اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

رویترز گزارش داد: تدابیر جدید ایران برای بازگشت به بازار نفت



تدابیر جدید ایران برای بازگشت به بازار نفت

رویترز گزارش داد:
تدابیر جدید ایران برای بازگشت به بازار نفت/ تمایل پالایشگاه‌های اروپایی به خرید نفت از ایران

رویترز طی گزارشی در مورد تلاش ایران برای بازگشت به بازار نفت جهان نوشت: ایران برای بازگشت به بازارهای نفتی سیگنال‌های قوی در مورد قیمت‌گذاری نفت خود ارسال می‌کند.

به گزارش فارس خبرگزاری رویترز،  طی گزارشی نوشت: ایران به مشتریان قدیمی نفت خود اعلام کرده که آماده است که قیمت‌ها را در صورت لغو تحریم‌های غرب کاهش دهد.

این کشور به دنبال سهم بیشتر در بازار نفت است که در حال حاضر نسبت به زمان اعمال تحریم‌ها عطش کمتری برای این کالای اساسی دارد.

به نوشته این گزارش، سیاست معتدل حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران به همراه گفتگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و آمریکا سبب افزایش امیدواری بازار نفت به بازگشت بشکه‌های نفت ایران به این بازار شده است.

صادرات نفت ایران پس از تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا به کمتر از نصف رسیده و موجب کاهش حداقل 35 میلیارد دلار از درآمد نفتی این کشور در سال شده است.

یک تاجر نفتی عالی‌رتبه که شرکتش از جمله شرکت‌هایی است که به علت تحریم‌ها خرید نفت از ایران را متوقف کرده است، گفت: ایرانی‌ها با طرف‌های مختلف تماس می‌گیرند و می‌گویند بیایید مذاکره کنیم...البته شما باید مراقب باشد اما هیچ قانونی تحریمی برای مذاکره (با ایران) وجود ندارد.

آژانس بین‌المللی انرژی در ماه جاری اعلام کرد، با وجود نخستین گفتگو میان مقامات عالی‌رتبه ایران و آمریکا از زمان انقلاب ایران در سال 1979 اما انتظار کمی برای کاهش زودهنگام تحریم‌ها وجود دارد.

به هر حال، هفته گذشته، ایران نخستین مناقصه برای واردات کود شیمیایی در 2 سال گذشته را منتشر کرد که به گفته تاجران می‌توانست امتحانی برای کاهش تحریم‌ها در زمینه سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های صادرات و واردات با این کشور باشد.

در ادامه این گزارش آمده است، ایران با توجه به امکان ایجاد گشایش در مذاکرات هسته‌ای با غرب، سیگنال‌های قوی به بازارهای نفتی در مورد سیاست‌های قیمت‌گذاری خود ارسال می‌کند. دور بعدی مذاکرات با آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای برای هفته آینده برنامه‌ریزی شده است.

محسن قمصری رئیس بخش تجاری شرکت ملی نفت ایران روز سه‌شنبه گفته است: با توجه به شرایط جدید، تعداد زیادی از خریداران قدیمی نفت ایران در حال آماده شدن و تامین تسهیلات برای افزایش خرید نفت از ایران هستند.

به گزارش رویترز، تنها 5 کشور، چین، هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه هنوز نفت ایران را خریداری می‌کنند اما این کشورها تنها یک تا 1.2 میلیون بشکه نفت ایران در روز را وارد می کنند که حدود نیمی از نفت صادراتی ایران به 12 کشور پیش از اعمال تحریم‌ها در سال 2012 است.

چندین ماه پیش از اعمال تحریم‌ها، نمایندگان شرکت‌های بزرگ غربی و خریدار نفت ایران نظیر شل و توتال اعلام کرده بودند که تحریم ایران به افزایش قیمت نفت منجر خواهد شد و مشتریان اروپایی ایران بیشترین خسارت را خواهند دید.

قمصری افزود: ممکن است ایران مجبور باشد برای بازگشت به بازار قیمت‌های کمتر تعیین یا قبول کند. به طور طبیعی، بازگشت مجدد نفت ایران به بازارهای نفتی قیمت نفت را کاهش خواهد داد. آمار کنونی نشان‌ می‌دهد که تقاضا برای نفت 30 درصد کمتر از شرایط عادی است.

مسئول یک پالایشگاه اروپایی که نخواست نامش فاش شود، در این‌باره گفت: اگر اجازه پیدا کنم تا دوباره نفت ایران را بخرم، بی‌درنگ این کار را انجام می‌دهم.


وی خاطرنشان کرد: اروپا به میزان چشمگیری با کمبود نفت خام ترش و سنگین روبرو است. تنها مورد در دسترس، نفت اورال روسیه است که بسیار گران است.

اولیور جاکوب تحلیلگر موسسه مشاوره‌ای پتروماتریکس معتقد است که اروپا با پالایشگاه‌های اروپایی در چالش است و به همین دلیل بی‌میل نیست که که نفت ایران را بخرد به ویژه با قیمت ارزان‌تر.

به نوشته این گزارش، نفت ایران با نفت روسیه و عراق که سنگین و ترش هستند رقابت دارد./فارس

 


ویدیو مرتبط :
زنگنه:برای بازگشت کامل ایران به بازار نفت آماه می شویم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گزارش رویترز از بازگشت نفت ایران به بازار


رویترز گزارش داد: ایران بلند‌پروازی‌های بزرگی برای افزایش تولید نفت و گاز خود پس از لغو تحریم‌ها دارد، اما افزایش قابل توجه در صادرات انرژی ایران احتمالا چند سال طول خواهد کشید.

خبرگزاری ایسنا: رویترز گزارش داد: ایران بلند‌پروازی‌های بزرگی برای افزایش تولید نفت و گاز خود پس از لغو تحریم‌ها دارد، اما افزایش قابل توجه در صادرات انرژی ایران احتمالا چند سال طول خواهد کشید.

گزارش‌ شرکت نفتی بریتیش پترولیوم نشان می‌دهد: ایران چهارمین ذخایر بزرگ اثبات شده نفت خام جهان را پس از ونزوئلا، عربستان و کانادا و بزرگ‌ترین ذخایر گاز طبیعی جهان را بالاتر از قطر و روسیه در اختیار دارد.

ایران قدیمی‌ترین تولید‌کننده نفت خاورمیانه بوده و تولید آن در برهه‌ای به بیش از شش میلیون بشکه در روز می‌رسید.

اما چندین دهه جنگ و تحریم، تولید نفت خام و میعانات گازی ایران را به کمتر از سه میلیون و 600 هزار بشکه در روز در سال 2014 تنزل داده است.

این در حالی است که عربستان رقیب اصلی ایران تولید نفت خود را از روزانه 8.6 میلیون بشکه در سال 1974 به روزانه 11.5 میلیون بشکه در سال 2014 رسانده است.

تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا در کنار نگرانی‌های غرب درباره برنامه هسته‌ای ایران به‌ تولید نفت و به ویژه صادرات آن به شدت لطمه زد.

آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد: صادرات نفت خام و میعانات ایران از روزانه دو میلیون و 600 هزار بشکه در سال 2011 به روزانه یک میلیون و 400 هزار بشکه در سال 2014 سقوط کرد.

به دنبال جمع‌بندی مذاکرات هسته‌ای با قدرت‌های جهانی ایران امیدوار است که تولید و صادرات نفت خود را به شکل قابل توجهی افزایش دهد.

بیژن زنگنه – وزیر نفت ایران – اعلام کرده که این کشور سهم بازار از دست رفته خود را پس خواهد گرفت و می‌تواند صادرات خود را بلافاصله پس از لغو تحریم‌ها روزانه 500 هزار بشکه و ظرف کمتر از سه ماه بعد لغو تحریم‌ها تولید خود را به چهار میلیون بشکه در روز برساند.

مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران نیز در مصاحبه‌ای اعلام کرده که ما می‌خواهیم به ظرفیت تولید نفت خود در قبل از دوران تحریم‌ها بازگردیم.

وی افزود: ظرفیت تولید نفت ایران قبل از تحریم‌ها چهار میلیون بشکه در روز بود. اگر تقاضا در بازار وجود داشته باشد، ما می‌توانیم به آن سطح بازگردیم.

مقامات ایران از افزایش تولید نفت ایران به روزانه پنج میلیون بشکه یا بیشتر در یک بازه زمانی طولانی‌تر از طریق جذب سرمایه‌های خارجی صحبت کرده و مذاکرات مقدماتی را با شرکت‌های نفتی بین‌المللی آغاز کرده‌اند.

حتی یک افزایش کوچک در تولید و صادرات نفت ایران می‌تواند تاثیر زیادی روی قیمت‌های نفت در بازار جهانی اشباع شده کنونی داشته باشد، اما احتمالا چند سال طول خواهد کشید که مقادیر قابل توجهی از نفت ایران به صورت پایدار روانه بازار‌های جهانی شود.

تولید و صادرات نفت ایران احتمالا در چهار مرحله افزایش خواهد یافت و این مراحل از چند هفته تا پنج سال یا بیشتر متفاوت خواهند بود.

در مرحله اول ایران احتمالا نفت و میعاناتی را که در حال حاضر در نفت‌کش‌ها ذخیره کرده و به‌ دلیل تحریم‌ها قادر به فروش آنها نبوده به بازار عرضه خواهد کرد.

بیشتر برآورد‌ها نشان می‌دهد که مقدار نفت خام و میعاناتی که ایران در نفت‌کش‌های شناور روی دریا دارد، حدود 30 تا 40 میلیون بشکه است که برای افزایش صادرات روزانه حدود 200 الی 250 هزار بشکه در روز ایران برای مدت شش ماه کافی است.

روی کاغذ ایران می‌تواند نفت موجود در ذخایر شناور را با سرعت بیشتر و ظرف یک یا دو ماه روانه بازار کند، اما از سوی دیگر باید تخفیف‌های زیادی را به خریداران بدهد.

سیاست‌گذاران نفتی ایران احتمالا خواهان کسب بهترین قیمت ممکن برای نفت ایران از طریق عرضه تدریجی آن خواهند بود.

در مرحله دوم ایران چاه‌های نفت موجود خود را که در دوران تحریم‌ها و به دلیل عدم فروش مجبور به تعطیلی یا کاهش تولید در آنها شده بود بازگشایی خواهد کرد.

فعال‌سازی چاه‌هایی که به تازگی تعطیل یا دچار کاهش تولید شده‌اند نسبتا ساده است و به همین دلیل وزیر نفت ایران پیش‌بینی کرده که ایران می‌تواند تولید خود را ظرف یک دوره کوتاه به سطوح قبل از تحریم‌ها بازگرداند.

در مرحله سوم ایران تلاش خواهد کرد تا با کاهش طبیعی تولید میادین مقابله کند و تولید نفت خود را از میادین موجود از طریق تزریق گاز طبیعی بیشتر و تحت فشار گذاشتن مجدد آنها افزایش دهد.

میادین نفتی ایران سطح تولید عالی داشته‌اند. بهترین چاه‌های نفت ایران در برهه‌ای برای مدت چند سال در سطوح روزانه 80 هزار بشکه تولید داشته‌اند، اما بسیاری از این میادین بیش از 50 سال است که نفت تولید می‌کنند و در حال حاضر بسیار پیر هستند.

ذخایر نفتی کربناته نظیر میادین ایران برای حفظ فشار میدان و افزایش تولید به تزریق گاز نیاز دارند. این ذخایر با چندین سال بی‌توجهی مواجه شده و اکنون برای افزایش تولید در آنها به سرمایه‌گذاری قابل توجهی نیاز است.

دستکم دو تا سه سال زمان می‌برد تا میادین موجود ایران به وسیله تزریق گاز بیشتر و احداث چاه‌های جدید تقویت شوند و این کار احتمالا به فناوری و تخصص خارجی احتیاج دارد.

در مرحله چهارم ایران تلاش خواهد کرد تا میادین جدیدی را که در حال حاضر شناسایی شده اما وارد فاز تولید نشده‌اند توسعه دهد و به اکتشاف میادین بیشتر بپردازد.

در سال‌های گذشته کار اکتشاف و توسعه میادین در ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته و بنابراین این کشور امید زیادی دارد که میادین جدیدی را پیدا و با استفاده از فناوری مدرن آنها را توسعه دهد.

اما مرحله چهارم که ایران امیدوار است سرمایه‌گذاری شرکت‌های نفتی خارجی را جذب کند، دست کم پنج سال طول می‌کشد تا به نتیجه برسد.