اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رییس‌جمهوری در میدان مسائل تكراری



اخبار,اخبارسیاسی,صادق زیباكلام

من انتظار داشتم تا رییس‌جمهوری برای ملت توضیح دهد كه بعد از تحریم‌ها برای ساختار اداری و اقتصادی این كشور چه اتفاقی خواهد افتاد.

مهم‌ترین و روشن‌ترین وجه سخنان دیروز رییس‌جمهوری در جریان نشست خبری ایشان، تكراری بودن حرف‌های وی بود. این تكراری بودن به‌طور طبیعی خود محصول تكراری بودن سوالات مطرح شده از سوی خبرنگاران بود.

 

این به زعم من مهم‌ترین نكته‌ای است كه باید از نشست خبری دیروز آقای روحانی و نشست‌های پیش از آن بررسی شود. اینكه چرا در طول دو سال اغلب سوالات رسانه‌ها از فرد اول اجرایی كشور در ورطه تكرار سقوط می‌كنند، آیا رسانه‌های ما فن و خلاقیت لازم برای طرح سوالات جدید را ندارند؟ هر چند به‌طور قطع پاسخ این سوال پاسخی با وجوه و زوایای مختلف است اما مهم‌ترین زمینه ایجاد چنین شرایطی این است كه  همچنان این سوالات به عنوان موضوعاتی در سر فصل موارد مورد توجه جامعه قرار دارند. به عبارت دیگر محور سوالات هنوز از مسائل حل نشده جامعه است.

 

بسیار بعید است اگر فكر كنیم رسانه‌های ما به دلیل ضعف‌های تكنیكی و فنی توان طرح موضوعات جدید را ندارند، هر چند پذیرفته‌ایم كه در عرصه رسانه‌ای هنوز فاصله زیادی با استانداردهای بین‌المللی داریم اما همزمان هم می‌دانیم كه رسانه‌های ما در همین فضای نامساعدی كه برای رشد و تعالی آنها وجود دارد آنقدر به تكنیك‌ها و فنون كار خبری تسلط دارند كه در یك نشست مهم چون كنفرانس خبری رییس‌جمهوری درگیر طرح مسائل بی‌ربط و غیر ضروری نشوند.

 

با این حساب دولت باید بپذیرد كه اگر در معرض سوالات تكراری قرار می‌گیرد باید قدری در كارنامه خود بازنگری كند كه چرا در طول دو سال فعالیت، همچنان از سوی رسانه‌های مختلف با گرایش‌های مختلف در مقابل مسائلی قدیمی قرار گرفته است. ضمن اینكه در این خصوص به نظر می‌رسد نوع رویكرد رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی دولت به گونه‌ای بوده كه نتوانسته حتی در حوزه‌هایی كه پاسخ‌های قطعی و قانع‌كننده وجود دارد، به توجیه افكار عمومی بپردازد.

به هر تقدیر تصویر كلی كه چنین نشستی به جامعه و ناظران حوزه‌های مختلف می‌دهد این است كه ما در وضعیتی ایستا قرار داریم؛ وضعیتی با كمترین میزان از تحرك؛ وضعیتی كه چارچوب عمومی آن بر خلاف تصور بسیاری ارتباط چندانی به مسائلی نظیر تحریم‌ها ندارد. در همین صحبت‌های روز گذشته آقای روحانی به مانند بسیاری از موقعیت‌های قبلی كه برای اظهارنظر در اختیار مقامات عالی كشور بود، هیچ مساله كلان اقتصادی مد نظر قرار نگرفت.

ما در حالی كه درگیر توضیح دادن به سوالات جزیی هستیم هنوز موارد بسیار كلانی را بی‌پاسخ گذاشته‌ایم. مواردی از قبیل فساد اداری افسارگسیخته كه دیروز هیچ جایی در بین سخنان رییس‌جمهوری پیدا نكرد. من انتظار داشتم تا رییس‌جمهوری برای ملت توضیح دهد كه بعد از تحریم‌ها برای ساختار اداری و اقتصادی این كشور چه اتفاقی خواهد افتاد. ما چیزی حدود ٥ یا ٦ سال در تحریم غربی‌ها بوده‌ایم. آیا قبل از آن یعنی مثلا ١٠ سال پیش وضعیت ما با كشورهایی نظیر برزیل یا تركیه یا مالزی كه از جمع كشورهای در حال توسعه به كشورهای توسعه‌یافته پیوسته‌اند، قابل قیاس بود؟ آیا ناكارآمدی نظام اقتصاد دولتی ما ربطی به موضوع تحریم‌ها داشت؟

در یك ارزیابی كلی باید گفت كه رییس‌جمهوری در سخنان دیروز خود با تمركز بر برخی جزییات، نتوانست به مسائل كلی و كلان بپردازد. ضمن آنكه گزارش اولیه ایشان هم به دلیل تكرار بسیار زیاد در مراحل زمانی مختلف، نه جذابیت خاصی داشت و نه می‌توانست حس همدلی را در مخاطبان ایشان بر بیانگیزد. این دست گزارش‌ها نیز از جمله نقاط ضعف دولت‌های مختلف در كشور ما است كه قصد خود را با پیش پا افتاده‌ترین و دم دستی‌ترین روش‌ها، تبلیغ كنند. حال آنكه بسیار واضح است كه به دلیل از دست رفتن اعتماد عمومی بین ملت و دولت، چنین گزارش‌هایی نمی‌تواند از نفوذ لازم در مردم برخوردار باشد. در بحث‌های هسته‌ای نیز هرچند موضع رییس‌جمهوری درباره لایحه برجام، در همین مورد خاص می‌تواند همدلی‌های زیادی را بر بیانگیزد اما به نظر می‌رسد آقای روحانی باید به مراتب بیشتر از این به جایگاه‌ نهادهای رسمی كشور كه به دور از تركیب سیاسی آنها می‌توانند حاملان ارزش‌های دموكراتیك در هر جامعه‌ای باشند، توجه نشان دهد.

 

هر چند عملكرد نا صواب و غیر قابل دفاع اصولگرایان در سه دوره اخیر مجلس، این نهاد را كه از قدرت و جایگاه ویژه‌ای در چارچوب‌های حقوقی برخوردار است، در میدان سیاست زخم خورده و فرودست كرده اما رییس‌جمهوری به عنوان كسی كه از یك سو مدعی اعتدال سیاسی و از سوی دیگر مورد وثوق هواداران توسعه سیاسی و دموكراسی در كشور است، باید بیش از اینها جایگاه این نهاد را ارج بنهد.‌

ای كاش آقای روحانی دیروز در كنار سخنانی كه درباره جایگاه و نقش مجلس در موضوع برجام داشت...قدری هم می‌توانست به تقویت جایگاه این مجموعه در همان حد حرف همت بگمارد. نهایتا اما به نظر من كامل‌ترین و كم‌نقص‌ترین قسمت سخنان دیروز رییس‌جمهوری همان بخش سخنان وی درباره حصر بود. جایی كه توانست به تصویرسازی دقیق‌تری از موقعیت دولت و تمایل دستگاه اجرایی بپردازد و اشاره كرده كه ضمن عدم فراموشی موضوع، در این شرایط از توان كافی برای حل مساله برخوردار نیست. این قسمت از سخنان اقای روحانی را شاید بتوان نماد همان مسائل تكراری و پاسخ داده نشده‌ای دانست كه همچنان در جامعه در حال تكرار است.


 اخبار  سیاسی - اعتماد 


ویدیو مرتبط :
‫مشهد 1394 المان نوروزی میدان استقلال و میدان جمهوری + لینک دانلود HD‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

عكس العمل اوباما نسبت به سخنان رییس جمهوری تعجب آور و یك فضاحت است



 

عكس العمل اوباما نسبت به سخنان رییس جمهوری تعجب آور و یك فضاحت است

رییس مجلس:

عكس العمل اوباما نسبت به سخنان رییس جمهوری تعجب آور و یك فضاحت است

رییس مجلس شورای اسلامی، عكس العمل باراك اوباما نسبت به اظهارات رییس جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل را تعجب آور و یك فضاحت برای وی دانست.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، 'علی لاریجانی' در آغاز جلسه علنی روز دوشنبه مجلس در سخنانی اظهار داشت: این عكس العمل نسبت به اظهارات رییس جمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل تعجب آور است و یك فضاحت برای اوباما است كه كاخ سفید با عجله با رادیوی بی بی سی فارسی تماس می‌گیرد تا تدارك برنامه‌ای را ببیند.

لاریجانی افزود: تعجب آور است كشوری كه داعیه مدیریت جهانی را دارد چگونه صدای نفرت ملت ایران را نمی‌شنود.

وی افزود: ملت ایران در مقابله با نیرنگ های سخیف آمریكا چه در بحث هسته‌ای و چه در اقدامات ماجراجویانه منطقه ای یك صدا است.

وی همچنین گفت :‌امروز دشمنان برای تضعیف اراده ملت ایران با رفتار ماجراجویانه خارجی قصد ضربه زدن به نیروهای مومن و فداكاری دارند كه خواستار عزت این ملت و كشور هستند.

رییس مجلس نمونه این تحركات را در اقدام شرورانه در شرق كشور و اقدام تروریستی ناجوانمردانه در مهاباد بیان كرد و یادآور شد: در این اقدامات شرورانه مشاهده می‌شود كه رسانه های بیگانه با بزرگ نمایی آنها قصد داشتند نوعی به هم ریختگی داخلی را به تصویر بكشند.

لاریجانی ادامه داد: اما پاسداران عزیز كشورمان در شرق و قرارگاه حمزه سید الشهدا (ع)‌با اقتدار و در زمان كوتاه پاسخ عناصر كثیف و خائن را دادند.

وی افزود: تصور اولیه این بود كه آمریكا از این سرعت عمل پند گرفته باشد و دست از رفتار سبك سرانه نسبت به ملت ایران بردارد اما تعجیل آنها در بیان حرف های تكراری نشان داد كه آنها در خواب عمیقی هستند.

هنگامی كه رییس مجلس شورای اسلامی از اقدامات ضد ایرانی آمریكا و موضع گیری در مقابل اظهارات روشنگرانه رییس جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل سخن می‌گفت، نمایندگان با شعار مرگ بر آمریكا از سخنان وی حمایت كردند و یك صدا فریاد مرگ بر آمریكا سر دادند.

رییس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با تاكید بر ضرورت حفظ وحدت كلمه در كشور گفت: همان گونه كه رهبر معظم انقلاب نیز تذكر داده اند امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند وحدت كلمه در كشور هستیم تا به مسایل اصلی كشور یعنی بهبود وضعیت اقتصادی، پایین آوردن تورم، رسیدگی به مشكل اشتغال، بالابردن تولید و بهره وری و اصلاح ساختار اقتصادی پرداخته شود.

لاریجانی افزود: هر گونه مساله سازی و مطالبی كه به این عزم لطمه بزند مخالف منافع ملی كشور است.

وی ادامه داد:‌در بحث جایگاه مجلس و در راس امور بودن این مرجع نیز من نظر خود را اعلام كرده ام و مجلس شورای اسلامی نسبت به جایگاه خود تردیدی ندارد كه لازم بداند خود را اثبات كند.

رییس مجلس هشتم یادآور شد: مجلس شورای اسلامی مصمم است به جای صرف وقت در این امور به مسایل اصلی ملت و بهبود شرایط اقتصادی، نگاه عمیق به برنامه پنج ساله و تمركز بر مكتب فكری امام راحل در همه شمول به خصوص در مسایل فرهنگی و اجتماعی بپردازد.

لاریجانی همچنین با بزرگداشت یاد و خاطره فرماندهان شهید عملیات ثامن الائمه(ع)، شهیدان كلاهدوز، فلاحی، نامجو و سایر فرماندهانی كه در عملیات شكست حصر آبادان شركت داشتند، اظهار داشت: پیروزی عملیات ثامن الائمه (ع) صرفا یك پیروزی معمولی برای شكست حصر آبادان نبود بلكه پیام های متعددی داشت.

وی افزود: پس از كشمكش همه جانبه بین جریان لیبرال و ملی گرا با نیروهای حزب الهی در عرصه های سیاسی و اداره میدان جنگ و شكست جریان لیبرال و ملی گرا در فرماندهی جنگ نیروی نظامی معتقد و مردمی توانستند با گذشت یك سال از آغاز جنگ، اولین عملیات پیروزمندانه را به دست‌آورند و آبادان مقاوم كه از ابتدای جنگ در محاصره دشمن بود از محاصره خارج شد.

لاریجانی یادآور شد: رمز این پیروزی در این نكته نهفته بود كه نشان داد معماهای سخت انقلاب تحت اشراف ولایت فقیه و وجود نیروهای خلاق مومن و حزب الهی رمزگشایی می‌شود و بنی صدر و نیروهای لیبرال اطراف وی هر چند یك سال بسیار سخن گفتند و از تاكتیك اشكانیان یاد كردند كه 'زمین می‌دهیم و زمان می‌خوریم' جز رزم در میدان رسانه مورد دیگری نبود.

وی تصریح كرد: علامت دیگر این عملیات به دیگران این بود كه صحنه نبرد از انفعال خارج شده است با وجود این كه بسیاری از كشورها حمایت خود را از صدام افزایش داده اند اما سرعت تحرك نیروهای رزمنده آنچنان بود كه این عزیزان زمان را از دشمن گرفتند و پیروزی های متعدد بعدی با فاصله‌های اندك در كمتر از 9 ماه منجر به آزادسازی خرمشهر شد.

رییس مجلس همچنین گفت: نكته دیگر در شكست حصر آّبادان بهره گیری از تاكتیك های نوین به جای گرته برداری از روش‌های كلاسیك در جنگ بود كه شكست حصر ابادان و آزادی سازی خرمشهر از خلاقیت های تكنیك جدید بود كه بسیار درس آموز است.

لاریجانی افزود: این نكات اجمالی كه در راس آن اتكا به خداوند و مكتب رهایی بخش اهل بیت (ع) ساختار مكتب امام (ره) در دفاع مقدس را شكل می‌دهد.

رییس مجلس شورای اسلامی در آغاز سخنان خود در پاسخ به انتقاد و تذكر یكی از نمایندگان در جلسه گذشته اظهار داشت: در جلسه گذشته به علت كثرت سخنرانان ترجیح دادم كه صحبتی نداشته باشم تا مجلس به كارهای عادی خود برسد....../تحلیل:ایرنا

رییس مجلس شورای اسلامی، عكس العمل باراك اوباما نسبت به اظهارات رییس جمهوری اسلامی ایران...