اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سرانجام‌قصّه سود22درصدی وام‌بانکی؟ + جدول



اخبار,اخبار اقتصادی ,نرخ سود تسهیلات بانکی

 

اخبار اقتصادی - نرخ‌سودتسهیلات‌بانک‌های خصوصی‌ودولتی؟ +جدول
سرانجام‌قصّه سود22درصدی وام‌بانکی؟

در شرایطی که تا کنون مصویه شورای پول و اعتبار مبنی بر کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی به 22 درصد در بانک های دولتی و خصوصی اجرا نشده است هم اکنون بانک های مختلف در کشور تسهیلات خود را با سود 26 تا 30 درصد به مشتریان خود پرداخت می کنند.

 این روزها موضوع کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی و اجرای آن در شعب بانک های دولتی و خصوصی به یکی از بر بحث ترین موضوعات اقتصاد کشور تبدیل شده است و در شرایطی که شورای پول و اعتبار یازدهم تیر ماه  نرخ سود تسهیلات عقود مبادله‌ای را تغییر داده و به 22 درصد کاهش داده است اما همچنان نرخ‌های سود بالاتر از نرخ مصوب شورا، است.

در شرایطی که شورای پول و اعتبار نرخ سود تسهیلات بانکی را 22 درصد اعلام کرده است در حال حاضر بانک های کشور برای پرداخت تسهیلات نرخ سودهایی بین 26 تا 30 درصد را تعیین می کنند و این موضوع واکنش های فراوانی را از سوی کارشناسان به همراه داشته است.

محمد حسن زاده عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار در این رابطه می گوید مصوبه ای که از سوی بانک مرکزی ابلاغ شده و بر خروجی سایت بانک مرکزی قرار گرفته است ابلاغیه نهایی برای اجرا است و بانک ها برای ارائه نسهیلات نیازی به ابلاغیه جدید ندارند.

این عضو شورای پول و اعتبار اعلام کرده است بانک مرکزی مصوبه نرخ سود تسهیلات را ابلاغ کرده است و بانک های خصوصی و دولتی موظف به اجرای این مصوبه هستند و در صورتی که این اتفاق رخ ندهد بهانه گیری بانک ها است و باید با آن برخورد شود.

وی درباره زمان بررسی تخلف احتمالی بانک ها در عدم ارائه تسهیلات می گوید کمیته انضباطی بدون محرز شدن تخلف نمی تواند به موضوع ورود کند و بر همین اساس شورای پول و اعتبار برای بانک ها به منظور اجرای ابلاغیه بازه زمانی تعیین کرده است و در شرایطی که در آن زمان بانک ها ابلاغیه را اجرا نکنند کمیته انضباطی موضوع را مورد بررسی قرار می دهد.

همچنین یک کارشناس بانکی می گوید با توجه به این که نرخ سود سپرده ها 26 درصد تعیین شده و هزینه های بانک ها نیز به همین اندازه است ارائه تسهیلات با سود 22 درصد به سود بانک ها نیست و بانک ها چنین موضوعی را قبول نمی کنند.

این کارشناس بانکی معتقد است ارائه تسهیلات با سود 22 درصد تنها در شرایطی ممکن است که سپرده های بانکی افزایش یابد و رسیدن میزان سپرده های بانکی برای ارائه تسهیلات با سود 22 درصد تا 3 سال آینده ممکن نیست.

اما این در شرایطی است که عبدالناصر همتی مدیرعامل بانک ملی در ارتباط با وضعیت اجرای بخشنامه جدید شورای پول و اعتبار مبنی بر نرخ سود 22 درصدی تسهیلات مبادله‌ای در شعب بانک‌های دولتی، گفته است بانک ملی چهارشنبه گذشته این بخشنامه را به منظور اجرا به شعب خود ابلاغ کرده است.

وی گفته است قاعدتاً شعب بانک ملی از امروز با نرخ جدید تسهیلات پرداخت خواهند کرد و به طور حتم تمامی تسهیلات مبادله‌ای که از شنبه(امروز) پرداخت خواهد شد با نرخ سود 22 درصدی می باشد.

وی با بیان اینکه در پرداخت تسهیلات تنها نرخ سود تعیین کننده نیست، می گوید بانک ها باید منابع داشته باشند تا بتوانند تسهیلات جدید پرداخت کنند چراکه هر بانک طبق قانون تا 85 درصد منابع می تواند تسهیلات پرداخت و اگر بخواهد بیشتر از این میزان تسهیلات بدهد باید از بانک مرکزی اضافه برداشت انجام دهد که این اصلا راهکار مناسبی نیست و عوارض زیادی دارد.

همتی همچنین تاکید کرده است اینطور نیست که بانک‌ها نخواهند وام بدهند بلکه باید منابع داشته باشند که متاسفانه به تازگی و در پی شرایط تورمی کشور تقاضا برای دریافت تسهیلات به شدت افزایش یافته است. نقدینگی موجود کفاف تأمین تقاضا را نمی دهد و بانک‌ها نمی توانند به تمام تقاضاهای دریافت تسهیلات پاسخ مثبت بدهند.

همچنین کوروش پرویزیان مدیرعامل بانک سینا در این رابطه هفته گذشته اعلام کرد بخشنامه جدید نرخ های سود بانکی را دریافت کرده ایم و ابلاغ این بخشنامه به شعب چند روز زمان می برد.

وی در خصوص زمان اعمال نرخ های جدیدسود تسهیلات بانکی در شعب، گفته است از آنجایی که باید بخشنامه های قبلی را اصلاح کنیم، ابلاغ بخشنامه نرخ های جدید سود بانکی به شعب چند روز زمان می برد. طبق قانون موظف هستیم بخشنامه ها ی بانک مرکزی و مصوبات شورای پول و اعتبار را اجرایی کنیم.

در شرایطی که تا کنون مصویه شورای پول و اعتبار مبنی بر کاهش نرخ سود تسهیلات بانکی به 22 درصد در بانک های دولتی و خصوصی اجرا نشده است هم اکنون بانک های مختلف در کشور تسهیلات خود را با سود 26 تا 30 درصد به مشتریان خود پرداخت می کنند. به گزارش نامه، در جدول زیر نرخ سود تسهیلات بانک های مختلف آمده است:

 

بانک

نرخ سود تسهیلات

ملی

26 درصد

تجارت

29 درصد

سپه

26 درصد

صادرات

28 درصد

انصار

30 درصد

سینا

27 درصد

شهر

26 درصد

پارسیان

28 درصد

 اخبار اقتصادی - نامه

 


ویدیو مرتبط :
کالبدشکافی یک وام بانکی شایدم نزول بانکی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وام شهریه103میلیارد تومانی سرانجام واریز شد



 

 

 

 

وام شهریه دانشگاه

 

 

 

رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم از واریز اعتبار وام شهریه 103 میلیارد تومانی به صندوق رفاه خبر داد و گفت: اولویت توزیع وام شهریه با دانشگاه‌هایی است كه آمار دانشجویان آنها صحیح و دقیق باشد.

كیوان مرادیان در گفت‌وگو با خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهاركرد: وام شهریه به دانشگاه‌هایی كه آمار آنها صحیح بوده، واریز شده است و تنها وام به موسساتی واریز نشده است كه آمار آنها صحیح نمی‌باشد.

مرادیان پیش از این در خبری به ایسنا؛ با بیان اینكه از وام شهریه 250 میلیارد تومانی مصوب شده از سوی مجلس شورای اسلامی بیش از 140 میلیارد تومان كاهش یافته است، گفت: براین اساس مجلس شورای اسلامی 100 میلیارد تومان به اعتبار 150 میلیارد تومانی وام شهریه در لایحه دولت اضافه كرده بود، كه در این راستا منابع این یكصد میلیارد تومان اضافی هنوز تامین نشده است و معاونت راهبردی ریاست جمهوری قول داده است كه در صورت تامین منابع این میزان تحقق یابد، بر این اساس صندوق رفاه دانشجویان بر روی وام 150 میلیارد تومانی حساب باز كرده بود كه متاسفانه 28 درصد نیز از همین میزان كاهش یافته است.

وی خاطرنشان كرد: در حال حاضر 103 میلیارد تومان برای وام شهریه به وزارت علوم واریز شده است كه در واقع بیش از 40 میلیارد از وام شهریه 150 میلیارد تومانی كه صندوق بر روی آن حساب باز كرده بود نیز كاهش یافته است.

وی در خصوص دلایل كاهش 28 درصدی از وام شهریه 150 میلیارد تومانی نیز تصریح كرد: متاسفانه صندوق در ردیف‌های متفرقه تعریف شده است كه در این زمینه نظر مجلس شورای اسلامی این است كه این بحث باید جزو تخصیص‌های صد درصد و از موارد متفرقه مستثنی باشد كه ما نیز پیگیر این موضوع هستیم.

به گزارش ایسنا، در حالی كه صندوق رفاه از شروع توزیع وام شهریه به دانشگاه‌ها خبر داده است؛ اما براساس پیگیری‌های به عمل آمده هنوز به دانشگاه‌های تهران، تربیت‌مدرس، الزهرا، شهید چمران اهواز، تربیت معلم و ...... وام شهریه واریز نشده است..../تحلیل:ایسنا