اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سلامت مردم سوژه جدید سودجویان تلفنی!



اخبار,اخباراجتماعی, کلاهبرداری


 اخباراجتماعی  - سلامت مردم سوژه جدید سودجویان تلفنی!

در بازار داغ تبلیغات تلفنی و بازاریابی های نوین، سلامت مردم نیز به سوژه جدید این سودجویان تلفنی تبدیل شده است که به بهانه دلسوزی برای مردم کالاهای خود را با متوسل شدن به روش های مختلف به فروش می رسانند.

به گزارش ایرنا در عصر ارتباطات کنونی برای اغلب افراد جامعه پیش آمده است که تلفن همراهشان با تماس بازاریابان تلفنی به صدا درآمده باشد، کسانی که بی توجه به زمان و موقعیت شما به راحتی با شماره همراهتان تماس گرفته و پس از کلی مقدمه چینی و پرسیدن سوالات متعدد کالای مورد نظر خود را به شما معرفی کنند.

این تماس های تبلیغاتی محدود به کالای خاصی نیست بلکه امروزه این نوع بازاریابی به شیوه ای نوین و بی دردسر تبدیل شده است که فرد بدون اینکه حتی کالا مورد نظر خود را ببیند با چند دقیقه تعریف فروشنده مجاب به خرید آن می شود.

نمونه این بازاریابان تلفنی افرادی هستند که در ظاهر دلسوزان سلامت جامعه بوده و همواره با دغدغه این که نکند مردم با خود مراقبتی نکردن به بیماری هایی مانند فشار خون و دیابت مبتلا شوند زندگی را سر می کنند.

در نتیجه آنها به این فکر افتاده اند که باید هر چه باشتابتر دست به کار شده و با تلفن همراه شما تماس گرفته و به شما گوشزد کنند که خطر در کنار گوش شما کمین کرده و شما با خریداری دستگاه های فشارسنج و یا دستگاه تست قند خون آنها می توانید از ابتلا به این بیماری ها پیشگیری کرده و اگر هم تاکنون مبتلا شده اید آن را کنترل کنید.

این بازاریابان که اغلب با شماره های ثابتی از شهر پایتخت مزاحم وقت شما می شوند با شیوه های نوین بازاریابی پس از متقاعد کردن شما اعلام می کنند که آنها از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مامور به هوشیار کردن شما شده اند تا این کالاها را به شما ارایه کنند.

در حالیکه اغلب افراد پس از خرید و دریافت این کالاها با یک نگاه گذرا متوجه می شوند که این کالاها هیچ نام و نشانی از سوی وزارت بهداشت نداشته و استفاده از نام این وزارت خانه تنها راهی برای جلب توجه و فروش کالاهایی بوده است که اغلب آنها حتی مجوزهای لازم را هم نداشته و تایید شده نیستند.

به همین راحتی کالایی که افراد می توانستند با کمی تامل از یک محل معتبر با گارانتی های لازم و انتخابی آگاهانه تهیه کنند به خریدی تبدیل می شود که نشات گرفته از فن بیان و روش های مختلفی است که این بازاریابان برای سر کیسه کردن مردم آموخته اند.

معاون توسعه و پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی همدان در این باره گفت: اغلب این بازاریابان در برابر سوالات افراد به ارایه پاسخ هایی مبهم بسنده می کنند.

دکتر'رشید حیدری مقدم'افزود: به همه شهروندان توصیه می شود که هر گونه تجهیزات پزشکی مورد نیاز خود را از فروشگاه های تجهیزات پزشکی یا داروخانه ها تهیه کرده و به راحتی به این تبلیغات اعتماد نکنند.

وی ادامه داد: تاکنون هیچ مجوزی از این دانشگاه برای شرکت های تجهیزات پزشکی مبنی بر تبلیغ تلفنی تجهیزات پزشکی صادر نشده است.

وی با بیان اینکه شهروندان باید نسبت به فریب ها و کلاهبرداری های نوین هوشیار باشند افزود: این شیوه ها و تبلیغات به این روش راهی برای سو استفاده افراد منافع طلب است که از هر شیوه ای برای فروش کالا های خود استفاده می کنند.


 اخباراجتماعی  - ایرنا


ویدیو مرتبط :
مصاحبه تلفنی دکترحیدری در برنامه فراسو از رادیو سلامت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وقتی «سلامت» سوژه «ماه عسل» شد


استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی تقلبی و قاچاق، همواره مورد تاکید دست اندرکاران حوزه سلامت و مسئولان وزارت بهداشت بوده است. اما، ورود یک برنامه پر بیننده تلویزیون به این موضوع، در نوع خود جالب بود.

خبرگزاری مهر: در روز سوم ماه رمضان امسال برنامه «ماه عسل» که در این سال ها به یکی از برنامه های پر بیننده سیما تبدیل شده و خیل انبوه روزه داران قبل از افطار، پای این برنامه می نشینند، موضوعی مورد بحث و گفتگو قرار گرفت که کمتر بیننده ای فکر می کرد که این برنامه آن را مورد نقد قرار دهد.

استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی تقلبی و قاچاق، یکی از معضلات و چالش های پیش روی حوزه سلامت کشور است. زیرا، هر روز از گوشه و کنار کشور خبرهایی به گوش می رسد که نشان می دهد استفاده از این محصولات تقلبی و قاچاق، سلامت مردم را تهدید کرده و به خطر انداخته است.

در برنامه روز سوم ماه عسل، این موضوع با چند نفر از افرادی که نسبت به استفاده از این قبیل محصولات آرایشی و بهداشتی اقدام کرده بودند، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

تبعات استفاده از بوتاکس و ژل تقلبی که باعث شده بود یک خانم مجبور شود ۱۵ بار جراحی بر روی صورت خود انجام دهد. در مقابل، خانم دیگری با تحقیق و مطالعه در مورد استفاده از بوتاکس، توانسته بود محصولی را استفاده کند که به تایید وزارت بهداشت رسیده است.

دکتر اکبر عبدالهی اصل معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان غذا و دارو را جویا شد که وی با ابراز تاسف از وقوع چنین مواردی در  کشور در این خصوص اظهار داشت: در سازمان غذا و دارو مکملها در طبقه بندی خاصی قرار می گیرند که محل عرضه آنها فقط دارو خانه ها هستند و عرضه خارج از آن ممنوع است.

وی افزود بنا به تعاریف سازمان جهانی بهداشت اگر فراورده دارویی و مکمل از زنجیره تامین رسمی اش خارج شود به دلیل سرنوشت نامعلومی که در پروسه تولید، انبارداری ، نقل و انتقال و ... داشته است هم تقلبی محسوب شده و هم قاچاق تلقی می گردد.

دکتر عبدالهی اصل معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان غذا و دارو، با گفتن این جمله که وضعیت در برخی باشگاه های بدنسازی و آرایشگاه های زنانه بسیار اسفناک است، گفت: در چنین مراکزی عموما دو گروه فرآورده مورد استفاده قرار می گیرد. گروه نخست شامل فرآورده های مکملی است که عوارض خاص خود، شبیه آنچه در برنامه ماه عسل مشاهده شد دارند و گروه بعدی هورمون و داروهایی هستند که بعضا به عنوان ماده دوپینگ هم شناخته می شوند هورمون هایی از قبیل استروئیدی، جنسی و داروهای اشتها آور.

وی با اشاره به اینکه فراورده های موجود در این مراکز عموما غیر مجاز هستند، اظهار داشت: تجویز، مصرف و عرضه خارج از سیستم درمانی آنها بدون نظر پزشک ممنوع است.

عبدالهی اصل به عوارض مصرف مکمل ها و داروها بدون تجویز پزشک متخصص اشاره کرد و گفت: عقیم شدن و ابتلا به برخی سرطان ها از جمله خطرات و عوارض احتمالی مصرف این قبیل مکمل ها و داروهاست. بعضی موادی که در محصولات آرایشی و بهداشتی تقلبی از جمله رژ لب، ریمل انواع کرم و ژل ها وجود دارد، آسیب های جدی به بدن می رساند و عوارض جبران ناپذیری دارد.

دکتر حسین رستگار مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو نیز با اشاره به استقبال زیاد از فرآورده های آرایشی و بهداشتی در کشور که باعث شده برخی از محصولات تقلبی و فاقد مجوز وزارت بهداشت به صورت قاچاق وارد شود، گفت: متاسفانه افرادی که از این نوع فرآورده های تقلبی استفاده می کنند از عوارض پوستی آن اطلاع ندارند.

این در حالی است که متخصصان پوست نیز بارها و همواره نسبت به عوارض بوتاکس تقلبی و عوارض استفاده از آنها هشدار داده اند.

با توجه به اینکه از بوتاکس برای زیبایی و رفع چروک صورت استفاده می شود، مصرف تقلبی آن، عارضه های پوستی بسیار بدی به دنبال دارد که باید به این مسئله توجه و دقت شود.

یک متخصص پوست و مو، بوتاکس را بهترین روش برای حذف خطوط ناشی از انقباض عضلات صورت دانست، اما نسبت به وجود بوتاکس های تقلبی در بازار هشدار داد و گفت: متاسفانه برخی از افراد از مارک های تقلبی بوتاکس که اکثرا چینی هستند برای تزریق استفاده می کنند که هم از نظر خاصیت پایین بوده و مقدار دوز لازم را ندارد و در برخی موارد حتی ناخالصی هایی دارد که بعد از تزریق فرد دچار شوک می شود.