی گذشته ایران تاکید کرد. مقامات غربی معتقدند این فعالیت ها شامل تلاش برای رسیدن به ظرفیت های تولید سلاح هسته ای نیز می شد.

لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه در اظهاراتی که نشانه عزم پاریس بود روز پنجشنبه با گروه مذاکراتی خود در لوزان دیدار کرد تا به گفته مقامات اروپایی تاکید کند که نباید به توافقی تن دهند که اجازه لغو سریع تحریم های شورای امنیت را بدهد.

به گفته این مقامات، ‌فرانسه از این نگران است که لغو سریع تحریم های سازمان ملل ممکن است به فروپاشی گسترده تر اهرم اعمال نفوذ غرب علیه تهران بینجامد.

پاریس از تهران می خواهد برای لغو تحریم های سازمان ملل درباره شواهدی توضیح دهد که حاکی است ایران در گذشته درباره تولید سلاح های هسته ای تحقیق کرده است. ایران در سال های گذشته این ادعاها را رد کرده و برخی مقامات از این بیم دارند که مجبور کردن تهران به کنار گذاشتن انکارهای گذشته به شکست روند دیپلماتیک بینجامد.

فابیوس در گذشته هم در دیپلماسی هسته ای ایران مانع تراشی کرده است.

نخست وزیر سابق فرانسه در نوامبر 2013 گفت توافقی که آمریکا در ژنو درباره آن با ایران مذاکره می کند، «یک توافق کاملا یکطرفه» است و به اندازه کافی ظرفیت های هسته ای ایران را محدود نمی کند. اظهارات وی برای مدت کوتاهی امضای موافقت نامه هسته ای موقت را که تا حدودی برنامه هسته ای تهران را به عقب راند،‌ عقب انداخت.

مقامات غربی در روزهای اخیر تاکید کرده اند واشنگتن و دیگر قدرت هایی که با ایران مذاکره می کنند همچنان متحدند. با این حال، مقامات دولت آمریکا از ژست های فرانسه ابراز نومیدی کرده اند و می گویند این کار سازنده نیست.

فرانسه، پلیس بد؟
در همین حال الجزیره انگلیسی نوشت: ظاهرا فرانسه با طرح تهیه شده برای توافق هسته ای مشکل دارد.

به نظر می رسد فرانسه در مذاکرات هسته ای نقش پلیس بد را بازی می کند. فرانسه می خواهد بازه زمانی برای اجرای توافق هسته ای بیش از زمانی باشد که مدنظر آمریکا است. فرانسه می خواهد این زمان پانزده سال یا حتی بیشتر از آن باشد.

 

اخبار سیاست خارجی - انتخاب