اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

زنان بدون فرزند، استرس کمتری دارند


تنها زنانی که فرزند ندارند و می‌توانند در ساعات منعطف کار کنند و زنانی که همسرشان نسبت به نگهداری فرزندان مسوول هستند، تحت تاثیر ارتباطات کاری روزانه قرار نمی‌گیرند.

گرچه مردها زمان بیشتری را صرف ارتباطات کاری می‌کنند اما زنان بیشتر از مردان به دلیل ارتباطات کاری استرس می‌گیرند.

محققین مدرسه اقتصادی لندن بر این عقیده‌اند که ارتباطات کاری زمان زیادی را از زن‌ها می‌گیرد. علاوه بر این زنان به این دلیل که زمان بیشتری را صرف محافظت از فرزندان و دیگر کارهای خانه می‌کنند نسبت به زمانی که در کار و یا در سفر سپری می‌کنند بسیار حساس‌ترند.

به گفته پرفسور جنیفر رابرت، استاد دانشگاه شفیلد،" زنان، مخصوصاً آن‌هایی که فرزند دارند، به احتمال زیاد به حساسیت‌های روزانه آن‌ها افزوده می شود. ماموریت هایی مانند خرید، بردن بچه ها به مهد کودک و آوردنشان. این محدودیت های زمانی و کاهش انعطاف مرتبط با آن، ارتباطات کاری را استرس زا می‌کند."

این عوارض ذهنی هنگامی که فرزندان پیش از سن دبستان قرار دارند بیشتر است. تاثیراتی روانی ناشی از این موضوع بر زنان چهار برابر بیشتر از مردان است.

مطالعات نشان می‌دهد زنان بدون فرزند نیز در روابط طولانی مدت، بیشتر از مردها تحت تاثیر قرار می گیرند. و تنها زنانی که فرزند ندارند و می‌توانند به صورت منعطف در ساعات کاری مختلف کار کنند و زنانی که همسرشان نسبت به نگهداری فرزندان مسوول هستند، تحت تاثیر ارتباطات کاری روزانه قرار نمی گیرند.

در بررسی مردها، تنها مردانی که فرزندان پیش از دبستان دارند تحت تاثیر ارتباطات کاری قرار می‌گیرند، اگرچه بعضی از آن‌ها کمتر از زنان بدون فرزند از روابط کاری اذیت می‌شوند.

به عقیده پول دولان، استاد سیاست اجتماعی در دانشگاه لندن، رقابت تقاضا در روابط کاری مردها باعث می‌شود آن‌ها از ارتباطات کاری لطمه نبینند.

در کل برای ارتقای سلامت اجتماعی لازم است زنان زمان کمتری را صرف کار بیرون از خانه کنند.

همچنین بیش باری نقش باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های روان- تنی، فشار خون، ناراحتی‌های سیستم قلبی- عروقی، ناراحتی معده و... و همچنین کاهش تمرکز، افزایش رفتارهای تکانه‌ای و دیگر رفتارها و عادات پر خطر می‌شود.

برای ایجاد موازنه بین فعالیت های بیرون و داخل خانه زنان، احتیاج به هماهنگی بین نهادهای مختلف اجتماعی- فرهنگی است. آنچه در این میان بسیار مهم است موازنه کار در جهت حفظ سلامتی آن‌ها برای ایفای نقش مهم مادری و همسری است.

منبع: برنا



ویدیو مرتبط :
ویدیو انگیزشی- چگونه می توانم مدام از خودم استرس و عصبانیت کمتری داشته باشم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

استرس زیاد زنان + راه حل



 

 

استرس زیاد زنان

 

آیا می دانید بسیاری از خانم ها دارای استرس زیاد هستند؟چرا و چه راه حلی برای این مشکل وجود دارد؟

 

می‌گویند زن امروزی در دریایی از استرس‌ها غوطه‌ور است. امروز، بیشتر زنان ‌علاوه بر اینکه درگیر عوامل استرس‌آور سنتی هستند، مانند خواست‌هایی که فرزندان و والدین‌شان از آنها دارند در معرض استرس‌های قابل‌ملاحظه محیط کار نیز قرار دارند.

 

مسوولیت‌های مربوط به خانه‌داری و فرزندپروری، دستمزد ناعادلانه (دستمزد زنان هنوز به طور متوسط 70 تا 80 درصد دستمزد مردانی است که همان مسوولیت را با همان میزان تحصیلات بر عهده دارند) و از همه مهم‌تر ناتوانی در برقراری توازن بین شغل و مسوولیت‌های خانوادگی باعث شده است بزرگ‌ترین مشکل روزانه زنان شاغل دنیا، استرس باشد.

 

این شرایط برای زنان جوانی که عهده‌دار مشاغل رده بالا هستند و ضمنا در خانه مسوولیت نگهداری از کودک و خانه‌داری را برعهده دارند، بیشتر مصداق پیدا می‌کند.

 

مردان، پس از کار روزانه استرس‌آور، وقتی به خانه برمی‌گردند معمولا استراحت می‌کنند اما زنان، پس از انجام دادن هما‌ن مشاغل و بازگشت به خانه‌‌، استراحت نمی‌کنند.

 

این استرس‌های ناشی از شیفت دوم کار روزانه است که بسیاری از زنان را از لحاظ عاطفی و جسمانی به زانو درمی‌آورد. بعضی زنان به علت داشتن توانایی کافی برای تشخیص و کنار آمدن با استرس، بهتر از مردان استرس را در زندگی خود کنترل می‌کنند.

 

در میان گذاشتن ناکامی‌ها با دوستان یا حتی گریه کردن می‌توانند بدترین آثار استرس را کاهش دهند. این احتمال وجود دارد که زنان با آگاهی از استرس‌زا بودن زندگی خود، برای بهتر زیستن روش مناسبی انتخاب کنند. غالبا زنان با اتخاد رژیم غذایی مناسب، کم کردن وزن، ترک سیگار، خواب کافی یا برنامه ورزشی، ناکامی‌های خود را برطرف می‌کنند و به این وسیله به کمک خود می‌شتابند.

 

زنانی که احساس می‌کنند در استرس غرق شده‌اند، احتمال دارد بعضی راهبردهای مقاومت در مقابل استرس را اتخاذ کنند، مثلا تعیین منبع اصلی استرس، مشخص کردن اولویت در خواسته‌ها و رضایت خاطر داشتن از اموری که کمتر استرس آورند، تنظیم یک برنامه روزانه ثابت و جلب حمایت‌های اجتماعی و اطمینان به توانایی‌های شخصی برای حل مسایل، می‌توانند به بعضی زنان کمک کنند تا استرس خود را بهتر کنترل کنند.

 

گاهی پذیرش این واقعیت که هیچ‌کس نمی‌تواند تمام مشکلات را یک شبه از میان‌ بردارد یا پذیرش شکست‌های موقتی در فعالیت‌های روزمره، می‌تواند به بعضی زنان که فشار زیادی را تحمل می‌کنند، کمک کند تا استرس خود را کاهش دهند. شما این‌طور فکر نمی‌کنید؟ بهتر است به خودتان کمک کنید تا از استرس‌های بیماری‌زا رها شوید. هیچ‌کس بهتر از خودتان نمی‌تواند برای حفظ سلامت روانی شما قدم بردارد.