اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زیان 5 درصدی بورس در 4 روز



اخبار قاتصادی - با ریزش بیش از هزار واحدی شاخص کل رخ داد
زیان 5 درصدی بورس در 4 روز

 

روند نزولی بازار سرمایه كشور كه از هفته گذشته آغاز شده بود در نهایت سبب شد این بازار در دومین روز كاری خود در هفته جاری شیب تند کاهشی مدت اخیر را با افت 44/1 درصدی ادامه دهد. این در حالی است که افت 5 درصدی بازار سرمایه كشور در چهار روز كاری گذشته، P/E این بازار را از ابتدای سال جاری تا روز گذشته به 5/35 واحد برساند.

 

در حالی شاخص بورس روز گذشته از كاهش 44/1 درصدی برخوردار شد كه در سابقه فعالیت‌های این بازار طی سال جاری، فعالان بازار در یک دوره زمانی 4 روزه با چنین افتی مواجه نشده بودند. اما در بررسی این رفتار بازار سهام، برخی به نگرانی از کسری بودجه سنگین دولت به همراه حجم محدود فروش نفت اشاره می‌كنند كه سبب در پیش گرفتن روند اصلاحی از سوی شاخص شده است؛ مساله‌ای كه از سوی گروه دیگری از فعالان بازار سرمایه به شدت رد می‌شود؛ به گونه‌ای كه گروه دوم رفتارهای غیر متعارف و کاملا هیجانی از سوی اهالی بازار سرمایه را در جایی دیگر جست‌وجو می‌كنند.


کارشناسان معتقدند تنور تكنیكالیست‌ها بازار را داغ تر كرده است؛ این گروه در انتقاد از فعالیت تكنیكالیست‌های ناآشنا به قواعد بازار، آنها را در برابر این سوال قرار می‌دهند كه آیا این گونه رفتارها را با چارت و اندیکاتور و الگوها می‌توان از پیش تعیین کرد و گارد دفاعی گرفت؟ با این حال بازار سرمایه خارج از ریسك‌های سیستماتیك با پایان سال مالی برخی صندوق‌ها و کارگزاری‌ها (منتهی به 30 آذر) و سهام اعتباری‌ها نیز مواجه است؛ مساله‌ای كه نمی‌توان دور از ذهن نگه داشت. با این حال تحلیلگرانی كه چرایی كلیت و روند بازار را به بودجه و قیمت نفت و دلار نسبت می‌دهند از برابری دلار به ریال در بازار به‌عنوان عاملی یاد می‌كنند كه بازار را به سمت برخی گروه‌ها سوق خواهد داد؛ اما درخصوص برابری دلار به ریال در بودجه نیز از سوی آنها عنوان می‌شود كه هرچه این برابری بالاتر باشد وام‌های ارزی دریافت شده با نرخ بالاتری باید بازپرداخت شود؛ همچنین نرخ گاز پتروشیمی‌ها نیز افزایش خواهد یافت و این وضعیت تنها شرایط بهتری را برای سیمانی‌ها فراهم خواهد آْورد.

 

اگرچه نرخ دلار در بودجه سال بعد رشد قیمت نهاده‌های انرژی خصوصا گاز را در پی خواهد داشت كه آبستن تاثیرات منفی بر صنعت سیمان و فلزی خواهد بود. در این میان در بررسی وضعیت بازار سرمایه، جلال بختیاری، یکی از كارگزاران بورس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» اظهار کرد: در دو سال گذشته چهار عامل مذاکرات هسته ای، بودجه دولت، ارزش ریال در مقابل دلار و نرخ سود بانکی به‌عنوان مهم‌ترین‌ عوامل تاثیر‌گذار بر ورود و خروج نقدینگی به بازار محسوب می‌شدند. 

 

وی كه این موارد را مربوط به کلیت بازار و خارج از بحث بنیادی صنایع می‌دانست، برای پیش بینی بازار بهترین راه را بررسی این 4 عامل در شرایط فعلی یاد كرد.  این كارگزار بورس در ابتدا به مذاکرات هسته‌ای اشاره كرد و یادآور شد: هر چه به ساعات پایانی مهلت مذاکرات نزدیک می‌شدیم، تصور فعالان بازار به بسته شدن این پرونده روشن تر می‌شد به‌طوری که روز دوشنبه هفته گذشته، شاهد بازاری سراسر سبز بودیم.


وی ادامه داد: اما با اعلام خبر تمدید و عدم رویدادی قابل توجه در متن توافق‌نامه، رنگ سبز بازار به قرمز گرایید که نشان از عدم رضایت فعالان بازار از توافق‌نامه داشت. در این میان باوجود حمایت از بازار در چهارشنبه هفته گذشته كه روندی صعودی در طول آن روز به بازار داد، ابتدای هفته جاری بازار با روندی نزولی فعالیت خود را آغاز كرد؛ به گونه‌ای که این مساله منجر به حیرانی اکثر سهامداران شد.  بختیاری در بیان چگونگی این وضعیت عنوان كرد: ‌مقداری از حجم نقدینگی که در سه ماه گذشته با خوش بینی از نتیجه مذاكرات هسته‌ای به تدریج به بازار سرمایه وارد شد، با توجه به عدم تحقق این قضیه طبیعی است که از بازار خارج شود.  این كارگزار بورس همچنین به بودجه سال آتی دولت اشاره و اضافه كرد در شرایطی این بودجه به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد كه متاسفانه فعالان بازار خاطره خوشی از بودجه 93 ندارند؛ به‌گونه‌ای‌كه تصویب نرخ خوراک 13 سنتی آبی بود بر آتش شعله ور بورس ایران. 

 

وی ادامه داد: بر این اساس نیز در هفته‌های پیش رو بحث بودجه 94 را خواهیم داشت که با توجه به قیمت نفت و سیاست‌های دولت، به نظر می‌رسد كه این بودجه انقباضی خواهد بود؛ بودجه‌ای كه احتمالا خوشایند بازار نیست.  بختیاری با توجه به اهمیت ارزش ریال، بهترین اتفاق برای بازار را تثبیت منطقی قیمت دلار ذكر كرد و یادآور شد: در سال 91 بازار از بابت کاهش ارزش ریال و افزایش ارزش دارایی‌ها و ارزش جایگزینی رشد کرد. وی با اشاره به اینکه این رشد ارزش در حالی اتفاق افتاده که ارزش ریال افت کرده، تصریح كرد: در واقع این رشد منجر به افزایش سودآوری برای فعالان بازار نشد، بلکه در بهترین حالت ممکن حفظ ارزش دارایی‌های آنها را سبب شد. در حال حاضر نیز رشد قیمت دلار خبر خوبی برای گروه خودرویی که لیدر بازار محسوب می‌شوند، نیست. به هرحال در کوتاه‌مدت این مساله می‌تواند باعث جو منفی در بازار شود.  وی به عدم رعایت بخشنامه‌های بانک مرکزی از سوی موسسات مالی اعتباری اشاره كرد که طبیعتا سود اغوا‌کننده‌ای برای جذب سرمایه‌های سرگردان و رقیب سر سختی برای بورس ایران محسوب می‌شود.  این كارگزار بورس در جمع‌بندی اظهارات خود ابراز کرد: در بلندمدت طبیعتا شاخص صعودی خواهد بود؛ اما در کوتاه مدت انتظار زیادی از رشد شاخص نباید داشت.

 

اخبار,اخبار اقتصادی,بورس

 اخبار قتصادی - دنیای اقتصاد


ویدیو مرتبط :
21. حد سود و حد زیان انواع سفارشات بورس و فارکس-مقدماتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زیان 27/1 درصدی بورس در یك هفته



اخبار,اخبار اقتصادی ,بازار بورس

 

اخبار اقتصادی - زیان 27/1 درصدی بورس در یك هفته

بورس اوراق بهادار هفته گذشته شاهد كاهش 27/1 درصدی شاخص كل بود، كاهشی كه میزان زیان سرمایه‌گذاران در بورس را به رقم 5درصد رساند.

در حالی كه بازار سهام در اردیبهشت ماه روند متعادلی داشت اما به نظر می‌رسد خرداد ماه قصد ندارد شرایط اردیبهشت‌ماه را تكرار كند و شاخص به سختی در تلاش برای برجای گذاشتن كارنامه‌ای متعادل است.  در طول هفته گذشته شاخص تلاش قابل ملاحظه‌ای برای حذف سطح 75هزار واحد داشت. امری كه در نهایت به ثبت شاخص در رقم 75هزار و 102واحد منجر شد.

 

بیشتر كارشناسان در حال حاضر كمبود نقدینگی ،حاكم شدن اندیشه سرمایه‌گذاری كوتاه مدت، نبود اطلاعات قابل اتكا در برخی نمادهای عمده بازار و همچنین عدم مساعدت دولت در قبول افزایش نرخ كالاها ناشی از اجرای فاز دوم طرح هدفمندی یارانه را مهم‌ترین‌ دلیل وضعیت ضعیف بازار می‌دانند. از دیدگاه كارشناسان كاهش نرخ سود بانكی ملموس نبوده و تاثیری در مورد خروج نقدینگی از بانك‌ها نداشته است.

 

در همین حال به‌رغم آنكه افزایش قیمت حامل‌های انرژی در فاز دوم صورت‌های مالی تمامی شركت‌ها را متاثر كرده است اما دولت همچنان با هدف پایین نگاه داشتن نرخ تورم از صدور مجوز افزایش قیمت برای كالاها خود‌داری می‌كند. مساله‌ای كه موجب شده هزینه «مهار تورم» در شرایط كنونی از جیب بخش خصوصی پرداخته شود.

 

در همین حال در تحولات موثر بر بازار سرمایه با نزدیكی زمان پایان مهلت 6 ماهه نخست توافق هسته‌ای نشانه‌ها از تمدید این مهلت برای 6 ماه دیگر حاكی است. در آخرین تحولات در این بخش مذاكرات كارشناسی دو روزه ایران و ۱+۵ در وین، در پایان هفته گذشته انجام شد و قرار است نتیجه جلسات به مقامات عالی سیاسی گزارش شود.

 

در همین حال در نشانه‌ای دیگر برای تمدید مهلت 6 ماهه اول‌، باراك اوباما بند قانونی لزوم كاهش 20درصدی خرید نفت ایران توسط خریداران خارجی را كه براساس توافق وین برای 6ماه معلق شده بود برای 6ماه دیگر در حالت تعلیق قرار داد. در همین رابطه سخنگوی فارسی‌زبان وزارت امور خارجه آمریكا ضمن ابراز نگرانی از كوتاه بودن وقت باقی‌مانده برای مذاكره، مدعی وجود شكاف‌های مهم بین مواضع ایران و ۱+۵ شد.

 دولت و تلاش برای مهار ركود
در تحولات اقتصادی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از تدوین بسته حمایتی دولت برای خروج صنایع از ركود خبر داد و گفت: در این بسته حمایتی، مجموعه راهكارهای مالی، حمایتی و قوانینی به صورتی در نظر گرفته شده است كه تحریك تقاضا و عرضه صورت گیرد، اما تمركز وزارت صنعت در تحریك تقاضا، بر بازارهای صادراتی و رونق صادرات كالا است.

 

در بازارهای جهانی كاهش بهای فلزات در روزهای اخیر به رفتار عجیب بازار منجر شده است؛  در حالی كه بهای مس به 6هزار و 771دلار در هر تن رسیده، بهای روی پس از مدت‌ها به بیش از نرخ سرب افزایش یافته، بهای هر تن روی به 2هزار و 94دلار و سرب به 2هزار و 80دلار بالغ شده و بهای آلومینیوم نیز هر تن یك هزار و 828دلار رقم خورده است.

 در بازار چه خبر بود
بازار روز سه‌شنبه شرایط مثبتی داشت؛ ادامه رشد نمادهای مخابرات و همراه اول توام با رشد نمادهایی نظیر مپنا و پالایشگاه بندرعباس موجب شد تا شاخص بتواند 367واحد از افت ابتدای هفته خود را جبران كرده و مرز 75هزار واحد را با دیگر باز پس گیرد.


در همین حال به‌رغم رشد شاخص، كم بودن حجم معاملات، پایداری روند دو روزه رشد شاخص را با تردید مواجه می‌كند بیشتر معامله‌گران با سابقه، بر لزوم بالا بودن حجم معاملات در روندهای مثبت به عنوان یكی از نشانه‌های پایداری بازار دارند. در روز سه‌شنبه ارزش معاملات در بورس و فرابورس نزدیك به 170میلیارد تومان بود.


در گروه ارتباطات افزایش تعرفه مكالمات همراه اول این نماد را روز سه‌شنبه به صف سنگین كشاند. در همین رابطه روز سه‌شنبه اعلام شد كه مجوز ارائه خدمات نسل سوم موبایل صادر شده است كه براساس این مصوبه شركت مخابرات ایران و شركت خدمات ارتباطی ایرانسل ملزم به اجرایی كردن رومینگ ملی و طرح ترابردپذیری موبایل به عنوان پیش نیاز ارائه سرویس‌های باندپهن موبایل G 3 - و  G 4 - شدند.


در بازار روز سه‌شنبه در گروه خودرویی تعادل نسبی در سایه نبود اطلاعات قابل اتكا برقرار بود، در حالی كه نزدیك به دو ماه و نیم از پایان سال مالی خودرو سازان می‌گذرد هنوز گزارش اولیه در مورد عملكرد سال 92خودرو‌سازان بزرگ منتشر نشده است.


در همین حال گروه خودرو همچنان در انتظار تعیین تكلیف موضوع افزایش قیمت احتمالی محصولات تولیدی هستند. در گروه تجهیزات مپنا در شرایطی روز سه‌شنبه با رشد قیمت مواجه شد كه مدیر‌عامل شركت مدیریت شبكه برق با اشاره به ثبت صادرات 2300 مگاوات برق توسط ایران از شكسته شدن ركورد صادرات برق از ابتدای سال جاری خبر داد و گفت: امسال ایران بیش از 2/2میلیارد كیلو وات ساعت برق صادر كرده است.


به گزارش خبرگزاری مهر، میرفتاح قره باغ درباره آخرین وضعیت صادرات برق ایران، با بیان اینكه از ابتدای سال جاری تاكنون حجم صادرات برق ایران با رشدی 9/16 درصدی همراه بوده است، گفت: در این مدت صادرات برق از نظر میزان توان 21 درصد رشد داشته است.


در گروه پتروشیمی، مارون با برگزاری مجمع سالانه به تقسیم سود هشت هزار ریالی رای داد. این تقسیم تاثیر مثبتی را بر هلدینگ نفت و گاز پارسیان و همچنین هلدینگ نفت و گاز تامین اجتماعی دارد.


در گروه فلزی خرید بلوك 5/28درصدی سنگ‌آهن مركزی توسط فولاد خوزستان با حواشی همراه شده است. در حالی كه این خصوصی‌سازی به صورت قانونی و توسط دولت صورت گرفته است. در گروه فلزی كالسیمین با تعدیل 10درصدی صورت مالی سال 92 خود را نهایی كرده است.


در گروه بانكی روز سه‌شنبه بانك اقتصاد نوین تعدیل 21درصدی را به بازار اعلام كرد.
این تعدیل می‌تواند بر سهامداران این بانك از جمله توسعه صنایع بهشهر و سرمایه‌گذاری ساختمان تاثیری مثبت داشته باشد. در این گروه بانك كارآفرین نیز در گزارش 12ماهه 25ریال بر سود خود افزود تا سود این بانك به 398ریال به ازای هر سهم برسد.


در این گروه سازمان خصوصی‌سازی برای بیستم خرداد ماه عرضه بلوك یك‌درصدی بانك صادرات را در نرخ یك هزار ریال به صورت 50درصد نقد و اقساط برنامه‌ریزی كرده است. عرضه یك سهم در قیمت اسمی به صورت 50درصد نقد تنها در برخی از پذیره‌نویسی‌ها و تشكیل شركت‌های جدید دیده شده و فروش سهام یكی از بزرگ‌ترین بانك‌های كشور در این شرایط غیرمعمول به نظر می‌رسد. سهام بانك صادرات از سه كد روغن‌سازی ماهیدشت ،یك سهامدار خصوصی و كد دولت عرضه خواهد شد.


در مجموع بازار روز سه‌شنبه بازاری متعادل با شاخص مثبت بود كه با ثبت رشد 49/0 درصدی شاخص كل مواجه شد. ارزش معاملات نیز در هفته گذشته به هزار و 571میلیارد تومان بالغ شد كه نسبت به دو هفته قبل 52درصد افت كرد. شمار خریداران نیز كه هفته گذشته با عرضه اولیه نفت سپاهان افزایش یافته بود این هفته با كاهش 45درصدی به 75هزار و 21نفر بالغ شد.

اخبار اقتصادی - دنیای اقتصاد