اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رییس مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت:دسترسی به سیگار از نان راحت تر است



اخبار,اخباراجتماعی ,خطرات سیگار

رییس مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت گفت: دسترسی به سیگار از نان راحت است و مالیاتی از سیگار گرفته نمی شود. اگر می خواهیم بیماریها کم شود باید کاری کنیم که دسترسی به دخانیات سخت شود.

احمد کوشا افزود: یکی از راههای کنترل و کاهش بیماریهای غیر واگیر مانند بیماریهای قلبی و عروقی، فشار خون، سرطان یا نارسایی کلیه کاهش مصرف سیگار و قلیان است و کشورهایی که توانسته اند به اجبار و با کاهش دسترسی، مصرف دخانیات را کم کنند، توانسته اند، میزان شیوع این بیماریها را نیز کم کنند.


وی ادامه داد: در تمام دنیا برای کاهش مصرف دخانیات 70 تا 80 درصد به قیمت آن مالیات اضافه می کنند تا گران شود و افراد کمتری سیگار یا قلیان بکشند اما در کشور ما قیمت این محصولات بعد از ورود به کشور گران نمی شود و معلوم است که مالیاتی در عمل وجود ندارد.
رییس مرکز مدیریت بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اکنون در هر کوچه و خیابان، مراکز متعدد عرضه سیگار و مواد دخانی را شاهد هستیم به طوری که دسترسی به سیگار به مراتب از نان راحت تر است.

وی ادامه داد: باید با آموزش همگانی و کاهش دسترسی به مواد دخانی مصرف آن را کاهش دهیم اما آموزش کافی نیست، دولت، شهرداری ها و دستگاههای اجرایی باید با تدابیری مردم را مجبور به کاهش مصرف دخانیات کنند.


وی گفت: یکی از این اقدامات این است که مراکز لوکس عرضه قلیان و مواد دخانی را از بین ببریم، کاری کنیم سیگار گران شود و در هر جایی در دسترس مردم نباشد، این طور نباشد که کنار مدرسه سیگار نخی عرضه شود که دانش آموز به راحتی یک نخ آن را تهیه کند و همان جا سیگار بکشد.


وی اضافه کرد: باید کاری کنیم که مصرف سیگار قبیح باشد و سیگار کشیدن در تاکسی یا اماکن عمومی زشت جلوه کند به طوری که یک نانوا به خودش اجازه ندهد، هنگام خمیر زدن، سیگار به دهانش باشد تا جایی که خاکستر سیگار روی خمیر نان بریزد.


کوشا ادامه داد: در مورد قلیان هم لازم نیست، قهوه خانه های سنتی را ببندیم، کافی است، جلوی ایجاد و فعالیت کافی شاپ ها و رستورانهای سنتی را که در یک فضای شیک و تمیز به مردم و به خصوص دختران و پسران جوان قلیان عرضه می کنند، بگیریم.


وی گفت: قهوه خانه های سنتی قدیمی، معمولاً فضای شیک و مناسبی ندارند، قشر جوان کمتر تمایل دارد در این اماکن حاضر شود و یک عده افراد خاص به این اماکن می روند که تعدادشان نسبت به کل جمعیت جوانی که در پارکها، رستورانهای سنتی و کافی شاپ های امروزی قلیان می کشند، زیاد نیست.


  اخبار اجتماعی  -  ایلنا   


ویدیو مرتبط :
دکترامانی-تغذیه و بیماریهای قلبی،عروقی - مرکز بهداشت خوزستان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت:آماده باش نیروهای بهداشتی در فرودگاه ها برای رصد کرونا



اخبار,اخبار اجتماعی ,بیماری  کرونا

 رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تاکنون موردی از ویروس کرونا در بین زائران ایرانی مشاهده نشده اما تیم های بهداشتی در فرودگاه ها برای رصد این بیماری به حالت آماده باش درآمده اند.

محمد مهدی گویا افزود: موارد ابتلا به بیماری مرس و ویروس کرونا تاکنون در بیمارستانهای شهر ریاض در عربستان متمرکز بوده و هنوز موردی از این بیماری در بین حجاج در شهرهای مدینه و مکه گزارش نشده است.

وی ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی به دقت بر روند این بیماری در عربستان نظارت دارد و به دولت عربستان کمک می کند.


گویا گفت: یک تیم تخصصی و فوق تخضضی نیز از ایران در مکه و مدینه وضعیت بیماری مرس را رصد می کند و اگر حتی یک مورد از این بیماری در بین زائران ایرانی دیده شود،اقدامات لازم را انحام می دهند.


رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: وزارت بهداشت نیز به دقت وضعیت ویروس کرونا را در عربستان و در بین زائران رصد می کند، آماده سازی های لازم انجام شده و متناسب با وضعیت، اقداماتی برای پیشگیری از ورود این بیماری به کشور انجام می شود.


وی گفت: مراکز بهداشت مرزی در تمام فرودگاه هایی که محل بازگشت حجاج است،ایجاد شده و به حالت آماده باش درآمده اند، بیمارستانهایی نیز برای خدمات رسانی به افراد مشکوک تعیین شده اند و هر مورد مشکوک به این بیماری در بین زائران ایرانی باشد، در این بیمارستانها به صورت ایزوله در بخش های ویژه و اتاق های تک نفره بستری می شوند.


گویا ادامه داد: حجاج ایرانی بعد از بازگشت به کشور قرنطینه نمی شوند و فقط افرادی که علائم بیماری مرس و ابتلا به ویروس کرونا را دارند، در بیمارستان بستری می شوند،تفاوت قرنطینه با بستری ویژه این است که قرنطینه برای افراد سالم و مشکوک است اما بستری در بخش ویژه و اتاق های ایزوله مخصوص افرادی که است علائم بیماری را دارند.


امسال در موسم حج حدود 61 هزار زائر ایرانی به عربستان رفته اند و با کادر کاروانها در مجموع حدود 65 نفر از ایران در مراسم حج امسال در مکه و مدینه حضور دارند.


کاروان های حجاج ایران از 6 مهر به تدریج به کشور باز می گردند.


مسعود مردانی، عضو کمیته کشوری مبارزه با کرونا ویروس وزارت بهداشت پیش از این در گفت و گو با خبرنگار ایرنا توصیه کرد: مهمترین اقدام پیشگیرانه این است که زائران از تجمعات غیر ضروری به خصوص در جایی که افرادی آبریزش بینی، عطسه یا سرفه دارند، خودداری کنند و اگر به این علایم مبتلا شدند، خود را در قرنطینه قرار دهند و اعمال حج را به تأخیر بیاندازند تا سبب ابتلای دیگران نشوند.


مردانی ادامه داد: اقدام مهم دیگر پرهیز از دست دادن و به ویژه بوسیدن است که یک عادت رایج بین ایرانیان است. از تمام حجاج و نزدیکان آنها می خواهیم که از دست دادن و بوسیدن یکدیگر خودداری کنند.


وی تاکید کرد: نکته بسیار مهم و ضروری دیگر شست و شوی مداوم دست ها با آب و صابون است. حجاج باید به طور مداوم هر جا آب و صابون دیدند، دست های خود را بشویند زیرا ثابت شده شست و شوی دست باعث قطع زنجیره انتقال ویروس به دیگران می شود.


عضو کمیته کشوری کرونا ویروس وزارت بهداشت ادامه داد: آخرین نکته مهم بهداشتی نیز این است که اگر زائران دچار علایمی مثل آبریزش بینی، عطسه و خلط شدند، از دستمال یکبار مصرف استفاده کنند و آن را در سطل در دار بیاندازند، رعایت همین چند توصیه بهداشتی ساده تا حد بسیار زیادی از شیوع بیماری مرس پیشگیری می کند.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره وجود این بیماری در ایران گفت: سال گذشته شش مورد ابتلا به مرس را در استان کرمان داشتیم، پس از آن مورد جدیدی از این بیماری نداشته ایم اما نباید مغرور شویم زیرا با کوچکترین غفلت ممکن است شاهد یک همه گیری بزرگ از این بیماری در کشور باشیم به خصوص اینکه حجاج پس از بازگشت در استان های مختلف پراکنده می شوند.


خالد الفالح، وزیر بهداشت عربستان نیز روز یکشنبه اعلام کرده بود که هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا و بیماری مرس در بین حجاج وجود ندارد.


 اخباراجتماعی  -  ایرنا