اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سالانه 5 هزار تهرانی به دلیل آلودگی هوا می میرند



اخبار,اخباراجتماعی  ,آلودگی هوا

بسطامی با بیان این كه گزارش ها حاكی است سالانه حداقل 5 هزار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در تهران اتفاق می افتد، تصریح كرد: افرادی كه دامنه گسترده ای از تحقیقات علمی و تخصصی طاقت فرسای دانشمندان این مرز و بوم را قبول ندارند، این واقعیت که افزایش مرگ و میر در روزهایی كه آلودگی هوا افزایش می یآبد و هوای شهر ناسالم می شود را كه قبول دارند

  وی برخی سخنان را به منزله ریختن آب پاكی روی دست متخصصان و دانشگاهیان فعال در حوزه محیط زیست كه قطعاً انتظار شنیدن چنین حرف هایی را ندارند، دانست و گفت: در همین شرایط نیز وضعیت ما به عنوان شهروندان این شهر غم انگیز است و غم انگیز تر از آن، این است كه ما با دلخوشی ها و آرزوهایمان برای آسمان آبی این شهر كجاییم و برخی برنامه ریزان و مجریان قانون كجا هستند.

برخی سخنان یادآور آب پاشی تهران برای کاهش آلودگی هواست
سخنگوی سابق شركت كنترل كیفیت هوای تهران با اشاره به این كه در حالی از مردم می خواهیم به عنوان یك شهروند آگاه با مسأله آلودگی هوا مواجه شوند كه بخشی از بدنه اجرایی كشور، 20 سال بعد از آغاز برنامه های كاهش آلودگی هوا، هنوز می گویند آلودگی هوا را باید با عملیات میدانی حل و فصل كرد، اظهار كرد: البته همه چیز روشن است و جای سؤالی نیست.

بسطامی با بیان این كه چند سال پیش، عده ای می گفتند: راهكار آلودگی هوای تهران، این است كه در روزهای آلوده، هواپیماهای سم پاش روی آسمان تهران آب بپاشند تا هوا سالم شود، تصریح كرد: امروز نیز برخی سخنان، آدمی را به یاد آن روزها و تصمیمات عجیب و غریبی كه برای كاهش آلودگی هوا می‌گرفتند، می اندازد.

وی در پایان با ابراز تأسف از این كه در شهری كه معاینه فنی را كاغذ پاره می خوانند و هنوز باور ندارند كه چطور 300 هزار دستگاه خودروی فرسوده، می توانند نیمی از آلودگی هوای ناشی از ناوگان سواری های تهران را تولید كنند، خاطرنشان كرد: این قصه پر غصه آلودگی هوا در شهرمان تهران است.

قصه پر غصه آلودگی هوای تهران از زبان سخنگوی سابق شركت كنترل كیفیت هوا مردم تهران چند روز در سال عزیز می شوند!

سالانه 5 هزار تهرانی به دلیل آلودگی هوا می میرند
سخنگوی سابق شركت كنترل كیفیت هوای تهران با اعلام این كه آلودگی هوا، نفس شهر را بند آورده و تهران، مدت هاست زیر غبار سنگین آلاینده های هوا نفس می كشد، گفت:  این روزها نقد و نظر در باره آلودگی هوای تهران، همچنان داغ است و چند روز در سال شهر تهران، مهم و شهروندان تهرانی، عزیز می شوند. حشمت اله بسطامی افزود: خبرهای امیدبخش از راهكارهای برون رفت از آلودگی هوا، ‌چیزی است كه این روزها، شهروندان تهرانی منتظر شنیدن آن هستند اما برخی سخنان، نه تنها امیدی در دل مردم این شهر زنده نمی كند، بلكه نمای نزدیكی از کاستی ها و کمبودهایی را به نمایش می گذارد كه شفاف تر از همیشه پی ببریم که چرا برای مشكل آلودگی هوای تهران، راه حلی پیدا نمی‌ شود.

وی با تأكید بر این كه شناخت آلودگی هوا و منابع آن یك رشته تخصصی است، اعلام كرد: آلودگی هوا یك حوزه میان رشته ای است كه رشته های متنوعی را از فیزیك و شیمی گرفته تا محیط زیست و پزشكی، در بر می گیرد و موضوع بررسی كیفیت هوا در شهرها، فرآیند پیچیده ای است كه با استفاده از انواع محاسبات علمی و مدل سازی های ریاضی ممكن می شود.


وقتی مجری قانون معاینه فنی را زیر سوأل ببرد از مردم عادی چه توقعی می توان داشت؟
این كارشناس ارشد محیط زیست، آشنایی با آلودگی هوا را نیازمند شناخت ساز و كارهای حاکم بر این حوزه دانست و گفت:‌ نكته ای كه باید در كانون توجه قرار گیرد، تكرار اشتباهات عجیب و غریب در ارتباط با مسأله آلودگی هواست، در شرایطی كه دو دهه از آغاز برنامه ریزی و اقدامات سازمان یافته برای كاهش آلودگی هوای تهران می‌گذرد و دست كم، نیم قرن است كه این كلان شهر درگیر مسأله آلودگی هواست.

بسطامی با اعلام این كه شگفت انگیز است كه متولیان اصلی نظارت بر حسن انجام قانون در مقابل دیدگان میلیون ها بیننده در یك برنامه پر مخاطب تلویزیونی به عنوان یك برگ برنده اعلام می‌كنند که «معاینه فنی كاغذ پاره است!»، اظهار كرد: در چنین شرایطی باید پرسید اگر مجری قانون، معاینه فنی که اجرای آن الزام قانونی دارد را این چنین زیر سؤال ببرد و آن را كاغذ پاره بخواند، دیگر از مردم عادی چه توقعی می‌ توان داشت كه برای اجرای همین قانون و البته قوانین دیگر، احساس تكلیف كنند؟

وی با طرح این پرسش كه اگر در میان رانندگان، تعدادی از افراد با گواهینامه های تقلبی در تهران رانندگی كنند، آیا آن زمان هم باید گفت گواهینامه رانندگی كاغذ پاره است؟ تصریح كرد: آیا این ادبیات، قانون گریزی و بی توجهی به قوانین و مقررات را تشدید نمی كند و آیا این رویکرد، چیزی است كه مردم انتظار دارند از مجریان قانون بشنوند؟

نحوه مواجهه با متخصصان روشن می کند چرا آلودگی هوای تهران به سرانجام نرسیده است
سخنگوی سابق شركت كنترل كیفیت هوا، نحوه مواجهه با دانشگاهیان و متخصصان در موضوع آلودگی هوا و زیر سؤال بردن یافته های علمی و محاسبات تخصصی و دانشگاهی كه نشان می دهد منشأ آلودگی هوای تهران، وسایل نقلیه است را دور از انتظار دانست و گفت: دقیقاً همین جاست كه روشن می‌شود، چرا آلودگی هوای تهران تا كنون به هیچ سرانجامی نرسیده است.

بسطامی با اشاره به این كه برخی تصمیم گیران و تصمیم سازان در حوزه های مختلف از جمله اِعمال قانون، هنوز باور نكرده اند كه منبع اصلی آلودگی هوای تهران، وسایل نقلیه و آلاینده های ناشی از احتراق خودروهاست، اظهار كرد: برای همین می پرسند كدام عقل سلیم و کدام منطقی باور می كند این آلودگی را فقط 300 هزار دستگاه خودرو ایجاد كرده اند.

وی با بیان این كه چنین پرسشی به معنای آن است كه برخی مسئولان، اطلاعات اولیه در باره آلودگی هوا را بعد از 20 سال از شروع اولین اقدامات در این خصوص، یا هنوز نشنیده اند و یا اگر شنیده اند به آن باور ندارند، ‌تصریح كرد: اتفاقاً در چنین شرایطی است كه می توان به این نتیجه رسید كه چرا برنامه های كاهش آلودگی هوای تهران به درستی اجرا نمی شود.

برخی مسئولان باور ندارند منبع اصلی آلودگی هوای تهران خودروهای فرسوده هستند
این كارشناس ارشد محیط زیست با اشاره به این كه برخی از مجریان اصلی، هنوز باور ندارند كه آلودگی هوای تهران ناشی از تردد خودروهای فرسوده است و اطلاعاتی كه در باره منابع آلاینده تهران دارند با واقعیت همخوانی ندارد، اظهار كرد: با این وضعی كه پیش می‌رود، یقین بدانید كه اگر آلودگی هوا با چشم دیده نمی شد، برخی می‌گفتند هوای تهران اصلاً آلودگی ندارد.

 

 اخبار  اجتماعی  -  تابناک


ویدیو مرتبط :
آموزش درس آلودگی هوا - معرفی تصفیه کننده های هوا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مرگ سالانه 41 هزار نفر به دلیل سرطان در کشور/ آلودگی هوا عامل بروز 3 نوع سرطان



اخبار ,اخبار اجتماعی , سرطان

 

اخبار اجتماعی - مرگ سالانه 41 هزار نفر به دلیل سرطان در کشور/ آلودگی هوا عامل بروز 3 نوع سرطان

رئیس مرکز تحقیقات سرطان با تاکید براینکه اثرات آلودگی هوا در بروز سرطان از مصرف دخانیات بیشتر است، گفت: جمعیت مبتلایان به سرطان در کشور از 11 درصد به 15 درصد افزایش یافته و کشنده‌ترین سرطان در مردان سرطان معده و در زنان سینه است.

دکتر اسماعیل اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه 4.6 بیماران مبتلا به امراض مزمن پس از درمان به زیر خط فقر و 10 درصد آنها وارد اقتصاد فلاکت بار می‌شوند، افزود:  این وضعیت در بیماران مبتلا به سرطان دو برابر می‌شود به این معنا که حدود 10 درصد افرادی که مبتلا به سرطان می‌شوند زیر خط فقر قرار دارند و حدود 20 درصد آنها به وضعیت اقتصاد فلاکت بار خواهند رسید.

رئیس مرکز تحقیقات سرطان با بیان اینکه معمولا ابتلا به سرطان در سنین بالای 50 سال مشاهده می‌شود، اظهار داشت: عوامل مختلفی در بروز سرطان موثر است که از آن جمله می‌توان به استعمال دخانیات اشاره کرد. در سال 82 حدود 7.8 درصد از جمعیت مردان و 3.2 درصد از جمعیت زنان کشور دخانیات استعمال می‌کردند این رقم در سال‌های اخیر به 15 درصد افزایش یافته است.

وی جمعیت زنانی که در سال‌های اخیر به مصرف دخانیات روی آورده‌اند را 6 درصد ذکر کرد و ادامه داد: مصرف قلیان نیز در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است که مضرات آن در حد سیگار است؛ چراکه در هر قلیان به غیر از توتون از مواد شیمیایی خطرناک دیگری استفاده می‌شود که نگران کننده است.

مهمترین عامل ایجاد کننده سرطان
اکبری، آلودگی هوا را از دیگر عوامل موثر در بروز سرطان نام برد و یادآور شد: تاکنون جرات بیان اثرات مضر آلودگی هوا بر بروز سرطان را نداشتیم ولی مطالعات انجام شده در دنیا نشان می‌دهد که آلودگی هوا در بروز سرطان موثر است.

وی آلودگی هوا را ناشی از ذرات معلق و سوخت‌های فسیلی عنوان و خاطر نشان کرد: در سال 2012 اثرات ذرات معلق در ایجاد سرطان به اثبات رسید از این لحاظ ما در وضعیت مناسبی قرار نداریم.

این محقق با تاکید بر اینکه اثرات آلودگی هوا بر بروز سرطان از دخانیات بیشتر است، توضیح داد: اگر 10 فرد سیگاری باشند ممکن است 3 نفر آنها مبتلا به سرطان شوند ولی در وضعیت آلودگی هوا همه افراد ممکن است درگیر این بیماری شوند.

بیشترین سرطان‌ها در حالت آلودگی هوا
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با اشاره به بیشترین نوع سرطان‌ها در صورت افزایش آلودگی هوا، اظهار داشت: آلودگی هوا تقریبا در بروز همه انواع سرطان‌ها موثر است ولی شایع‌ترین نوع آن سرطان ریه، پروستات و خون است که به ترتیب بیشترین شیوع را در کشور دارد.

میزان مرگ و میر ناشی از سرطان در کشور
اکبری به بیان آمارهای مرگ ومیرهای ناشی از سرطان در کشور پرداخت و ادامه داد: حدود 85 هزار نفر در سال به بیماران سرطانی کشور اضافه می‌شود و 41 هزار نفر در سال بر اثر بیماری سرطان فوت می‌کنند.

وی به کشنده‌ترین سرطان‌ها در کشور اشاره کرد و افزود: کشنده‌ترین سرطان‌ها در مردان سرطان معده و کشنده‌ترین سرطان در زنان سرطان سینه است. علاوه بر این شایع‌ترین سرطان‌ها در زنان سرطان سینه است که در سال 5 مرگ بر اثر این بیماری گزارش شده است.

به گفته این محقق در سال گذشته 41 هزار نفر بر اثر ابتلا به سرطان درگذشتند.

بررسی قدرت کشور در درمانی و پیشگیری از سرطان
رئیس مرکز تحقیقات سرطان با تاکید بر اینکه در درمان بسیاری از سرطان‌ها توان درمان را داریم، ادامه داد: در عین حال در زمینه مهار و پیشگیری از سرطان ضعیف هستیم.
اخبار اجتماعی - مهر