اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سایت‌های همسریابی؛ انگار به فروشگاهی می‌روی كه افراد را در قفسه چیده‌اند!



اخبار,اخباراجتماعی ,سایت‌های همسریابی

پرسش درخصوص عضویت در سایت‌های همسریابی، از آن دست پرسش‌هاست که هرکسی به‌راحتی به آن پاسخ نمی‌گوید. حتی زمانی‌که در تعدادی از این سایت‌ها عضو شدیم و از مدیر سایت درخصوص عملکردشان پرسیدیم نیز جوابی دریافت نکردیم. از سوی دیگر آنها که در آن عضو شده‌اند نیز کمتر درخصوص تجربیاتشان صحبت می‌کنند و افراد دیگر هم اغلب این کار را برای پیدا کردن همسر، مناسب نمی‌دانند.

چنانچه مینا، رفتن به چنین سایت‌هایی را مشابه خریدکردن می‌داند. او ٣٠ساله و مجرد است و وقتی دلیل عدم علاقه‌اش به این‌گونه سایت‌ها را جویا می‌شویم، می‌گوید: «بیشتر احساس خریدكردن به من دست می‌دهد تا ازدواج كردن.

 

انگار به فروشگاهی می‌روی كه افراد را در قفسه چیده‌اند و بعد باید یكی را انتخاب ‌كنی! درست است که احساس تنهایی خیلی بد است و شاید آدم به جایی برسد كه بخواهد برای بیرون آمدن از تنهایی‌اش سراغ سایت همسریابی برود، ولی من ترجیح می‌دهم اگر به آن مرحله رسیدم، در عالم واقعیت فرد مورد نظرم را پیدا كنم و به او پیشنهاد دهم. ولی این سایت‌ها از این نظر خوبند كه افراد هدفشان از حضور در این سایت‌ها تا حدی مشخص است.» حضور در چنین سایت‌هایی همچنین تبعات گسترده‌ای برای بسیاری از افراد داشته است.

کما این‌که‌ سال‌گذشته دختری ٣١ساله به پلیس فضای مجازی مراجعه کرد و از شیادی فردی که در یکی از سایت‌های همسریابی با او آشنا شده بود، شکایت کرد. فردی که از او پول گرفته بود و به بهانه نشان دادن عکس‌ها و تصاویرش نیز دست به‌اخاذی زده بود. نمونه‌هایی از این دست پس از گشت کوتاهی میان اخبار نشان از عدم اعتبار این‌گونه سایت‌ها دارد.

 

هرچند بسیاری از این سایت‌ها در بخشی به معرفی افرادی پرداخته‌اند که از این طریق با یکدیگر آشناشده و ازدواج کرده‌اند. در ادامه این گزارش پای صحبت ٣ نفر از افرادی که حاضر به گفت‌وگو درخصوص تجربیاتشان در این راستا شدند، نشستیم و آنها از تجربیاتشان درخصوص عضویت در این سایت‌ها گفتند.

شهین ٣٢ساله است. او یکبار و در سن ٢٨سالگی در یکی از سایت‌های همسریابی عضو شده است. اما از عضویت در چنین سایتی خاطره تلخی دارد و آن را به کسی پیشنهاد نمی‌کند. او می‌گوید: «در این سایت‌ها افراد از نظر روانی ارزیابی نمی‌شوند و همین امر هم کار را سخت می‌کند. زمانی که شما به ملاقات با فردی که در سایت با آن آشنا شده‌اید می‌روید، ممکن است با هر چیزی مواجه شوید.

 

همان‌طور که برای من این اتفاق افتاد. من دانشجوی دکترای حقوق بودم و به پیشنهاد یکی از دوستانم در چنین سایتی عضو شدم. با فردی که از نظر تحصیلات و وضع مالی با من یکسان بود، آشنا شدم و به دیدنش رفتم اما آن فرد سلامت روانی نداشت و این آشنایی تبعات بسیار بدی برای من داشت.

 

چنانچه تا مدت‌ها درگیر آن شدم و حالا این کار را به‌کسی پیشنهاد نمی‌کنم. وقتی رودررو یا با واسطه افرادی که آنها را می‌شناسیم با کسی آشنا می‌شویم، امکان به‌وجود آمدن مزاحمت‌ها و مشکلاتی از این دست بسیار کم می‌شود.»

 

در این میان افرادی هم هستند که با این امر مخالفند و کسانی را می‌شناسند که با استفاده از همین سایت‌ها به زوج دلخواه خود رسیده‌اند. مرجان از این دست افراد است. او در ٢٨ سالگی و برای اولین‌بار با سایت‌های همسریابی بین‌المللی آشنا شد. سایت‌هایی که بسیاری از زوج‌ها در آن حضور دارند و درواقع برای تشویق افراد به مجرد نماندن تلاش می‌کنند. در این سایت‌ها پس از عضویت و ارایه مشخصات، از سراسر نقاط دنیا افرادی که بیشترین تشابه با فرد را دارند انتخاب و معرفی می‌شوند.

او که اکنون ٣٣ساله است درخصوص تجربه‌اش از حضور در این سایت می‌گوید: «آنچه در این سایت‌ها نظر مرا به خود جلب کرد، این نکته بود که تقاضاها بیشتر از سوی زنان انجام می‌گرفت و این مردان بودند که انتخاب می‌کردند و به گمان من این امر ناشی از خلق‌وخوی مردانه است که در این زمینه هم خود را نشان داده است.

 

به این معنی که مردان همچنان مغرورانه عمل می‌کنند و دوست دارند انتخاب‌کننده باشند نه آن‌که انتخاب شوند. او همچنین از یکی از دوستانش یاد می‌کند که با ثبت‌نام در یکی از سایت‌های بین‌المللی، با فردی آشنا شد و الان چند سالی است که به خارج از کشور مهاجرت کرده و زندگی موفقی دارد.»

کورش ٤١ ساله است و می‌گوید، تنها برای سرگرمی در سایت همسریابی عضو شده است و حتی از اسم و عکس واقعی خود نیز در هنگام ثبت‌نام استفاده نکرده است. او در این‌باره می‌گوید: «برای بسیاری از افراد عضویت در چنین سایت‌هایی جنبه وقت‌گذرانی دارد و به همین دلیل نیز نمی‌توان این سایت‌ها را جدی گرفت. البته از نظر من بسیاری از خانم‌هایی که حضور دارند، جدی و مصمم‌اند و اغلب این آقایان هستند که با نگاه غیرجدی و آشنایی‌های موقت در این سایت‌ها عضو می‌شوند.

 

او در پاسخ به این پرسش که آیا فردی را می‌شناسد که با استفاده از چنین سایتی همسر موردنظر خود را انتخاب کرده باشد، می‌گوید: «معلوم است که نه. این فضا، فضای یافتن فرد موردنظر برای زندگی نیست یا حداقل من این‌گونه حس می‌کنم و تاکنون کسی را هم ندیده‌ام که همسرش را از این‌گونه سایت‌ها انتخاب کرده باشد!»

محمد نیز تا حدی با کورش هم نظر است. او هم عضویت در سایت‌های همسریابی را صرفا وسیله‌ای برای وقت‌گذرانی می‌داند اما در عین حال مشکلی با اینکه افراد برای یافتن جفت خود به این سایت‌ها مراجعه کنند نیز ندارد و می‌گوید: «در بسیاری از کشورهای خارجی این امر رخ می‌دهد و در بسیاری از فیلم هایشان نیز افراد جفت موردنظر خود را از طریق این سایت‌ها می یابند. اما متاسفانه در کشور ما این امر به خوبی جانیفتاده است. هم از سوی مردم و هم از سوی استفاده‌کنندگان.

 

زمانی که به کسی بگویی از طریق این سایت‌ها جفت خود را یافته‌ای، او برخورد مناسبی با تو نخواهد داشت و همین امر هم عاملی شده است تا بسیاری از افراد اگر هم از چنین سایت‌هایی استفاده می‌کنند، به دروغ این امر را انکار کنند. از طرفی خود افراد استفاده کننده هم در بسیاری از موارد، به دروغ خود را معرفی می‌کنند یا سواستفاده‌هایی انجام می دهند که باعث سلب شدن اطمینان می‌شود. عدم اطمینان و اعتماد در استفاده از این سایت‌ها، مهمترین مشکلی است که افراد با آن مواجهند و تعداد بسیاری نیز از آن ضربه خورده‌اند. مشکلی که باعث شده تا استفاده از چنین سایت‌هایی مورد نظر همه افراد نباشد»
 
 اخبار اجتماعی  -   شهروند
 


ویدیو مرتبط :
قفسه بندی فروشگاهی، یخچال و فریزر فروشگاهی، دکوراسیون

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مراجعه‌ افراد متاهل به سایت‌ همسریابی!



اخبار,اخبار اجتماعی,همسر یابی

بر اساس تحقیقاتی که در بین برخی جوانان مخاطب سایت های همسریابی انجام داده ام آنها برای انتخاب همسر آینده سراغ این سایت ها نمی روند. با توجه به فرهنگ حاکم در جامعه فردی که برای انتخاب همسر در این سایت ها ثبت نام می کند فردی قابل اطمینان برای ازدواج دائم نیست..

بر اساس تحقیقاتی که در بین برخی جوانان مخاطب سایت های همسریابی انجام داده ام آنها برای انتخاب همسر آینده سراغ این سایت ها نمی روند. با توجه به فرهنگ حاکم در جامعه فردی که برای انتخاب همسر در این سایت ها ثبت نام می کند فردی قابل اطمینان برای ازدواج دائم نیست.

این روزها وقتی پای درد و دل جوان هایی که به گونه‌ای پا به سن گذاشته اند و هنوز ازدواج نکرده و تشکیل خانواده نداده اند، می‌نشینیم ، میبینیم که همه از بی کاری ، بالا بودن هزینه های ازدواج و مسائلی از این دست گلایه و اینها را بهانه ای برای مجرد ماندن مطرح می‌کنند.

اما در این میان دسته ای دیگر از جوان  ها هستند که می گویند هنوز موفق نشده اند نیمه گمشده خود را پیدا کنند و کسی که بتواند همسر دلخواه آنها باشد هنوز سر راهشان سبز نشده است؛ حالا بماند که هرکدام از این افراد معیارهای جالب خود را برای ازدواج دارند. زیبایی، قد بلند، ثروت، داشتن خودروی شاسی بلند، خانه و یا یک پدر زن پولدار ....

اما برخی از افراد سود جود خوب از این آب گل آلود در حال گرفتن ماهی هستند! بله افرادی با راه اندازی سایت های ازدواج به بهانه اینکه همسر دلخواه خود را پیدا کنید علاوه بر اینکه مبالغ هنگفتی را به جیب می زنند با روحیه و آینده نسل جوان که آینده جامعه را نیز تشکیل می دهد بازی می کنند.

گرفتن اطلاعات شخصی وآشنا کردن دختر و پسرهایی که شاید هیچگونه سنخیتی با هم نداشته باشند و ادامه این مسیر می تواند بسیار خطرناک به نظر برسد به طوری که یک شروع ساده را به یک پایان تلخ تبدیل کند.

ناگفته نماند که بسیاری از افرادی که با واریز مبالغی عضو این سایت های همسریابی می شوند بخش اعظمی از اطلاعاتی را که باید ثبت کنند بر طبق واقعیت نیست و بسیاری دیگر ناگفته باقی می  ماند.

به راستی علت دور شدن جوان  ها به خصوص افرادی که در شهرهای صنعتی مانند تهران زندگی می کنند از ازدواج های سنتی چیست؟ آیا دوری کردن از این امر و روی آوردن به سایت های همسریابی باعث رشد صعودی آمار طلاق در تهران و سایر شهرهای صنعتی شده است؟

رابعه موحد، روانشناس و مشاور خانواده در این باره می‌گوید: در حال حاضر که ازدواج با تحقیق و تفکر صورت می‌گیرد و وضعیت طلاق در کشور به این شکل است، چه برسد به این‌که افراد یکدیگر را از سایت پیدا کنند یا مشاوره‌ها و مشکلات‌شان را از این طریق حل کنند.

او ادامه می‌دهد: سایت‌ها به هیچ عنوان نمی‌توانند کارکرد خوبی داشته باشند. اگر بنا بر آشنایی است افراد در بسیاری از مکان‌های دیگر و بهتر می‌توانند با یکدیگر آشنا شوند.

اشرف بروجردی، فعال زنان و استاد دانشگاه نیز، معتقد است که سایت‌های همسریابی چه از نوع مجوزدار و چه از نوع بدون مجوز راهکار چندان مناسب و نتیجه‌بخشی برای حل مسائل مربوط به ازدواج در جامعه نیست

دکتر مریم یوسفی درباره اثرات منفی سایت های همسریابی در جامعه اظهار می دارد که بر اساس تحقیقاتی که در بین برخی جوانان مخاطب سایت های همسریابی انجام داده ام آنها برای انتخاب همسر آینده سراغ این سایت ها نمی روند. با توجه به فرهنگ حاکم در جامعه فردی که برای انتخاب همسر در این سایت ها ثبت نام می کند فردی قابل اطمینان برای ازدواج دائم نیست.

وی یکی از آسیب‌های این سایت ها در جامعه را افزایش روابط فرا زناشویی در میان مردان اعلام می کند و می‌افزاید: مردان ایرانی، زنان ثبت نام شده در این سایت ها را برای ازدواج دائم مناسب نمی دانند و اغلب مراجعه کنندگان به این سایت ها مردان متاهل هستند. افرادی که به دنبال روابط فرا زناشویی هستند بیشتر سراغ این سایت ها می روند زیرا به راحتی می توانند در آنجا برای خود همسر موقت پیدا کنند.

سایت‌های همسریابی یکی از مواردی است که متأسفانه در سال‌های اخیر رشد قارچ گونه‌ای داشته است و هر روز تعداد زیادی از جوانان ندانسته و یا از روی کنجکاوی به آنها مراجعه می‌کنند.
بر اساس آمار ارائه شده از سوی مسئولان در سال 91، 100 سایت همسریابی به صورت غیر مجاز در فضای مجازی مشغول فعالیت بود که بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان آمار این سایت‌ها هم اکنون به 300 سایت غیر مجاز رسیده است.

اخبار اجتماعی - برترینها