اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سرطان معده دشمن مردان ایرانی



اخبار,اخبار اجتماعی,سرطان معده

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی استانداری اصفهان گفت: همه نهادها و سازمان‌ها باید توجه داشته باشند که سلامت فردی و اجتماعی منوط به غذای سالم است.

 حسین سیستانی ظهر امروز در آیین افتتاحیه سومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی در دانشگاه صنعتی اصفهان، ضمن تقدیر و تشکر از عوامل برگزاری همایش گفت: امید است این همایش برای دانشجویان، اساتید، کشاورزان و تولیدگران عرصه صنایع غذایی و همچنین عموم مردم مفید باشد.

وی با ارائه تعریفی از امنیت غذایی مطابق تعریف نهادهای بین‌المللی نظیر برنامه جهانی غذا افزود: موجود بودن، پایدار بودن و در دسترس بودن غذا، سه مولفه اصلی مسئله تغذیه در جامعه شناخته می‌شود.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی استانداری اصفهان با اشاره به مشکلات ناشی از عدم استفاده صحیح از مواد غذایی ادامه داد: نبود تعادل غذایی، بروز بیماری‌هایی نظیر چاقی و دیابت و همچنین بیماری‌های قلبی ـ عروقی می‌توانند منشا غذایی داشته باشند.

سیستانی گفت: بهره‌برداری نامتناسب از محیط‌زیست و استفاده نادرست از منابع کشاورزی که مشکلاتی نظیر فرسایش خاک، آلودگی آب و نابودی جنگل‌ها در کنار موضوع بحران کم‌آبی را در پی دارد از جمله مشکلاتی است که جهت رفع آن باید سرمایه‌گذاری ویژه‌ای صورت پذیرد.

وی با اشاره به اهمیت موضوع سلامت غذایی افزود: همه نهادها و سازمان‌ها باید توجه داشته باشند که سلامت فردی و اجتماعی منوط به غذای سالم است.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی استانداری اصفهان ادامه داد: متاسفانه بالاترین میزان ابتلا به سرطان معده مربوط به مردان ایرانی است و این زنگ خطر، نشان دهنده اهمیت حوزه سلامت غذایی در کشور است.

سیستانی ضمن تاکید بر جایگاه و اهمیت دانشگاه صنعتی اصفهان در رتبه‌بندی‌های جهانی افزود: در کنار ظرفیت دانشگاه صنعتی، دانشگاه علوم پزشکی و همچنین شهرک علمی تحقیقاتی، مشارکت کارخانجات تولید غذا می‌تواند نقش مهمی در پیشبرد کیفیت صنایع غذایی کشور ایفا کند.

وی با اشاره به تاکید اسلام بر ضرورت پرداختن به سلامت جسم و روح تصریح کرد: خوشبختانه در حوزه صنایع غذایی کشور هم در بخش دانشگاهی و هم در بخش مدیران ظرفیت‌های خوبی وجود دارد که امید است بتوانیم با ایجاد تشکل‌های مختلف در عرصه سلامت غذا قدم‌های خوبی برداریم.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی استانداری اصفهان در پایان گفت: ظرفیت‌های فراوانی در این بخش وجود دارد که حوزه علمی و فناوری ریاست جمهوری باید به لحاظ کمی و کیفی جهت تقویت آن تلاش کند.

اخبار اجتماعی - فارس


ویدیو مرتبط :
گاسترکتومی انتهایی معده در سرطان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سرطان معده هر ساعت 1 ایرانی را می‌کشد



ایران دارای بالاترین آمار سرطان معده,كشنده‌ترین سرطان

ایران دارای بالاترین آمار سرطان معده در جهان

سرطان معده هر ساعت 1 ایرانی را می‌کشد 

ایران بالاترین آمار سرطان معده در دنیا را دارد و این سرطان روزانه جان ۲۲ نفر را می‌گیرد. به گزارش پایگاه خبری فریادگر، چند روز پیش رئیس مركز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشكی تهران اعلام کرد که سرطان معده عامل اصلی علت مرگ و میر بیماران سرطانی است.

روزانه ۲۲ نفر می‌میرنداین روزها خبر مرگ و میر سرطان برای مردم عادی شده است. انواع سرطان‌ها دامن مردم را گرفته و سالانه تعداد زیادی را هم به كام مرگ می‌كشاند. طبق آمار سالانه حدود ۴۰ هزار ایرانی بر اثر انواع سرطان می‌میرند. آمار دیگری می‌گوید بروز سرطان تا کمتر از ۲۰ سال آینده تا ۹۰ درصد افزایش می‌یابد.

اما بیشترین میزان مرگ و میر این آمار به سرطان معده اختصاص دارد. این كشنده‌ترین سرطان سالانه جان هشت هزار نفر را می‌گیرد؛ یعنی روزانه ۲۲ نفر و هر یك ساعت و ۱۰ دقیقه یك نفر. سرطان معده سالانه با به کام مرگ کشاندن بیش از ۷۰۰ هزار نفر در جهان دومین سرطان مهلک محسوب می‌شود و در این میان کشور ما با آماری که ذکر شد، صاحب یک رکورد بین المللی است.

عفونت سرطان‌زای معدهبه گفته رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران مصرف کم میوه و سبزی تازه، بالا بودن میزان نیترات در رژیم غذایی و مصرف زیاد دخانیات از عوامل مهم خطر ابتلا به سرطان معده است. همچنین نمك زیاد هم از عوامل سرطان معده است.

پزشكان می‌گویند کاهش مصرف نمک خطر شیوع سرطان معده را کاهش می‌دهد.اما مهم‌ترین عامل خطرساز ابتلا به سرطان معده عفونت هلیکوباکترپیلوری است. به گفته رئیس اداره سرطان وزارت بهداشت عامل سرطان معده میکروب هلیکوباکترپیلوری و مصرف غذاهای با نیتریت بالا به اشکال مختلف اعم از مایع یا جامد است و این میکروب ارتباط نزدیکی با بهداشت مواد غذایی دارد.

بنابراین لازم است غذاهایی که بیرون از یخچال نگه داشته می‌شود استفاده نشود.هلیكوباكترپیلوری نام نوعی باكتری در بدن است كه گفته می‌شود عامل پیدایش التهاب و زخم معده و در نهایت سرطان در بدن افراد است.

این عفونت در مخاط معده برای خود پناهگاه‌های ویژه‌ای درست می‌كند كه اكثر داروها نمی‌توانند به آن نفوذ نمایند. این میکروب به مقدار کمی اکسیژن برای ادامه حیات نیاز دارد. بیش از نیمی از مردم دنیا آلوده به این باکتری هستند.

باکتری مذکور عامل اصلی بیماریی‌هایی مثل زخم معده و ناراحتی‌های معده و ابتدای روده محسوب می‌شود.طبق تخمینها حدود ۲۵ تا ۵۰ درصد افراد کشورهای توسعه یافته و ۷۰ تا ۹۰ درصد افراد در کشورهای در حال توسعه به این باکتری آلوده هستند. پژوهشگران می‌گویند وضع بد اجتماعی و اقتصادی، احتمال بروز این عفونت را در مردم بالا می‌برد. همچنین عواملی مانند تراکم جمعیت، زندگی در شرایط غیر بهداشتی، غذا یا آب آلوده هم نقش دارند.متخصصان، پیشگیری اولیه با ریشه‌کنی هلیکوباکترپیلوری به خصوص در کشورهایی مانند ایران که تعداد بیشتری از مردم آلوده به این میکروب هستند را مهم‌ترین راهکار پیشگیری از سرطان معده می‌دانند.

از سبك زندگی ماشینی تا فشارهای روحی و روانیدرباره دلایل ابتلاء به سرطان بسیار گفته‌اند، اما امروزه بیش از هر چیزی به علل مرتبط با سبک زندگی اشاره می‌شود. به گفته کارشناسان ۳۵ تا ۴۰ درصد سرطان‌ها با رعایت سبک صحیح زندگی قابل پیشگیری هستند. محققان چاقی مفرط را یکی از علل اصلی سرطان معرفی کرده‌اند.

سازمان‌های مبارزه با سرطان تأکید دارند که شیوه زندگی و بی‌توجهی به مسائل بهداشتی از جمله نوع تغذیه در افزایش خطر ابتلاء به سرطان نقش زیادی دارد.

افزایش آلودگی‌های زیست محیطی، شیوع اضافه وزن، کم‌تحرکی و دور شدن از شیوه زندگی سالم، از دیگر علل افزایش سرطان در ایران برشمرده می‌شود که همه آنها مرتبط با مقوله سبک زندگی است.

بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی با زندگی سالم، تغذیه صحیح، فعالیت بدنی مناسب و همراه با پیشگیری از سایر بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی می‌توان از ۴۰ درصد موارد ابتلا به سرطان جلوگیری کرد.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان می‌گوید زندگی ماشینی و فشارهای روحی و روانی محیط کار و زندگی، نقش مهمی در ابتلاء مردم به سرطان از جمله سرطان معده ایفا می‌كنند.تصورش را بکنید، روزانه ۲۲ نفر یعنی تقریبا هر یک ساعت و ۱۰ دقیقه یک نفر در ایران بر اثر سرطان معده می‌میرد. از یک ساعت پیش تاکنون یک نفر دیگر بر اثر ابتلاء به این بیماری درگذشته است./فریادگر