اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زیبا کلام: امریكاستیزی برای زاكانی و همكفرانش شغل شده است



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

طیف تندرو و رادیكال اصولگرایان كه باور نمی‌كردند در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ بازنده باشند در روزها و هفته‌های نزدیك به انتخابات ۷ اسفندماه ۱۳۹۴ و در سال جدید یكسره دولت را زیر آتش انواع نقد قرار داده‌اند. یكی از محورهای مخالفت آنها با دولت این است كه نباید با غرب مصالحه كرد و دولت را به این دلیل كه قصد چنین كاری دارد به مخالفت با منافع ایران متهم می‌كنند.

ساعت 24 - علیرضا زاكانی كه تا چند روز دیگر پایش در لباس عضو مجلس از بهارستان بریده می‌شود را می‌توان یكی از نمادهای طیف رادیكال مخالف روحانی دانست كه در دو مقطع انواع اتهام‌ها را به دولت و شخص حسن روحانی وارد كرد. او كه در نماز جمعه هفت پیش حاضر شد و علیه دولت حرف زد نمایندگی دوستانش را دارد.

از طرف دیگر صادق زیباكلام استاد دانشگاه تهران از جمله فعالان سختكوش جبهه اصلاح طلبان یك تنه با افراطیون منازعه می‌كند. زیباكلام را می‌توان سخنگوی هزاران سیاست‌ورز خاموش ایرانی دانست كه به هر دلیل ترجیح می‌دهند با حمایت‌هایشان از زیباكلام او را در میدان ببینند.

ساعت ۲۴ در گفت‌وگوی كوتاهی با زیباكلام درباره طیفی كه زاكانی نمایندگی آنها را دارد گفت‌وگو كرده است كه می‌خوانید:

صادق زیبا کلام  معتقد است: علت مخالفت آقای زاکانی و طیف همراه او از همان ابتدا مقوله آمریکا ستیزی است. هر عملی که بخواهد مناسبات ایران و امریكا را وارد دوران تازه كند از نظر ایشان مطرود است و باید مورد آماج حملات قرار بگیرد

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران اضافه کرد:تنها آقای زاکانی نیست مخالف برجام است بلکه عده کثیری از اصولگرایان تندرو که ماهیت خود را در گرو آمریکا ستیزی تعریف كرده‌اند مخالف هر گونه ارتباطی با غرب علی الخصوص آمریکا هستند طوری که گویا پرداختن هر چه بیشتر به این مقوله برای این افراد منافع زیادی دارد

وی ادامه داد:بسیاری از این آقایان آمریکا ستیزی را اصل وفاداری به نظام می دانند و هر کسی خلاف این موضوع بیندیشد را به چالش می کشند و اورا مخالف نظام یا گمراه قلمداد می کند و مهم نیست آقای دکتر روحانی یا آقای ظریف یا هر شخص دیگری باشد آنان حیات خود را در آمریکا ستیزی می دانند

زیبا کلام تاكید کرد :در حاضر با همین مقداری که از حجم تحریم ها کاسته شده مشاهده میکنیم بسیاری از شرکت ها و کمپانی های خارجی برای بستن قردادهای تجاری -اقتصادی با ایران در حال رقابت گسترده باهم هستند حجم درآمد حاصل از فروش نفت ایران که تا قبل از برجام به كف اندازه رسیده بود در حال حاضر روزبه روز در حال افزایش است و بدیهی است که در آینده شاهد شکوفایی هر چه بیشتر اقتصاد کشور باشیم

یکی از مهمترین رخدادهای پس از برجام تغییر رویکرد جامعه بین المللی به ایران است. جامعه بین‌المللی که به خاطر اظهار نظرهای ۸ساله احمدی نژاد نسبت به مسایل جهانی و منطقه‌ای و بسیاری موارد دیگر بسیار منفی بوده است با دیپلماسی دکتر ظریف و سیاست گفتگویی که دکتر روحانی پیش گرفتند به کلی تغییر کرده است.


 آقای زاکانی و طیف همفکرشان متأسفانه به این ها توجهی ندارند. در ابتدای ریاست جمهوری احمدی نژاد هم با توجه  اظهارات تند و ضد غربی وی به شدت مورد توجه و تحسین قرار می گرفت ولی در اواخر دوره با توجه به اینکه احمدی نژاد می دانست نسل دوم و سوم انقلاب خواهان روابط با آمریکا و سایر کشورهای غربی هستند سعی در برقراری رابطه با آمریکا داشت و این را در بعضی اظهار نظر ها عنوان کرد به محض این اتفاق بود که بسیاری از اصولگرایان تندرو از او فاصله و زبان به انتقاد گشودند

دکتر زیبا کلام در پایان اظهار داشت:از دلایل دیگر مخالفت آقای زاکانی و افرادی نظیر ایشان با هر گونه روابط با آمریکا و کشورهای غربی این است که اگر آمریکا ستیزی را از آنها گرفته شود دیگر شغلی برای انجام و حرفی و تخصصی برای ابراز ندارند پرداختن به این ایدئولوژی تنها دستاویز آنان برای ابراز وجود در عرصه سیاست است و بدون آنان دیگر چیزی برای گفتن ندارند.

 

اخبار سیاسی - ساعت 24

 


ویدیو مرتبط :
آیا می دانستید سخت ترین شغل دنیا چیه؟ و اینکه اون شغل هیچ دستمزدی هم نداره؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زیبا کلام: شرایط جدید کاندیداتوری مجلس، تجاوز به حقوق ملت است



 

 

 

زیبا کلام: شرایط جدید کاندیداتوری مجلس، تجاوز به حقوق ملت است

 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی خود در بررسی اصلاح تبصره 2 ماده 28 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 1378 به پیشنهادی رای دادند که بر اساس آن کاندیداتوری نمایندگی مجلس با داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن به اضافه حداقل 5 سال سابقه مدیریت یا فعالیت اجرایی آموزشی و پژوهشی همچنین حرفه ای سیاسی و قضایی و تقنینی (4 سال نمایندگی مجلس)، پس از اخذ مدرک تحصیلی خواهد بود.

در این راستا دکتر صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفتگو با آژانس خبری روز(دی نا) محدودیتهای بیشتر بوجود آمده در این باره را عملا تجاوز بیشتر به حقوق شهروندی و حق حاکمیت مردم دانست و آنرا در تضاد با روح مردم سالاری عنوان کرد.

شرایط جدید کاندیداتوری نمایندگان مجلس را چگونه ارزیابی می کنید؟

به اعتقاد من نظارت استصوابی بخصوص شکل و شیوه آن که مدتهاست اعمال می شود، با روح انتخاب آزاد نمایندگان توسط مردم در تضاد قرار دارد، اصل نمایندگی و اصل انتخابات در این است که مردم به دور از اعمال نظرها و گزینش ها افراد واجد شرایط را انتخاب کنند. اما اینکه دستگاهی بیاید و به جای مردم نظارت کند و به مردم بگوید به علت عدم شناخت و تشخیص اینکه کدام نماینده مدافع حقوق شهروندی است، ما به شما نمایندگان را معرفی خواهیم کرد، این مساله با روح مردم سالاری در تضاد است.

محدودیتهای بیشتر بوجود آمده عملا تجاوز بیشتر به حقوق شهروندی و حق حاکمیت مردم است و لذا اینگونه طرحها باعث می شود هر چه به جلو گام برمی داریم، اصل انتخابات آزاد که یکی از خواسته ها و انتظارات انقلاب اسلامی بوده است را به هر شکل خدشه دار و تحت هر عنوان محدود کرده که این مساله نیز مغایر با فلسفه دموکراسی است.

متاسفانه بخش عمده ای از خواسته های مردم و انقلاب در نتیجه مکانیزم نظارت استصوابی خدشه دار شده است و بخش های دیگر آن نیز با تصمیم گیری های جدید مورد تعرض قرار گرفته است.

ایجاد محدودیت در ورود نماینگان مردم به مجلس، چه مغایرتی با اصل مجلس شورای اسلامی دارد؟

در ایران برای پست ها و انتصابات اداری اعم از پست های سیاسی، اقتصادی، صنعتی، کشاورزی و هر نوع پست مدیریتی دیگر نظام گزینشی وجود دارد و در حقیقت انتصاب در هر سمتی مستلزم این است که فرد مورد تایید گزینش باشد، از سوی دیگر گزینش نیز یکی از ابزار حکومتی برای اعمال سلیقه و نظر سیاسی است، لذا همگان به طور مساوی نخواهند توانست پست های مدیریتی کشور را اشغال کنند و صرفا معدود افرادی قادر به کسب مناصب مختلف خواهند شد که مورد تایید سیاسی دولت هستند و این مساله یعنی مغایرت با نص صریح دموکراسی.

مساله گزینش تجاوز به حقوق مردم است، اکنون و با ارائه این طرح، مرحله دیگری به این تجاوز اضافه شده است و آن تعیین سابقه مدیریتی و اجرایی برای حضور نمایندگان در مجلس است.

این مساله مصداق تجاوز به حقوق مسلم مردم و تجاوز به قانون اساسی است. این طرح به معنای پایمال کردن حقوق ملت است.

پیامدهای این طرح در داخل و خارج کشور چیست؟

پیامدهای این طرح در داخل کشور این است که جایگاه مجلس کمرنگ تر از جایگاه امروزی آن خواهد شد، نهاد پارلمان و رابطه بین نمایندگان و مردم کمرنگ خواهد شد، و مجلس به عنوان نهاد مدافع حق و حقوق ملت روندی رو به نزول خواهد داشت و روز به روز بر کمرنگ شدن آن افزوده خواهد شد.

پیامدهای این طرح در خارج از کشور نیز این است که تصویر دموکراسی ناقص و شبه دموکراسی حاکم بر ایران که در آن عده ای خاص قدرت و حاکمیت را در دست دارند، بیش از گذشته و حال در اذهان عموم نقش خواهد بست و پررنگ تر خواهد شد...../تحلیل:عصرایران