اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سفارتخانه‌ها آبروی ایران هستند!



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,سفیر جدید ایران در یمن

 

اخبار سیاست خارجی - سفارتخانه‌ها آبروی ایران هستند!

به کرات دیده شده است که انگلستان و آمریکا هر بار که کوچک ترین خطری را متوجه سفارتخانه و یا مقامات و شهروندان خود در کشورهای منطقه احساس کنند؛ فورا اقدام به تعطیل کردن سفارتخانه خود می‌کنند.

این برای اولین بارنیست که سفارت ایران مورد حمله بد خواهان قرار می‌گیرد. تروریست ها با بمب به استقبال سفیرجدید ایران در یمن رفتند و این یک مسئله ساده نیست چرا که هم ابعاد امنیتی و هم ابعاد دیپلماتیک بسیاری دارد.

 

مسلم است که در سالهای اخیر به واسطه عوامل متعددی نقش ایران در مناسبات منطقه افزایش یافته است. اما این افزایش حضور، کمیت و کیفیتی دارد که اگر میان آن تعادلی برقرار نباشد، بی شک تبعات منفی برای تلاش های دیپلمات های کشورمان خواهد داشت. هرچند سفیر کشورمان از این حادثه تروریستی جان سالم بدر برد اما انفجار و سوء قصد به یک سفارتخانه پیام های سیاسی متعددی دربر دارد.

باید گفت وقتی که سفارتخانه ایران مورد حمله قرارگرفت در واقع تروریست ها پیام روشنی را به تهران مخابره کردند. این انفجار و تقابل خصمانه، نشان از عدم ثبات سیاسی و در نتیجه نبود بستر لازم برای گسترش فعالیت هاست. بر این مبنا این سوال مطرح می‌شود که چرا وقتی در یمن هنوز اوضاع آنقدر به ثبات نرسیده است که از طریق مجرای دیپلماتیک مسائل را پیگیری کرد، سفیر جدید از تهران به صنعا می‌رود که با چنین استقبالی مواجه شود؟! این را می‌توان در کمیت گرایی سیاست خارجی جستجو کرد.

 

وقتی که همه ابعاد یک حرکت دیپلماتیک در منطقه در نظر گرفته نشود، زحمات چندین ساله دستگاه سیاست خارجی برای کسب اعتبار، این چنین مورد بی توجهی قرار می‌گیرد؛ چرا که حمله به منزل سفیر نشان می‌دهد که تبعه و سایر گروه های نزدیک به سفارتخانه در ثبات و امنیت نیستند.

سفیر جدید ایران درحالی به یمن فرستاده شد که حوادث حدود یک سال گذشته صنعا ثابت کرده بود که هنوز شرایط برای افزایش سطح مناسبات دیپلماتیک فراهم نیست. قریب به یک سال پیش یک دیپلمات ایرانی در یمن در حمله مسلحانه تروریستی شهید و دیپلمات ایرانی دیگری هم ربوده شد. البته ایران قبلا تجربیات این چنینی را درلبنان کسب کرده بود. انفجار در مقابل سفارت ایران در بیروت که منجر به کشته شدن رایزن فرهنگی کشورمان شد هنوز از یادها نرفته است.

اما این سهل انگاری در تشخیص زمان مناسب برای افزایش کمّی حضور در کشور دیگر در مقایسه با حساسیت کشورهایی از جمله انگلیس و آمریکا به سفارتخانه هایشان قابل توجه است. به کرات دیده شده است که انگلستان و آمریکا هر بار که کوچک ترین خطری را متوجه سفارتخانه و یا مقامات و شهروندان خود در کشورهای منطقه احساس کنند؛ فورا اقدام به تعطیل کردن سفارتخانه خود می‌کنند.

مثلا روز گذشته انگلستان اعلام کرد که بنا به دلایل امنیتی سفارتخانه خود را در قاهره تا اطلاع ثانوی تعطیل می‌کند. این درحالی است که در اعزام سفیرجدید ایران به صنعا اتفاقات سال گذشته این کشور وهمچنین اوضاع بی ثبات سیاسی و امنیتی در آن مورد توجه قرار نمی‌گیرد و قبل از آنکه حضور سفیرایران در یمن پیامی سیاسی به کشورهای منطقه مخابره کند، مورد حمله ای سنگین قرار می‌گیرد و در نتیجه اعتبار خود را در زیر سوال و تردید قرار می‌دهد.

اما موضوع زمانی قابل تأمل تر می‌شود که سخنگوی دستگاه سیاست خارجه کشورمان در واکنش به این اتفاق نگران کننده می‌گوید: " چیز مهمی نبود”. سوال اینجاست که یعنی حتما باید سفیر به عنوان عالی ترین مقام و نماد آبرو و احترام کشورمان در یک کشور کشته شود تا حادثه مهم جلوه کند؟! در حالی که خیلی از مقامات کشورهای دیگر به این حادثه واکنش نشان دادند و آن را محکوم کردند.

به هر حال انتظار می‌رود که کارشناسان وزارت امورخارجه قبل از اینکه به فکر افزایش کمیت حضور درمنطقه باشند، فاکتورهای امنیتی و همچنین تبعات کار را هم در نظربگیرند تا به این ترتیب یک گام به جلو وچند گام به عقب اتفاق نیافتد.
اخبار سیاست خارجی - ابتکار

 


ویدیو مرتبط :
حمله به سفارتخانه های ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جنجال ساخت سفارتخانه جدید ایران در لندن



 

 

 

 

جنجال ساخت سفارتخانه جدید ایران در لندن

 

جنجال ساخت سفارتخانه جدید ایران در لندن

گاردین می نویسد که ساکنان منطقه با ارسال نامه ای اعتراضی به پرنس چارلز، ولیعهد بریتانیا ، از او خواسته اند تا برای جلوگیری از طرح دولت ایران برای ساختن سفارتخانه جدید در محله آنها به آنان کمک کند.

ساخت سفارتخانه جدید ایران در لندن تبدیل به سوژه ای جنجالی در رسانه های بریتانیا شده است .

به گزارش عصر ایران قرار است ساختمان جدید سفارت ایران تنها چند صد متر دورتر از محل کنونی ساختمان سفارت ایران در لندن ساخته شود .

ظاهرا و بنا به گزارش های برخی رسانه های بریتانیایی از جمله روزنامه گاردین ، روزنامه دیلی تلگراف و هفته نامه " میل آن ساندی " ، محل ساخت این سفارت در محله قدیمی و در عین حال اعیانی خیابان " کویینز گیت " در محله کنزینگتون جنوبی در غرب لندن است .

روزنامه گاردین ادعا کرده است  که هزینه ساخت این ساختمان جدید 6 طبقه دهها میلیون پوند خواهد بود که نمای آن از سنگ  مرمر و طراح آن "آرمین دانشگر " آرشیتکت ایرانی مقیم وین است . بنا بر این گزارش پنجره های این بنای عظیم به صورت نامنظم خواهد بود.

گاردین می نویسد که  ساکنان منطقه با ارسال نامه ای اعتراضی به پرنس چارلز، ولیعهد بریتانیا ، از او خواسته اند تا  برای جلوگیری از طرح دولت ایران برای ساختن سفارتخانه جدید در محله آنها  به آنان کمک کند.

سفارتخانه جدید با كلیسای سن اوگوستین كه یك كلیسای قدیمی است و نقشه آن را ویلیام باترفیلد، آرشیتكت معروف دوره ملكه ویكتوریا كشیده، فقط حدود سه متر فاصله خواهد داشت .

در حال حاضر از زمین این ساختمان كه متعلق به دولت ایران است به عنوان یك پاركینگ رو باز استفاده می شود.

اعتراض برخی ساکنان محلی به دلیل مدرن بودن این ساختمان و نامتجانس بودن آن با دیگر ساختمان های سنتی موجود در این خیابان است . معترضان می گویند که ساختمان جدید سفارت ایران هیچ هم خوانی با سبک  معماری بناهای موجود در این محله ندارد .

از سوی دیگر مشکل دیگر ساکنان این منطقه با ساختمان جدید سفارت ایران، افت قیمت ساختمان های آنها است . بنا به ادعای یك آژانس معاملات ملكی در كنزینگتون ، احداث سفارتخانه جدید ایران  سبب خواهد شد كه قیمت خانه های این محل كه قیمتشان از سه و نیم میلیون پوند به بالاست، بیست درصد كاهش یابد.

بنا به گزارش روزنامه دیلی تلگراف بریتانیا نقشه سفارتخانه جدید در ماه ژانویه ( دی 1388) به شورای محلی كنزینگتون و چلسی تسلیم شده ولی ساكنان این منطقه می گویند تنها در ماه گذشته یعنی دو هفته پس از پایان نظرخواهی در این باره، از این موضوع با خبر شده‌اند.

شورای محلی كنزینگتون و چلسی، بنا بر ملاحظات امنیتی بر خلاف معمول هیچگونه اطلاعاتی راجع به جزئیات نقشه سفارت جدید در سایت خود نگذاشته است و مردم باید با مراجعه به شهرداری محل و نشان دادن كارت هویت خود موفق به مشاهده نقشه دویست صفحه ای این سفارت شوند بدون این كه بتوانند این نقشه ها را كپی كنند.

این اعتراضات سبب شد تا  شورای محلی كنزینگتون،  یك سری نقشه های كامپیوتری سفارتخانه جدید را در سایت خود قرار دهد  ولی معترضان می گویند که  این نقشه ها قبلا هم در سایت متعلق به آرشیتكت این ساختمان دیده می شد.

با این حال شورای محلی كنزینگتون این شكایت كه راجع به نقشه سفارت جدید ایران با مردم قبلا مشورت نشده بود را رد كرده است.

هنوز درباره ساخت ساختمان جدید سفارتخانه ایران در لندن تصمیم گیری نشده و بنا به گزارش رسانه های بریتانیایی تصمیم نهایی درباره ساخت یا عدم ساخت این ساختمان در سپتامبر سال جاری میلادی گرفته خواهد شد ...../تحلیل:عصرایران