اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

سازمان دامپزشکی اعلام کرد دستفروشی ماهی و میگو ممنوع!



اخبار,اخباراجتماعی,دستفروشی  ماهی و میگو


 اخبار اجتماعی - سازمان دامپزشکی اعلام کرد
دستفروشی ماهی و میگو ممنوع!

در حالی که عرضه ماهی و میگو به صورت دستفروشی یا غیر بهداشتی در معابر پایتخت رواج دارد، سازمان دامپزشکی اعلام کرد: این گونه عرضه محصولات پروتئینی به ویژه ماهی و میگو که فسادپذیری و حساسیت بیشتری نسبت به بیماری‌های ویروسی و میکروبی دارند ممنوع است و مردم این محصولات را از دستفروشان نخرند.

به گزارش ایسنا، دستفروشی در خیابان‌های تهران و شهرستان‌های کشور برای عرضه کالاها و مایحتاج مردم به روش رایج برای فروشندگان و خریداران تبدیل شده است اما عرضه انواع مواد غذایی به ویژه محصولات پروتئینی مانند مرغ، گوشت قرمز، ماهی، میگو و ... به صورت غیر استاندارد و در شرایط غیر بهداشتی به هیچ وجه نمی تواند توجیه‌پذیر باشد چراکه این محصولات اگر در شرایط غیر بهداشتی عرضه شوند نه تنها تامین‌کننده امنیت غذایی مردم نیستند بلکه ناقل بیماری‌های بسیاری به مصرف‌کنندگان خواهند بود.

البته امروزه دیگر گوشت قرمز و مرغ در شرایط غیر بهداشتی و به صورت فله‌ای که در سال‌های دور معمول بوده عرضه نمی‌شوند این درحالی است که وقتی از خیابان‌های تهران مانند خیابان شوش، خیابان سرچشمه و ... عبور می‌کنیم دستفروشان بسیاری را می‌توان یافت که ماهی و میگو را در یخچال‌های فیبری کنار خیابان عرضه می‌کنند بی آن که به فسادپذیری یا شرایط بهداشتی آن توجه داشته باشند.

گرچه مغازه‌های عرضه کننده محصولات شیلاتی دست کمی از دستفروشان ندارند چراکه غالبا ویترین آن‌ها هم پر از ماهی و میگویی است که خارج از بسته بندی و به صورت فله‌ای، غوطه ور در پودر یخ آن هم در فضای باز عرضه می شود. جالب‌تر این که بساط فروش این مغازه‌داران عمدتا خارج از مغازه آن ها و در سطح پیاده‌روها پهن شده است چراکه آن ها یخچال‌های خود را بیرون از مغازه نگه می‌دارند که چنین شرایطی نمی‌تواند چندان بهداشتی باشد.

محسن مشکات - مشاور رییس سازمان دامپزشکی - در این باره گفت: یکی از روش‌های نگهداری و عرضه ماهی و میگو تازه همین روش‌های رایج است و در گذشته هم که سیستم‌های انجماد وجود نداشت روش عرضه و استفاده ماهی، میگو و حتی مرغ این گونه بود که از پودر یخ استفاده می‌شد تا محصول منجمد نشود و بتواند به صورت تازه در دسترس مردم قرار گیرد. وی افزود: اما عرضه محصولات شیلاتی به صورت تازه و در دمای یخچالی (دو تا چهار درجه و با استفاده از پودر یخ) در شرایط غیر بهداشتی نمی‌تواند مناسب باشد و باید نظارت‌ها و فرهنگ سازی‌های بسیاری برای اعمال شرایط بهداشتی مناسب و عرضه این گونه محصولات ایجاد شود.

مشاور رییس سازمان دامپزشکی خاطرنشان کرد: در گذشته قصابی‌ها لاشه‌های گوشت را به چنگک‌های آویزان می کردند و در داخل یا خارج از مغازه و در فضای باز آویزان می کردند اما در حال حاضر این گونه صحنه‌ها کمتر مشاهده می شود واگر عرضه کننده‌ای هم نخواهد محصول خود را به صورت تازه و در شرایط غیر منجمد در اختیار مصرف‌کنندگان قرار دهد باید لاشه گوشت را در یخچال‌های مخصوص و استاندارد نگهداری کند.

مشکات با بیان این‌که برای عرضه بهداشتی محصولات شیلاتی نیز باید به تدریج و با فرهنگ سازی بسترها و مکان‌های سالم و بهداشتی را برای آن فراهم کرد، گفت: محصولات پروتئینی به ویژه فرآورده‌های شیلاتی نباید کنار خیابان و به صورت دستفروشی عرضه شوند.بلکه باید در مکانی مناسب و بهداشتی با حفظ زنجیره سرد عرضه شوند؛ به گونه‌ای که این محصولات باید یا در دمای یخچالی (دو تا چهار درجه) یا در دمای انجماد (منفی ۱۲ تا منفی ۱۸ درجه) نگهداری شوند.

وی ادامه داد: اگر عرضه کننده‌ای بخواهد محصولات شیلاتی خود را به صورت تازه و با استفاده از پودر یخ نگهداری و عرضه کند و باید آن را در معرض فضای باز قرار ندهد چرا که در کنار خیابان با باد، گرد و خاک، طوفان، اجرامی که حامل بیماری‌های ویروسی و باکتریایی هستند خود عامل آلوده شدن این محصولات می‌شوند.

مشاور رییس سازمان دامپزشکی تاکید کرد: در بازار امروز محصولات کشاورزی حتی میوه و تره‌بار نیز دیگر مانند گذشته به صورت دستفروشی و دوره گردی در کوچه و خیابان‌ها عرضه نمی‌شوند و غالبا در بازارهای مشخص و شرایط نسبتا استاندارد صورت می‌گیرند چه رسد محصولات شیلاتی که نسبت به دیگر مواد غذایی احتمال دریافت بیماری‌ها و آلودگی‌ها در آن ها بسیار زیادتر است بنابراین مردم نباید نیازمندی‌های خود به ویژه محصولات پروتئینی شیلاتی را از چنین مغازه‌هایی که شرایط بهداشتی را رعایت نمی‌کنند خریداری کنند.

مشکات افزود: البته تاکنون فعالیت‌های بسیاری برای سازماندهی بازار محصولات شیلاتی انجام شده است؛ به گونه‌ای که در فروشگاه‌های زنجیره‌ای این محصولات درمکان‌های مشخص و در فریزرهای صندوقی استاندارد عرضه می‌شوند اما در مغازه‌هایی که چنین شرایطی فراهم نیست باید از طریق فرهنگ سازی رسانه ها مردم را آگاه کرد تا آن‌ها این محصولات را از دستفروشان یا مغازه‌هایی که شرایط بهداشتی را رعایت نمی کنند نخرند چرا که خریداران و مشتریان هستند که باید شرایط خود را به عرضه کنندگان تحمیل کنند.

وی تاکید کرد:‌ میگو و ماهی در مقایسه با سایر محصولات پروتئینی نیز حساسیت بیشتری در برابر بیماری‌ها و آلودگی ها دارند واز سوی دیگر با توجه به بالا بودن قیمت این محصولات به عنوان محصولات لوکس باید شرایط استانداردهای آن در مراحل نگهداری و توزیع نسبت به دیگر محصولات در سطح بالاتری قرار داشته باشند.

به نظر می رسد وزارت جهاد کشاورزی و به ویژه سازمان دامپزشکی به عنوان متولی تامین سلامت و بهداشت محصولات پروتئینی باید نسبت به نگهداری و عرضه غیر بهداشتی فرآورده‌های خام با منشا دامی و پروتئینی حساسیت بیشتری به خرج دهند و با متخلفان و عرضه کنندگانی که تنها به سود خود فکر می کنند و اعتنایی به اعمال شرایط بهداشتی ندارند برخورد جدی کنند.
 اخبار اجتماعی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
تبیین و رتبه بندی عوامل پدید آورنده سرمایه اجتماعی در سازمان دامپزشکی استان کرما

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سازمان حج و زیارت، شیوه اعزام به عمره مفرده را اعلام كرد



 

 

سازمان حج و زیارت، شیوه اعزام به عمره مفرده را اعلام كرد

 

سازمان حج و زیارت در اطلاعیه ای، شیوه تشرف متقاضیان به عمره مفرده امسال را اعلام كرد.

به گزارش روز چهارشنبه پایگاه اطلاع رسانی حج، در اطلاعیه سازمان حج و زیارت آمده است: پذیرش متقاضیان دارای اولویت تشرف از 22 دی ماه به ترتیب اطلاعیه‌های هر یك از استان‌ها در جراید محلی آغاز و عملیات اعزام معتمرین طی یك دوره حداكثر شش ماهه -تا آغاز ماه مبارك رمضان- ادامه دارد.

اطلاعیه سازمان حج و زیارت یادآورشد: از همه كسانی‌كه واجد شرایط تشرف در سال‌جاری هستند دعوت می‌شود با توجه به نكات مندرج در فراخوان این سازمان اقدامات لازم را معمول كنند.

بر این اساس، تشرف معمترین در هر زمان منوط به صدور به موقع روادید از طرف سفارت دولت عربستان و تایید جداول پروازی است.

* مشمولین تشرف عمره مفرده

1 - همه دارندگان قبوض بانك ملی ثبت نامی در سنوات1363،76 و82 تا 5 فرودین سال 1386 كه تاكنون به هردلیلی مشرف نشده اند و اسناد بعد از 5 فروردین سال 1386 چنانچه با مجوز دفاتر حج و زیارت استانی صادر و ظهرنویسی شده باشد.

2 - دارنندگان اولویت های 1 تا180 بانك ملت كه در ثبت نام عمومی سال 1387 شركت كرده و كارت ثبت نام دارای اعتبار را در دست دارند.

بر اساس اعلام سازمان حج و زیارت، متقاضیان به منظور اطلاع از اولویت های تشرف می توانند با مراجعه به سایت بانك ملت به آدرسwww.bankmellat.ir، مراجعه به شعب مربوطه، تماس با شماره تلفن 1556 -مركز ارتباطات مردمی بانك ملت- و یا ارسال شماره ثبت نام خود به مركز پیام بانك ملت به شماره 300034 -از طریق پیامك- از اولویت تشرف خود مطلع شوند.

3- همه افراد بند های یادشده كه در سالهای قبل اقدام به ثبت نام نزد كارگزاران مجازكرده ولی به علتی مشرف نشده اند و وجوه آنان نزد یكی از شركت‌های مجاز از طرف سازمان یا بانك بوده و بستانكار هستند - منوط به اینكه قبل از مراجعه به كارگزاران در روز ثبت نام حتما نسبت به اخذ تاییدیه از دفاتر حج و زیارت در استان اقدام و قبض خود را در شعب بانك مربوطه پایدار كنند.

ب - تاریخ پذیرش مشمولین تشرف

1-اسامی و آدرس دفاتر زیارتی مجاز به همراه تاریخ پرواز،گروه قیمتی و هزینه آن و سایر اطلاعات لازم در هر استان توسط دفاتر حج و زیارت استان در روز 20 دی ماه از طریق جراید كثیرالانتشار محلی اعلام و پذیرش متقاضیان نیز در دفاتر زیارتی آغاز خواهد شد. .

2-تا قبل از اعلام رسمی كارگزاران در جراید، هیچ یك از كارگزان مجاز به پذیرش متقاضیان و اخذ مدارك از آنان به هیچ وجه و تحت عناوین رزرو، لیست انتظار نبوده و ثبت نام فقط در روز و ساعت اعلام شده از سوی دفتر حج و زیارت استانها با حضور ناظرین مربوط انجام خواهد شد.

سازمان حج و زیارت تصریح كرد: چنانچه در مهلت مقرر -برابر اطلاعیه استانی دفاتر حج و زیارت - مراجعه واجدین شرایط برای ثبت نام و تكمیل ظرفیت های پروازی صورت نگیرد‏، سازمان حج و زیارت با دعوت از اولویت های بعدی نسبت به تكمیل ظرفیت گروه ها اقدام خواهند كرد. از این‌رو از هم اكنون توصیه می‌شود كه متقاضیان ظرف مهلتی كه تعیین می‌شود به كارگزاران مجاز در سطح استان، شهرستان مربوط مراجعه موثر كنند.

ج - نحوه ثبت نام و مدارك لازم:

1- تشرف معتمرین با گذرنامه عادی بین المللی -باحداقل 7 ماه اعتبار از تاریخ پرواز كاروان-خواهد بود. دریافت گذرنامه جدید و یا تمدید اعتبار آن و همچنین پرداخت عوارض خروج از كشور به عهده متقاضی بوده و اخذ گذرنامه انفرادی برای سایر افراد خانواده - فرزندان دختر و پسر كه در زمان پرواز 17سال تمام داشته باشند الزامیست.

2- متقاضی با مراجعه به هریك از دفاتر خدمات زیارتی امكان انتخاب گروه و تاریخ پرواز مورد نظر خود را دارد ازاین رو توصیه می شود افراد با مراجعه به نزدیكترین كارگزار - محل سكونت یا كار- و نسبت به انتخاب گروه و رزرواسیون -درصورت وجود ظرفیت خالی- اقدام كنند.

بر اساس اعلام سازمان حج و زیارت ، هنگام ثبت نام اولیه -رزرواسیون- اصل قبض بانكی دارای اولویت به همراه كارت یا شماره ملی ، اصل و كپی شناسنامه ، و سایر مداركی كه در اطلاعیه های استانی ذكر می‌شود را جهت خود و همراهان درجه اول - همسر-فرزند-پدر-مادر-برادر-خواهر- به كارگزار مبدا -رزروكننده- ارایه می‌شود و برگه رزور جا را دریافت می‌كنند.

اطلاعیه سازمان حج و زیارت یادآورشد: برای متقاضیان كه اقدام به ثبت نام در پروازهای یك ماه نخست عملیات می كنند، ارایه اصل گذرنامه دارای اعتبار الزامی بوده و در اسرع وقت می بایست مراحل بعدی ثبت نام را دنبال و ثبت نام خود را قطعی كنند.

3- با توجه به اینكه ظرفیت هر گروه تعیین و قابلیت افزایش ندارد، لذا هنگام مراجعه به دفتر زیارتی به نحوی اقدام شود كه جهت خود و همراهان و سایر افرادی كه تمایل دارند باهم مشرف شوند و اولویت تشرف نیز دارند، ثبت نام و رزرواسیون انجام دهند زیرا پس از تكمیل ظرفیت گروه، افزایش ظرفیت مقدور نیست از این‌رو هنگام ثبت نام اولیه (رزرواسیون) دقت لازم را مبذول كرده و مندرجات برگه رزرواسیون تحویلی مطالعه شود.

اطلاعیه سازمان حج و زیارت تصریح كرد: دارندگان قبوض بانك ملی كه سیستم در تایید اطلاعات آنان اعلام مغایرت و اشكال جزیی می كند، می بایست قبل از مراجعه به كارگزار مقصد و قطعی كردن ثبت نام حتما به یكی از شعب بانك ملی مراجعه و رفع مغایرت كنند، لیكن امكان رزرواسیون و ثبت نام اولیه برای اینگونه افراد فراهم است.

4 - خروج از كشور مشمولین وظیفه عمومی و پرسنل نیروهای مسلح تابع مقررات مربوطه خواهد بود از این‌رو ثبت نام آنان در پروازهای یك ماه نخست عملیات منوط به هماهنگی لازم و ارایه گذرنامه معتبر و یا دارای اجازه خروج ازكشور خواهد بود.

اطلاعیه سازمان حج و زیارت ادامه داد: امكان انجام ثبت نام اولیه و رزرو جا در همه كارگزاران مجاز سطح استان كه در جراید محلی دفاتر حج و زیارت منتشر می‌شود وجود دارد، لیكن قطعی كردن ثبت نام منوط به مراجعه به كارگزار مقصد در مهلت تعیین شده خواهد بود.

این اطلاعیه افزود: هزینه های سفر مشمولین تشرف كه بخش اصلی آن شامل هزینه ارزی و ریالی سفر و بلیط هواپیمایی است طی قبض ما به التفاوت توسط متقاضی در بانك عامل قابل واریز خواهد بود .علاوه بر آن بخش دیگری از هزینه تشرف كه شامل هزینه جلسات آموزشی، هزینه های اداری كارگزاران، مدیر و معاون راهنما است و بر اساس ظرفیت هر گروه، ایستگاه پروازی متغیر است -كه می باید برابر قیمت های مصوب دفتر حج و زیارت این جدول در محل ثبت نام كارگزار نصب و قابل رؤیت باشد- به حساب بانكی كارگزار مربوط واریز می شود.

اطلاعیه سازمان حج و زیارت افزود: هر دفتر زیارتی برای انجام ثبت نام اولیه از متقاضی در سایر دفاتر زیارتی مبلغ بیست هزار ریال به ازای هر نفر دریافت می‌كند. بنابراین رگونه وجه غیر از مبالغ یادشده در بند فوق تحت هیچ عنوانی به صورت واریز به حساب و یا پرداخت نقدی مجوزی ندارد.

این اطلاعیه یادآورشد كه برخی از گروهها جهت تهیه و تامین ساك یك شكل معتمرین، البسه و لوازم احرام و طواف و همچنین حمل و نقل از محل سكونت به فرودگاه در داخل كشور و بالعكس به صورت یكجا اقدام می كنند كه در این صورت باید در جلسات اول نسبت به انتخاب 3 نفر نماینده از بین زایرین اقدام و با نظارت آنان هزینه‌های خرید وسایل مذكور و حمل و نقل محاسبه، دریافت و انجام شود.

بر اساس اعلام سازمان حج و زیارت حدود 800 هزار نفر در این دوره به سفر عمره مفرده اعزام می شوند...../تحلیل:ایرنا