اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رکورد ازدواج زنان ایرانی با مردان افغان


آمارها می‌گوید روزانه پنج ازدواج میان اتباع خارجی با ایرانی ثبت قانونی می‌شود اما آمارهای غیررسمی عددی بیش از این را نشان می‌دهد كه متاسفانه فرزندان حاصل از این ازدواج قربانیان این اتفاق هستند. طبق آمار رسمی فقط ۳۰ هزار زن ایرانی با مردان افغان ازدواج كرده‌اند كه اگر به آمارهای غیررسمی استناد كنیم این تعداد ازدواج‌ها بیشتر است.

روزنامه آرمان: یك سالی است كه مساله ازدواج ایرانی‌ها با اتباع خارجی تبدیل به یكی از خبرسازترین حوزه‌ها شده است. این مساله به ویژه در سال‌های اخیر كه توجه به حقوق این افراد و به ویژه فرزندانشان اهمیت بیشتری یافته است بیش از گذشته مورد توجه است.

آمارها می‌گوید روزانه پنج ازدواج میان اتباع خارجی با ایرانی ثبت قانونی می‌شود اما آمارهای غیررسمی عددی بیش از این را نشان می‌دهد كه متاسفانه فرزندان حاصل از این ازدواج قربانیان این اتفاق هستند.

 سال ۱۳۸۹ بود كه سید تقی قائمی مدیركل وقت اتباع خارجه وزارت كشور اعلام كرد حدود سه میلیون افغان در ایران زندگی می‌كنند. اظهارات این مسئول در وزارت كشور در حالی بود كه سال بعد سردار محمود صادقی رئیس پلیس وقت گذرنامه ایران از تردد سالانه ۲۲ میلیون اتباع ایرانی و خارجی در كشور خبر داده و گفته بود كه از این تعداد بیش از ۱۵ میلیون تردد اتباع كشور و بیش از شش میلیون نیز مربوط به تردد افراد خارجی بوده است.

۳۲ هزار كودك بی‌شناسنامه


هرچند كه حضور افغان‌ها در ایران با مشكلاتی همراه بوده است كه ازدواج با بانوان ایرانی تنها یكی از صدها مشكلی است كه نه تنها با بازگرداندن اتباع بیگانه حل نشده بلكه با گذشت هر سال بر این كلاف سردرگمی و بی‌هویتی كودكان متولدشده گره‌ای كورتر می‌زند، با این وجود ایران حق میزبانی را در حق مهمانان ناخوانده تمام كرده و به عنوان كشوری منتخب در برخورد با اتباع در سطح بین‌المللی شناخته شده است. چند سال قبل بود كه اعلام شد ۳۲ هزار كودك بدون هویت و شناسنامه حاصل ازدواج زنان و دختران ایرانی با اتباع بیگانه است. خبری كه اداره كل اتباع خارجی استانداری تهران منتشر و وضعیت این كودكان را نامعلوم اعلام كرد.

این كودكان كه اغلب از پدران افغان هستند نه شناسنامه دارند و نه می‌توانند تابعیت ایرانی داشته باشند و از هیچ حقوق قانونی برخوردار نیستند. پدران بسیاری از این كودكان در افغانستان به‌سرمی‌برند و هیچ تعهدی نسبت به آنها ندارند. طبق آمار رسمی فقط ۳۰ هزار زن ایرانی با مردان افغان ازدواج كرده‌اند كه اگر به آمارهای غیررسمی استناد كنیم این تعداد ازدواج‌ها بیشتر است. از سال ۸۵ ازدواج اتباع خارجی با دختران و زنان ایرانی باید با اجازه وزارت امور خارجه ایران انجام شود اما هنوز وزارت كشور به عنوان متولی ثبت احوال و اتباع خارجه آمارهای ازدواج اتباع را منتشر نكرده است.

افزایش آمار افراد بی‌هویت

نماینده مردم شهرستان‌های چابهار، نیكشهر، كنارك و قصرقند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه تعداد چهار هزار و ۵۰۰ نفر در استان فاقد شناسنامه هستند اظهار داشت: پدران بدون شناسنامه و عدم ثبت ازدواج‌ها هر دو مانع ثبت به‌موقع ولادت نوزاد می‌شود و همه روزه به آمار افراد بدون هویت می‌افزاید. یعقوب جدگال بیان داشت: همجواری با دو كشور افغانستان و پاكستان و تردد و سكونت افراد بیگانه در این استان از جمله عواملی است كه از گذشته تاكنون باعث كم ثبتی و دیرثبتی وقایع مرگ و میر، ازدواج و ولادت شده است.

او افزود: تعداد زیادی از افراد با گذشت بیش از چندین سال هنوز موفق به دریافت استعلام نیروی انتظامی نشده‌اند و لذا باید در پاسخ دادن به استعلامات فاقدین شناسنامه مربوط به پلیس اطلاعات و امنیت نیروی انتظامی سرعت بیشتری بخشیده شود. او با اشاره به اینكه بیشتر افراد فاقد شناسنامه در شهرستان نیكشهر ساكن هستند، افزود: یكی از مشكلات استان دیر ثبتی و یاعدم ثبت اطلاعات فوت، طلاق و ازدواج است و سیستان و بلوچستان از جمله استان‌های كشور است كه نسبت به سایر استان‌ها در ثبت وقایع حیاتی با مشكلات جدی مواجه است. به گزارش عصر هامون، در همین راستا مدیركل اتباع خارجه وزارت كشور گفت: «براساس قانون، فرزندان حاصل از ازدواج غیرقانونی اتباع خارجی با ایرانی تا سن ۱۸ سالگی از دریافت تابعیت ایرانی محروم هستند.»


ویدیو مرتبط :
برای اولین بار زنان خواهان ازدواج دوم مردان هستند -عراق

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

زنان ایرانی چرا با مردان افغان ازدواج می کنند؟


زنی که شام شب ندارد و ما هم این امکان را برای او فراهم نمی‌آوریم که خودش را تامین کند٬ برایش فرقی نمی‌کند که شوهرش افغان باشد یا ایرانی. او خلا دارد و وقتی ما نتوانسته‌ایم خلا او را پر کنیم و یک افغانی دارد آن را پر می‌کند چطور می‌توانیم خودمان را کنار بکشیم.

زنی که شام شب ندارد و ما هم این امکان را برای او فراهم نمی‌آوریم که خودش را تامین کند٬ برایش فرقی نمی‌کند که شوهرش افغان باشد یا ایرانی. او خلا دارد و وقتی ما نتوانسته‌ایم خلا او را پر کنیم و یک افغانی دارد آن را پر می‌کند چطور می‌توانیم خودمان را کنار بکشیم.

علی اسلامی‌پناه٬ نایب‌رئیس کمیسیون قضایی مجلس باحضور در میزگرد با موضوع وضعیت کودکان حاصل از ازدواج زنان ایرانی و مردان اتباع بیگانه٬ گفت:

«هرکشوری مرزها و مرزبانها و مقرراتی برای ورود و خروج اتباع بیگانه دارد. شما فرص بگیرید که اگر یک فرد افغان وارد کشور ما بشود و مرتکب قتل بشود ما خودمان را کنار می‌کشیم؟ می گوییم چون افغان بوده و بدون مجوز وارد شده پس این قتل منتفی است و تشکیل پرونده هم نمی‌دهیم. یعنی می‌خواهم بگویم که ما هستیم که امکان ورود اینها را به کشور داده‌ایم.

چرا ما الان مرزهایمان را نمی‌بندیم؟ این که بگوییم آنها بیایند و هرکار هم بکنند به ما ربطی ندارد و ما رسیدگی نمی‌کنیم. خب به هرحال اینها مرزهای کشور ماست و ما باید تاوانش را پس بدهیم.»

او ادامه داد: «حاکمیت باید مرزها را ببندد تا شهروندان در امان باشند. در این صورت آن زن روستایی نمی‌آید هی صغرا کبرا بچیند و استدلال برای خوش بیاورد که با مرد افغان ازدواج کند یا نه. زنی که شام شب ندارد و ما هم این امکان را برای او فراهم نمی‌آوریم که خودش را تامین کند٬ برایش فرقی نمی‌کند که شوهرش افغان باشد یا ایرانی.

 زنی که فکر کند با این ازدواج از مرگ حتمی نجات پیدا می کند٬ این کار را می‌کند٬ او خلا دارد و وقتی ما نتوانسته‌ایم خلا او را پر کنیم و یک افغانی دارد آن را پر می کند چطور می‌توانیم خودمان را کنار بکشیم و بگوییم این مرد غیرقانونی وارد کشور شده٬ پس ما نه این ازدواج را به رسمیت می‌شناسیم نه بچه را.»

اسلامی‌پناه گفت: «یعنی همیشه ما حالت دفاعی به خود می‌گیریم و گناه را به گردن کس دیگری می‌اندازیم. آیا اگر کسی از دیوار خانه ما پرید و وارد خانه ما شد و اثری در خانه ما گذاشت٬ به راحتی از او بگذریم؟ چه فرقی بین حریم یک خانه و حریم یک کشور وجود دارد؟

 ما نباید به استناد اینکه این فرد بدون مجوز وارد کشور شده٬ او را کنار بگذاریم. از نظر من به جای اینکه دنبال مقصر بگردیم٬ ببینیم چه شرایطی باعث شده که حالا این اتفاق بیفتد؟»

منبع: خبرآنلاین