اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سردرگمی در بازار دلار



اخبار ,اخبار اقتصادی , بازار دلار

 

اخبار اقتصادی - سردرگمی در بازار دلار

رویای نیمه‌تمام بورس تهران

دیروز دلار از مرز 3300 تومان گذشت تا برای هشتمین بار طی اردیبهشت‌ماه، بالای این سطح مقاومتی قرار گیرد. ابهامات جدید در پیشرفت مذاکرات هسته‌ای وین مهم‌ترین عامل افزایش نرخ ارز عنوان شد. مشاهدات از بازار ارز، نوعی سردرگمی قیمتی را نشان می‌دهد، هرچند گفته می‌شود به دلیل ورود جریان‌های ارزی جدید به بازار، این سطح قیمتی در روزهای آینده ناپایدار خواهد بود.


واکنش هیجانی قیمت‌ها در اولین روز کاری
سردرگمی بازار ارز و سکه
 دلار شنبه روز پرنوسانی را پشت سر گذاشت. پس از ثبات نسبی در هفته گذشته، نرخ دلار در بازار آزاد متاثر از خبرهای رسیده از «وین»، با 65 تومان افزایش در صرافی‌ها 3310 تومان قیمت خورد. افزایش قیمتی که از نگاه صرافان، بیشتر به دلیل جو روانی ناشی از به نتیجه نرسیدن مذاکرات هسته‌ای بوده است. بازار آزاد ارز روز گذشته با قیمت 3320 تومان معاملات را آغاز کرد و در طول روز بارها بین 3300 تا 3320 تومان نوسان داشت. نزدیکی‌های ظهر قیمت به 3300 تومان رسید، اما یک ساعت بعد با 10 تومان افزایش روی 3310 تومان قرار گرفت.


 حضور دلالان نسبت به روزهای قبل پررنگ‌تر شده و بازار شاهد نوعی نوسان بود. به‌نظر می‌رسید یک حالت ناپایدار بر بازار آزاد ارز حاکم شده و صرافان سعی می‌کردند کمتر خرید کنند. فاصله بین قیمت خرید و فروش نیز کمی زیاد شده بود. روز شنبه صرافان دلار را بالاتر از 3270 تومان نمی‌خریدند و با احتساب قیمت 3310 تومان برای فروش، حدود 40 تومان فاصله بین نرخ خرید و فروش وجود داشت. این رفتار معامله‌گران نشان‌دهنده سردرگمی بازار است. کارشناسان هم تاکید می‌کنند بازار ارز فعلا به دلیل اثر روانی حاصل نشدن توافق، سر در گم است و باید منتظر تخلیه اثرات روانی در روزهای آینده بود. تخلیه اثرات این عامل روانی از بازار ارز به اعتقاد آنها زمان زیادی نیاز ندارد؛ چراکه قرار است مذاکرات به زودی از سر گرفته شود. صرافان هم بر این سردرگمی تاکید می‌کنند. یکی از صرافان به «دنیای اقتصاد» گفت: افزایش بیش از 60 تومانی قیمت نسبت به روز قبل صرفا به دلیل جو روانی ناشی از به نتیجه نرسیدن مذاکرات بوده وگرنه در سمت عرضه و تقاضا تغییر محسوسی رخ نداده است.

 

به عقیده او با توجه به اینکه مذاکرات قرار است از خردادماه ادامه یابد، این اثر روانی هم ممکن است ظرف چند روز آینده از بازار تخلیه شود و تا آن زمان به فرض ثابت بودن شرایط اقتصادی فعلی، نرخ دلار قاعدتا باید در همان مرز 3250 تا 3300 تومان در نوسان باشد.
این در حالی است که برخی دیگر از فعالان بازار به تزریق ارز حاصل از صادرات پتروشیمی در آینده نزدیک به بازار اشاره می‌کنند و معتقدند این مساله می‌تواند دلار را به زیر 3200 تومان هم برساند. آنها می‌گویند تقویت ورودی ارز به بازار می‌تواند به ثبات در بازار کمک کند. در حال حاضر بازار منتظر ورود این ارز از خردادماه است و اگر در روند عرضه مشکلی به وجود بیاید ممکن است باعث ایجاد نوسان در بازار شود.


دلالان هم روز گذشته تعدادشان افزایش یافته بود و تلاش داشتند از نوسان به وجود آمده حداکثر استفاده را ببرند. برخی صرافان از این نوع فعالیت در بازار گله‌مند هستند و اعتراف می‌کنند برخی روزها نبض بازار از دست آنها خارج و روند بازار در اختیار دلالان قرار می‌گیرد. آنها می‌گویند: وقتی عوامل روانی مانند عامل اخیر بر بازار سایه می‌اندازد، قدرت مانور دلالان هم افزایش می‌یابد و در این شرایط دخالت‌های غیر‌مستقیم دولت می‌تواند به صرافان و معامله‌گران بزرگ کمک کند تا فعالیت‌های دلالان را خنثی کنند. بانک مرکزی هم روز گذشته نرخ دلار در مرکز مبادلات ارزی را 12 ریال افزایش داد. نرخ پوند هم 134 ریال افزایش یافت و در مقابل نرخ یورو در مرکز مبادلات ارزی 45 ریال کاهش یافت.

 افزایش قیمت سکه و طلا
افزایش قیمت دلار بر بازار طلا و سکه هم اثر گذاشت و روز گذشته قیمت سکه تمام بهار آزادی با 13 هزار تومان افزایش نسبت به روز پنج‌شنبه به 995 هزار تومان رسید. این افزایش قیمت در حالی صورت گرفت که بازارهای جهانی تعطیل بود و تغییر آن‌چنانی در قیمت اونس طلای جهانی رخ نداده است. به همین ترتیب قیمت نیم سکه و ربع سکه هم 4 هزار تومان نسبت به روز پنج‌شنبه افزایش یافت و قیمت هر گرم طلای 18 عیار هم 1270 تومان زیاد شد. فعالان بازار سکه معتقدند اگر دامنه نوسان‌ها در بازار ارز افزایش یابد ممکن است قیمت سکه هم دوباره به بالای یک میلیون تومان برسد. البته علاوه‌بر نوسان ارز در بازار داخل، نوسان‌های قیمت طلا هم بر این بازار اثرگذار است و می‌توان نتیجه گرفت که بازار سکه و طلا هم متاثر از سردر گمی این دو بازار اثر گذار، در سردر گمی به سر می‌برد.

اخبار اقتصادی - دنیای اقتصاد

 


ویدیو مرتبط :
گزارشی پیرامون قیمت دلار در بازار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سردرگمی‌ مشتریان در بازار خودرو



 

 

خودرو

 

 

 

برخی اعضای خانواده پژو 206 با افزایش قیمت مواجه شده اند. 206 تیپ 6 که اتومات نیز هست‌، هم اکنون 19 میلیون تومان قیمت دارد و 206 تیپ 2 نیز با قیمت 13 میلیون و 950 هزار تومان به فروش می‌رسد.

روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:

اگرچه با افزایش قیمت سوخت‌، بازار خودرو کشور بیش از پیش به رکود رفت و خرید و فروش کاهش یافت‌، اما قیمت‌ها افول چندانی نکرده و حتی برخی خودروها با افزایش قیمت نیز مواجه شدند.

آنطور که نمایشگاه‌داران خودرو پایتخت می‌گویند‌، بیشتر مشتریان فعلا برای خرید خودرو دست نگه داشته و با حالتی سردرگم‌، منتظر اتفاق‌های آتی در بازار مانده اند. به گفته فعالان بازار‌، این هفته قیمت مدل‌های پژو 206 تا حدی اندک رشد کرد و دوگانه‌سوزها (به جز پارس) نیز با وجود افزایش قیمت گاز‌، تغییر خاصی را تجربه نکردند.

به گفته کارشناسان‌، گرانی سوخت طی هفته‌های پیش رو تاثیر خاص خود را بر بازار و قیمت خودروهای داخلی خواهد گذاشت‌، به نحوی که کم‌مصرف‌ها و دوگانه سوزها با رشد تقاضا و قیمت روبه‌رو می‌شوند و پرمصرف‌ها نیز افت خواهند کرد.

هرچند بازار خودرو هم اکنون در رکود به سر می‌برد‌، اما کارشناسان معتقدند با وجود افزایش قیمت بنزین و گاز‌، مردم باز هم به خرید خودرو رغبت نشان خواهند داد‌، اما الگوی مصرف آنها تغییر می‌کند. در واقع گرانی سوخت‌، میزان استفاده از خودروها را کم کرده و از آن سو مشتریان را به سمت خرید محصولات کم‌مصرف و دوگانه سوز سوق می‌دهد.

افزایش قیمت پژو 206

اما سری به بازار بزنیم و ببینیم با اجرای رسمی‌قانون یارانه‌ها‌، قیمت خودروها در چه وضعیتی قرار دارد.

آن طور که خبر می‌رسد‌، برخی اعضای خانواده پژو 206 با افزایش قیمت مواجه شده اند. 206 تیپ 6 که اتومات نیز هست‌، هم اکنون 19 میلیون تومان قیمت دارد و 206 تیپ 2 نیز با قیمت 13 میلیون و 950 هزار تومان به فروش می‌رسد. در بین مدل‌های صندوق دار 206 نیز‌، V9 که از دنده اتومات بهره می‌برد‌، قیمتی برابر با 19 میلیون و 500 هزار تومان دارد و V8 نیز 16 میلیون و 400 هزار تومان خرید و فروش می‌شود. مدل V20 نیز اگر در بازار موجود باشد‌، تا 14 میلیون تومان به فروش می‌رسد. خانواده 206 جزو کم‌مصرف‌های بازار خودرو ایران به حساب می‌آیند.

افت و خیز پارس

هرچند مدل بنزینی پژو پارس حدود 100 هزار تومان ارزان شده‌، اما نوع دوگانه سوز این خودرو رشد قیمت را تجربه کرده است. آنطور که از بازار خبر می‌رسد‌، هم‌اکنون پارس بنزینی با قیمت 16 میلیون و 800 هزار تومان خرید و فروش می‌شود و نوع دوگانه سوز آن نیز 17 میلیون و 700 هزار تومان قیمت دارد.

همچنین پژو 405 که دومین خودرو پرتیراژ کشور به شمار می‌رود‌، در مدل بنزینی خود 13 میلیون تومان به فروش می‌رسد‌، اما مدل دوگانه سوز این محصول 14 میلیون و 600 هزار تومان خرید و فروش می‌شود. پارس و 405 بنزینی‌، جزو پرمصرف‌ترین خودروهای کشور به شمار می‌آیند و از همین رو کارشناسان افت تقاضا و قیمت این دو را با توجه به گرانی بنزین‌، پیش بینی می‌کنند.

زانتیا افت کرد

بیشترین تغییر قیمت را در بازار خودرو این هفته‌، زانتیا تجربه کرد‌، خودرویی که چندی پیش از سایپا رفت. این محصول که طی چند ماه گذشته حدود چهار میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرد‌ه، در حال حاضر 30 میلیون و 500 هزار تومان به فروش می‌رسد. ریو نیز به عنوان دیگر محصول سایپا‌، همچنان بر قیمت گران خود پابرجا مانده و ظاهرا فعلا قصد پایین آمدن ندارد. این خودرو هم اکنون 14 میلیون و 300 هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

ظاهرا مشکلاتی برای تامین قطعات ریو پیش آمده و دلیل افزایش قیمت این محصول به همین موضوع مرتبط می‌شود. از ریو و زانتیا که بگذریم‌، پراید به عنوان یکی از کم‌مصرف‌های بازار خودرو کشور‌، تغییر قیمتی خاصی را تجربه نکرده است. این خودرو در مدل بنزینی‌، هفت میلیون و 750 هزار تومان به فروش می‌رسد‌، اما نوع دوگانه‌سوز آن قیمتی برابر با 9 میلیون و 200 هزار تومان را داراست. البته پراید دوگانه سوز را می‌توان در رنگ سفید‌، ارزانتر نیز خرید. به گفته کارشناسان‌، پراید به دلیل تیراژ بالا‌، احتمالا تغییر قیمت چندانی را در جریان گرانی سوخت تجربه نخواهد کرد.

رشد تقاضا برای EF7

اگرچه مشتریان داخلی چندان دل خوشی از خودروهای دوگانه سوز ندارند‌، اما به هر حال گرانی سوخت تاثیر خود را گذاشته و افزایش تقاضای این خودروها را در پی داشته است. آن‌طور که خبر می‌رسد‌، در بین دوگانه سوزها‌، سمند مجهز به موتور EF7 (موتور پایه گازسوز)‌، با استقبال قابل توجه ای روبه‌روست. این خودرو در حال حاضر 17 میلیون و 200 هزار تومان خرید و فروش می‌شود. از جمله موارد برتری خودروهای مجهز به موتور پایه گاز نسبت به دوگانه سوزهای پایه بنزینی‌، افت توان کمتر و بهینه‌تر بودن آنهاست.البته قیمت آنها نیز بالاتر است‌، به نحوی که هم‌اکنون سمند LX دوگانه سوز یک میلیون تومان ارزانتر از سمند پایه گازسوز EF7 به فروش می‌رسد. مدل بنزینی سمند LX نیز 14 میلیون و 900 هزار تومان قیمت دارد. همچنین سورن نیز با قیمت 16 میلیون و 400 هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

بازار شاسی بلندها

نگاهی نیز به بازار برخی خودروهای شاسی بلند بیندازیم‌، خودروهایی که از مصرف سوخت بالایی نسبت به سواری‌ها برخوردارند. در حال حاضر نیسان رونیز اگر در بازار موجود باشد‌، تا مرز 32 میلیون تومان نیز مشتری خواهد داشت.

این در شرایطی است که بنابر شنیده‌ها تولید نیسان رونیز برای همیشه متوقف شده و این شاسی بلند پرمصرف‌، دیگر در پارس خودرو مونتاژ نخواهد شد. همچنین سوزوکی گرند ویتارا نیز که در ایران خودرو خراسان به مونتاژ می‌رسد‌، هم‌اکنون با قیمت 45 میلیون تومان در مدل اتومات قیمت دارد. نوع دنده‌ای ویتارا هم با قیمت 39 میلیون تومان به فروش می‌رسد..../تحلیل:دنیای اقتصاد